- 9 Şubat 2018
- 1.738
- 3.490
- 83
- Konu Sahibi mavilimonata
-
Gelin çok açıkgözmüş siz de buna karşılık açık sözlü olun.
Bunları bana anlatman hiç bir isteğinin yerine gelmesini sağlamaz.
Abime maddi konularda akıl verecek değilim.
Aileme bunlardan bahsedip onları üzecek hiç değilim.
Rahatsızlıkların varsa abimle paylaş, durumumuz ortada, senden kaçırdığımız büyük bir servetimiz falan yok. Bu çiğ konuşmalara devam edip, canımı sıkarsan farklı çözümler düşünmek durumundayım.
Bitti gitti.
Daha da ağzını açamaz :)
Hayır, yanlış anlamışsınız. Ev abimin bizzat kendisinin, yatırım için aldı değerlenen bir yerden, kredisi bitince satıp istediği yerden oturmak için ev alacak. Yani abimin ödediği ev kredisi yarın onların yararına olacak bir şey.
Zaten babam evli,annem evli,abim tek yaşıyor, bende öyle abim kime ev alabilir ki?
Bakın biz memur çocuğuyuz, bir sene de hem düğün, hem söz yapan bir baba aynı zamanda gelinine nasıl set takabilsin? düğünde tabii ki takılacak ama kız şimdi koluna takmak istiyor, istemede takılacaktı zaten bilezik istemiyoruz kolve vs istiyoruz dediler. Burda yanlış nerede?
Dedim, erkek tarafından istersin istemesine de kız tarafına “sen naptın demezler mi?” Diye sorarlar. Ben istemem o yüzden naparlarsa kabulüm dedim.. haklısın dedi sonraki görüşme de konuda yazdıklarımı söyledi. Algıları kapalı resmen...Sizin önce evlenmeniz resmen dert olmuş gidiyor paralar diye.
Ama kız tarafının yükümlülükleri başka erkek tarafınınkiler başka, size bir daha böyle derse çok fazla para ve altın lafı ediyorsun ben kv veya varsa görümcemle bunları hiç konuşmuyorum yoksa beni aç gözlü sanırlar diye korkarım deseniz
Öyle olmuş:)Hımm o zaman is değişir. Ben evi ailenize aldı onun borcunu ödüyor sandım. Bu durumda kıza anlatsaydınız ev sonuçta onun olacak. Biraz dişini sıkabilir.
Ben takıyı da düğünde takmayacaginizi sandım. Suan da durduk yere tabi ki takı takılmaz . Takılacak olanlar nişanda takılıyor devami düğünde zaten.
Baya şeyi yanlış anlamisim :)
Ama abinize dert yanmayın yine de. Bu gerçekten aralarını bozar
Zaman gösterecek onu da, sık sık kavga ediyorlarmışYalnızca dedikoducu ve laf sokan bir tipse bırak boşver. Abinle arası iyiyse sıkıntı yapmayın. Abini mutlu eden biri mi mühim olan o
Bunu gelip de erkek tarafına dillendirmek ne kadar mantıklı? Konuşacak biri varsa abidir. Bana eşim "ne isteniyor neler takacağız" dediği halde şu kadar bilezik bu kadar bilmem ne demedik, ne isterseniz diye karşılık verdik. Kaldı ki gidip görümcelerle şunlar yapılacak diye pazarlığa otursam, babanız anneniz bunları yapsın desem yerin dibine girerdim ve onların da yapacağı varsa da yapmazdı.
Eski konularda abinin ev aldığı ve kiracının kredisini ödediği yazıyordu. Ev abinin sonuçta aile ödeyecek değil bu borcu. Ayrıca kızın da babasının kredisini kapatması gerektiği bu sebeple evlendikten sonra da ödemelerinin devam edeceğini söylediği yazıyordu. Yani kısacası gelin kendine baksın, evet bence de evlenme arefesinde ailenin borcunu ödemesi mantıksız. Karşı tarafın bütçesine karışacağına kendi ailesine ve kendi parasına odaklansın. Kendi ailenin kredisini ödesin erkek tarafına dili uzansın bilezikti düğündü diye, ne güzel hayatKız tarafı da erkek tarafı da kendisine düşen şeyleri gereğiyle yapsın sonra konuşsun derim ben.
Öyle olmuş:)
Ya bunu anlamıyor işte benim bir tane kalın bileziğim var onu kıskanıyor ama biz bohça yapmadık mesela. O bohça istedi 10 bin liralık bohça yapıldı en kaliteli makyaj malzemesine varana kadar.
10 bin mi? Pardon ama yuh.
Yahu ben öksüz gibi evlenmişim resmen. Benim kv yırtık bir hurcta yorgan yastik, 1 takım ic çamaşırı, terlik, düğün ayakkabısı, çanta, rimel ruj allık fondöten goz kaleminden olusan bir makyaj malzemesi getirdi. Ve evimde sadece yatak odamla oturma odam var. Ben borcla evlenmek istemedigim icin almadim. Zaten oturma grubunuda kendi paramla almıştım
Biz karışmıyoruz, koca adam harcamasını ona göre yapar ama babam, abimin gezip tozarken yaptığı borcu ödemez, okuttu iş sahibi yaptı sonuçta dedim.keşke deseydin ya
daha evlenmedin etmedin sanane abimin maaşından
ben bile sormuyorum sen kimsin deseydin. sinir oluyorum şöylelerine. daha nikah yok evlilik yok karısı değil. ama maaşın hesabını soruyor.
