Peki hırsızlar arasındaki faklar neler?
Bana sorarsan tek fark biri viski içerek, öbürü besmele çekerek çalıyor. Bir öbürü de viski içmeden besmele çekmeden çalıyor.
Şikayet etmek çözüm değil. Şikayet ettiğimiz konuya bir çözüm getirmek önemlidir.
Kimse Kürt varlığını inkar etmiyor elbette fakat tanımlamanız oldukça yanlı olmamış mı?Selam, (sonunda sakin biri) Türk halkıyla ilgili sözüm kişisel bir tesbit, tabii katılmayabilirsiniz. Bununla ilgili bir araştırma yapacağım, olumlu olumsuz bir önyargım yok, her durumda yaşayakalmak düsturuna saygım sonsuz. Kimisi bunu hakaret sayıp alınganlık gösteriyor. O halde şöyle diyeyim Anadolu, bugünkü Türkiye halkı. O da kim denirse genetik arkaplanında en az 5-6 ırkın karışımı bulunan; olağanüstü derin, zengin , dirayetli ve sebatkâr olan bu topraklarda Malazgirt'ten çok daha öncesinden beri, binlerce yıldır varolmuş ve olmakta olan, biz! Roma'nın Osmanlı'nın kılıç terbiyesinden geçmiş ve hayatta kalabilmiş kısmen dönüşüp çokça derinleşen kırsalın halkı. Neyse bu benim edebiyatım uzar gider. Oydan çıkıldı, buradan Dr. Kıvılcımlı'nın bugün okuduğum bir yazısını ekleyeceğim. Tek derdi PKK olanlara kapak olsun. :)
tabiiki..Kuran sallayanin oy pesinde olmasini mantiksiz buluyosun ve hdpnin oy toplama yontemlerine benzetiyosun. Peki kuran sallayanlarin bunu yaparak dini kullanmaya calistiklarini anlayabiliyosun ve benzetebildigine gore hdpnin de o duygulari kullandiginin farkindasin demektir.
Yani ikisi de ayni cirkinlikte. O yapiyo bu da yapsincilik yok.
hay allahım arkadaşım sen okuyabiliyormusun nerede yazmışım hdp ye oy verdiğimi benim oyum chp ye hdp ye verecek olsam onuda yazmaktan çakinmezdim..ok..helal yazan arkadaş ben değilim ama düşüncesi beni ilgilendirmez kendi tercihiOyum hdpye helaldir diysun snra da nesini savundm dyosun. Oyunu helal etmek yaptiklarini ve yapmak istediklerini tasdik etmek demektir.
Ayrica hukumetin ne kabahati var demiyorum, hdpyi iyi bi secenek olarak sunmak icin hukumeti yada yada diger partileri kotuleyemezsin demek istedim. Cunku hdpye sira gelene kdar secilebilecek chp akp mhp ve diger partiler var ve en azindan bebek katili degiller!!
Soz konusu hdp ile karsilastirmaksa diger her partiyi savunurum
tabiiki mutlaka hukimette eksiklik varki oy almış..sen açık açık yazsana akp ile ilgili yazdıklarından hoşlanmadım diye yürekli olmalı insan kaçak güreşmemeli..o nedenle karalamak için her yol mubah diyorsunOyum hdpye helaldir diysun snra da nesini savundm dyosun. Oyunu helal etmek yaptiklarini ve yapmak istediklerini tasdik etmek demektir.
Ayrica hukumetin ne kabahati var demiyorum, hdpyi iyi bi secenek olarak sunmak icin hukumeti yada yada diger partileri kotuleyemezsin demek istedim. Cunku hdpye sira gelene kdar secilebilecek chp akp mhp ve diger partiler var ve en azindan bebek katili degiller!!
Oyum hdpye helaldir diysun snra da nesini savundm dyosun. Oyunu helal etmek yaptiklarini ve yapmak istediklerini tasdik etmek demektir.
Neden Böylesine Coşarlar?
