Delirmesine az kalmış bir görümce

Bence Ayşeyle biraraya geldiğinizde bir güzel ses kaydı al ve abinde de dahil tüm ailene dinlet. Tamamen iletişimini kesersin kimsede neden kestin o abinin müstakbel eşi diye karşına çıkmaz. Sorunu kökten çözmüş olursun.

Öyle insanları da anlamıyorum ya.. ben ona farklı buna farklı konuşamam, zaten unuturum sonra pot kırarım. Evlenmeden daha adamın parasını hesap etmek ona mı kalmış.
Ben öğrenciyken yani bekarken sevgilimde olsa eşimden önce nişanlandım ayrıldım görücü usulü onunla falan da olsa arkadaşım bile olsa sürekli hesap ödetmezdim ben de öderdim. Elin oğluna neden mahçup olayım ki derdim. Babam öyle öğretti bana. Bazen eşimle dışarda yesek alışverişte olsun ev hanımıyım parayı eşim verir bana ama biriktiririm, aşkım bende para var ben vereyim bu sefer derim hoşuna gider halbuki oda o adamın parası ama sevinir garibim.
Yengen de babanın parasına bile karışmış onana yaaa adam trilyoner olsa bile verir vermez ona mı güvenmiş. Yarın öbür gün evlenincede abine der babandan ne miras kalcak, ölmesini mi beklicez şimdi versin der, alsada yetmez baban ilerde Allah gecinden versin ölünce bişey de bırakmadı der.... ailemde var öyle yengeler zavallı dedelerim çok çekti sağken

Niye tenhada sikistirmiyorsunuz? Bence hak ediyor. Ona mi kalmis kayinpederin parasini sorgulamak?

Öncelikle anneniz yaşında bir insana dangalak demeniz "bana göre " cok yanlış.

Sizinle dertlesmis anne babaniza bazi seyleri uygun bir dille anlatmanizi temenni etmis, benim kp evliliğime tepkili olsaydı bende sorardım.

Evleneceksek eşim artık gelecekte ki ailesi için birşeyler yapmalı diye düşünürdüm. O güne kadar ev alinmiş abiniz destek olmuş tamam ama artik yeni bir hayat kurmaya çalışıyor. Zaten abinizin size su durumda destek olması yanlış, yardim ediyomu bilmiyorum ama. Sizde pekala çalışıp kendi harcliginizi çıkarırsınız.

Bilezik konusuna geleyim, siz düğünde size hic bisey takmasalar olsun yeaaa deyip susacakmisiniz? Ben olsam zoruma gider ilk evleniyorum niye takilmasin?

Anladığım kadarıyla, babanızın size destek olması asla problem değil ( olmasi gereken bu) ama abinize destek olmasını ayse istiyor diye hop oturup hop kalkiyorsunuz.

Nisanliniz evlendiginizde ailesinden kalan borçları ödeyecek mi? Veya yillar sonra borçlandılar destek olmasına müsade edecekmisiniz?

Herkes sizi haklı görmüş ama ben gelinide haklı buldum. Borçla evlenmek çok zor, zaten ilk yıllar alışma süreci hep kavga, sizin gibi bir görümce de zor. Abinize ayşeden hoşlanmadığınızı söyleyip ayşeyi kotuluyorsunuz ve bu zamanla onların arasında problem olacak.

Abim ve annem kızın, ailesinden çok farklı olduğunu düşünüyor. Yani şimdilik kızın ailesinin manyak olduğunun farkında ne yazık ki
Anladım da kişi ailesinden bağımsız değil ki. Evlilik iki kişi arasında değil bence iki aile arasında oluyor. Bu evlilikten hayır beklemeyin derim ben çok üzgünüm. Kız af buyrun anasının gözü. Sizi sulu dereye götürüp susuz getirir. Abiniz evlendikten 3-4 ay sonra yeni konular açarsınız,'abimin evliliğindeki sorunlar' başlıklı.
Allah yardımcınız olsun.

Karşılıklı iyi niyet varsa gayet de oluyor dertlenmeyin. Benim görümcem adeta kanatsız melek, hiç kıymamıştır beni tam bir abla. Derdimi,sıkıntımı paylaştığım tek insan çünkü benim kızlardeşim yok.
Ondan nasıl gördüysem gelinimize de öyle davrandım,ondan da aynı şekilde iyi niyet ve saygı gördüm. O da bana 'abla' der.
Kısacası bu işler biraz şans / talih biraz görgü biraz da karakterle ilgili.

Tamam da bir tek siz sorun yaşıyormuşsunuz gelin hanımla kendini sevdiriyor dediğinize göre anne babanızla ve ağabeyinizle bir sorunu yok peki siz neden dert ediyorsunuz neden nefret ediyorsunuz? hele hele annesine ailesine kıza hakaretler ne oluyor şimdiden? evet tek başına olan ama maaşını yetiremeyen biri için ağabeyinin maaşlı neden yetmiyor diyebilir merak edebilir.

