• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Delirmesine az kalmış bir görümce

Sana altın para muhabbeti yapıyor ki eve gidince annene söyleyesin diye. Köylü kurnazı derler böylesine.

Ay bi an kendimi düşündüm de görümceme gidicem de bana bilezik alın onu bunu ödeyin dicem. İmkansız geliyo. Annem bizi kimseden 1kuruş istemeyin diye büyüttü.
Babam, kyk borcumu ödeyeyim kocam ödemesin diye "borç ödeme tarihinde haber ver taksitlerine yardımcı olayım, okurken yaptın borcunu elin oğluna ayıp olur dedi." Bi de bu kızın ailesine bakınca şaşırıyorum.
Aynnnen köylü kurnazı dediğin gibi. İstemede sordular kv ve kp annemler "biz bilezik istemiyoruz, kızımızı kendi kızınız gibi görün mutlu olsun kâfi, mal mülk olur gider" dedi. Aksi olsaydı bende çok utanırdım..

Nasıl yani? Sizden istediği parayla mı alıyor bunları anlamadım? Yoksa kendi parasını ailesine harcayıp tüm düğün masraflarını sizden mi talep ediyor?

Aynen kendi ailesine harcayıp borç yapıyor(mesela çalışan erkek kardeşine ve annesine telefon almış), evlenirken "ailemden tek kuruş yardım istemiyorum anlaşamıyoruz onlardan kurtulmak istiyorum" diyor. Ama evlenirken borçları da olacak yani "ailem borçlarımı ödeyecek, eşyalarımı ben alacağım" demiyor. "Benim borcum var, aileminde parası yok(annesinin bi 500.000tl'lik yatırımı var hep söylerler) evlenirken her şeyimi kendim yapıcam" diyor ama yapamaz zaten çünkü maaşı daha fazla borç yapmasına izin vermez sanırım asgari ücret civarında para kazanıyor. Ama düğün için bir hayalleri var ki, sorma gitsin:KK14:

Nur topu gibi bi musallatınız olacak sanki. :110:
İyi ki bi abim/erkek kardeşim yok dedim şu an; konunuzu okuduktan sonra kendimde çok pis bir görümce potansiyeli gördüm, evlerden ırak görümce olurmuş benden; size tavsiye vermeyeyim en iyisi.

Vallahi buradaki gelin/görümce konularını gördükçe iyi ki sadece baldız olarak kalacağım diye şükrediyorum..
Caanım eniştelerim.. :KK45:

Ben de çok tahammülsüzüm dengesiz ve ikiyüzlü insanlara..
Eltimle kaç aydır konuşmuyorum mesela. Başkası olsa çok iyi dansöz olur ama ben yapamıyorum..

Abine yazık. Daha şimdiden böyleyse. Ben olsam onun dediklerini ses kaydı yapar abime dinletirdim. Böyle ikiyüzlü insanlardan nefret ederim çünkü.

Sen anlattıkça karşımda annemi görüyorum gelininiz hakkında :KK70: Valla canım annem yıllardır aynı değişmedi, hatta diyorum ya kadının maaşı kartını istedi en son, halam da hep bana dertleniyor, biri annem biri halam ben ne yapayım?? Tavsiye veremeyeceğim ama empati yaptım sizinle.
ya biricik anneniz Allah onlara dert vemesinde özür dileyerek soruyorum anneniz kim oluyor ki emeği olmayan görümcesi ve kayınvalidesinin cebindeki paralarda hak iddia edebiliyor ,çok kötü,çok bencilce ,çok fena bir huy bu ,annenizi psikoloğa falan götürüp daha da normalleştiremez miydiniz?ya da ne yaptıysanız para ile ilgili görüşü değişmedi mi yıllardır?

Abine yazık. Daha şimdiden böyleyse. Ben olsam onun dediklerini ses kaydı yapar abime dinletirdim. Böyle ikiyüzlü insanlardan nefret ederim çünkü.

