- 14 Aralık 2013
- 8.314
- 6.280
- 448
düzenleme 10 dakikayi gecti diye yapamadim. Yilanlara sariliyoruz derken artik o tutugumuz ve tutmak istedigimiz yilanmi, yoksa kurtaricimi onuda zaman gösterecek.yilanlara sariliyoruz
Gerilerde kalmış, bu Yazıyı dikkat çekmek için bir daha paylaşmak istedim.topiği okurken vllahi kalp spazmı geçirecektim dayanamadım okumayı yarıda bıraktım.
hala kürtler ezildi hikayeleri mi anlatılıyor geçiniz bunları lütfen.kürt vatandaşlar ezilmedi 48593549659 defa yazdık buraya karadenizde ki halkta çok zorluklar içinde yaşıyor ama biz eziliyoruz bize imkan sağlanmıyor diye ağlamadıklmarı için kimse bunun farkında değil.
en basit açıklamayla eğer pkk doğudaki köprüleri yıkmasaydı,okulları yakmasaydı,doktorları,öğretmenleri,münehdisleri kaçırıp öldürmeseydi acaba hala duygu sömürüsü ile işleyen bu politikayı yürütebilecekler miydi? adamlar vergi vermiyor,elektirik,su,doğal gaz vb..şeyleri ödemiyor hepsi benim paramdan kesiliyor,kim mağdur acaba?
hdp nin durumu zaten belli adramların lideri apo,kim buna neden şaşırsın ki? ama ben gerçekten hdp ve ideolojisi ile ilgisi olmadığı halda sırf demirtaş kendisine sempatik geldiği için ona oy verecek arkadaşları anlamıyorum ve artık anlamak da istemiyorum.
kimse kusura bakmasın ya da baksın ama bu partiye oy vermek demek apo nun hapisten çıkması için de yardım etmek demektir,şehit kanını eline bulaştırmak demektir.
hdp nin gerçek yüzü eğer barajı aşamaz ise ortaya çıkacak bizde bu çok datlu çok pıtırcık partinin neler yaptığını hep birlikte izleyeceğiz.
Aynı linki senin yazdığını görmeden paylaştım mai.
Üşenenler 2. dakikadan sonrasını izleyebilir. Ben Ahmet kayanın bu videosunu izlediğimde şok olmuştum. (evet ne kadar salak bir kız diye düşünebilirsiniz burda) Söylemlerini kimi desteklediğini araştırmış değilim. Yıllarca dinledim. Kendisini çok severdim. Hala şarkılarını türkülerin dinliyorum gerçiAma eskisi kadar sevemiyorum.
İlk haberi bilmiyorum ama. O konuda bişey diyemeyeceğim.
Fakat yanlış düşünüyorsun bence, Ahmet Kaya'yı Kişiliği ile değerlendirme.
Onu tüzel bir kişilik gibi kabul et.
Ben pek çok sanatçıyı, misal Necip Fazıl, düşüncelerini bir yana koyarak eserleri ile anmaya çalıştım.
Ahmet kayaya gelince Eserleri hala ayakta.
Kafama sıkar giderim şarkısını bugün onun gibi yorumlayan olamaz. Tüyler ürpertici bir yorumu var...
Fakat Düşünceleri ve bakışı maalesef onu mahvetti.
Ha, ülkeden gitmeseydi de dursaydı keşke. ama zaman onu gerektirmiş. Yapacak birşey yok.
Doğru söylüyorsun HayyaL, bizde çok dinledik Ahmet Kaya'yı, hemde dinlediğimiz zamanlar kasetleri yasaktı, benim yaştaki ihtiyarlar bilir, kasetlerin yasaklandığı dönemi, birçok kişi de yasaklıydı sadece Ahmet Kaya değil, dinlerdik ama şarkılarındaki ideoloji için değil, yorumlaması muhteşemdi, sanatçılık dersen Ahmet Kaya'nın sanatçılığına diyecek sözüm yok lakin ne zaman ki İmralı'dakiyle ilgili söylemleri başladı işte o zaman kendi kendini yok etmeye başladı, çok bilirim o güne kadar büyük bir zevkle dinleyip ideolojilerini bir bir ortaya dökmeye başlayınca tüm Ahmet Kaya serisini bir anda çöpe atanları.