Ayrıca neden 2 sene sonra evleniyorlar o kadar beklemek zorundalar çünkü ağabeyinin borçları var beklemek onu geriyor olabilir. Hem isterse babanız tabii ki yardım eder sana ediyorsa ona da edecek babam uardım etmek zorunda değil maaşı yetiyorsa neden yardım etsin diyemezsiniz ki bu babanızın bileceği iş siz evlendikten sonra onlara da el uzatabilir. Görüşmeyen siz mesafeli olan siz kız sizi çağırıyor yanınıza geliyor iletişim kurmak istiyor ama çok ön yargılısınız ve saygısızsın daha şimdiden üstelik malesef kızın sizden çok çekeceği var çünkü aileniz tarafından sevilmesini hazmedemiyorsunuz!!

Bende sizin gibi düşünüyorum. Sanki gelin hanım herkese yapılanın dışında bişey istemiş gibo anlatıyor konu sahibi ama hepimize bilezik takılmıyor mu düğünlerde? Abisi bugüne kadar destek çıkmış 3 bilezik takamayacaklar mi? Takmama konusu geçmiş ki kız bunu gelip anlatmış.
Bide konu sahibine ailesi destek çıkarken herşey yolunda ama gelin hanim yardim etmeliler diye dillendirdiginde ne ikiyüzlülüğü kalmış ne oyunculuğu.
Böyle görümceler gördükçe cok sinirleniyorum. Benimde abim var eger görümcelerimin bana yaptığı kötülükleri o kıza yaparsam bana yazıklar olsun, anneme benim olmadı biz gelinimize yapalım diyorum. Allah geline sabir versin

M mavilimonata şunu bilir şunu söylerim erkekler çok fena gaza geliyor...Kimi annesinden kimi eşinden... Benim annem de mesela yıllarca babama gaz verdi, babaannemin maaşını bize vermesi, bizim geçinememiz vs babında. Hatta konum var en son 85 yaşında kadının maaş kartını istedi annem vermezse bakmazmış falan filan. Abinizin paraya bakış açısı ne bilmiyorum ama kız bayağ iyi ikna ediyor demek ki abinizi.

Kesinlikle katılıyorum. Abim eli açık, gezmeyi seven biri. Kaldı ki sözde bile deli gibi para harcadı kız evi için ama hala yetmiyormuş karşı tarafa demek ki..

Verdim cevapları tabii ki.
Herkesin kendi borcundan mesul olduğunu, evlilik için kız tarafının da harcama yapması gerektiğini bu yüzden babamın şu dönemde bana yardımcı olduğunu söyledim ama anladığını hiç sanmıyorum..

Kesinlikle katılıyorum. Abim eli açık, gezmeyi seven biri. Kaldı ki sözde bile deli gibi para harcadı kız evi için ama hala yetmiyormuş karşı tarafa demek ki..

Yani bence çok karışma sonuçta kötü olan sen olursun. Herkes kendi hayatını yaşasın. Kıza da gereken cevabı abin ve ailen versin.

Gelin adayınızı anneme çok benzettim para konusunda. Annem kötü biri değil ama paraya gelince huyu çok kötü. herkes parasını ona versin ama o kendi parasını hep biriktirsin, ev alsın eşya alsın... Babamın maaşını geçtim, babaannemin hatta halamın maaşında kendini söz sahibi olarak görüyor. Bahanesi biz tek torunlarmışız bizden başka kimseleri yokmuş elbet bize yapmalılarmış. Yaptılar zaten yeterince ama onların maaşı benim hakkım değil ki nasıl böyle bir hak ileri sürebiliyor anlamıyorum. Gelinsin sen yani...

Yani bence çok karışma sonuçta kötü olan sen olursun. Herkes kendi hayatını yaşasın. Kıza da gereken cevabı abin ve ailen versin.
Hiç karışmıyorum düğünümüz şöyle olacak diye anlattığında bile güzel olur diyip geçiyorum, kendisi sürekli benim evlilik için eksiğimin az olduğundan, onların bizim kadar şanslı olmadığından bahsediyor.
Halbuki onun sözünde, benim nişanımda (evde oldu) harcanan paranın 2 katı harcandı.
Eksiğimiz var ama o sürekli abime gezelim,kıyafet alalım, annelerimize hediye alalım derken biz nişanlımla bayram alışverişi bile yapmadık evlilik hazırlığı yapıyoruz diye. Kendini benimle kıyaslıyor ama hiçbir şey bildiği yok

Anneniz ev alıyormuş veya ortak kullanılan eşya alıyormuş en azından evet doğru değil ama bizimki sürekli ailesine harcama yapıyor, kıyafetler, telefonlar ve hepsi borçla. Bir tane havlu alıp kenara koymamış daha ama kp adayı borçlarını ödeyecekmiş... Bu para denilen şey bu kadar kolay mı kazanılıyor yahu?

Sen anlattıkça karşımda annemi görüyorum gelininiz hakkında Valla canım annem yıllardır aynı değişmedi, hatta diyorum ya kadının maaşı kartını istedi en son, halam da hep bana dertleniyor, biri annem biri halam ben ne yapayım?? Tavsiye veremeyeceğim ama empati yaptım sizinle.

Nasıl yani? Sizden istediği parayla mı alıyor bunları anlamadım? Yoksa kendi parasını ailesine harcayıp tüm düğün masraflarını sizden mi talep ediyor?

şeytandan üç gün önce doğmuş bu gelin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…