Cok özür dilerim. Kv lerimiz politik olduğu zaman burda birbirimize hep politik olun diye akıl vermiyormuyuz? Bu konuda gelin nasıl ikiyüzlü oluyor anlamıyorum.

Bende sizin gibi düşünüyorum. Sanki gelin hanım herkese yapılanın dışında bişey istemiş gibo anlatıyor konu sahibi ama hepimize bilezik takılmıyor mu düğünlerde? Abisi bugüne kadar destek çıkmış 3 bilezik takamayacaklar mi? Takmama konusu geçmiş ki kız bunu gelip anlatmış.
Bide konu sahibine ailesi destek çıkarken herşey yolunda ama gelin hanim yardim etmeliler diye dillendirdiginde ne ikiyüzlülüğü kalmış ne oyunculuğu.
Böyle görümceler gördükçe cok sinirleniyorum. Benimde abim var eger görümcelerimin bana yaptığı kötülükleri o kıza yaparsam bana yazıklar olsun, anneme benim olmadı biz gelinimize yapalım diyorum. Allah geline sabir versin

Benim ailem bana yardım ediyor ki kız tarafının alacakları için, ona da kendi ailesi yardım etsin.
Abime zaten yardım ediyorlar, söz için tek kuruş para harcamadı abim, kız tarafının yapacağı her şeyi annem ve babam yaptı.
Bilezik takılacaktı zaten ama "bilezik istemiyoruz kolye vs. istiyoruz dediler. "Bilezik takılmayacak" diye bir konu geçmedi, istediği takıyı taktık ama şuan söz masrafları+benim eşyalarım bilezik takamaz ailem. Abim kime destek çıkmış, onu nerede okudunuz?:işsiz:
2 yıl sonra evlenecek olmalarının sebebi abimin borçları değil, askerliği ve abimin kıza "babanın borçlarını bitir öyle evlenelim" demesi.

Tamam da bir tek siz sorun yaşıyormuşsunuz gelin hanımla kendini sevdiriyor dediğinize göre anne babanızla ve ağabeyinizle bir sorunu yok peki siz neden dert ediyorsunuz neden nefret ediyorsunuz? hele hele annesine ailesine kıza hakaretler ne oluyor şimdiden? evet tek başına olan ama maaşını yetiremeyen biri için ağabeyinin maaşlı neden yetmiyor diyebilir merak edebilir.

Ayrıca neden 2 sene sonra evleniyorlar o kadar beklemek zorundalar çünkü ağabeyinin borçları var beklemek onu geriyor olabilir. Hem isterse babanız tabii ki yardım eder sana ediyorsa ona da edecek babam uardım etmek zorunda değil maaşı yetiyorsa neden yardım etsin diyemezsiniz ki bu babanızın bileceği iş siz evlendikten sonra onlara da el uzatabilir. Görüşmeyen siz mesafeli olan siz kız sizi çağırıyor yanınıza geliyor iletişim kurmak istiyor ama çok ön yargılısınız ve saygısızsın daha şimdiden üstelik malesef kızın sizden çok çekeceği var çünkü aileniz tarafından sevilmesini hazmedemiyorsunuz!!

Tekrar okuyun konuyu, babam istemiyor. Annem ve abim istiyor sadece o da annem kızı görmüyor bile abim ne anlattıysa o.
Ailesinden haz etmeme sebebim, annem ve babam ayrı olduğu için kızın annesi çok ciddi terbiyesiz şeyler söyledi annem abim için "el içine girerken olur, boşver" diyip sineye çekti ama ben sineye çekmek zorundamıyım sizce?

Abimin borcu 12 bin civarı var ya da yok. Onu ödemesi de zaten hiç zor değil kendisi memur ne ben ne annem tek kuruş para istemiyoruz tek başına geçiniyor yani, ev borcu da içinde kiracısı var kendi kendine ödeniyor. .askere gideceği için ve kıza babasının borçlarını kapatmasını söylediği için 2 sene sonra evleniyorlar.
Abim babamdan daha fazla maaş alıyor, babam ikinci evliliğini yaptı kendi maaşıyla hem beni okuttu(abimi de) hemde şuan ev kredisi ödüyor. Babam bana taksitle aldı alacaklarını, aynısını abime de yapacağını zaten söylüyor.

