- 11 Mart 2012
- 30.291
- 60.018
- 798
- 36
Evet türkiye cumhuriyeti vatandaşı hepsi ama türk değiller. Vatandaşlık ayrı bir kavram etnik köken ayrı bir kavram. Kimseye kendi devletinizi kurun demeyelim tabi ki ama ırklar tanınsın, mecliste temsil edilsin...
Sephoraa,ırk dediğin toplum ırkı temsil etmiyor. Sorun burda ışte. Ezilmişlerde,haklarini savunacak adam lazimmista... kim ezmis pardon? Kaçak elektrik kullansın (türkiyede en çok kaçak elektrik kürtlerin olduğu doğu bölgelerinde kimse inkar edemez.) Kesmeye gelen memura saldirsin. Çocuğunu okula gondermesin,öğretmenleri oldursun,doktorlari öldürsün sonra da "biz magduruz"
Amcamin kızı hakkaride öğretmenlik yaptı.10 tane öğrencisi vardi zaten sene başında,subat tatilinden sonra okulu yaktılar.
Teyzemin eşi kürt,kardeşi şırnakta pkk tarafından şehit edildi.
Mersin'de yaşıyorum,kobani olaylarinda kaç tane okul yandı burda ki sehirin %75'i kürt. Içinde kürt çocukları da vardı okul yandığında. kobanideki kürt kardesleri icin selo başkan "sokaklara dökülün" demişti yaa hani,ordaki kürt kardeşleri için burdaki kürt kardeşlerini yakmaya kalktılar. Eşimin teyzesinin kızı (kürt) o okuldaydi,10 yaşında ve Suan panik atak hastası.
Benim eşim kürt,hiç kimse hastaneye gittiğinde sen kürtsün tedavi olamazsin demiyor,devlet Okulunda okudu kimse sen kürtsün okuyamazsin demedi. E benim eşim mağdur değil. Demek ki kürtler mağdur değil amaç başka.
Olmaz olsun onlardan gelecek hayır. Olmaz olsun böyle katilleri savunan parti. Sesleri kesileceğine ne kadar da gür çıkıyor.
Kürtlerin hepsi aynı kefeye koyuluyor bunlar yüzünden. Her kürte pkk'lı gözüyle bakılıyor.
Anlam veremediğim bir konu da şu,hadi dogudakiler okumamış cahil pkk'ya prim veriyor. Peki batıda en iyi okullarda okumuş,iyiyi kötüyü bilen,güzel makamlarda olan; doktor,muhendis,öğretmen olmuş insanlar nasıl prim veriyor?
Neyse ya ne desek boş,bize en çok zarar veren ne amerika ne ısrail. Icimizde bu kadar düşman varken onlara hiç gerek kalmiyor...
Sephoraa,ırk dediğin toplum ırkı temsil etmiyor. Sorun burda ışte. Ezilmişlerde,haklarini savunacak adam lazimmista... kim ezmis pardon? Kaçak elektrik kullansın (türkiyede en çok kaçak elektrik kürtlerin olduğu doğu bölgelerinde kimse inkar edemez.) Kesmeye gelen memura saldirsin. Çocuğunu okula gondermesin,öğretmenleri oldursun,doktorlari öldürsün sonra da "biz magduruz"
Amcamin kızı hakkaride öğretmenlik yaptı.10 tane öğrencisi vardi zaten sene başında,subat tatilinden sonra okulu yaktılar.
Teyzemin eşi kürt,kardeşi şırnakta pkk tarafından şehit edildi.
Mersin'de yaşıyorum,kobani olaylarinda kaç tane okul yandı burda ki sehirin %75'i kürt. Içinde kürt çocukları da vardı okul yandığında. kobanideki kürt kardesleri icin selo başkan "sokaklara dökülün" demişti yaa hani,ordaki kürt kardeşleri için burdaki kürt kardeşlerini yakmaya kalktılar. Eşimin teyzesinin kızı (kürt) o okuldaydi,10 yaşında ve Suan panik atak hastası.
Benim eşim kürt,hiç kimse hastaneye gittiğinde sen kürtsün tedavi olamazsin demiyor,devlet Okulunda okudu kimse sen kürtsün okuyamazsin demedi. E benim eşim mağdur değil. Demek ki kürtler mağdur değil amaç başka.
Olmaz olsun onlardan gelecek hayır. Olmaz olsun böyle katilleri savunan parti. Sesleri kesileceğine ne kadar da gür çıkıyor.
Kürtlerin hepsi aynı kefeye koyuluyor bunlar yüzünden. Her kürte pkk'lı gözüyle bakılıyor.
Anlam veremediğim bir konu da şu,hadi dogudakiler okumamış cahil pkk'ya prim veriyor. Peki batıda en iyi okullarda okumuş,iyiyi kötüyü bilen,güzel makamlarda olan; doktor,muhendis,öğretmen olmuş insanlar nasıl prim veriyor?
Neyse ya ne desek boş,bize en çok zarar veren ne amerika ne ısrail. Icimizde bu kadar düşman varken onlara hiç gerek kalmiyor...
