delirmek üzereyim kararsızlıktan ne olacağım..?

'ama sizin sorununuz bu değildi diymi,alsın yeter'

Konuyu buna indirgemissin ama benim için önemli olan çocuğumun mutlu bir AİLE içerisinde büyümesi ve kardeşleri olması.
Yanlız ve kardeşsiz yetişen çok insan tanıyorum, çoğunluğu halinden mutlu değil. Bu çocuklar ve kişisel gelişmeleri için çok önemli bir büyüme şekli (kardeş=paylaşım, aile=aidiyet duygusu)

Son düzenleme:

iyi de sadece annesiyle büyüyen binlerce çocuk var. gayet de sağlıklı,normal bir yaşam sürüyorlar.babası ve kardeşi olmadan da büyüyebilir bir insan.

evliliğinde mutsuz ve huzursuzsan ayrıl ama ikinci evlilik için acelet etme
yağmurdan kaçarken doluya yakalanma

ben seni anlıyorum daha doğrusu gelecek kaygın olduğunu, huzursuzluk yaşayacağını ve çocuğunun da bu huzursuzlukla büyüyeceğinden korktugunu anlıyorum.Kafanda bitirmişsin evliliği sadece cesaretsizsin, korkuyorsun, ne olacak, ne yapacağım, çocuğuma bakabilir miyim?, yeni bir hayata başlayabilir miyim?... Bunları düşünüyorsun. Sen eşini sevmiyorsun seviyorsun bilmem ama bence yorulmuşsun, tükenmişsin, bir çıkış arıyorsun ama seçenekler seni korkutuyor.

Seni yargılamıyorum ikinci evliliği düşünüyorsun diye; bu konuda sana söyleyeceğm tek şey ilerde eşinden ayrılırsan sakın o duygularla birine sığınma, herkes senin gibi düşünmeyebilir; bazı insanlar çok kötü, bu durumu kullanabilirler.

Kafanı toparla, ne istediğini düşün, aile kavramını yaşıyor musunuz eşinle, düzeltilebilir sorunlar mı ,oturup başbaşa sakince konuşabilme imkanınız yok mu, sen aile olarak kalmak istiyor musun?, ömrünün geri kalanında mutlu olabilecek misin? , eşinden ayrılmanın tek olumsuz tarafı yalnız kalmak mı? Çok ama çok iyi düşün,eşini,kendini,çocuğunu...Bu arada belki eşin, sen, çocuğun o çevreden uzaklaşırsanız farklı olabilir mi? Çocuğun var ne güzel inşallah hepinizin mutlu olacağı kararlar alırsın.

Konunun başındaki mantıkla bakarsanız bir adım bile ilerleyemezsiniz. Ne yani illa hayatınızı bir erkeğin gölgesinde mi sürdürmeniz gerekiyor.Tamam korkularınız olabilir ama bence öncelikli düşünmeniz gerekenler farklı olmalı...
Konunuzda bahsettiğiniz gibi bir hayatınız varsa evet çok yıpranmış olmalısınız ve belkide boşanmak için geçerli bir sebeptir.
Ama gerçekten boşanmak istiyormusunuz, kendinize kızınızla birlikte bir hayat kurabilecekmisiniz..Bu güce sahipmisiniz bence önce bunları irdeleyin, sonrası zaten gelir bi bakarsınız hayatınıza öyle biri girerki gerçekten mucizeniz olmuştur..

Cesaretinize hayran olmamak mümkün değil. Ayrılalı 2 yıla yakın bir süre bir süre oldu. Oğlum dışında bir erkekle aynı evi paylaşma düşüncesi bile ödümü koparıyor.

Cesaretten yoksunum evet, ama söz konusu paraşüt atlamak değil, evlilik olunca, birde çocuk olunca insan ister istemez cesaret timsali olamıyor.. Sizin kadar cesaretli olmalı herhalde, sizin cesaretinize hayran olmamak mümkün değil...

Ayrılsam yalnız kalmak var hayat yalnız nasıl geçer diyorsun...... ama görünen kalabalığın içinde yapayalnızsın farkında değilsin tatlım(

Son düzenleme:
1.evliliği bitirmeden 2.evliliği düşünyorsanız normal değilsiniz.
Psikolog önerimdir.

ahahha çok zavallı..

Geçmiş olsun canım, sana ve çevrendekilere..
eminim çok seviliyorsundur, buralarda laf yetiştirdiğine göre.. biraz çık hava al

Bu da yeni trend herhalde , kendi fikri ile çelişen birisine psikologa git demek...

Bakın kendiniz söylüyorsunuz psikoloji okumuşsunuz kendinize hayrınız yok, kelin ilacı olsa kendi kafasına sürermiş di mi? :)))

Körler sağırlar birbirini ağırlar misali hadi canım ikinize iyi ağırlamalar...

Hürmetler...

zor bir durumdasın canım ama eğer bitirmek istiyorsan ve tek korkun ilerde yalnız kalmaksa bence korkma. bir kere yanında çocuğun var. ayrıca ailen vardır. arkadaşların. kimbilir başka bir insanla da mutlu olabilirsin. sırf yalnız kalmamak için biriyle birlikte olunmaz ki...

1.evliliği bitirmeden 2.evliliği düşünyorsanız normal değilsiniz.
Psikolog önerimdir.

anca ahkam kesersin. bence sen tanımadığın insanları ve neler yaşadıklarını bilmeden bu kadar kolay 'normal değil' yaftasını yapıştırdığın için. önerinin aynını sana geri çeviriyorum...senin bana normal olmadığımı söyleme hakkın yok, beni sanal dünyada kaygı ve kararsızlık anımda yazdığım ufak bir yazımla tanımaktan ibaret birisinin buna hakkı olamaz, kusura bakmayın. Birde size biraz empati ve hoşgörü dilerim, buna ihtiyacınız olduğuna inanıyorum. Selametle.

Son düzenleme:
Ayrılsam yalnız kalmak var hayat yalnız nasıl geçer diyorsun...... ama görünen kalabalığın içinde yapayalnızsın farkında değilsin tatlım(

Hepimiz aslında yanlızız, hepimiz mezara yanlız gireceğiz, Allah ın huzura yanlız çıkacağız, yanlız hesap vereceğiz yaptıklarımızdan ve ibadetlerimizden tatlım. Kalabalığın faydası olmayacak. Umarım sende bunun farkındasındır.. Ben farkındayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…