Eski konularımı okudunuz mu? Her seferinde benim evlenmemin onların arasına girdiğini, abimin çok zorlanacağını falan söyleyip kendince laf soktuğu için görüşmek istemiyorum.(!)(abim daha bana bir havlu almış değil+o kız hayatımızda daha yokken ben nişanlıydım)

!!

Benim ailem bana yardım ediyor ki kız tarafının alacakları için, ona da kendi ailesi yardım etsin.
Abime zaten yardım ediyorlar, söz için tek kuruş para harcamadı abim, kız tarafının yapacağı her şeyi annem ve babam yaptı.
Bilezik takılacaktı zaten ama "bilezik istemiyoruz kolye vs. istiyoruz dediler. "Bilezik takılmayacak" diye bir konu geçmedi, istediği takıyı taktık ama şuan söz masrafları+benim eşyalarım bilezik takamaz ailem. Abim kime destek çıkmış, onu nerede okudunuz?:işsiz:
2 yıl sonra evlenecek olmalarının sebebi abimin borçları değil, askerliği ve abimin kıza "babanın borçlarını bitir öyle evlenelim" demesi.

Ben size aileniz neden size yardım ediyor demiyorum farkındaysanız etmeli zaten ama aynı yardım abinize de edilmeli.
Konuda kendiniz yazmışsınız. Ev kredisi oduyormus abim neden ev almış ( ev ondan cok once alındı) diye. Ben burdan abinizin o ev kredisine yardim ettiğini çıkarıyorum ki bunda da bir problem yok tabi ki edecek ama evlenecek olan insanların en doğal korkusu geçim korkusu. Bende istemezdim biz düğün hazirligindayken esim hala eve destek olsun. Sonuçta yeni bir hayata adım atıyoruz. Gelininiz eğer ailenizden aldığı paralarla kendi ailesine hediyeler alıyorsa vermez anne babaniz abiniz geline para. Ki ben nisanliyken ne esim ne kv ne kp para vermezdi, beklemedim de.

Takı konuşulurken herkes der kendi çocuğunuza yapıyorsunuz diye ama yazılı olmayan bazi kurallar vardır mesela durumu.musait olan herkes bi 100 gr takar set takar. Insanlar bunu bilerek size istemez demişler sizde hemen üstüne yatmışsınız. Gelininizin o kadar mi degeri yok ?

Kusura bakmayın bana göre kötü kalplisiniz bu konuda. Gelini sevmek zorunda değilsiniz ama gidip abinize anlatmaniz kadar kötü bisey olamaz

Cok özür dilerim. Kv lerimiz politik olduğu zaman burda birbirimize hep politik olun diye akıl vermiyormuyuz? Bu konuda gelin nasıl ikiyüzlü oluyor anlamıyorum.
Ama bu kız insan içinde sevecen davranıp, yalnız kalınca "senin düğünün, senin eşyan, benim yok, abinin borcu çok,düğünün aramıza giriyor(ondan çok önce nişanlandım) gibi şeyler söylediği için iki yüzlü oluyor.

Yoksa kv ye insan içinde ayrı davranıp yalnızken laf sokmuyoruz ki. -muş gibi yapıyoruz.

Ben size aileniz neden size yardım ediyor demiyorum farkındaysanız etmeli zaten ama aynı yardım abinize de edilmeli.
Konuda kendiniz yazmışsınız. Ev kredisi oduyormus abim neden ev almış ( ev ondan cok once alındı) diye. Ben burdan abinizin o ev kredisine yardim ettiğini çıkarıyorum ki bunda da bir problem yok tabi ki edecek ama evlenecek olan insanların en doğal korkusu geçim korkusu. Bende istemezdim biz düğün hazirligindayken esim hala eve destek olsun. Sonuçta yeni bir hayata adım atıyoruz. Gelininiz eğer ailenizden aldığı paralarla kendi ailesine hediyeler alıyorsa vermez anne babaniz abiniz geline para. Ki ben nisanliyken ne esim ne kv ne kp para vermezdi, beklemedim de.

