- Konu Sahibi ofof23
Benim kayınvalide de dul , konu komşu akrabanın bir kısmı da bu şekilde olmasa da alttan alttan laf soktular o kadar onlar için çabalamama rağmen, hasta olup bir hafta sonum varken bile onun yanında hizmet ederek geçirdim diye vs. vs. Bilmiyorum belki dul kayınvalidelerin ortak özelliği bu , oğullarını kocaları gibi mi görüyorlar bilemiyorum , birde uzak olmayalım hep yanında olalım diye gittim 1 sokak ilerisinden ev tutturdum eşime , e ne oldu üzerime yürüdü kadın , annem babam gözümün içine bakarken elin kadını benim üzerime yürüme hakkını buldu kendinde. Neden? Çünkü hep alttan aldım çok mütevazi davrandım , üniversite mezunuyum , çalışıyorum ve hem onun için hem kendi evim için koşturuyorum bir hafta sonum varken.. İlk başlarda eşim annesinin adını ağzıma alırken bile tepkiliydi acaba anneme laf mı söyleyecek diye diken üstünde dinliyordu beni , e böyle kadının böyle çocuğu ne denir ki , nasıl yetiştirilmişse öyle biliyor adam.. Ama ne oldu? Herşeyi göze aldım çok sevmeme rağmen eşimin tavırları , dolduruşa gelmeleri , annesi denince mantığını bırakıp haklı haksız ayrımı yapamaması , bu nedenle karısını ezdirmesi nedenleriyle bitirmeye karar verdim ama gerçekten karar verdim. Bunu çok güzel bir şekilde sadece eşime anlattım ve gösterdim , sıkı sıkı da tembihledim ayrıldıktan sonra evlenip başkasının başını yakmamasını annesiyle yaşamasını çünkü ancak bu şekilde yaşayabilecek kapasitede olduğunu vs. vs. Sonra ne oldu bilemiyorum , çok sancılı bir dönemdi , ve eşimin başına birşey düşmüş gibi 180 derece döndü derler ya.. Olaylara daha mantıklı bakmaya başladı , haklıyı haksızı ayırt etmeyi bildi , eşini kimseye ezdirmemeye , asıl yuvasının artık kendi kurduğu yuva olduğunu idrak etmeye başladı.
Senin durumunda olsam babam arkamda olsa 1 sn. bile durmam yalan söyleyemem , sana şunu yap bunu yap diyemem ama ben duramazdım. Çünkü eşinin bir şok yaşaması lazım , eve para getiren eve hizmet eden kişiyi birkaç günlüğüne de olsa kaybetmenin ne olduğunu görmesi gerekir , gidip annesine sarılsın senin yokluğunu daha iyi anlasın bakalım ne olacak. Ama kararlı olacaksın ağzından ayrı eve çıkmak , annesiyle görüşmek istememe talebine onay verdiğini duymadan bir adım atmazdım çünkü kaybedecek birşeyin yok yani , bu şekilde de mutsuzsun üstüne eziyet çekiyorsun sağdan soldan laf yiyorsun , ayrılsan ayrılık acısını atlatırsın bir zaman ama eziyet çekmezsin ailen var çok şükür sana kucak açmışlar daha ne olsun , işine devam edersin.
Bu hayat böyle çekilmez canım bak , çocuk falan olursa durum çok daha kötü , iyi düşün taşın.
Senin durumunda olsam babam arkamda olsa 1 sn. bile durmam yalan söyleyemem , sana şunu yap bunu yap diyemem ama ben duramazdım. Çünkü eşinin bir şok yaşaması lazım , eve para getiren eve hizmet eden kişiyi birkaç günlüğüne de olsa kaybetmenin ne olduğunu görmesi gerekir , gidip annesine sarılsın senin yokluğunu daha iyi anlasın bakalım ne olacak. Ama kararlı olacaksın ağzından ayrı eve çıkmak , annesiyle görüşmek istememe talebine onay verdiğini duymadan bir adım atmazdım çünkü kaybedecek birşeyin yok yani , bu şekilde de mutsuzsun üstüne eziyet çekiyorsun sağdan soldan laf yiyorsun , ayrılsan ayrılık acısını atlatırsın bir zaman ama eziyet çekmezsin ailen var çok şükür sana kucak açmışlar daha ne olsun , işine devam edersin.
Bu hayat böyle çekilmez canım bak , çocuk falan olursa durum çok daha kötü , iyi düşün taşın.