Bebek Beslenmesi Demir ilacı kullanıyomusunuz???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Tbfth

Kumsal🌸💜Rüzgar🌀💙
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2018
2.290
5.297
108
36
Bebeğim 6 aylık. Demir damlasını veremiyorum. Damlanın tadından nefret ediyor. Ardından kusarak çıkaryr. Doktora gttk toz halinde bi marka önerdi aldık. İki gün kullandıktan sonra 3.gün gün boyu kustu. Ne yapacağmı şaşırdm. Siz napyosunuz kızlar yardm edin

Ben saglik ocaginin verdigini kullaniyorun mamasina damlatiyorum veya kasikla oyun oynar gibi veriyorum farketmeden iciyo bir sorun olmadi yanı bir ara vitasanol diye bir damla kullandim onu cok zorlandim ayni kusma falan olunca saglik ocagindan alip kullandim bir sorun olamdi simdiye kadar bizde kan damlasini icerken cok zorlaniyoruz kusuyor ne zman versem

Ben saglik ocaginin verdigini kullaniyorun mamasina damlatiyorum veya kasikla oyun oynar gibi veriyorum farketmeden iciyo bir sorun olmadi yanı bir ara vitasanol diye bir damla kullandim onu cok zorlandim ayni kusma falan olunca saglik ocagindan alip kullandim bir sorun olamdi simdiye kadar bizde kan damlasini icerken cok zorlaniyoruz kusuyor ne zman versem
Damla olanları kesinlikle mamasına damlatmamak gerekymuş ye biliyorum. Ben toz olanını yemeğine katıyodum o katılabiliyo. Ama yine de kustu.

Damla olanları kesinlikle mamasına damlatmamak gerekymuş ye biliyorum. Ben toz olanını yemeğine katıyodum o katılabiliyo. Ama yine de kustu.
Bazen düşünüyorum vermesem çok olumduz etkileri olur mu acaba diye.. Çünkü verince de midesinde ne var ne yoksa çıkarıyo. Napcmı çaşırdım ya of ne kadar zor

Onu bilmiyorum bana hemsire cok zorlarsa arada mamasina damlat demisti bende saten cok fazla damlatmiyorum arada damlatiyoru bazen genelde kasikla oynatarak veriyorum simdi biraz biraz alisti fazla zorlamiyor artik verebiliyorum vermemezlik yapmayin bence ilerde cok sorunlari olabiliyormus yine doktorunuzla konususun ona gire vermemezlik yapin bana doktor demisti gun arasinda ver mamadan 1 saat sonra falan kan damlasinada aynısını demisti ama kan damlasin da bi degisiklik olmadi yine kusuyo zorlaniyo icerken.

Son düzenleme:
Onu bilmiyorum bana hemsire cok zorlarsa arada mamasina damlat demisti bende saten cok fazla damlatmiyorum arada damlatiyoru bazen genelde kasikla oynatarak veriyorum simdi biraz biraz alisti fazla zorlamiyor artik verebiliyorum vermemezlik yapmayin bence ilerde cok sorunlari olabiliyormus yine doktorunuzla konususun ona gire vermemezlik yapin bana doktor demisti gun arasinda ver mamadan 1 saat sonra falan kan damlasinada aynısını demisti ama kan damlasin da bi degisiklik olmadi yine kusuyo zorlaniyo icerken.
Doktora danıştık. 8.aya kadar vermeyin o zamn dedi. Ama yine de tedrgnm vermedğm için. Şimdi şöyle bi durum da var. Ben kan ilacına başlamadan bi hafta önce yumurta sarısı vermeye başlamştım. İlk günlerde gayet güzel yedi bi problem olmadı. Ama sonra kan ilacına da başladım. İkisi bir arada olmuş oldu. Yumurtadanmı acaba kustu diye de düşünmeye başladım.

