• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demirtaş çocuklarını okula göndermedi!

Hadi gidelim hadi demek, şarkısı da var ya hani...

Bizde de var bir kaç öyle kelime kızınca söyler büyükler...
Ne hikmetse aklıma birden Rahmetli Kazım Koyuncu geldi, Allah rahmet eylesin, Ben seni sevduğumi ve Dido Nana, Narino şarkılarını çok severdim. Aklıma düştü, dinleyeyim sesini sevdiğimin, Nur içinde yatsın.

Işte gidiyorum da cok duygusal :cry:
İşte bu ne demek biliyor musun cimcime, ister Kürt ol, ister Çerkes, Göçmen, Laz, Türk ol, etnik kökenin önemi yok, aynı duyguları paylaşıyor, bu toprak parçasına vatanım diyebiliyorsan.
Kökenin ne hiç Mühim değil, bak sende Kazım Koyuncu dinliyorsun, Neşet Ertaş, Seher Dilovan dinliyorsun, Volkan Konak'ın Cerrahpaşa şarkısını dinleyip ağlarken, Seher Dilovan'ın Gulle Gulle'siyle oynuyorsun.

Artık gerçekten bırakılsın şu hep biz mağdurduk kısmı, vatan diyor muyuz buraya, sen ben kardeş biliyor muyuz birbirimizi, bitti.

Kürtçe konuşmak istiyorlarsa hangi ülkenin ana diliyse Kürtçe gitsin orada eğitim aldırsın çocuklarına.
Burası Türkiye anadilimiz Türkçe zoruna giden varsa defolur gider.
Zaten kimse kimsenin evinde hangi dil ile konuştuğuna karışmıyor ister Fransızca ister Kürtçe ister İngilizce konuşsunlar evlerinde yada kendi aralarında ama resmi dilimiz Türkçe'dir.

İşte bu ne demek biliyor musun cimcime, ister Kürt ol, ister Çerkes, Göçmen, Laz, Türk ol, etnik kökenin önemi yok, aynı duyguları paylaşıyor, bu toprak parçasına vatanım diyebiliyorsan.
Kökenin ne hiç Mühim değil, bak sende Kazım Koyuncu dinliyorsun, Neşet Ertaş, Seher Dilovan dinliyorsun, Volkan Konak'ın Cerrahpaşa şarkısını dinleyip ağlarken, Seher Dilovan'ın Gulle Gulle'siyle oynuyorsun.

Artık gerçekten bırakılsın şu hep biz mağdurduk kısmı, vatan diyor muyuz buraya, sen ben kardeş biliyor muyuz birbirimizi, bitti.

Oyle tabiki abla . Bak bnm baba tarafim hep kurt ve oyle boyle degil asiretten gelmeler . Ve bir çoğu apoyu desteklermis oyle duymustum kendi gozumle sahit olmadim . Adamlar bir sure sonra neyin ne olduğunu farkedip anlayıp onlardan ayrilip konya'nin cihanbeyli ilcesine yerlesmisler . Bazilarida Almanya,Isviçre gbi yerlere . Biride gecip biz memnun degiliz demiyorlar . Dua ediyorlar . Adamlar Hdp'ye oy vermeyiz diyorlar . Ülkeyi bolmekten baska hic bir sey yaptiklari.yok.diyorlar .. Bir gunde biz magduruz dediklerini duymadim..

Murat Kucukavci - asiqe te me
Murat Boz - ben özledim
Kazim Koyuncu -işte gidiyorum
Neşet Ertas - yalan dunya

Hepsini dinlerken aglarim huzunlenirim duygulanirim . Bir fark yoktur yani .

Kürtçe konuşmak istiyorlarsa hangi ülkenin ana diliyse Kürtçe gitsin orada eğitim aldırsın çocuklarına.
Zaten kimse kimsenin evinde hangi dil ile konuştuğuna karışmıyor ister Fransızca ister Kürtçe ister İngilizce konuşsunlar evlerinde yada kendi aralarında ama resmi dilimiz Türkçe'dir.
Ben kürtüm sosyologum ve anadilim kürtçe. YaZdıklarına dikkat et.

Anadiliniz dışında bir dili bilmeden, bilmediğiniz dilde matematik, hayat bilgisi vs.dersleri ogrenmeye çalışırsan nasıl doktor vs olursun merak ediyorum!!
Köylere öğretmen bile verilmezken hiç Türkçe konuşmamıs insanların Türkçe'ye şak diye düşerek bir meslek edinmesini bekleyemeyiz ve beklemeyin de!!
Öğretmenler Kürtçe de bilsin ki o köyde yaşayan öğrencilere Türkçe'yi ogretebilsinler. .
İngilizceyi ne kadar iyi bilirseniz bilin kendi anadilinizi anlama kabiliyetiniz daha farklıdır.
Sanirim bu anlaşılmiyor!!!
Ben de _NurteN_ _NurteN_ 'e katılıp 2 Dil Bir Bavul'u izlemenizi tavsiye ediyorum..!

