Demirtaş: Başkan Apo'nun emeğini iktidara taşıyıp, Türkiye'yi değiştireceğiz

ya okadar karışıkki hdp ye oy verenler chp den olan arkadaşlarla konuştuğumda akp ye tepki olarak veriyor..senin yazdıkların var birde,halkta bilmiyorki bir şey

Bugunku hdp Izmir mitingi bu tepkinin gostergesi Misal.Ben bu kadar yogun bir katilim beklemiyordum.Sasirdim.

Bu da 7 Haziran'dan sonra konuşulacak bir şey doğrusu. Biz Türkiye'yi kaosa, istikrarsızlığa sürüklemek için seçime girmiyoruz. HDP'in amacı Türkiye'de kaotik bir durum yaratmak değil. Seçim sonrası koalisyon ihtimali ortaya çıkarsa ilkelerimiz neticesinde kurulacak bir hükümete dışarıdan-içeriden destek verebiliriz. Biz istikrarsızlık oluşturmak için seçime girmek istemiyoruz. Tek başına iktidar olabilecek bir güce sahip olamayacağımızı da biliyoruz. Ülkenin hükümetsiz kalmasına izin vermeyiz. 8 Haziran günü esnafımız dükkanını açması lazım, memurumuzun maaşını alması gerekiyor.

Bugunku hdp Izmir mitingi bu tepkinin gostergesi Misal.Ben bu kadar yogun bir katilim beklemiyordum.Sasirdim.
canım chp nin yoğun olduğu bir yerdeyim ama sorduğumda hdp ye verecek çok fazla..senin dediğin gibi akp nin işine yarayacaksa neden vereceklerki oylarını

Sohbetinizde izinsiz araya girdim,bağışlayın,fakat gözardı edilen bazı şeyleri hatırlatmak istiyorum. Öncelikle hangi fikri savunursa savunsun her kesimin mecliste temsil edilmeye Hakkı var. Bunu engelleyen her kim ise faşizme hizmet eder.
Terörizm yasallaşmamış olan savaşlardır, devletlerin terörizmi ise meşru kabul edilir. PKK terör örgütü, TC devleti de aynı şiddetle terör yaptı, Kürtler arada sıkışmışken biz seyrettik, duymazdan geldik, hatta suçluluk duymamak için devletin en kuvvetli savunucusu olduk. Devlet nedir? Bir güvenlik sınırı içinde vergi ödeyen vatandaşlarının hukuki konforunu sağlamak için oluşturulmuş bir kurum değil mi? Şimdi siz devletin bekası için hepimiz kendimizi özgürlük bağımsızlık ve Geleceğimizi feda etmeliyiz mi diyorsunuz? Hepimizin temsil edilmediği yasama ve yargı görevi Yürütmenin hükmüne teslim olmuş bir devletin? Allah aşkına 12 Eylül diye sağın solun evladını birbirine Vurduran, yaşını büyütüp asan , daha yeni onlarca çocuğu genci öldürüp bankamatikleri kırdılar diyen temsilcilerin devletini mi? Kendinize gelin! Devlet biziz! Bankamatik bekçileri değil! PKK dır diyerek seçilmiş bir partiyi dışlayamazsınız. Dün engellenen radikal dinci(?)ler bugün iktidarda. (engellemenin dolaylı bir teşvik olduğunu unutmadan) bu devlete asker öldürene düşman olarak değil o askeri bu danışıklı dövüşte cepheye sürene hesap sorarak sahip çıkabiliriz. Devlet her günahıyla koruyacağınız bir katil mi, hırsız mı? Devlet çocuklarımızın güvenle geleceğe hazırlayabildiğimiz bir ortamı yaratmak zorunda olan, bize hizmet için varolan. Emeğimizi her durumda elimize veren Hükümetlerin icazet aldığı dış güçlerin oyuncağı mı? Biz kimiz, Kürt bizden değil mi?
Alevi bu ülkede yaşamıyor mu?
Ayrıca, iki halkın beğendiğim iki özelliği var, söylemezsem çatlarım. Türk halkı (kurtuluş savaşı Hariç ) Asırlarca kendisine yapılanı anlamazdan gelerek hayatta kalabilmiş bir millet, buna hayranlık duyuyorum, çünkü esas olan yaşayakalmak Olmalı.
Kürt halkı gördüğü Zulüm ve teşviklerle günümüzde direnme potansiyeli en yüksek millet, buna da hayranlık duyuyorum. Kobane' de verilen mücadele dış güçlerin desteğinden bağımsız da direnebildiklerini gösteriyor. Ayrıca eski CHP oyvereni olarak şimdi her Görevin bir de KADIN eşbaşkanı bulunan bir partiye HDP'ye sırf bunun için bile oyum helaldir. Dün birini gördüm siyah çarşaflı, erkek mi kadın mı bilemedim, kapkara bir hapishane, Biz kadınlara bu muameleyi reva görenin de Allah belasını verecek.