Seçim kampanyası açıldı. Türkiye’de hiçbir “İŞ” seçim kadar heyecan ve ter döktürmüyor. Çünkü seçim, yalnızca bir “SEÇİM” değil, aynı zamanda en büyük “İŞ”tir. Amerikalı “İş adamı”nın güttüğü anlamda bir “İŞ”, işverenin “İş Bankası”, İşçinin son yıllar Devlet zoruyla haraca bağlanışı demek olan sendikacı “Türk-İş” gibi
bol kazanç getirici bir ticaret ve hava oyunudur. Amerika’nın petrolcü akıl hocasının direktifi ile ülkemize “Çift Parti” olsun diye sokulan demokrasi, Amerika’da olduğu kadar Türkiye’de de vaktiyle Şark usulü “İbadet mahfi, rezalet mahfi” diyerek gizli kapaklı yapılan işlerin, perde yırtılarak yapılması oldu. Demokrasinin ruhu sayılan seçim şimdi açık seçik bir İŞ’tir: Ne ziraat İş’i, ne ticaret İş’i, ne sanayi İş’i, ne batakçı toprak ağalığı İş’i, ne lotaryacı bankacılık İş’i; seçim işi, seçim ticareti, seçim sanayii, seçim ağalığı, seçim bankerliği kadar kolay ve hiç masrafsız en muazzam kâr sağlayıcı değil. Kalıpları memleketi kaplamış, içleri Zeppelin balonundan daha sakin: gelenekçi görenekçi, gösterişli, afur tafurlu iri iri bezirgân partilerinin sağ olsunlar, AP’lilerin, CHP’lilerin, YTP’lilerin, MP’lilerin, (Milli Birlikçi 14’ler olmasa CKMP’lilerin) o şaşırtıcı derecede hırslı, çatlatıcı heyecanları, coşkunlukları, kıyasıya kapışmaları, hep seçim İş’inin muazzam gelirli bir Girişkinlik ve Özel kazanç oluşundan ileri geliyor.
Türkiye, küçük züğürt bir ülke. Hangi İş’e başvurursan vur: en çok yüz bin kazanırsın, belki. Suyun başını kesmiş yabancı sermayeyle ortaklığa girsen: bir milyon kesersin. Tekelci büyük bankanın dizginlerini ele geçirsen: yüz milyonlarla ancak oynarsın. Devlet bu İş’lerle kıyaslanabilir mi? Seçimle devlet kuşu başına kondu mu: Bütçe en azından onlarca MİLYAR: En ufak Devlet Bankası, en büyük Özel Bankadan on kat aşırı sermayeli, dev Parababası. Alabildiğin kadar kredi al. Seçimde vereceğin nedir? Kasabadaki yıkılası evin, birkaç aylık kirasıyla, iki üç işsiz güçsüze köy köy dolaşmaları için beş on günlük çep harçlığı. Kazandın mı: Bütün Devletçiliğimiz emrinde. Devlet Sanayii, Bankalarından aşağı kalmaz. Batılının çürüğe çıkardığı tapon makinaların komisyonla yeni fiyatına Türkiye’ye sokuşturulması da olsa, yurt içinden en verimli büyük sanayi Devletindir. Alıcı 30 Milyon uyruklu müşterinin insafına kalmış. Tepeden inme fiyat satırınla hepsini kıyma edebilirsin ve de bütün özel kişi fabrikalarının bire beş yüz vurgunlarına öncülük edersin. Kimden korkacaksın? Seçimle geldin gık diyenin alnını karışlarsın.
Geç Büyük Millet Meclisinin başına. Bırak şu, hanedan gelirinin yirmi otuz katı olan mebus maaşını bir yana. Herkesin iki yüz elli lirayla cehenneme memur yazılmak için dilekçe donattığı ülkede, beş altı bin lira Milletvekili aylığı da para mı? Milyarlık Devletçiliğimiz avucunun içinde. Hemen bir şirket kur. Sermaye mi gerek? Gözünü aç yeter. Değme sermayeli şirket açıldı demektir. Açamazsan açılmış şirketten çok ne var bizde? Yalnız İstanbul Ticaret Odası’nda on binlerce Özel Teşebbüs İş’sizlikten ağızlarını havaya açmışlar. “Allah Allah” deyip senin gibi bir Devletlûyu bekliyorlar. Yağlı iş Devlet babada. Çık sayın bayın huzuruna Morrison Firmasının sözcüsü gibi konuş: “Özel sermayesiz millet, Allahsız millettir!” de. Paşanın sağladığı “Huzur” kendiliğinden ayağına gelir. Daha koç yiğitsen “Batıcı” değil misin? Uzat kimse görmeden elini, uluslararası milyarlık şirketlere, kendini o saat Paris’te, Kolonya’da, Londra’da, New York’ta sözü geçen “Vatansever lider” bulursun.
