Neden saçma olsun ki, ikisinin de temelinde güvensizlik yatıyor. Mesela benim kız kardeşim var, 26 yaşında bazen dertleşiriz, onun da sorunlu bir ilişkisi var. Ayrılma noktasına geldiler şu aralar. ve biz bazen whatapp'tan bazen sms ile konuşuruz, ve ben eşimin kardeşimle olan bu konuşmaları görmesini istemiyorum, gayette haklıyım. Kardeşimin özelini eşimle paylaşmak istemem, bu çok normal. Bu illa ki benim telefonumda yanlış bir şeylerin mi olduğunu gösterir.Yani eşime, kardeşimin sırrını anlatmak istemezsem ve telefonuma bakamazsın dersem ve o da benim ona ihanet ettiğim fikrine kapılırsa, buyursun kapı orada hiç arkasına bakmasın. Ne tazminat ne nafaka tek bir şey istemem, biter gider.
Aynı şekilde eşimin de olabilir bu tarz konuşmaları, bir arkadaşıyla yada herhangi biriyle.
Size birşey söyliyim mi? Bir kadın her zaman hisseder. Yanında ki erkeğin kendisiyle beraberken mutlu olup olmadığını, bir arayış içinde olup olmadığını, tavırlarında ki değişiklikleri her zaman anlarlar. Ve ben her akşam eşime kapıyı açtığımda "onun gözlerinde ki mutluluğu görüyorum", "huzurlu evim benim deyip bazen kapıdan girip yeri öper"... Siz önce kendinize bakacaksınız, ben gerçekten beraber olduğum erkeği mutlu edebiliyor muyum? Ona huzur verebiliyor muyum? Yoksa saçma kıskançlıklar ile kavga gürültü, huzursuzluk mu veriyorum? Bir erkek huzur ister. Bunu sakın aklınızdan çıkartmayın. Ona güvendiğinizi gösterin, dedektif gibi sorgulamayı bırakın, kendinize güvenin, ben varken benim aşkım kimseye bakmaz diyebilin, bu güveni içinizde hissettiğiniz sürece karşınızda ki adam bambaşka olacak, telefonuna bakayım, bu arayan kim, bu mesaj kimden, fecabook ta neden onu arattın demeyi bırakıp, huzur verin. Zaten o zaman siz isteseniz de o adam sizden asla uzaklaşmaz.
Bir evlilik yıkılıyorsa hiç bir zaman tek suçlu yoktur. Birinin %80 suçu vardır birinin %20 vardır belki ama illa ki vardır. Ve aldatıldığını söyleyen, eşlerini yerden yere vuran kadınların bir çoğunun da eşleri ile görüşmek lazım. Bakalım onlar ne anlatacak. Annemin bir lafı vardır "arı baldan kaçmaz" ...