Demirtaş: Başkan Apo'nun emeğini iktidara taşıyıp, Türkiye'yi değiştireceğiz

Bende Yüksekova da bulunmuş biri olarak bu kanuda birçok şeye vakıfım ama bazı şeyler anlatılmaz yaşanır
Neyse HDP de bu ülkenin yasal bir partisi isteyen oy versin istemeyen de vermesin

Belli ne kadar vakıf oldugunuz .Yıldız hemşirenin ve daha bir çogunun yaşadıkları yalandır , anlatıldıgı gibi değildir.

Oyunuz ise beni hiiç mi hiiç alakadar etmez .
Sadece kürtleri pkknın başkanı olduğu bir partiyle bütün göstermeye çalışmayın ve bu partiye oy vermeyenleri de '' sizin yüzünüzden şöyle olacaklarla''suçlamayın yeterli.

ben diyorumki akp tek kalmasın tek olması daha kötü bence..

Asla değil. Hdp ile bir ittifak kurmasindansa tek kalması çok daha iyi.
ben chp ye vereceğim oyumu..hdp ye chp den çok oy gitti,tüm partilerden gitmiştir..ama kadesa iç güvenlik yasası dedi,oy çokluğu onaylanmıştır bitti..tayyipin oğlu bile tek geleceğiz şeklinde açıklama yapmış babalarının çiftliği gibi

E zaten babasının Çiftliği oldu adamın bi at kosturmadigi kaldi

Seçimlerde yine akp alacak şaşıracak miyiz peki

canım oyları düştü bayağı kendi etti kendi buldu..çözüm süreci ni ben başlattım diyen rte

canım oyları düştü bayağı kendi etti kendi buldu..çözüm süreci ni ben başlattım diyen rte
Cryptic emin ol oyları düşmedi bak seçim bitsin yine konuşacağız burada.ah bir mucize olsa da bu halk akıllansa keşke.

Secimi akp'nin almasi hic birsey anlam ifade etmiyor hdp'nin baraji gecmesiyle.Tamamiyle bitişi oluyor.Iste bu yuzden bunca calkanti bunca gurultu.

Mesajı anlamadım ben Chelzy?

Meclisteki sandalye sayisi kadesa.Misal baraji gecmesiyle dogunun buyuk illerinden herhangi birinde 8 sandalye cikaracak.Baraji gecmemesi durumuyla bunlarin hepsi akp ye gidecek.Yani 8 milletvekili.Bu sadece 1 il.Bu da demek oluyor ki bizlerin ruyasinda pireler ucusurken herhangi bir kanunu gecirmeleri icin meclis oylamasinda at kosturamayacaklar.

Araştırmalar anketler falan mı ben onlara güvenmiyorum. Ayrıca hdp gecmesin insallah
canım rte nin yanlış politikalarından biri bu suriye politikası gibi,elinde patladı,suriye politikasıda elinde patladı,kobane olaylarında koridor açmıyoruz dediler..pkk ülkeyi karıştırdı,istanbulda marketleri yağmalarlarken polis bize herhangi bir bilgi gelmedi demiş..2 gün sonra abd ile görüşmeler sonucu asla açamayız deikleri koridoru açtılar zarardan bahseden yok..halbuki gezicileri anlata anlata bitiremiyorlardı

ya okadar karışıkki hdp ye oy verenler chp den olan arkadaşlarla konuştuğumda akp ye tepki olarak veriyor..senin yazdıkların var birde,halkta bilmiyorki bir şey

Hee bir de su var hdp zaten illegal yoldan hukumetin ta gobeginde.Baraji gecerse legal olarak girmis olacaklar.Fazla birsey degismis olmayacak yani.
Tayyip te fenalarda.Eskiden a-na mu-ha-le-fettt bu cehapeee var ya su cehapee diye bas bas bagirirken secime 2 hafta kala tık yok.Adini agzina almiyor.Varsa yoksa hdp...
Ben hdp ye vermiyorum oyumu vermem de ama verene de dur demem.30 martta oy konusunda birlik olmaya katilmistim ama bu defa hayir.

Chelzy ve cryptic ben bunun akp ve hdp arasında danışıkli dövüş olduğunu ve bu iki partinin ülkeyi felakete surukleyecegini düşünüyorum.

Ister mantık dışı diyin ister saçma gelsin ama mecliste terörist görmek istemiyorum.hele liderimiz apo diyen bir partiyi asla.

Araştırmalar anketler falan mı ben onlara güvenmiyorum. Ayrıca hdp gecmesin insallah
AKP’de hesaplar büyük ölçüde HDP’nin barajı aşamayacağı üzerine yapılmasına karşın, alacağı oy miktarına göre Meclis’deki sandalye dağılımının nasıl olacağına ilişkin değerlendirmeler yapılıyor. AKP kulislerinde, HDP’nin yüzde 5-6 gibi bir oy oranıyla baraj altında kalması halinde bu sonucun, kendileri kadar, CHP ve MHP’ye de yarayacağı ifade ediliyor.

Ancak HDP’nin yüzde 9.5 ile 9.99 gibi bir aralıkta oy alması halinde, parlamentonun AKP lehine biçimleneceği varsayımı dillendiriliyor ve “Bu durumda bizim milletvekili sayımız 360’a dayanır” görüşünü dile getiriyorlar. AKP, bu seçeneği, başkanlık sistemine geçiş için “ideal senaryo” olarak görüyor.

neden peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…