O zaman, gir ihalenin en domuzuna. Korkma senden ucuz teklif yapıp rekabet edeceklerden. Sayın ihale kanununun ÖZEL maddesi gereğince: ihaleyi yapan Devletlûlar: ihaleyi dilediğine diledikleri fiyatla yapıp yapmamakta SERBEST’tirler. Yerin dibinde on saat çalışan işçinin, eskici esnafın kazandığı her yüz kuruşta yirmi otuz kuruşunu vasıtasız vergi, elli altmış kuruşunu vasıtalı vergi almak için kılı kırka yaran Devletçiliğimiz, her yıl Devlet bütçesinin onlarca milyar lirasını ihalecilere kaptırırken: “Bırak yapsın, Bırak geçsin!” der, yani liberaldir, serbest, hürdür. Tarım bakanından tomruğu al, İmar bakanına sat; Sanayi bakanından demiri al, Savunma bakanına sat: alırken de satarken de yüzde yüz kâr edemezsen; Büyük Millet Meclisinde kıyameti kopar. Haddine mi düşmüş memurun senden rüşvet alması: Azli, tayini Bakanın elinde. Bakan de senin ağzına bakıyor. Sen milletçe seçilmişsin. Bakan seçilmese de olur. Bütün siyasi liderler de Onu söylüyorlar: Sen “MİLLİ İRADEYİ TEMSİL” ediyorsun.
Onun için ben hak veriyorum. Bezirgân Partiler, Seçim için ne kadar coşsalar azdır.
(Çaltı, Sayı: 129, 4 Ekim 1965)
Paylaştığınız yazı çok güzel, teşekkürler öncelikle.
Yalnız ''tek derdi pkk olanlara kapak'' neden olsun??
Şuan burada hdp hakkında bir başlık açılmış ve bizler hdp apo bağlantısı ile ilgili konuşuyoruz. Çünkü Başlığımız tam olarak bu.
Başka başlıklarda diğer partiler hakkında da bir çok paylaşım yapılıyor ve yapılmaya da devam edilecek.
Bir partiyi eleştirirken hemen diğer partiyi desteklediğimiz yanılgısına düşüyorsunuz. Ama öyle bir şey yok.
Burada eleştiriler başka bir partiye arka çıkmak için değildir.
eğer dürüst bir insansan oyum hdp ye helaldir yazısını çıkarırsın..ama öyle bir yazı yok..bu kadar net konuşuyorum burada..oy verenede neden veriyorsun diyemem ok...sen çıkar getir bakalım şu yazıyı alıntıla...bekliyorum..ve iftira attığın için hakkımı helal etmiyorum..
allah razı olsun kadesa yazdığın içinoyum hdp ye helaldir diyen sen değilsin russa mıydı nicki tam hatırımda yok,o arkadaş.
sen zaten chp ye oy vereceğini açıklamıştın.
“Parlamentoda yapılması gereken adımlarda muhatap biziz. Ama gelinen noktadan geri dönülemez, Kandil ve İmralı devre dışı bırakılamaz.”
Ayyy bayilcaaam, duyanda akepenin halkin verdigi oylarla iktidar oldugunu falan sanacak. Peki hile, yalan ve hirsizlikla calinan oylar nolcak....
Eskiden soyleydide boyle oldu masallarinida gecin. Peki eskiden olup simdi olmayan seyler nolcaaak....
Ben sunu duymak isterim. "Akepe bize is verdi, kimseye muhtac degiliz, calisip kendi paramizi kazaniyoz" (!). Duyubiliyormuyuz bunu, hayir. Ne duyuyoz, akepe bize kolilerle yardim getirdi. Secimden secime verir, sonrada hadi canim baska kapiya, allah versin derler...