Aynen öyle, ben de çok katıydım bu konuda. Ama artık diyorum ki hadi yallah. Özerklik isteyen gitsin yaşasın. Türkiye'den kuruş yok, vize bile verilmesin bunlara. Ben elektrik faturamı üç gün geciktirince anında damlıyorlar kesmek için. Onlar ahırlarda bile elektrik sobasıyla ısıtıyor hayvanlarını. Nerede eşitlik. Ben de onların haklarından istiyorum. Nerede?. Ama onların derdi özerklik falan değil ki. Kürtlük özgürlük nidaları altında tüm gözleri İSTANBUL'da. Oyun büyük. Öyle özerk devlet olceeeyiz diye nara attıklarına bakmayın. Bunu bilmeyen sazanlar da çok tabi o ayrı. İstanbul olmuş kürt şehri. Madem istiyorsun özerklik, madem o kadar seviyorsun ne işin var başka şehirde. Her yerdeler artık. Ama sorsan başkentleri amed .
Özerklik verilse bunlara, bir yıl içinde birbirlerini yerler. Kavga edecek birilerini bulamayınca birbirlerini öldürüyorlar zaten. Doğal hallerine bırakmak daha mantıklı. Bırakacaksın yesinler birbirlerini.
ÖNEMLİ NOT: Türk bayrağı altında tek devlet tek millet olarak yaşamaktan gocunmayan hiç kimse yukarıdaki yazımdan rahatsız olmasın.
Hiç kimsenin etnik kökenle, şunla bunla diniyle inancıyla kimsenin yargılamadığı, daha müreffeh, daha sağlam bir gelecek için bu kangren olan kolu kesmek lazım. Kesip atalım. Yolumuza bakalım artık. Yeter artık ya!
O hikaye oyle degil.. MHP bebek katili Turkiyeye getirildiginde asilsin diye mecliste kulis yapan tek partiydi tam tersine.. Asilmasina engel olan tek sey AB uyum yasalari yuzunden AIHM ile imzalanmis antlasma idi, Bu antlasmayi Ciller ve Erbakan hukumeti imzalamisti. Apo da idam karari ciktiginda AIHM'e muracaat hakkini kullandi ve AIHM sonucu gelinceye kadar asamadilar. Sonrasinda zaten Ecevitin basbakan oldugu hukumet fazla surmedi, pesinden gelen AKp ise idami kesinkes kaldirdi. Oncesinde idam teror ve savas suclulari haric olmak uzere kalkmisti, AIHM karari onasa bile teroristlerin de asilmasini yasaklayan kanunu cikartan AKPdir, RTEdir. Terör suçlarına, savaş ve yakın savaş suçlarına idam cezası 2004 yılında AKP tarafından kaldırıldı. Kotunun iyisi dediginiz kisi APO'ya idam cezasinin uygulanmasini kesinkes kaldiran kisinin kendisidir.Ben milliyetçiyim, benim de hâyâlim Ebulfez Elçibey'in hayali gibi önce Azərbaycanla birleşip sonra Turan birliği kurmak. Amma Devlet Bahçeli denen adama oy ver-mem. Zamanında apoyu astırmadı şimdi ülkücüyüm diye geçiniyor. Bahçeli gitmedikce oyum Rte'ye. Kötünün iyisi en azından.
Ha konu Hdp mi? S.Demirtaşın terörist dağdan inme olduğunu bilmeyen yoktur heralde. Şaşırmayın bence.
ya birde bu açıdan bakmak gerek tek başına alıyorlar tüm kararlarıHDP barajı geçmesini istemeyenler daha güçlü bir AKP ye okey demek zorunda.
Asıl hdpnin barajı geçmesi için bölünen oylar yüzünden ak partinin daha da güçlenmeyeceğinin garantisini kim verdi peki?HDP barajı geçmesini istemeyenler daha güçlü bir AKP ye okey demek zorunda.
Sizde haklısınız ama bunları nerden duydunuz sistemdenYıllarca hem kendi halkına , yurduna hem türklere zarar ver. Bölgenin bir gram gelişmesine müsade etme, halkını gelişmeye değil dağa çıkmaya teşvik et. Anaların evinden çocukları al al götür.
Binlerce masum öldür.
Sonra ''Sistem suçlu'' öyle mi?
Hapishanedeki katillere tecavuzculere sorsak onlar da ''sistem suçlu'' der.
Kötülük yapmak için bahaneden bol ne var dünyada. Seç beğen al.
Şimdi de olduğu gibi inanacak birileri mutlaka çıkar. Asıl içler acısı olan sey de bu.
Ben okumakla kalmadım hayatımın 8 yılını cizre gibi bir yerde terörün göbeğinde geçirdim.Sizde haklısınız ama bunları nerden duydunuz sistemden
tarafsız olarak araştırdınızmı
PKK ya katılımın büyük çoğunluğu üniversite öğrencilerinden yani cahil hiçbir şey bilmeyen insanlar değiller keza apoda öyle ve rivayetlere görede sistemin adamı
Yani demem o ki bize her anlatılan doğru değil yada eksik diye hiç düşündünüzmü
Bende Yüksekova da bulunmuş biri olarakBen okumakla kalmadım hayatımın 8 yılını cizre gibi bir yerde terörün göbeğinde geçirdim.
O çok bilen okumuş üniversite öğrencilerini arabaya bindirip geçirin cüdi dağlarından bakalım anlatılanlar eksik mi gerçek mi okuyarak değil yaşayarak görmüş olurlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?