delirmek üzereyim kararsızlıktan ne olacağım..?

venivid

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
26
0
0
İstanbul
Arkadaşlar mutsuz bir evliliğim var, otuzbeş yaşında ve iki yaşında bir çocuk annesiyim. Ayrılsam yalnız kalmak var, ömür boyu hayat yanlız nasıl geçer. Ayrıca yeniden çocuklarım olamaz. İlerde yeniden aile kurabilirmiyim. Amacım aslında çok çocuklarım olsun büyük bir ailem olsun. Mutlu olanlar varmı.. kararsızlık beni bitiriyor. Ayrıntılara gelince: ben evlenmeden önce eşim bana evlenelim ama annemin şu şu konudan bu bu konudan haberi olmasın dedi, sonradan bu konular açığa çıkınca annesi onu çekmiş bir kenara hesap sormuş (bunları aylar sonra rastgele öğreniyorum çünkü hiç bir konuyu benle paylaşmaz) oda hepsini inkar etmiş. Ancak bu verilip tutulmamış sözler benim hayatıma mal oldu, ona güvenim hep sonsuzdu. Bu arada ben doğuya gelin geldim, burada son söz genelde annelerin, daha doğrusu eşimde bu durum biraz daha çok. Gelecek ile ilgili hiç bir fikrimiz uyuşmuyor, benden sadece onun isteklerinin doğrultusunda yaşamamı istiyor. Ailesinde hiç biri okumamış, eltimin okuma yazması bile yok (bu benim onu aşağı görmem anlamına gelmedi asla) ama ben hiç bir zaman saygıda kusur etmedim. Yeni evlendiğimde ailemin yanına gitmiştik örn. görümcemler (eşim bana sormadan evin anahtarlarını teslim etmiş ailesine) evime girmiş elbise dolaplarımı açıp ne buldularsa karıştırıp giymişler (sonradan fotoğraflarda gördüm!), evime kalabalık yabancı misafirler getirmişler, başka bir gün yatağımızda uyumuş kaynım eşiyle, sonradan saçlarını yastıktan topladım(!) -bir kere izin alma ihtiyacı duymadan (eşim herşeye göz yumuyor herhalde abimin evi zaten ne olacak diye düşünmüşlerdir). Ben neticede eşya dedim hiç birşey söylemedim çünkü eşya için kavga etmeye değmez dedim hesap sormadım. hoşgörülü davrandım, görümcelerimin iğneli sözlerine her zaman olgunlukla yaklaşıp tartışmadım. O kadar çok şey yaşadım ki, aslında tek beklediğim aradada olsa eşimin benim yanımda olduğunu göstermesiydi, bunu hiç bir zaman göstermedi hep göz yumdu, belki bundandır ki ailesi her istediği şekilde hareket ediyor. Ailesi ilede aramı iyi tutuyorum, her şekilde onlara destek oluyorum, tüm olanlara rağmen sürekli gidip gelirim, maddi olarakta yardımcı oldum durumları kötü olduğu için. Kavgaya girmedim, herşeye katlandım ama bir yerde yavaş yavaş tükendiğimi farkettim, insan hem sevgiden yoksun hemde sürekli verici olunca yoruluyor.
Çalışan bir bayanım, gelirim iyi, evlenmeden önce çok özgür yetiştirildim, dünyayı gezdim. Şimdiki hayatımdan çok farklıydı. Kültür farkı uçurum gibi.
Eşimle herşeyi açık bir şekilde konuşan birisiyim, ayrılmaktan bahs ettiğimde bir kere olsun ayrılmayalım demedi, sevdiğini zaten hiç söylemiyor. Düşüncelerimi kaygılarımı ilk onunla konuşurum. Konuyu çok kez açtım ama hiç umursamıyor, konuşmuyor, sus diyor gayret bile göstermedi bu güne kadar nasılsa hep ben herşeye göğüs gerdiğim için. Zaten ne sohbeti vardır ne sıcaklılığı.. ruh gibi gibi ne konuşur ne duygularını gösterir (burası doğu). Genelde hep 'sen vefakar kadınsın katlanacaksın' diyor, kestirip atıyor.
Çocuğum babasız büyüsün istemiyorum ama git gide tükeniyorum bende..

Son düzenleme:
1. evlilik daha bitmeden 2 evliliğin planlarını kurmak benim mantığıma aykırı ....

Ayrıca sırf boşanırsam ortada mı kalırım mantığı ile devam eden evliliklere de çok kızıyorum....[/COLOR]

Son düzenleme:

Ayrılmak isteme sebebini yazmamışsın ama zaten bunları düşünüyorsan kafanda bitirmişsin ve de o evlilik için artık yapacak birşey yok demektir. Ailenin yanına mı yerleşeceksin? Onların desteği var mı sana?