Burda mevzu Kürt olmaları değil, İmralı ideolojisi, ki bu ideolojiye karşı çıkanlar arasında Doğu'lu üyelerde var, kadesa'nın söylediğine de katılmamam mümkün değil, bugün büyükşehirler hariç yurdun birçok kısmında hizmet gitmemiş yerler var, mağduriyetse onlarda mağdur, Karadeniz'de hala okul olmayan Köyler var, çocuklar ilçe merkezine gitmek için ilkel yöntemlerle bir Köyden diğerine geçiyor, uzağa gitmeyin yahu İstanbul'daki bazı köylerde hala tek derslikli 1-2-3-4. sınıfların bir arada Okuduğu okullar mevcut, sanılıyor mu ki, İstanbul'da yaşayan herkes güllük gülistanlık bir yaşam sürüyor, İstanbul'un nüfusunun büyük bir kesimi GÖÇ etmiş insanlardan oluşur, 1940-50'lili yıllarda kimi fabrikalara işçi olarak girmek, kimi o zamanlar yeni yeni yapılanan apartmanlarda kapıcı olmak, inşaatlarda çalışmak vb için yurdun çeşitli şehirlerinden göç etmiş insanlar.
Mezhebi Yüzünden zorluk yaşayan olmadı mı? Yıllarca mezhebini söyleyememiş, bu sebeple de ibadetini gizli saklı yapmak zorunda kalmış insanlar var, yaşam hepimize zordu.
Kesinlikle Haklısın mune.
Biz Aleviyiz, babaanne ve dedem çocukluk dönemlerini Sürgün ile geçirmişler. Çok acı çekmişler.
Anlatırdı yaşamlarını ama isyana değil, güzelliğe ittiler bizi hep.
geceleri zaman zaman kabus görerek bağırırdı yeşil reçete ilaçlarını içmezse.
Yaşadıklarımızı unutamıyorum derdi.
Ama acıları anmak ayrı şey, kin gütmek ayrı şey.
Seneler önce olmuş bitmiş gitmiş şeyleri bize böyle yapıldı diyerek devlete yıkmak çok Saçma.
Bu Dünya'da Acı çekmeyen bir toplum kaldı mı?
Bakın bugün Çerkez Sürgününün 151. Senesi anılıyor.
Rus'ların onları topraklarından Sürgün edip hunharca öldürülüşü... 7 sene Karadeniz o sürgünden sonra kemik ve Kafatası kusmuş.
Bu Vahşet ile birlikte onlar da Çeçenler gibi yapıp savaş mu açmaları gerekti?
Tek Yöntem terör ile mi kendini ispat etmek?
Bunu önce düşünmeliyiz.
Fakat yanlış düşünüyorsun bence, Ahmet Kaya'yı Kişiliği ile değerlendirme.
Onu tüzel bir kişilik gibi kabul et.
Ben pek çok sanatçıyı, misal Necip Fazıl, düşüncelerini bir yana koyarak eserleri ile anmaya çalıştım.
Ahmet kayaya gelince Eserleri hala ayakta.
Kafama sıkar giderim şarkısını bugün onun gibi yorumlayan olamaz. Tüyler ürpertici bir yorumu var...
Fakat Düşünceleri ve bakışı maalesef onu mahvetti.
Ha, ülkeden gitmeseydi de dursaydı keşke. ama zaman onu gerektirmiş. Yapacak birşey yok.
doğuda dahil tüm kırsal kesimlere karşı ihmal var zaten bu bir gerçek,annemlerin köyünde 1960 larda yol,sağlık ocağı vs yokmuş..karadenizde..zaten büyük çoğunluk göç etti devletin yıllardır bu konularda eksiği var tüm partilerin..yapılanıda yıkan pkk..doğum kontrol vs için yaptırmayın sizi zehirlerler...kısrlaştırırlar diye halkı galeyana getiren okul yakan bunlar zaten tek tük okul var onuda yıkıyorlar..tek yaptıkları ateşe gaz dökmek oldu..sebebde toprak için ..pkk nın arkasında hangi ülkeler var ona bakmak gerek apo özgürlük diye halkı kandırıyor..din istismarına benzer buda halkı istismar ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?