Delirmesine az kalmış bir görümce

Söyledim aslında, babamın onların düşündüğü kadar varlıklı olmadığını söyledim, aynı konuşmaya devam etti.
Tekrar ederse -ki aynı ortama gelmek istemiyorum- aynen o cümleyi kuracağım teşekkür ederim:)

Sizin önce evlenmeniz resmen dert olmuş gidiyor paralar diye.
Ama kız tarafının yükümlülükleri başka erkek tarafınınkiler başka, size bir daha böyle derse çok fazla para ve altın lafı ediyorsun ben kv veya varsa görümcemle bunları hiç konuşmuyorum yoksa beni aç gözlü sanırlar diye korkarım deseniz

Hımm o zaman is değişir. Ben evi ailenize aldı onun borcunu ödüyor sandım. Bu durumda kıza anlatsaydınız ev sonuçta onun olacak. Biraz dişini sıkabilir.
Ben takıyı da düğünde takmayacaginizi sandım. Suan da durduk yere tabi ki takı takılmaz . Takılacak olanlar nişanda takılıyor devami düğünde zaten.
Baya şeyi yanlış anlamisim :)
Ama abinize dert yanmayın yine de. Bu gerçekten aralarını bozar

Yalnızca dedikoducu ve laf sokan bir tipse bırak boşver. Abinle arası iyiyse sıkıntı yapmayın. Abini mutlu eden biri mi mühim olan o

Dedim, erkek tarafından istersin istemesine de kız tarafına “sen naptın demezler mi?” Diye sorarlar. Ben istemem o yüzden naparlarsa kabulüm dedim.. haklısın dedi sonraki görüşme de konuda yazdıklarımı söyledi. Algıları kapalı resmen...

Öyle olmuş:)
Ya bunu anlamıyor işte benim bir tane kalın bileziğim var onu kıskanıyor ama biz bohça yapmadık mesela. O bohça istedi 10 bin liralık bohça yapıldı en kaliteli makyaj malzemesine varana kadar.

Ben diğer konulara bakmadım doğruyu söylemek gerekirse. Konu sahibine de söyledim. Eğer ev abininse evet haklı bu konuda aile yardim etmek zorunda değil. Ve takılar düğün haricinde iştenmiş. Demek ki diger konulari okumam gerekiyomus
Yani ben ac gözlü değilim çok şükür ailemden herşeyi gördüm ama düğünde bilezik takılmasaydı üzülürdüm. Bunları düşünerek yorum yaptim ama gelin hanım abartmis durum buysa.
Yine de konu sahibi abisine gelin hakkinda bisey dememeli diye düşünüyorum. Hem kendisi kötü olur hemde onlarin arasi bozulur

10 bin mi? Pardon ama yuh.
Yahu ben öksüz gibi evlenmişim resmen. Benim kv yırtık bir hurcta yorgan yastik, 1 takım ic çamaşırı, terlik, düğün ayakkabısı, çanta, rimel ruj allık fondöten goz kaleminden olusan bir makyaj malzemesi getirdi. Ve evimde sadece yatak odamla oturma odam var. Ben borcla evlenmek istemedigim icin almadim. Zaten oturma grubunuda kendi paramla almıştım

Vallahi ben yalnız yaşıyorum,nişanlımda öyle. Beyaz eşyalarımızı, televizyonu ve koltuk takımını kendi evimizdekilerden kullanıcaz almak istesek nişanlımın maaşı abimden daha iyi ama neden en güzel yaşlarımızı borçla geçirelim ki? Allah önce göz tokluğu versin:)

keşke deseydin ya
daha evlenmedin etmedin sanane abimin maaşından
ben bile sormuyorum sen kimsin deseydin. sinir oluyorum şöylelerine. daha nikah yok evlilik yok karısı değil. ama maaşın hesabını soruyor.

keşke deseydin ya
daha evlenmedin etmedin sanane abimin maaşından
ben bile sormuyorum sen kimsin deseydin. sinir oluyorum şöylelerine. daha nikah yok evlilik yok karısı değil. ama maaşın hesabını soruyor.
Biz karışmıyoruz, koca adam harcamasını ona göre yapar ama babam, abimin gezip tozarken yaptığı borcu ödemez, okuttu iş sahibi yaptı sonuçta dedim.
Dilim sivridir benim biraz konuşursam yer yerinden oynar derler ya, o yüzden çok ağzımı açmak istemedim aslında o an, bir de art niyetini anlayamadım daha sonra bir yakınıma anlatırken dank etti.

Bende yengemi aramıyorum, sormuyorum. Telefonla konuşmaktan, mesajlaşmaktan nefret ediyorum çünkü. Ama seviyorum kendisini.

İki gün sonra gelininiz gerçekten de “ben çok çabaladım, samimi olmaya çalıştım. Ama kardeşin hiç sebep yokken benden uzak durdu.” dese her konuda haksız siz gözükeceksiniz. En azından samimi bulmadığınızı yada içli dışlı olmak istemediğinizi söyleyin. Kafanız rahat etsin. Soğuk savaş şeklinde daha ne kadar devam edecek?

Ailem biliyor tepkimi, hatta abim haklı buluyor beni kendisini benimle kıyasladığı konularda, "sanane diyip geç" bile dedi.
Ama zaten isteme,söz dışında maksimum 3 kere gördüm. birinde sadece yalnızdık ve ben ima ettim hep, mesela istemede hiç konuşmadık, sözde hiç oralı olmadım yabancıymışım gibi oturdum geldim.
Yani bir görüşme rutinimiz olsaydı söyleyebilirdim ama fırsat olmadı hiç bu konulardan sonra tekrar bir "görüşelim" olayı olursa açık açık söyleyeceğim.

Benim de gorumcem bu tarzdaydi, evlendi de hepimiz rahatladik..bu kadar doluysaniz gorusmeyin, telefonlarini acmayin..

Kesinlikle. Evliliğin ilk yılları zaten alışma süreci olduğu için sıkıntılı geçiyor birde borc eklenmemeli. Bizimkiler de alıp borcu bize ödetecekti. Valla bi cesaret gittim almayın ben borçlu evlenmek istemiyorum odalarim bos durabilir sıkıntı etmem ben dedim. Bunu dediğim için bana terbiyesiz demislerdi
Ay nefretim depreşti

Siz de kim harcadıysa o ödesin deseydiniz ya . Altın meselesine gelincede konu beni aşar baba oğul aralarında konuşurlar herhalde kim ne yapacak kimseyi ilgilendirmez deseydiniz anlardı yerini. Maşallah evlenmeden nişanlısının ne harcadığının hesabını sormayı bırak ailesinin birikim yapmasına bile karışıyor. Çekeceğiniz var geçmiş olsun şimdiden

Bu kadar çıkarcı bir kadınla abisinin arası iyi olsa ne iyi olmasa ne..Siz de araları bozulmasın diye tutturmuşsunuz
Böylesi o Aileye huzur vermez başlarını yer bitirir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…