Yalnızlık kısmına fazla takılma. Kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız. Çocuğuyla tekrar evlenip çok mutlu olan o kadar çok insan var ki etrafta. Yaşın genç sayılır, elbet yeniden evlenirsin diye düşünüyorum.

benim çocuğum yok ama bu sorunun cevabını ben de duymak istiyorum

evlilik bitme noktasındaysa ilk kaygı huzurdur.gelecek kaygıları değildir.bir daha hiç evlenmesen nolurki.yada gelenin gideni aratmayacağı ne malum
bilmiyorum sorunlarınızı ama eğer büyük sorunlarınız varsa artık sürdürülemeyecek durumdaysa ilk kaygınız huzur olur.yoksa yalnız kalmaktan korkmak birdaha bir evlilik yapıp yapamayacağınız,ikinci evlilik için yaşınızın 34 olması, ama yaşınızı göstermemeiniz çocuğunuzun ikinci evliliğinizdeki yeri gibi kaygılar gereksiz vede sonraki kaygılardır.bilmiyorum durumuzu ama benzetme yaparak söylüyorum yangından kaçarken insan canını kurtarır.yoksa bir sonraki evim bundan güzel olacakmı diye düşünmez.

Son düzenleme:
şuanki evliliğinde mutsuzsun şimdiden ikinci evliliği düşünürsen dahada mutsuz olabilirsin
önce çocuğunu düşünmelisinbence

sen daha boşanmadan 2. bi evliliği düşünüyosun çok yanlış yapıyosun hemen yapılan 2. bi evlilik tamamen yanlış yapılan bi evlilik olur uzmanlar bile 2. evliliği hemen yapmayın diyo yalnız kalmaktan neden korkuyosun annenlerle yaşarsın yalnız kalmazsın bide herkesin evliliği bir olmaz herkes mutsuz ya da mutlu olucak diye bi kural yok

bebeğin çok küçük
mutsyzsan elbette ayrıl ama bence hemen evlenmeyi düşünme
bebeğini tek başına büyütebilirsin imkanın varsa ve zaten ayrılırsan eşinde nafaka verecek bebek için
zaten karşına istediğin gibi biri çıkarsa herşey kendiliğinden gelişir yeterki acele etmeki sonunda pişman olan sen olmayasın

"Kim alır beni?"
Siz elma, armut değilsiniz. Önce bu düşünceden kurtulun.
Şayet gerçekten ayrılacaksanız ayaklarınızın üzerinde durmak için uğraşın, başka bir erkek olur mu acaba, diye düşünmeyin.
Hatta bence evlilik planlarından önce başkasına endeksli olmayan bir gelecek kurmanın planlarını yapın.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

bazen erkeklere hak vermemek elde değil.....

Cesaretinize hayran olmamak mümkün değil. Ayrılalı 2 yıla yakın bir süre bir süre oldu. Oğlum dışında bir erkekle aynı evi paylaşma düşüncesi bile ödümü koparıyor.

Cesaretinize hayran olmamak mümkün değil. Ayrılalı 2 yıla yakın bir süre bir süre oldu. Oğlum dışında bir erkekle aynı evi paylaşma düşüncesi bile ödümü koparıyor.

Heee benim bebem de yok.
3 seneyi de devirdim ben bekarlığımın.
Beni alan çıkmadı henüz.

kızılacak ne varki bunda? herkes evlenmek zorunda değil elbet ama doğanın düzeni bir kere bu. Yalnızlık Allah a mahsustur..

Birinci evliliği mutsuz olan birisi hiç düşünmez mi ikinci evlilikte de aynı sorunları yaşar mıyım diye?

Allah göstermesin öyle bir şey olsa feminist olurdum herhalde :)))

Sizi seven oğlunuzuda sever, bu kadar öd koparacak bir durum olarak görmende biraz üzücü bence. Neden ayrıldın ve ayrılık sonrası hayatın nasıl gelişti..

Birinci evliliği mutsuz olan birisi hiç düşünmez mi ikinci evlilikte de aynı sorunları yaşar mıyım diye?

Allah göstermesin öyle bir şey olsa feminist olurdum herhalde :)))

Bence düşünmez.
Düsünmem çünkü evliliğim için gereken tüm fedakarlığı hoşgörüyü ve görevimi en iyi şekilde yaptım ve yapıyorum. Ama tek taraflı olunca sorun oluyor. Sen belliki daha evlenmedin.. olaya biraz fikirsel yaklaşımın var :)

Evliyim 9 yıldır... ve 3.5 yaşında 1 kızım....

Siz de evliliği kutsal bir müessesi olmaktan çıkarıp evliliği sadece görev olarak görüyorsunuz..

Başlıktaki ilk mesajınızı eşinize söyleseniz, vesveselerinizi dile getirseniz eşiniz ne derdi diye çok merak ediyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…