- 9 Şubat 2018
- 1.738
- 3.490
- 83
- Konu Sahibi mavilimonata
-
Babam, kyk borcumu ödeyeyim kocam ödemesin diye "borç ödeme tarihinde haber ver taksitlerine yardımcı olayım, okurken yaptın borcunu elin oğluna ayıp olur dedi." Bi de bu kızın ailesine bakınca şaşırıyorum.Sana altın para muhabbeti yapıyor ki eve gidince annene söyleyesin diye. Köylü kurnazı derler böylesine.
Ay bi an kendimi düşündüm de görümceme gidicem de bana bilezik alın onu bunu ödeyin dicem. İmkansız geliyo. Annem bizi kimseden 1kuruş istemeyin diye büyüttü.
Nasıl yani? Sizden istediği parayla mı alıyor bunları anlamadım? Yoksa kendi parasını ailesine harcayıp tüm düğün masraflarını sizden mi talep ediyor?
Nur topu gibi bi musallatınız olacak sanki.
İyi ki bi abim/erkek kardeşim yok dedim şu an; konunuzu okuduktan sonra kendimde çok pis bir görümce potansiyeli gördüm, evlerden ırak görümce olurmuş benden; size tavsiye vermeyeyim en iyisi.
ya biricik anneniz Allah onlara dert vemesinde özür dileyerek soruyorum anneniz kim oluyor ki emeği olmayan görümcesi ve kayınvalidesinin cebindeki paralarda hak iddia edebiliyor ,çok kötü,çok bencilce ,çok fena bir huy bu ,annenizi psikoloğa falan götürüp daha da normalleştiremez miydiniz?ya da ne yaptıysanız para ile ilgili görüşü değişmedi mi yıllardır?Sen anlattıkça karşımda annemi görüyorum gelininiz hakkındaValla canım annem yıllardır aynı değişmedi, hatta diyorum ya kadının maaşı kartını istedi en son, halam da hep bana dertleniyor, biri annem biri halam ben ne yapayım?? Tavsiye veremeyeceğim ama empati yaptım sizinle.
Abine yazık. Daha şimdiden böyleyse. Ben olsam onun dediklerini ses kaydı yapar abime dinletirdim. Böyle ikiyüzlü insanlardan nefret ederim çünkü.
Bende sizin gibi düşünüyorum. Sanki gelin hanım herkese yapılanın dışında bişey istemiş gibo anlatıyor konu sahibi ama hepimize bilezik takılmıyor mu düğünlerde? Abisi bugüne kadar destek çıkmış 3 bilezik takamayacaklar mi? Takmama konusu geçmiş ki kız bunu gelip anlatmış.
Bide konu sahibine ailesi destek çıkarken herşey yolunda ama gelin hanim yardim etmeliler diye dillendirdiginde ne ikiyüzlülüğü kalmış ne oyunculuğu.
Böyle görümceler gördükçe cok sinirleniyorum. Benimde abim var eger görümcelerimin bana yaptığı kötülükleri o kıza yaparsam bana yazıklar olsun, anneme benim olmadı biz gelinimize yapalım diyorum. Allah geline sabir versin
Tamam da bir tek siz sorun yaşıyormuşsunuz gelin hanımla kendini sevdiriyor dediğinize göre anne babanızla ve ağabeyinizle bir sorunu yok peki siz neden dert ediyorsunuz neden nefret ediyorsunuz? hele hele annesine ailesine kıza hakaretler ne oluyor şimdiden? evet tek başına olan ama maaşını yetiremeyen biri için ağabeyinin maaşlı neden yetmiyor diyebilir merak edebilir.
Ayrıca neden 2 sene sonra evleniyorlar o kadar beklemek zorundalar çünkü ağabeyinin borçları var beklemek onu geriyor olabilir. Hem isterse babanız tabii ki yardım eder sana ediyorsa ona da edecek babam uardım etmek zorunda değil maaşı yetiyorsa neden yardım etsin diyemezsiniz ki bu babanızın bileceği iş siz evlendikten sonra onlara da el uzatabilir. Görüşmeyen siz mesafeli olan siz kız sizi çağırıyor yanınıza geliyor iletişim kurmak istiyor ama çok ön yargılısınız ve saygısızsın daha şimdiden üstelik malesef kızın sizden çok çekeceği var çünkü aileniz tarafından sevilmesini hazmedemiyorsunuz!!
Benim ailem bana yardım ediyor ki kız tarafının alacakları için, ona da kendi ailesi yardım etsin.
Abime zaten yardım ediyorlar, söz için tek kuruş para harcamadı abim, kız tarafının yapacağı her şeyi annem ve babam yaptı.
Bilezik takılacaktı zaten ama "bilezik istemiyoruz kolye vs. istiyoruz dediler. "Bilezik takılmayacak" diye bir konu geçmedi, istediği takıyı taktık ama şuan söz masrafları+benim eşyalarım bilezik takamaz ailem. Abim kime destek çıkmış, onu nerede okudunuz?
2 yıl sonra evlenecek olmalarının sebebi abimin borçları değil, askerliği ve abimin kıza "babanın borçlarını bitir öyle evlenelim" demesi.
Ama bu kız insan içinde sevecen davranıp, yalnız kalınca "senin düğünün, senin eşyan, benim yok, abinin borcu çok,düğünün aramıza giriyor(ondan çok önce nişanlandım) gibi şeyler söylediği için iki yüzlü oluyor.Cok özür dilerim. Kv lerimiz politik olduğu zaman burda birbirimize hep politik olun diye akıl vermiyormuyuz? Bu konuda gelin nasıl ikiyüzlü oluyor anlamıyorum.
Ben size aileniz neden size yardım ediyor demiyorum farkındaysanız etmeli zaten ama aynı yardım abinize de edilmeli.
