• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Delirmek üzereyim

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.339
7.742
448
Şu an sinirden çatlayabilirim!

45 günlük bebeğim var. 15 günlükken bir de 1. ayinda 2 farklı doktor kontrolünden geçti ve ikisi de bebeğimin ciğerlerinin dolu olduğunu sigara içmememi söylediler. Halbuki ben sigara içmiyorum. İlkinde eşim yanımdaydı o sigara içtiği için hemen önlemini aldı, iyice havalanmadan, ellerini yıkayıp dişlerini fırçalamadan bebeğimin yanına yaklaşmadı. Kısa bir süre sonra büyük bir kavgamız oldu ve ben annemde kalmaya başladim.

Annemdeyken 2. doktor bu çocuğun ciğerleri sigara dumanıyla dolmuş evde kesinlikle sigara içen insan olmayacak dedi. İçen birinin ne kadar zor bırakabildiğini bildiğim için annemden sadece dikkatli olmasinı ve gereken hijyeni sağlamadan bebeğimin yanına yaklaşmamasını rica ettim. Annem hemen sinirlendi ve dr.la konuşacağını gerçekten böyle birşey dediğinden emin olacağını söyledi. Ne yani yalan mı söylecektim? Nitekim dr.un yanına gitti ve hastası vardı bahanesiyle sormadan geri döndü. O günden sonra defalarca sigara içip bütün kokusu üzerindeyken bebeğimi kucağına alıp göğsüne bastırdığını, arabanın içinde de içtiğini gördüm. Kaldı ki benim de ciğerlerimden rahatsızlığım var ve dr benim de korunmam gerektiğini söylemesine ve annem bunu bilmesine rağmen hiçbir zaman dikkat etmedi.

Artık bu akşam şirazem kaydı. Uyuyordum uyandığımda annem mama yapmış içirmeye hazırlanıyordu. Bebeğim uyanır gibi olunca kucağına aldi o esnada ben de kokunun farkina vardım. Belli ki yeni sigara içmiş gelmiş çocuğumu kucağına aliyor. Dedim ki sen sigara içmişsin hayır içmedim dedi. içmissin işte neden yalan söylüyorsun dediğimde şşş sus bebek uyanacak içmedim kes sesini demesiyle benim şalterler attı. Büyük tartışma yaşadık. Dr.dayken benle ne alakası var diyorsun eve gelince başka davranıyorsun dedim sen benim sigara içtiğimi biliyorsun dedi.

Eee? Bilince ne oluyor? Çok mu zor buna dikkat etmek? Daha dünyaya yeni gelmiş bir bebeğin sağlığına dikkat etmek?

Bunların haricinde buz gibi suyu içirir, çorba yapıcam çocuğa içiricem der, çocuğu oturtmaya çalışır, buz gibi soğukta sırtına hırkasını giydirmeden dolaştırmaya çıkarır.. O kadar uyarmama rağmen.

Hayatımın hiçbir döneminde annemden bu kadar nefret etmemiştim. Bir de beni Allah'a havale ediyormuş. Sen hangi yüzle kendini savunuyorsun? Asıl ben seni Allah'a havale ediyorum dedim. En kısa sürede buradan defolup gideceğim. Lanet olsun.

Son düzenleme:
geçmiş olsun öncelikle..
evinize dönmeniz herkes için hayırlı olacak gibi..
sağlık bu sonuçta minicik bebek, daha dikkatli olması gerek ama... işte

Evinize dönemez misiniz? Eşinizle konuşup barışmayı düşüneceksiniz bu durumda çocuğunuz için, çok büyük bir problem yoksa

Allah bebeginizi size bagislasin kendi evinizde olsaniz daha rahat ederisiniz annenizn bu yaptiklarinida unutmayin yanibonunvsize yol gosterecegine sen anne yapma etme diyorsun

Bebeğin ciğerleri sigara dumanı dolmuş cümlesi bana çok saçma geldi özür dilerim. Bir doktor nereden nasıl anlar ki bunu?

Bebeğin yanında, bulunduğu ortamda elbet sigara içilmeyecek. Ama öz babası her sigara sonrası diş fırçalamak zorunda mı kalmalı?

Bilemiyorum.. Bebeğinizin sağlığı her şeyden önemli bu bir gerçek ama aşırılıklardan kaçınmak gerekiyor.

Şu an sinirden çatlayabilirim!

45 günük bebeğim var. 15 günlükken bir de 1. ayinda 2 farklı doktor kontrolünden geçti ve ikisi de bebeğimin ciğerlerinin dolu olduğunu sigara içmememi söylediler. Halbuki ben sigara içmiyorum. İlkinde eşim yanımdaydı o sigara içtiği için hemen önlemini aldı, iyice havalanmadan, ellerini yıkayıp dişlerini fırçalamadan bebeğimin yanına yaklaşmadı. Kısa bir süre sonra büyük bir kavgamız oldu ve ben annemde kalmaya başladim.