Iyi ne mutlu size, kosun oyunuzu verin akepeye.
halktan aldığı yüksek vergi ile yapıyor yardımı..bizi vergiyle eziyor..alım gücümüz azaldı..yardım kolilerini sattım diyene ne diyeceksin..hakmı şimdi buMune'nin 40cı sayfada yazdığına katılıyorum.
----------------------------------------------------
Yaşım hepinizden küçük, ama oturup sabahtan akşama kadar haber izlerim. Siyaseti takip ederim.
AKP'nin bu kadar oy almasının sebebi tamamen muhalefetin yanlış tutumudur.
Halka "makarnacı, kömürcü" muhalefet ile, "koyun, g*t kılı, cahil" diyen muhalefetin seçmeniyle, halk tabiki gidip inadına AKP oy verir.
Sizin tabirinizle makarnacı kömürcü olmak ne demek bilir misiniz? Ben çok yoksul büyüdüm, hâlâ yoksulum gerçi ama eskisi daha kötüydü. Bize yardım gelirdi, kolilerle makarna, yağ, un, reçel gibi. Nasıl sevinirdik. Kömür gelirdi Allah razı olsun derdik. Hani muhalefetin aşagıladığı makarna kömürden bahsediyorum.
Kardeşime engelli maaşı bağlandı, ben okula başörtümle girebiliyorum, üniversite harcı kaldirıldı, imamhatip önündeki katsayı farkı kaldırıldı. Bunlar benim Akp oy vermem için yeterli bir sebep.
Ha diyeceksiniz ki, bu bir lutuf değil hukumet yapmak zorunda.Yapmak zorundaydı da neden bu zamana kadar gelen hiçbir hukumet yapmadı?
Ben Tayyip mükemmel, 4x4lük lider demiyorum. Suriye politikası yanlış bana göre mesela. Çoğu şeyi yanlış. Ama adam işi biliyor. Nerde ne diyeceğini biliyor.Bahçeli ve Kılıçdaroğlu koltuk sevdasından vazgeçmedikçe Akparti iktidar kalacak. Çünkü ben bu ikili kadar kötü bir siyasetçi tanımıyorum. Mesela geçen yıl Ekmeleddin yerine (o kimse artık halk tanımıyor bile) Chp Emine Ülker Tarhan'ı çıkarsaydı Rte cumhurbaşkanı olamazdı.
Ki Rte seçildiğinde bile Chp yine halkı suçladı. Yine halka koyun yakıştırması yapıldı. E tabi millet tayyibe oy verir. Ki çoğu insan benim gibi kötünün iyisi diyerek oy veriyor.
Ki Diyaneti kaldıracağım diyen muhalefet var, tabiki Tayyip eline Kuranı alıp meydanlara çıkar. Kılıçdaroğlu hep prim veriyor. Halk diyaneti kaldırırım diyen adama oy verir mi?
Demek istediğim şu ismi Cumhuriyet HALK Partisi ama halkın gönlünü kazanamadı.
Hdp ye gelince yüce Rabbim şehitlerimizin kanıyla kazandığımız bu toprakları teröristlerin eline bırakmaz.
Edit: Turancıyım, tüm Türklerin birleşmesini isteyen ülkücüyüm. Ama Bahçeli gitmedikçe Mhp ye benden oy yok.
sen çalışıyorsunda hakkın kesintiye uğruyor hay adalet anlayışlarına..Ayyy bayilcaaam, duyanda akepenin halkin verdigi oylarla iktidar oldugunu falan sanacak. Peki hile, yalan ve hirsizlikla calinan oylar nolcak....
Eskiden soyleydide boyle oldu masallarinida gecin. Peki eskiden olup simdi olmayan seyler nolcaaak....
Ben sunu duymak isterim. "Akepe bize is verdi, kimseye muhtac degiliz, calisip kendi paramizi kazaniyoz" (!). Duyubiliyormuyuz bunu, hayir. Ne duyuyoz, akepe bize kolilerle yardim getirdi. Secimden secime verir, sonrada hadi canim baska kapiya, allah versin derler...
Iyi ne mutlu size, kosun oyunuzu verin akepeye.
bizler bir elimiz yağda bir elimiz balda büyüdkMune'nin 40cı sayfada yazdığına katılıyorum.