Takı konuşulurken herkes der kendi çocuğunuza yapıyorsunuz diye ama yazılı olmayan bazi kurallar vardır mesela durumu.musait olan herkes bi 100 gr takar set takar. Insanlar bunu bilerek size istemez demişler sizde hemen üstüne yatmışsınız. Gelininizin o kadar mi degeri yok ?

Kusura bakmayın bana göre kötü kalplisiniz bu konuda. Gelini sevmek zorunda değilsiniz ama gidip abinize anlatmaniz kadar kötü bisey olamaz

Hayır, yanlış anlamışsınız. Ev abimin bizzat kendisinin, yatırım için aldı değerlenen bir yerden, kredisi bitince satıp istediği yerden oturmak için ev alacak. Yani abimin ödediği ev kredisi yarın onların yararına olacak bir şey.
Zaten babam evli,annem evli,abim tek yaşıyor, bende öyle abim kime ev alabilir ki?
Bakın biz memur çocuğuyuz, bir sene de hem düğün, hem söz yapan bir baba aynı zamanda gelinine nasıl set takabilsin? düğünde tabii ki takılacak ama kız şimdi koluna takmak istiyor, istemede takılacaktı zaten bilezik istemiyoruz kolve vs istiyoruz dediler. Burda yanlış nerede?

Bende sizin gibi düşünüyorum. Sanki gelin hanım herkese yapılanın dışında bişey istemiş gibo anlatıyor konu sahibi ama hepimize bilezik takılmıyor mu düğünlerde? Abisi bugüne kadar destek çıkmış 3 bilezik takamayacaklar mi? Takmama konusu geçmiş ki kız bunu gelip anlatmış.
Bide konu sahibine ailesi destek çıkarken herşey yolunda ama gelin hanim yardim etmeliler diye dillendirdiginde ne ikiyüzlülüğü kalmış ne oyunculuğu.
Böyle görümceler gördükçe cok sinirleniyorum. Benimde abim var eger görümcelerimin bana yaptığı kötülükleri o kıza yaparsam bana yazıklar olsun, anneme benim olmadı biz gelinimize yapalım diyorum. Allah geline sabir versin
Bunu gelip de erkek tarafına dillendirmek ne kadar mantıklı? Konuşacak biri varsa abidir. Bana eşim "ne isteniyor neler takacağız" dediği halde şu kadar bilezik bu kadar bilmem ne demedik, ne isterseniz diye karşılık verdik. Kaldı ki gidip görümcelerle şunlar yapılacak diye pazarlığa otursam, babanız anneniz bunları yapsın desem yerin dibine girerdim ve onların da yapacağı varsa da yapmazdı.
Eski konularda abinin ev aldığı ve kiracının kredisini ödediği yazıyordu. Ev abinin sonuçta aile ödeyecek değil bu borcu. Ayrıca kızın da babasının kredisini kapatması gerektiği bu sebeple evlendikten sonra da ödemelerinin devam edeceğini söylediği yazıyordu. Yani kısacası gelin kendine baksın, evet bence de evlenme arefesinde ailenin borcunu ödemesi mantıksız. Karşı tarafın bütçesine karışacağına kendi ailesine ve kendi parasına odaklansın. Kendi ailenin kredisini ödesin erkek tarafına dili uzansın bilezikti düğündü diye, ne güzel hayat :KK70: Kız tarafı da erkek tarafı da kendisine düşen şeyleri gereğiyle yapsın sonra konuşsun derim ben.