Konuda kendiniz yazmışsınız. Ev kredisi oduyormus abim neden ev almış ( ev ondan cok once alındı) diye. Ben burdan abinizin o ev kredisine yardim ettiğini çıkarıyorum ki bunda da bir problem yok tabi ki edecek ama evlenecek olan insanların en doğal korkusu geçim korkusu. Bende istemezdim biz düğün hazirligindayken esim hala eve destek olsun. Sonuçta yeni bir hayata adım atıyoruz. Gelininiz eğer ailenizden aldığı paralarla kendi ailesine hediyeler alıyorsa vermez anne babaniz abiniz geline para. Ki ben nisanliyken ne esim ne kv ne kp para vermezdi, beklemedim de.
Takı konuşulurken herkes der kendi çocuğunuza yapıyorsunuz diye ama yazılı olmayan bazi kurallar vardır mesela durumu.musait olan herkes bi 100 gr takar set takar. Insanlar bunu bilerek size istemez demişler sizde hemen üstüne yatmışsınız. Gelininizin o kadar mi degeri yok ?
Kusura bakmayın bana göre kötü kalplisiniz bu konuda. Gelini sevmek zorunda değilsiniz ama gidip abinize anlatmaniz kadar kötü bisey olamaz
Bunu gelip de erkek tarafına dillendirmek ne kadar mantıklı? Konuşacak biri varsa abidir. Bana eşim "ne isteniyor neler takacağız" dediği halde şu kadar bilezik bu kadar bilmem ne demedik, ne isterseniz diye karşılık verdik. Kaldı ki gidip görümcelerle şunlar yapılacak diye pazarlığa otursam, babanız anneniz bunları yapsın desem yerin dibine girerdim ve onların da yapacağı varsa da yapmazdı.Bende sizin gibi düşünüyorum. Sanki gelin hanım herkese yapılanın dışında bişey istemiş gibo anlatıyor konu sahibi ama hepimize bilezik takılmıyor mu düğünlerde? Abisi bugüne kadar destek çıkmış 3 bilezik takamayacaklar mi? Takmama konusu geçmiş ki kız bunu gelip anlatmış.
Bide konu sahibine ailesi destek çıkarken herşey yolunda ama gelin hanim yardim etmeliler diye dillendirdiginde ne ikiyüzlülüğü kalmış ne oyunculuğu.
Böyle görümceler gördükçe cok sinirleniyorum. Benimde abim var eger görümcelerimin bana yaptığı kötülükleri o kıza yaparsam bana yazıklar olsun, anneme benim olmadı biz gelinimize yapalım diyorum. Allah geline sabir versin
Bunu gelip de kız tarafına dillendirmek ne kadar mantıklı? Konuşacak biri varsa abidir. Bana eşim "ne isteniyor neler takacağız" dediği halde şu kadar bilezik bu kadar bilmem ne demedik, ne isterseniz diye karşılık verdik. Kaldı ki gidip görümcelerle şunlar yapılacak diye pazarlığa otursam, babanız anneniz bunları yapsın desem yerin dibine girerdim ve onların da yapacağı varsa da yapmazdı.
Eski konularda abinin ev aldığı ve kiracının kredisini ödediği yazıyordu. Ev abinin sonuçta aile ödeyecek değil bu borcu. Ayrıca kızın da babasının kredisini kapatması gerektiği bu sebeple evlendikten sonra da ödemelerinin devam edeceğini söylediği yazıyordu. Yani kısacası gelin kendine baksın, evet bence de evlenme arefesinde ailenin borcunu ödemesi mantıksız. Karşı tarafın bütçesine karışacağına kendi ailesine ve kendi parasına odaklansın. Kendi ailenin kredisini ödesin erkek tarafına dili uzansın bilezikti düğündü diye, ne güzel hayatKız tarafı da erkek tarafı da kendisine düşen şeyleri gereğiyle yapsın sonra konuşsun derim ben.
Kusura bakma ama böyle hep bana hep bana diyen gelinleri baz almıyorum ben. Bizde de böyle sinsi aç gözlü yılan bir gelin var. İyi anlıyorum onu.Cok özür dilerim. Kv lerimiz politik olduğu zaman burda birbirimize hep politik olun diye akıl vermiyormuyuz? Bu konuda gelin nasıl ikiyüzlü oluyor anlamıyorum.
ya biricik anneniz Allah onlara dert vemesinde özür dileyerek soruyorum anneniz kim oluyor ki emeği olmayan görümcesi ve kayınvalidesinin cebindeki paralarda hak iddia edebiliyor ,çok kötü,çok bencilce ,çok fena bir huy bu ,annenizi psikoloğa falan götürüp daha da normalleştiremez miydiniz?ya da ne yaptıysanız para ile ilgili görüşü değişmedi mi yıllardır?
Belki haklısın belki değilsin, bilemiyorum. Ama bu kadar hakaret ettiğin, sevmediğin, resmen midenin bulandığı birine karşı neden dürüst olamıyorsun? Abini kaybetmekten mi korkuyorsun?
Kim olursa olsun hisettiklerin konusunda açık olmak zorundasın. Kız gerçekten seviyor ve samimiyet kurmak istiyor belkide. Aileden birine bunları anlatmak istiyordur. Sen net olabilseydin kız da kimsenin gözünde küçük düşmeyecek, seni bezdirmeyecekti.
Vallahi buradaki gelin/görümce konularını gördükçe iyi ki sadece baldız olarak kalacağım diye şükrediyorum..
Caanım eniştelerim..
Ben de çok tahammülsüzüm dengesiz ve ikiyüzlü insanlara..
Eltimle kaç aydır konuşmuyorum mesela. Başkası olsa çok iyi dansöz olur ama ben yapamıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?