Bende yengemi aramıyorum, sormuyorum. Telefonla konuşmaktan, mesajlaşmaktan nefret ediyorum çünkü. Ama seviyorum kendisini.İlk başlarda onun davrandığı gibi yakın olmayı denedim ama sürekli kendini benimle kıyasladı ve her cümlesinin altında iğneleme var, mesela biz sadece düğün yapacağız, "enayi misin yaptırsana her şeyi", bilezik istemedik kv gücü yettiğince yapmış yine sağ olsun "neden daha fazla almamış ki" gibi konuşmalarından sonra cevabını verip muhabbeti kestim.
Mesela kv evim için bir şey almıştı, "sen şanslısın ben değilim" muhabbeti yaptı. Halbuki annem ona yaptıklarıyla koluna 3 bilezik takardı.
Bence sessizlik de algılayabilene bir cevap, bayram da aramayan görümceyle tatil planı yapmaya kalkar mısınız?
Aramamak, sormamak, mecburi ortamlarda çok iletişim kurmamak da "sevmiyorum" anlamına geliyor, o illa ortalık karışsın istiyor ve üzerime geliyor ben "sevmiyorum, görüşmek istemiyorum" dediğimde (ki abimler biliyor) o, "aa ben görümcemi çok seviyordum" diyebilmek için üzerime geliyor.
Ailem biliyor tepkimi, hatta abim haklı buluyor beni kendisini benimle kıyasladığı konularda, "sanane diyip geç" bile dedi.Bende yengemi aramıyorum, sormuyorum. Telefonla konuşmaktan, mesajlaşmaktan nefret ediyorum çünkü. Ama seviyorum kendisini.
İki gün sonra gelininiz gerçekten de “ben çok çabaladım, samimi olmaya çalıştım. Ama kardeşin hiç sebep yokken benden uzak durdu.” dese her konuda haksız siz gözükeceksiniz. En azından samimi bulmadığınızı yada içli dışlı olmak istemediğinizi söyleyin. Kafanız rahat etsin. Soğuk savaş şeklinde daha ne kadar devam edecek?
Gelini sevmeyen, ailesinden nefret eden bir görümceyim. Oysa abimin ilişkisi yokken görümce olmayı hevesle beklerdim, o benim ablam olacaktı çünkü.
Üstteki konumda yazıyor annesi dangalak, kız patavatsız, kardeşi dengesiz ailecek manyaklar abim dahil tüm ailem farkında
Görüşmüyorum zaten ay okumamışsınız bile konuyu yorum yapıyorsunuz.Benim de gorumcem bu tarzdaydi, evlendi de hepimiz rahatladik..bu kadar doluysaniz gorusmeyin, telefonlarini acmayin..
Görüşmüyorum zaten ay okumamışsınız bile konuyu yorum yapıyorsunuz.
Evlenmiş de sizden kurtulmuş görümceniz belli
Vallahi ben yalnız yaşıyorum,nişanlımda öyle. Beyaz eşyalarımızı, televizyonu ve koltuk takımını kendi evimizdekilerden kullanıcaz almak istesek nişanlımın maaşı abimden daha iyi ama neden en güzel yaşlarımızı borçla geçirelim ki? Allah önce göz tokluğu versin:)
Siz de kim harcadıysa o ödesin deseydiniz ya . Altın meselesine gelincede konu beni aşar baba oğul aralarında konuşurlar herhalde kim ne yapacak kimseyi ilgilendirmez deseydiniz anlardı yerini. Maşallah evlenmeden nişanlısının ne harcadığının hesabını sormayı bırak ailesinin birikim yapmasına bile karışıyor. Çekeceğiniz var geçmiş olsun şimdidenBABAM ABİMİN KREDİ KARTI BORÇLARINI VE MAAŞ KARTINDAKİ EKSİYİ ÖDEMELİYMİŞ
-Abim ona bilezik yapmalıymış, artık herkes onların düğün için birikim yapmalıymış(söz için bilezik değil kolye istiyoruz demişti Ayşe'nin annesi)..
Bu kadar çıkarcı bir kadınla abisinin arası iyi olsa ne iyi olmasa ne..Siz de araları bozulmasın diye tutturmuşsunuzBen diğer konulara bakmadım doğruyu söylemek gerekirse. Konu sahibine de söyledim. Eğer ev abininse evet haklı bu konuda aile yardim etmek zorunda değil. Ve takılar düğün haricinde iştenmiş. Demek ki diger konulari okumam gerekiyomus
Yani ben ac gözlü değilim çok şükür ailemden herşeyi gördüm ama düğünde bilezik takılmasaydı üzülürdüm. Bunları düşünerek yorum yaptim ama gelin hanım abartmis durum buysa.
Yine de konu sahibi abisine gelin hakkinda bisey dememeli diye düşünüyorum. Hem kendisi kötü olur hemde onlarin arasi bozulur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?