Son düzenleme:
Bunu gelip de kız tarafına dillendirmek ne kadar mantıklı? Konuşacak biri varsa abidir. Bana eşim "ne isteniyor neler takacağız" dediği halde şu kadar bilezik bu kadar bilmem ne demedik, ne isterseniz diye karşılık verdik. Kaldı ki gidip görümcelerle şunlar yapılacak diye pazarlığa otursam, babanız anneniz bunları yapsın desem yerin dibine girerdim ve onların da yapacağı varsa da yapmazdı.
Eski konularda abinin ev aldığı ve kiracının kredisini ödediği yazıyordu. Ev abinin sonuçta aile ödeyecek değil bu borcu. Ayrıca kızın da babasının kredisini kapatması gerektiği bu sebeple evlendikten sonra da ödemelerinin devam edeceğini söylediği yazıyordu. Yani kısacası gelin kendine baksın, evet bence de evlenme arefesinde ailenin borcunu ödemesi mantıksız. Karşı tarafın bütçesine karışacağına kendi ailesine ve kendi parasına odaklansın. Kendi ailenin kredisini ödesin erkek tarafına dili uzansın bilezikti düğündü diye, ne güzel hayat :KK70: Kız tarafı da erkek tarafı da kendisine düşen şeyleri gereğiyle yapsın sonra konuşsun derim ben.

Hay ağzına sağlık, göbeğim çatladı. Konuyu yazıyoruz, bir de her yoruma konuyu tekrar yazmak zorunda kalıyoruz:super:

Kusura bakma ama böyle hep bana hep bana diyen gelinleri baz almıyorum ben. Bizde de böyle sinsi aç gözlü yılan bir gelin var. İyi anlıyorum onu.

Belki haklısın belki değilsin, bilemiyorum. Ama bu kadar hakaret ettiğin, sevmediğin, resmen midenin bulandığı birine karşı neden dürüst olamıyorsun? Abini kaybetmekten mi korkuyorsun?

Kim olursa olsun hisettiklerin konusunda açık olmak zorundasın. Kız gerçekten seviyor ve samimiyet kurmak istiyor belkide. Aileden birine bunları anlatmak istiyordur. Sen net olabilseydin kız da kimsenin gözünde küçük düşmeyecek, seni bezdirmeyecekti.

ya biricik anneniz Allah onlara dert vemesinde özür dileyerek soruyorum anneniz kim oluyor ki emeği olmayan görümcesi ve kayınvalidesinin cebindeki paralarda hak iddia edebiliyor ,çok kötü,çok bencilce ,çok fena bir huy bu ,annenizi psikoloğa falan götürüp daha da normalleştiremez miydiniz?ya da ne yaptıysanız para ile ilgili görüşü değişmedi mi yıllardır?

Haklısınız maalesef annem böyle asla değişmedi, değişmiyor da. Kullandığı ilacın haddi hesabı yok ki...Huy dedik artık, ben zaten para konularında uzak duruyorum,başka çare bulamadım.Yoksa elini versen kolunu kaptırıyorsun. Ve yukarda Allah var kimse annemden para esirgemedi, eşyasını giyimini paylaştı hediyesini vs yaptı ama yok anneme yetmiyor. Ve en kötüsü arkalarından konuşuyor....Allah ıslah etsin ne diyeyim....

Bu arada annemin kendine ait emekli maaşı var....

Aboww miami ye tatile mi gitmek istiyormus :skandal: biz herhalde Antalya ya gitsek sukur ederiz. Boylelerini de ayri sinir oluyorum hem evlenmeyi dusunuyor hem gelecegi icin bir igne kenara koymuyor ama erkek tarafindan istekler everest masallah....Bunlar anali- kizli abinizin omrunu yer ALLAH sabir versin.....

Gelin çok açıkgözmüş siz de buna karşılık açık sözlü olun.
Bunları bana anlatman hiç bir isteğinin yerine gelmesini sağlamaz.
Abime maddi konularda akıl verecek değilim.
Aileme bunlardan bahsedip onları üzecek hiç değilim.
Rahatsızlıkların varsa abimle paylaş, durumumuz ortada, senden kaçırdığımız büyük bir servetimiz falan yok. Bu çiğ konuşmalara devam edip, canımı sıkarsan farklı çözümler düşünmek durumundayım.