Acaba tekrar kan damlasına başlayıp denesemmi? Bebeğimin kıpkırmızı olup kusmasını da göze alamıyorum. Offf ne zor çocuk büyütmek yaa

Bize de verdiler sağlık ocağından ama ben hiç kullanmadım 1 yaş olacak 2 güne. Nedeni ise 2 büyük çocuğum daha var onlar Almanyada doğdu ve büyüdü ve orda hiç kan damlası diye bir şey vermiyorlar sadece d vitamini kullandık. Hiç kan değerlerinde falanda bakılmadı, çok gerekli olsaydı orda da rutin verirlerdi diye düşünüyorum.

sidefer damlayi tavsiye ederim. tadi gayet guzel ve en tolere edilebilir demir ilaclarindan biri. aksatmadan kullanmaya calisin derim cunku demir depolari tukenebiliyor bebeklerde

Bebeğim 6 aylık. Demir damlasını veremiyorum. Damlanın tadından nefret ediyor. Ardından kusarak çıkaryr. Doktora gttk toz halinde bi marka önerdi aldık. İki gün kullandıktan sonra 3.gün gün boyu kustu. Ne yapacağmı şaşırdm. Siz napyosunuz kızlar yardm edin
Valla bebeklere de yazık ben hamileyim dr bana da yazdı ama ben de kullanamadim . Meleklerinjzi sağlıkla sıhhatle büyütün inşallah

sidefer damlayi tavsiye ederim. tadi gayet guzel ve en tolere edilebilir demir ilaclarindan biri. aksatmadan kullanmaya calisin derim cunku demir depolari tukenebiliyor bebeklerde
Baya olmuş bakmayalı yazamadım. Aslında ikinci aldığmz toz şeklinde olanın tadı yok. Çorbasına katıp veryrdum anlamıyodu bile. Ama sonra kusarak çıkarıyo. Sanırım vücudu istemiyo anlamadmki. Doktor da 8 aylık olunca tekrar başla o zamana kadar bekle demşti. 8 aylık oldu bile. Korkyrum tekrar başlamaya valla. Bi de tek büyütyrum bebeğimi. Babası işte oluyo. Ben de izindeyim bakalım nası olck

Kan tahlili yaptırıp sonucu düşük mü çıktı acaba ..belki ihtiyaç yoktur .ben kullanmıyorum

Kesinlikle agzini acmiyor okadar akilli ki kasigi dudagina degdiriyorum tadina bakiyor mumkunn degil agzini actirmak. Normal yemek yerkenki huyuda oyle dudaklarini iyice kapatiyor kasigi gorunce bi bakiyor dudaginda olan mamayi begenirse yer begenmezse yemez :) o yuzden veremiyorum

Benim oğlumda ne yaptıysam kusuyordu, ocean microfer diye bir ürün kullanamaya başladık biz bi bucuk aydır, şuan o kadar rahatız ki size anlatamam eğer halen bulamadıysanız bir deneyin memnun kalırsınız inaşallh

Bende o bahsettiğiniz toz olan ilacı kullanıyorum. Yedirdiginiz yemek çok mu geliyor acaba.
O tozu bir iki kaşık çorba içerisine karıştırarak verin sonra tekrar yedirirsiniz belki yediği fazla geliyordur böyle deneyin.

Ayrıca normalde kan ilaçları süt ve süt ürünleri ile kullanılmaz. Vücuda emilimi azalır ilacın etkisi olmaz. Ama bu toz olan ilacı bu ürünlerle birlikte verebiliyorsunuz bir madde var içeriğinde o sayede etkisi azalmiyor , araştırın.

Yemekle değilde, ılık ayran veya yoğurtla karıştırıp verin. Ilık olsun yoksa ilaç çok zor çözülüyor çok uzun süre karıştırmak gerekebiliyor ılık olmadığında.

Çocuğum iki yaşında, günde 2 şase dedi doktor , siz ne kadar kullanıyorsunuz

Ben çocuğuma doktor tavsiyesi ile vitasanol damla kullandım. Herhangi bi sorun yaşamadım aksine memnun kaldım. Tat olarakta diğer damlalara göre hafif bebeklerin kullanımına uygun. Ayrıca kullanmadan önce ürünü arastırdığımda içerisinde bha denen kanserojen katkı maddesinin olmadığını öğrendim. Malesef diğer damlaların birçoğunda bu madde mevcut :(

Back
X