Demirtaş çocuklarını okula göndermedi!

Neden alındın acaba bi dünya saçma isim var satılmış döndü gibi ha Türklerde ha kürtlerde
mesela avrupa'da bear, apple filan koyuyorlar çocukların adını, şimdi konu üzerine bu avrupadakilerde de ne saçma isimler mi var diyelim yani di mi?
bundan sonra yaptığımız yorumlarda ırkımızı da belirtsek mi ne parantez içinde?
 
Hic hos olmamis burada insanlarla alay etmek. Isimler, kürtler ? Ne bu simdi ?
 
Hic hos olmamis burada insanlarla alay etmek. Isimler, kürtler ? Ne bu simdi ?
Kim neyle alay etti?
Ben gayet samimi biçimde Kürtlerde güzel isimler olduğunu söyledim? Berfin, Revan, Dilan gibi Kürt isimlerini de severim.

Her şeyin altında bir alt anlam aramasak diyorum alay ettiniz falan diye.
 
Hdp=pkk değildir. Buda mi gol değil

Çocuklarını rahat birak be adam kendinize benzetme onlarida
Selonun ana dilde egitim bizim hedeflerimiz dahilinde degil diye bir soylemi vardi da ben mi kacirdim? Boykot etmekle adam oldurmek arasinda bir fark yok mu sence de?

Sirf bu acidan ele alip "evet, gercekten de HDP = PKK imis, iste kaniti" dedigimizde butun gezicilere de terorist yagmacilar demenizi de hakli cikartmis oluruz. Orada da CHPli, MHPli ve hic bir siyasi partiyi tutmayanlarin yanisira HDPliler de vardi ustelik.. Ha biraz da secim hukumeti oylamasindaki AKP zihniyetine de benzemis, HDP ile birlikte diger iki parti de ayni safta yer alip "hayir" demisti degil mi? O zaman AKP disindaki diger butun partiler HDPli, dolayisi ile PKK sempatizani, he mi?

Selonun ana dilde egitim icin boykota katilmasini yadirgamadim bu arada, ne de olsa onlarin da amaci ayni.. Gonderse idi yadirgardim.. Konustugu ayri, yaptigi ayri diyerekten..
 
Konu niye değişmiş, her ülkede her ırk ta komik isimler var niye şimdi alınganlik yapılıyor ki?

Halamin adı Döndü çok garip ve komik gelir ilk duyana ne var bunda?
 
Konu niye değişmiş, her ülkede her ırk ta komik isimler var niye şimdi alınganlik yapılıyor ki?

Halamin adı Döndü çok garip ve komik gelir ilk duyana ne var bunda?

Annemin dayisinin esinin adi Gelaba, bir baskasinin adi Anaadi ,Anakadin,
Esmin dayisinin esinin adi Anış
Teyzemin adi Döne

Dalga yada alay geçme degildi , degisik isimlerde vai kastetmistik,ama konu sapti
 
Ana dilde eğitim için çocukların eğitim hayatıyla oynuyorlar yani.
Valla anadilse Lazların ana dili yok mu? Çerkeslerin, Göçmenlerin ana dili yok mu? Okulları, hastaneleri yakıp yıkacaklarına, çok istiyorlarsa ana dilde eğitim, taş olsunlarda baş yarsınlar, okul yaptırsınlar, hastane yaptırsınlar devletten de bu hizmet binalarına öğretmen, doktor istesinler.
Hem varolanı yak yık hemde anadilde eğitim diye diret, Laz'ın canı yok çünkü.
 
Bide genelde neden kürt kökenli olanlar alınıyor onuda anlamıyorum kötü bişey mi dendi, bi dünya komik garip isim var sanki biz koyduk
Konu isimlere niye gelmiş? Ki evet genel olarak bir dünya bizce komik isim mevcut, bunu ırklara gönderme, dalga geçme gibi algılamamalı, konu içeriği üzerinden devam edilse iyi olur ama.
 
Konu isimlere niye gelmiş? Ki evet genel olarak bir dünya bizce komik isim mevcut, bunu ırklara gönderme, dalga geçme gibi algılamamalı, konu içeriği üzerinden devam edilse iyi olur ama.

Abla dalga gecilmedi degisik isimler var dendi oku bak
 
Ana dilde eğitim insani bir haktır engelme varsa bu haksızlık olur.
Dışarıdaki türk çocuklarına anadilde eğitim için öğretmen atınıyorsa neden kendi ülkesinde yaşayan vatandaşlarına bu hakkı vermesin?
 

Ayni sey degil.. TC taninmis bir ulkedir. Bir gun Turkiyede Kurdistan da taninir ve ayri bir ulke olur ise bunu kendileri ayarlarlar zaten. Bir ulkeyi parcalamak, yikmak istiyorsan, ulke icinde ulke kurmak istiyorsan dilinden baslarsin, bunlarin da yaptigi bu.
Almanya ve bazi Avrupa ulkelerinde ve dahi Amerikada Turkce egitim veren okullar var, ama bir bolgedeki butun okullar Turkce egitim vermiyor, degil mi?
 
Beğen butonum çalışmadı müdürüm.harikasın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…