Son düzenleyen: Moderatör:

Yalnız şu bize uymayanlari ülkeden kovmaktan vazgecemedik. Bu ülke hepimizin.

Türkiyede yaşıyorum türkiyeliyim kürdüm!! Irkçılık yapıyor bazı arkadaşlar herkesin anadilde eğitim görmeye hakkı var. Siyaseti siyasetçiler yapsın ama anadili kürtçe olan yere gitsinler denmesi çok zoruma gitti üzüldüm.

Turkiyeli degilsiniz "Turk vatandası"sınız. Tıpkı fransada yasayanların fransalı degil fransız, ingiltere vatandaslarının ingiltereli degil ingiliz oldugu gibi.

Arkadasın uslubu yanlıs ama bu konuda fazla alınganlık gosterilmesini anlayamıyorum.

Irkınız, kokeniniz Kurt olabilir fakat resmi diliniz Turkce. Bunun herkes tarafından bi kabullenilmesi gerekiyor once.

Turkiye birlesik bir devlet degil, uniter bir devlettir. Bu nedenle ana dilde egitim hakkı tanımak demek, 72 etnik kokene aynı hakkı tanımak ve karmasanın ortasına dusmek demek.

Turkiyede yasayan bir Turk vatandası, cocuklarına ulkenin resmi dilini ogretmekle yukumludur. Evlerinde ister kurtce ister lazca ister arapca konussunlar.

Ben ırkcılıgı Turklerde degil de, son yıllarda yogunlukla Kurt kokenli vatandaslarda goruyorum nedense.

Gecenlerde "lanet olsun Turke de, Turku seven Kurde de" diye bir sey okudum, kanım dondu.
Aynı olayın bir Turk tarafından yapılması da kanımı dondururdu.

Turkiyeli degilsiniz "Turk vatandası"sınız. Tıpkı fransada yasayanların fransalı degil fransız, ingiltere vatandaslarının ingiltereli degil ingiliz oldugu gibi.

Arkadasın uslubu yanlıs ama bu konuda fazla alınganlık gosterilmesini anlayamıyorum.

Irkınız, kokeniniz Kurt olabilir fakat resmi diliniz Turkce. Bunun herkes tarafından bi kabullenilmesi gerekiyor once.

Turkiye birlesik bir devlet degil, uniter bir devlettir. Bu nedenle ana dilde egitim hakkı tanımak demek, 72 etnik kokene aynı hakkı tanımak ve karmasanın ortasına dusmek demek.

Turkiyede yasayan bir Turk vatandası, cocuklarına ulkenin resmi dilini ogretmekle yukumludur. Evlerinde ister kurtce ister lazca ister arapca konussunlar.

Ben ırkcılıgı Turklerde degil de, son yıllarda yogunlukla Kurt kokenli vatandaslarda goruyorum nedense.

Gecenlerde "lanet olsun Turke de, Turku seven kurde de" diye bir sey okudum, kanım dondu.
Türkiyeliyim evet gene söylüyorum. Resmi dilim türkçe fakat Ana dilim kürtçe. Konuyu saptıran arkadaşimizdi ben değilim ve tartışma adı altında hakaretlerine dayanamadım. Bunu yapan kürt olsaydi yine dayanamazdım. İnsan olan herkese iyi geceler

Türkiyeliyim evet gene söylüyorum. Resmi dilim türkçe fakat Ana dilim kürtçe. Konuyu saptıran arkadaşimizdi ben değilim ve tartışma adı altında hakaretlerine dayanamadım. Bunu yapan kürt olsaydi yine dayanamazdım. İnsan olan herkese iyi geceler

HAyır Turk vatandasısınız. Aramızda hayvan oldugunu sanmıyorum, size de iyi geceler.

Gecenlerde "lanet olsun Turke de, Turku seven Kurde de" diye bir sey okudum, kanım dondu.
Irkçılık yapan türk kürt alman ne olursa olsun kötüdür. Bu ülkede kurtuluş savasında benim senin onun dedesi de savaştı. Bu ülke kimsenin mali değil kimse beni yada başka birini buradan kovamaz! Üstteki herkesin yazdığını sakince bi oku kim ne demek istemiş. Ben bir türk ile evliyim bu bi ingiliz de olabilirdi ırkçı degilim! Ama kimse bana kalkıp da gidin burdan diyemez burasi benim vatanım.

Back
X