Annemdeyken 2. doktor bu çocuğun ciğerleri sigara dumanıyla dolmuş evde kesinlikle sigara içen insan olmayacak dedi. İçen birinin ne kadar zor bırakabildiğini bildiğim için annemden sadece dikkatli olmasinı ve gereken hijyeni sağlamadan bebeğimin yanına yaklaşmamasını rica ettim. Annem hemen sinirlendi ve dr.la konuşacağını gerçekten böyle birşey dediğinden emin olacağını söyledi. Ne yani yalan mı söylecektim? Nitekim dr.un yanına gitti ve hastası vardı bahanesiyle sormadan geri döndü. O günden sonra defalarca sigara içip bütün kokusu üzerindeyken bebeğimi kucağına alıp göğsüne bastırdığını, arabanın içinde de içtiğini gördüm. Kaldı ki benim de ciğerlerimden rahatsızlığım var ve dr benim de korunmam gerektiğini söylemesine ve annem bunu bilmesine rağmen hiçbir zaman dikkat etmedi.

Artık bu akşam şirazem kaydı. Uyuyordum uyandığımda annem mama yapmış içirmeye hazırlanıyordu. Bebeğim uyanır gibi olunca kucağına aldi o esnada ben de kokunun farkina vardım. Belli ki yeni sigara içmiş gelmiş çocuğumu kucağına aliyor. Dedim ki sen sigara içmişsin hayır içmedim dedi. içmissin işte neden yalan söylüyorsun dediğimde şşş sus bebek uyanacak içmedim kes sesini demesiyle benim şalterler attı. Büyük tartışma yaşadık. Dr.dayken benle ne alakası var diyorsun eve gelince başka davranıyorsun dedim sen benim sigara içtiğimi biliyorsun dedi.

Eee? Bilince ne oluyor? Çok mu zor buna dikkat etmek? Daha dünyaya yeni gelmiş bir bebeğin sağlığına dikkat etmek?

Bunların haricinde buz gibi suyu içirir, çorba yapıcam çocuğa içiricem der, çocuğu oturtmaya çalışır, buz gibi soğukta sırtına hırkasını giydirmeden dolaştırmaya çıkarır.. O kadar uyarmama rağmen.

Hayatımın hiçbir döneminde annemden bu kadar nefret etmemiştim. Bir de beni Allah'a havale ediyormuş. Sen hangi yüzle kendini savunuyorsun? Asıl ben seni Allah'a havale ediyorum dedim. En kısa sürede buradan defolup gideceğim. Lanet olsun.
45 gunluk bebek nasil su icer corba yer. Hic bebek buyutmemismi anneniz. Tv anne sutu diye israrla soyluyor. Allah yardimciniz olsun.

Eşiniz ne tuhaf ya insan 45 günlük bebeğini nasıl bırakır hadi siz lohusa siniz eşinizde mi lohusa ben eşimle kanlı bıçaklı bile olsam böyle annenin yanında çocuğumu heba edeceğime evime dönerdim yazık günah çocuğa ya çok üzüldüm iki arada da kalsan kendi evine dön gurur sa mesele gururundan önce evladını düşün lütfen.. Geçmiş olsun

Eşiniz ne tuhaf ya insan 45 günlük bebeğini nasıl bırakır hadi siz lohusa siniz eşinizde mi lohusa ben eşimle kanlı bıçaklı bile olsam böyle annenin yanında çocuğumu heba edeceğime evime dönerdim yazık günah çocuğa ya çok üzüldüm iki arada da kalsan kendi evine dön gurur sa mesele gururundan önce evladını düşün lütfen.. Geçmiş olsun

Bunu düşüneceğim. Içim içimi yiyor bebeğime bir şey olursa diye.

Bunu düşüneceğim. Içim içimi yiyor bebeğime bir şey olursa diye.
Canım en azından evladın biraz daha büyüsün iyileşsin sonra boşanmayı düşün çok küçük ve steril bir ortamda büyümesi lazım eşinle bu konuyu detaylı konuşun bir süre idare edin birbirinizi eşinde essek değilse anlayacaktır elbet seni

Bebeğin ciğerleri sigara dumanı dolmuş cümlesi bana çok saçma geldi özür dilerim. Bir doktor nereden nasıl anlar ki bunu?

Bebeğin yanında, bulunduğu ortamda elbet sigara içilmeyecek. Ama öz babası her sigara sonrası diş fırçalamak zorunda mı kalmalı?

Bilemiyorum.. Bebeğinizin sağlığı her şeyden önemli bu bir gerçek ama aşırılıklardan kaçınmak gerekiyor.

Ciğerlerinde hırıltı var. Bir dr nasıl anlar artık onu dr.a sormak lazım. Ayrıca dediğiniz gibi öz babası ve tabiki her sigaradan sonra dişlerini fırçalamalı. Bebeğimin sağlığı eşimin keyfinden pek tabiki daha önemli. Bu aşırılık değil sizdeki bana fazla rahatlık gibi geldi.

Ciğerlerine sigara dolmuş ibaresini bende anlayamadım kusura bakmayın. Doktorlar bu teşhis için ne yaptılar,röntgen falan çekildimi kaldıki röntgende bile sigara dumanı görülebiliyor mu bilmiyorum. Tabiki bebeğin yanında sigara içilmemeli,kullanan kişi hijyenine dikkat etmeli Başka bir ciğer rahatsızlığı olabilir mi bebeğinizin acaba? Başka bir doktorda daha detaylı bir muayene mi ettirseniz acaba Umarım sorunlarınızı halledebilirsiniz çünkü bebekle birlikte annenizle yaşamak sizi çok zorlayacak gibi. Sağlıkla büyütün inşallah bebeğinizi

Back