Bitti gitti.
Daha da ağzını açamaz :)

Belki haklısın belki değilsin, bilemiyorum. Ama bu kadar hakaret ettiğin, sevmediğin, resmen midenin bulandığı birine karşı neden dürüst olamıyorsun? Abini kaybetmekten mi korkuyorsun?

Kim olursa olsun hisettiklerin konusunda açık olmak zorundasın. Kız gerçekten seviyor ve samimiyet kurmak istiyor belkide. Aileden birine bunları anlatmak istiyordur. Sen net olabilseydin kız da kimsenin gözünde küçük düşmeyecek, seni bezdirmeyecekti.

İlk başlarda onun davrandığı gibi yakın olmayı denedim ama sürekli kendini benimle kıyasladı ve her cümlesinin altında iğneleme var, mesela biz sadece düğün yapacağız, "enayi misin yaptırsana her şeyi", bilezik istemedik kv gücü yettiğince yapmış yine sağ olsun "neden daha fazla almamış ki" gibi konuşmalarından sonra cevabını verip muhabbeti kestim.
Mesela kv evim için bir şey almıştı, "sen şanslısın ben değilim" muhabbeti yaptı. Halbuki annem ona yaptıklarıyla koluna 3 bilezik takardı.
Bence sessizlik de algılayabilene bir cevap, bayram da aramayan görümceyle tatil planı yapmaya kalkar mısınız?
Aramamak, sormamak, mecburi ortamlarda çok iletişim kurmamak da "sevmiyorum" anlamına geliyor, o illa ortalık karışsın istiyor ve üzerime geliyor ben "sevmiyorum, görüşmek istemiyorum" dediğimde (ki abimler biliyor) o, "aa ben görümcemi çok seviyordum" diyebilmek için üzerime geliyor.

Vallahi buradaki gelin/görümce konularını gördükçe iyi ki sadece baldız olarak kalacağım diye şükrediyorum..
Caanım eniştelerim.. :KK45:

Ben de çok tahammülsüzüm dengesiz ve ikiyüzlü insanlara..
Eltimle kaç aydır konuşmuyorum mesela. Başkası olsa çok iyi dansöz olur ama ben yapamıyorum..

Al benden de o kadar, ayarım bozuluyor böyle oyunlu insan görünce.
"Politik davranıyor gelin, kendince haklı" diyenler; baştan bir aileye giriyorsun önce bir adım geri durursun mesafeyle inceler bakarsın da bir olay yaşanıyorsa olur o politik işler, ancak konuya bakınca gelinin kendisi başlı başına olay çıkaran taraf. Durduk yere su bulandırma denir buna. Daha dün bir bugün iki gelip de görümceyi böyle markaja hangi yüzle alır insan ya?

Para konuları hassas konulardır, insan en yakın dostundan bile bi borç bir şey isterken-kendi hakkını bile isterken yeri geliyor kılı kırk yarıyor cümle seçiyor, çekiniyor; bismillah daha aileye yeni giriyorsun, ilk hedefin "Para" oluyor.
Şunu anlarım bak; bir şeylerin beklentisine girilir haklı olarak; adettir vırttır zırttır görür imrenir, bekler yani karşı taraftan bir şeyler... Ancak bu arkadaş beklenti ayağını geçmiş sorguya çekiyor, üstelik kendi ailesine para akıtır borçlarını ödeyiverirken yok maaşıyla, eş adayının para akışını sorguluyor, üstüne "Babası ödemeli" diyor, ne haddine? Kimin haddine ya?

Konuyu eski konusuyla pekişmesi için birlikte hızlıca okudum, kaçırdığım yer var mı bilmiyorum ama çok sinirlendim. Dedim ya "Benden çok fena görümce olurmuş" diye, aha işte böylesi gelinin başına bela görümcesi oluverirdim. Allah da biliyor karşılaştırmıyor herhalde, aileme böyle biri gelecek sonradan, daha eşikten atlamadan yaptığı hesap kitapla, pireye yorgan yakma halleriyle analı kızlı mide bulandıracak; kusura bakmayın, kötü olurum yani.

Back