1-eşim ayrı eve çıkmayı kabul etmiyor kayınvalidem dul olduğu için yalnız bırakmak istemiyor ve annesinin geçinilmeyecek bir kadın olduğuna inanıyor.
2-bir gece evi terkettim peşimden bile gelmedi dur demedi yarım saat sonra beni duraktan aldı eve sürükleyerek götürdü ve o gece benim evlilik yıldönümü arefemdi. ertesi günü için kovdu yüzüme su çarptı iğrenç bir geceydi.
3-eğer onu seviyorsam burada bu evde onun ile kalırmışım oysa ki evlenmeden önce kimseye birşey söyleme bana gel ben hallederim diyordu.
4-iş konusunda bilmiyorum ama içimden bir his çalışma diyor fakat evde onlara nasıl dayanırım onu da bilmiyoruım. çıkarsam da eşim ile bağlarımızı kuvvetlendirebilme ihtimalim var.
5-bu adam beni kesinlikle savunmaz ama ailesinin de ne menen olduğunu biliyor ama evi işi gücü parası olmadığı için vazgeçemiyor.
6-ben evi terkettiğim ve hakkımı savunduğum gerçekleri söylediğim için suçluyum ikisinin de gözünde. Konuşmak gibi bir alternatifim yok ağzımdan gık çıksa ortamı terkedip gidiyor.
7-ailem bu olanları kayınvalidemin aramasıyla öğrendi ve babam boşan diyor. annem toplum baskısından bahsediyor.
8-bende boşandıktan sonra çok hassas olmaktan ve bak biz sana demiştik denilmesinden dolayı erken diye düşünüyorum. bu benim hayatımdan önemli değil ama, sonradan şunu da yapsaydım keşke demek istemiyorum.
9-eşim benimle vakit geçirme taleplerimin hiç birini kabul etmiyor ve benimle ilgilenmiyor.yani ağzımla kuş tutsam yapıcaksın tabi tavrında.
10-işten ayrılsam bak burada bile yapamadı kovmuşlardır diyecekler adım gibi eminim.
11-hem bana eziyete maksimumdalar hem verdiğim paralara ağız ucuyla sağol diyorlar. hiç demiyorlar bu kıza böle ediyoruz da bak yine esirgemiyor. ama kendilerinin mükemmel ötesi olduklarına o kadar inanmışlar ki o kadar körler ki.
12-hiç bir konuda kendi kuralımı koyamıyorum hemen istenmeyen insan oluyorum. onların kurallarına uyduğum müddetçe sömürüye devam onlardan mutlusu yok.
13-kadın çalışıp para kazanmalı ayakta durmalı mantığında oldukları için öbür fikrin hiç bir kabulü söz konusu değil.
14-ailede ki neredeyse bütün kadınlar dul olduğu için ve eşime de bu konuda gaz verdikleri için kaybetme ve boşanma korkusu yok onlarda.
15-koloni halinde ve tıkış tıkış yaşamaya alıştıklarından eşimi kendime çekmem zorlaşıyor.
16-ben bunun için evlenmedim bunlar nedir diye sormaktan kendi canıma kasdeder oldum.
17-ne ailem ne de arkadaşlarım evime gelemiyorlar.gelsinler diyorlar ama, insanlara verdikleri elektrikten
18-