Siz bayağı aradan girmişsiniz önceki yazılanları okumuş olsaydınız burada soru işareti kondurdugunuz her cümlenizin cevabını bulurdunuz.

Ayrıca devlet Kürtlere ne yaparak terör uyguladı?
Öğretmen , hemşire , subay olarak gönderdiği insanların haksız katline sessiz kalması mı gerekirdi?

Kürtler kim? Kürtlerin hepsi hdp ve pkk mı? Kim uyduruyor bu yalanı?

Buralara hdp ve apoyu istemeyen kürtler yazdılar onları kim temsil ediyor?
Çocugu daga kacırılan Kürt annelerini kim temsil ediyor?

Öncelikle işe Kürtleri hdp ve pkk ile bir görmemek, terörist başını savunmayanları da kürtleri bizden kabul etmeyenler gibi göstermemek ile işe başlayın

Bugünlerde hdpye oy toplamak için yeni slogan ''kürtler bizden değil mi?''

Kürtler de , boşnaklar da lazlar da aleviler de hepsi bizden fakat '' yıllarca kendi halkına ve yurduna zarar veren teröristler '' bizden değil en azından benden olamazlar.

AYRICA devlet ile hükümet kavramlarını birbirinden ayırt ederseniz bazı şeyler kafanızda daha iyi oturur.

Son düzenleme:
Öncelikle sunu söylemek istiyorum. Bu ülkede ülkesini çok seven ve gönülden bağlı Kürt vatandaşlarımız da var. apo denen kişiliğe burada Kürt halkını iyi temsil etti, önderi falan diyen bir arkadaş olmus. Ya Allah aşkına tek bir şey sorcam. Bu adam yakalandıktan hemen sonra, ben bir vatanseverim, istenirse ülkeme hizmet ederim diye yalvarmış biri. Ne önderliğinden hangi halkı iyi temsil ettiğinden bahsediliyor.

Hdp kurtleri değil, kendi gibi teröristleri temsil eden siyasi bir oluşumdur. Oy veren de destekleyen de gözümde öyledir.
Kürtleri falan temsil edemezler. Öyle olsa Yasin Börü'yü ve diğer Kürt gençleri de temsil ederlerdi değil mi? Hikayeye gerek yok, herşey ortada.

Ve son olarak, bunlar isterse meclisin ortasına kamplarini kursunlar,grevlerini yapsınlar.(en iyi yaptıkları şey)
BU ÜLKEYİ BÖLEMEDİLER,BÖLEMEYECEKLER DE!!!

film gibi gülay

Uçak hazır

Nairobi Havaalanı’ndaki Türk ekibine öğlenden sonra her an hazırlıklı olması için gerekli talimat ulaştırıldı. Bunun üzerine herkes uçak etrafındaki görev yerine geçti. Sorun çıkması beklenmiyordu.

Akşam 19.20 sularında havalanının özel bölümündeki tel kapıların açıldığı görüldü. Beklenen an gelmişti. Uçağın içindeki ve etrafındaki Türk görevliler hazır bekliyorlardı. Aralarında Amerikalı yoktu. Bütün ekip MİT görevlileri ile asker kökenli kardiyolog doktordan oluşuyordu. Etrafta Kenyalılar bulunuyordu. Ama havaalanında ve Öcalan’ın gelişinde Almerikalılar sıkı bir izleme ve gözleme faaliyeti gerçekleştiriyordu. Amerikalılar Türk görevlilerin sözlerini yerine getirip getirmeyeceklerini merak ediyorlardı.Öcalan sağ olarak Türkiye’ye ulaştırılmalıydı.

Öcalan hiç şüphelenmedi

Öcalan’ı getiren otomobil aprona girdi. Türk ekibini taşıyan uçağın yanına kadar geldi.

Öcalan, Kenyalı yetkilerle birlikte gayet rahat ve neşeli bir biçimde elindeki çantasıyla uçağa doğru yöneldi. Hollanda’ya gideceğini sanmaktaydı. Uçağa şöyle bir göz atmış, ama dikkatini çekecek hiçbir şey görememişti. MİT ekibi nefesini tutmuş olanları izliyordu. Öcalan hızlı adımlarla uçağın merdivenlerine yöneldi. Kapıda duran uzun boylu, sarışın, yeşil gözlü Türk görevliyi hafif bir gülümsemeyle selamladı. Fizikî görüntüsü Batılıları andıran görevli kendisine gülümseyerek karşılık verdi. Rahat bir biçimde uçaktan içeriye girdi. Hiç şüphelenmemeşti.

Öcalan’ın içeriye girmesiyle, MİT görevlilerinin Öcalan’ın üzerine atlamaları bir oldu.Öcalan bir anda, bir eşya gibi özel bir bant ve kelepçeyle paketlendi.

