Demirtaş çocuklarını okula göndermedi!

Hdp pkk degil diyenlere Demirtas fotoda uzerine ne giymis oyle....
Et boykot ett Amerikada Ingilteredede et o boykotu gulerler sana
BURASIDA TÜRKİYEEE
Eger HDP PKK ise bunu senin destekledigin AKP partisinin daha iyi bilmesi lazim. Neden PKKlilerin parti kurup TBMMye girmesine izin vermisler oyle ise? 13 yildir akillari nerdeymis? Baksana sen bile onlardan daha iyi biliyorsun..

Ayrica, Amerika demokratik bir ulke, insanlara saldirip asayisi tehdit etmedikten sonra istedigin herseyi boykot edebilirsin.

Bence bu konuda yanılıyorsun saraylım ülkeleri yok diye temel bir haktan mahrum bırakırsak bunu elde etmek isteyecekler yapılan haksızlıklar olduğu müddetçe bu düğüm çözülmez
Ülke bölündü bölünüyor diye birşey yok bence bizi böyle düşünmeye zorluyorlar
Nasıl bizi barışa inandırdılar
Bugünde savaşa inandırıyorlar
Bugün ülkenin bu hali birilerinin işine geliyor

Bir de parkon bana ne var mune de neden onu seviyorsun kızaaam diyor aşkımıza engel olmak istiyor ama işte bu aklın bu mantığın yüzünden seviyorum seni müdürüm.

valla her platformda yapılan mağduriyet klişesinden gına geldi.

Kürtçe eğitim alıp nerde doktorluk veya avukatlık yapacaklar sizce?
Kürdistan diye bir ülke mi var?
Türkiye Cumhuriyetini bölmeye çalışmaktan başka bir ihtimal gelmiyor benim aklıma.

Temel hak dedigin butun dogudaki okullarin egitiminin Kurtce yapilmasi. Hangi ulkede gordun sen boyle bir temel hak? Onlar zaten Turkceyi okullarda ogreniyorlar hali hazirda.. Hic turkce bilmeyen bir vatandas Turk vatandasi olarak nasil hayatini surdurecek? Devlet dairelerinde isini nasil cozecek? O zaman arkasindan devlet dairelerine, okullara, kaymakamliklara, valiliklere sadece Kurtce bilenlerin ya da baska bir deyisle Kurtlerin atanmasi soz konusu olacak.. Boyle bir bolge hala Turkiye olarak mi kalacak saniyorsun?

Beğen butonum çalışmadı müdürüm.harikasın
E ama doğru söylüyorum parkon'um, ırksa bende de Kürtlük var, devamlı tek bir ırkın kökenin mağduriyeti ele alınıp duruyor, Laz bu ülkenin insanı değil mi? Çerkesler vatandaş değil mi? Göçmen vatandaş değil mi? Ki soylar kökenler birbirine karışıyor, benim kendi sülalemde de Göçmen gelin var, Laz gelinler ve damatlar var, eşimin annesi Göçmen, babamın 2. eşi öyle, kendi aralarında dillerini konuşurlar fakat birgün duymadım ağızlarından bizde kendi dilimizde eğitim istiyoruz dediklerini ya da ah biz ne çektik neler yaşadık dediklerini, keza anne tarafım Kürt, hala da memlekette amca ve amca çocukları var, hepsi de halinden gayette memnun.
Hak varsa hak verilecekse hepsine verilsin, sesleri çıkmıyor diye hakları mı yensin?

Kendi aralarında konuşmalarına da kimse birşey demiyor, burada çok Doğu'lu var, yolda kahvede, evlerinde gayette konuşuyorlar ana dillerini, 1980'lerde de konuşuyorlardı, biliyorum çünkü oturduğum muhitte Karadeniz'liler Mahallesi de vardı, Diyarbakır'lılar Mahallesi de, iç içeydik herkesle, Arapça konuşanda olurdu, Kürtçe, Lazca konuşanda olurdu, sonradan böyle mağdur olduk denmeye başladı, iyi de mağduriyet yokta demiyorum, vardır vardır da her etnik kökenin mağduriyetleri var, gir bir Karadeniz mahallesine dinle dertlerini ohooo neler söylerler, Göçmenler öyle, insanlar Türkiye'ye göç ettikten sonra ordan oraya savrulmuşlar, göç esnasında anne babasını kaybedip bir daha bulamayanlar var, ölenlerin bazılarının mezarlarının yeri bile tam belli değil.

Herkes birşeyler yaşamış ama o herkes eline silah alıp Dağa çıkmamış, hastane, okul bombalamamış, bebek kadın yaşlı demeden öldürmemiş, alışveriş merkezine bomba koyup patlatmamış, askere polise silah doğrultmamış.

Kürtçe eğitim alıp nerde doktorluk veya avukatlık yapacaklar sizce?
Kürdistan diye bir ülke mi var?
Türkiye Cumhuriyetini bölmeye çalışmaktan başka bir ihtimal gelmiyor benim aklıma.
Doğuda güneydoğuda farklı bir dil konuşuluyor orda dr av lık yapsınlar hatta türklerde kürtçe öğrensin kürtlerde türkçe öğrensin bir ülkede farklı diller konuşulsmaz mı..?
Belki kendi dillerini unutnak istemiyorlar.
Orasıyla ilgilenmiyorum

Neden kürtçe öğreneceğiz?
Merakı olan nasıl japonca öğreniyorsa Kürtçe'de öğreniyordur zaten.
Ne alaka hakikaten anlamadım.
Güneydoğuda Kürtler kadar Araplar ve Türklerde var, hatta Hatayda Ermeniler de var.
Kürtçe konuşan doktor olsun yeterki diğer herkes mağdur mu olsun?
Bir devletin tek bir dili olur ki bu karışıklıklar olmasın.
O kadar saçma ve alakasız bir istek ki şu söyledikleriniz, bizden sadece Kürt halkına pozitif ayrımcılık yapmamızı istiyorsunuz.Hani nerde eşitlik, özgürlük?

Hayde vigzalat hayde!...
Af buyur ne dedin Depresif
Birine mi sövdün nedir anlamadım ki Göçmenler, Lazlar ve sanırım Doğu'da da kuruyemişe sımışka diyorlar, bir kelime daha biliyorum ama vallahi dayak yerim burda, yengemin babannesi söylerdi bize, sayesinde el kadar bebeyken kötü şeyler öğrendim

Hadi gidelim hadi demek, şarkısı da var ya hani...

Bizde de var bir kaç öyle kelime kızınca söyler büyükler...

Dilinize biber sürerim, siyasette farklı diller serbest demedik, burası KK burdan çıkış yok, olmadı bu ama anladınız siz uyarımı, Türkçe konuşun
Taam abla ne vuruyon ki küçücük çocuklara hahahaha :)

kötü bi şey denedim cesur yürek dep dedim :)))

evet tek dil tek bayrak! biz anadil babadil istemiyoruz tek dilimiz var Türkçe tek vatanımız var Türkiye Cumhuriyeti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…