----------------------------------------------------
Yaşım hepinizden küçük, ama oturup sabahtan akşama kadar haber izlerim. Siyaseti takip ederim.
AKP'nin bu kadar oy almasının sebebi tamamen muhalefetin yanlış tutumudur.
Halka "makarnacı, kömürcü" muhalefet ile, "koyun, g*t kılı, cahil" diyen muhalefetin seçmeniyle, halk tabiki gidip inadına AKP oy verir.
Sizin tabirinizle makarnacı kömürcü olmak ne demek bilir misiniz? Ben çok yoksul büyüdüm, hâlâ yoksulum gerçi ama eskisi daha kötüydü. Bize yardım gelirdi, kolilerle makarna, yağ, un, reçel gibi. Nasıl sevinirdik. Kömür gelirdi Allah razı olsun derdik. Hani muhalefetin aşagıladığı makarna kömürden bahsediyorum.
Kardeşime engelli maaşı bağlandı, ben okula başörtümle girebiliyorum, üniversite harcı kaldirıldı, imamhatip önündeki katsayı farkı kaldırıldı. Bunlar benim Akp oy vermem için yeterli bir sebep.
Ha diyeceksiniz ki, bu bir lutuf değil hukumet yapmak zorunda.Yapmak zorundaydı da neden bu zamana kadar gelen hiçbir hukumet yapmadı?
Ben Tayyip mükemmel, 4x4lük lider demiyorum. Suriye politikası yanlış bana göre mesela. Çoğu şeyi yanlış. Ama adam işi biliyor. Nerde ne diyeceğini biliyor.Bahçeli ve Kılıçdaroğlu koltuk sevdasından vazgeçmedikçe Akparti iktidar kalacak. Çünkü ben bu ikili kadar kötü bir siyasetçi tanımıyorum. Mesela geçen yıl Ekmeleddin yerine (o kimse artık halk tanımıyor bile) Chp Emine Ülker Tarhan'ı çıkarsaydı Rte cumhurbaşkanı olamazdı.
Ki Rte seçildiğinde bile Chp yine halkı suçladı. Yine halka koyun yakıştırması yapıldı. E tabi millet tayyibe oy verir. Ki çoğu insan benim gibi kötünün iyisi diyerek oy veriyor.
Ki Diyaneti kaldıracağım diyen muhalefet var, tabiki Tayyip eline Kuranı alıp meydanlara çıkar. Kılıçdaroğlu hep prim veriyor. Halk diyaneti kaldırırım diyen adama oy verir mi?
Demek istediğim şu ismi Cumhuriyet HALK Partisi ama halkın gönlünü kazanamadı.
Hdp ye gelince yüce Rabbim şehitlerimizin kanıyla kazandığımız bu toprakları teröristlerin eline bırakmaz.
Edit: Turancıyım, tüm Türklerin birleşmesini isteyen ülkücüyüm. Ama Bahçeli gitmedikçe Mhp ye benden oy yok.
Yardım etmese miydi yani? Biz gerçekten muhtaçtık ve Allah razı olsun diyebiliyorum sadece. Kolileri satması vs günahı ona, bunun ahireti de var. Biz de vergi veriyoruz.halktan aldığı yüksek vergi ile yapıyor yardımı..bizi vergiyle eziyor..alım gücümüz azaldı..yardım kolilerini sattım diyene ne diyeceksin..hakmı şimdi bu
benim vergimle yardım kolisi dağıtamaz kendi kesesinden dağıtsın..bizim evmizde su yoktu..koli ile olmaz bu işler adam gibi zam yapsın amakliye toplam 60 tl zam milletvekili emekliyse 750 zam yapıldı hak bunun neresinde..Yardım etmese miydi yani? Biz gerçekten muhtaçtık ve Allah razı olsun diyebiliyorum sadece. Kolileri satması vs günahı ona, bunun ahireti de var. Biz de vergi veriyoruz.
Benim yazdığım yazı rte övmek değil, aksine muhalefeti eleştirmek ve hatalarını göstermek içindi. Zira muhalefet değişir ve biraz olsun akıllanırsa oyum zaten Mhp olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?