Abdullah Öcalan uçağın içinde hiç karşı koyamadı. Yere yatırıldığında da, sonrasında da hiç direnmedi.Türk görevliler kendisine karşı zor kullanmadılar.

Elleri, ağzı ve gözleri anında bantlandı.Askeri doktor sağlık kontrollerini yapıyordu. Öcalan iyiydi. Ama yakalandığını anladığında şoka girmişti. Kendisine de bir zarar vermemesi için olağanüstü dikkat gösteriliyordu.

İşlerine nasıl gelirse o tarafa çekiyorlar.
Çıkıp biz teröristleri destekliyoruz diyemiyorlar , kürtler bizden değil mi diye mağdur edebiyatına sığınıyorlar.

Yasin börü de dediğin gibi Kürt idi. Yine kim öldürdü onu? Kim attı balkonlardan,kim bıçakladı? Kim arabayla üzerlerinden geçti?
Bu çocuğun hakkını kim savunacak?

Pkk ile kürtler direniyormuş. Ancak kendileri inanır bu yalanlara.

arkadaşım sadece kürt vatandaşlar oy vermiyorki,kürtleri temsil etmediğide bir gerçek,siyaset dedğim,iz,boş vaad ve yalandan ibaret değimi,akp ye oy veren kürtler,chp ye oy veren kürtler mhp ye oy veren kürtler var,hdp yede oy veren kürtler var ..akp sayesinde bu günlere geldiler,korkunun ecele faydası yok,zaten oy aaoranı şu an yüzde 10 hata yaptığı zaman o oy oranı düşecektir..zamana bırakıp görmekte fayda var..akp de masum bir parti değil..terör olayında teröristler kadar devletide suçlamalıyız..koskoca türk ordusu pkk ilemi baş edemedi!
şu an akp nin içi rahat neden orduyu se çıkaramayacak hale getirdi..benim için hdp akp aynı farkı yok

rkadaşım sadece kürt vatandaşlar oy vermiyorki,kürtleri temsil etmediğide bir gerçek,siyaset dedğim,iz,boş vaad ve yalandan ibaret değimi,akp ye oy veren kürtler,chp ye oy veren kürtler mhp ye oy veren kürtler var,hdp yede oy veren kürtler var ..akp sayesinde bu günlere geldiler,korkunun ecele faydası yok,zaten oy aaoranı şu an yüzde 10 hata yaptığı zaman o oy oranı düşecektir..zamana bırakıp görmekte fayda var..akp de masum bir parti değil..terör olayında teröristler kadar devletide suçlamalıyız..koskoca türk ordusu pkk ilemi baş edemedi!
şu an akp nin içi rahat neden orduyu se çıkaramayacak hale getirdi..benim için hdp akp aynı farkı yok

Apoyu daga cikaran sistem

Apo zaten omrunu kurt halkinin ozgurlugune adamis bir lider

akp den daha fazla ne yapabilir hdp hiç bir şey bunu görmenizi isterim..
askerlik yan gelip yatma yeri değildir deyip,paralı askerliğs tekrar izin veren..sadece fakirin çocuğunu silah önüne atan kim!bundan daha fazlamı zarar verecek hdp

Apoyu daga cikaran sistem

Apo zaten omrunu kurt halkinin ozgurlugune adamis bir lider
canım vdebu gibi düşünüyorum korkmuyorum..neden korkayımki hdp den akp bu güne taşıdı her yaptıklarını sindirmedikmi..sindirmek durumundayız..düne kadar dağ tepesindeydi şimdide mecliste olacak demekki..

Pkk akp ile doğmadı.
Pkknın '' sadece '' Akp hükümeti ile bir amacı olsaydı onlar başa geldiğinde eylemlerine başlamış olurlardı.
Pkk hükümette kim olursa olsun var olan bir olusum.
Onların derdi hükümet değil onların derdi ''devlet''.
Bunu görmeyecek kadar genç değil hicbirimizin yaşı.

Ayrıca ben bir haksızlığa karşı koymak için başka bir haksızlığa arka cıkamam.
Eğer haksızlıklara, adaletsizliğe , hukuksuzluğa karşıysam her zaman öyle olmam gerekir.

bu adam iş adamlarını kışkırtıyor,zarar verenler sadece silahlı olmaz alın bakın..hiç bir çizgisi olmayan sadece hesabı denkleştirme derdi olan muhasebecimiz

çözüm süreci diyen kim..benimde kardeşim askerlik yaptı bende korku ile yaşadım..pkk bu güne nasıl geldi başa çıkamadımı devleti azam

bir akpli arkadaş yazmış darbe anlayışı diye..zaten akp de aynını yapmadımı çaoğunluk kimse sözünü kanunu geçirdi..akp diğerlerinden dahamı masum aslA değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…