• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deli miyim Delirecek miyim

ohmy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2021
1.527
3.899
63
Merhaba,
aslında jinekoloji sayfasına yazdım ama hem buradan daha çok dönüş alırım diye, hem de biraz dertleşmek için buraya da yazayım.

26 yaşındayım ve evliyim. çok çok stresli bir yapım var ne yazık ki, iki bebeğim olduğu için çoğunlukla evdeyim, haliyle endişe üretmeye daha fazla vakit buluyorum. bir kaç hafta önce HPV hakkında okurken, acaba ben de düğün öncesi gittiğim ağda salonundan HPV kapmış olabilir miyim diye düşünmeye başladım, öyle ki ne uyku uyudum ne iki lokma bir şey yiyebildim kaç gün boyunca. neyse dedim, biraz unuttum o konuyu, ara ara yokluyordu ama bie şekilde baş ettim.

1 hafta önce covid pozitif çıktım, halen evdeyim. dünden önceki gece, ilişki sırasında biraz kan farkettim. açık pembe, tahriş kanı gibi değil. adetin ilk günü gibi. peçeteyle sildim, daha fazla kanama olmadı. adetime 1 hafta vardı. belk adet olacağım diye düşündüm ama daha adet de olmadım :( şu zamana kadar hiç bie jinekolojik sorun yaşamadım. 2 buçuk yıl önceki smear testim de normaldi, ikinci doğumdan sonra yaptırmadım.

şu anda ise agdacidan HPV kaptigim, bu kanamanin da kanserden olduğu düşüncesi beni esir aldı. karantinam dolmadigi için hastaneye gidemiyorum. aile hekimim bir iki kanamadan bir şey olmaz dedi ama ben ikna olamiyorim. :( böyle yaşamak ne zor.

bu arada hamile olmama çok düşük ihtimal veriyorum çünkü bu ay çok az kez ilişki oldu ve her defasında en başından beri korunduk.

Merhaba,
aslında jinekoloji sayfasına yazdım ama hem buradan daha çok dönüş alırım diye, hem de biraz dertleşmek için buraya da yazayım.

26 yaşındayım ve evliyim. çok çok stresli bir yapım var ne yazık ki, iki bebeğim olduğu için çoğunlukla evdeyim, haliyle endişe üretmeye daha fazla vakit buluyorum. bir kaç hafta önce HPV hakkında okurken, acaba ben de düğün öncesi gittiğim ağda salonundan HPV kapmış olabilir miyim diye düşünmeye başladım, öyle ki ne uyku uyudum ne iki lokma bir şey yiyebildim kaç gün boyunca. neyse dedim, biraz unuttum o konuyu, ara ara yokluyordu ama bie şekilde baş ettim.

1 hafta önce covid pozitif çıktım, halen evdeyim. dünden önceki gece, ilişki sırasında biraz kan farkettim. açık pembe, tahriş kanı gibi değil. adetin ilk günü gibi. peçeteyle sildim, daha fazla kanama olmadı. adetime 1 hafta vardı. belk adet olacağım diye düşündüm ama daha adet de olmadım :KK43: şu zamana kadar hiç bie jinekolojik sorun yaşamadım. 2 buçuk yıl önceki smear testim de normaldi, ikinci doğumdan sonra yaptırmadım.

şu anda ise agdacidan HPV kaptigim, bu kanamanin da kanserden olduğu düşüncesi beni esir aldı. karantinam dolmadigi için hastaneye gidemiyorum. aile hekimim bir iki kanamadan bir şey olmaz dedi ama ben ikna olamiyorim. :KK43: böyle yaşamak ne zor.

bu arada hamile olmama çok düşük ihtimal veriyorum çünkü bu ay çok az kez ilişki oldu ve her defasında en başından beri korunduk.
Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz resmen ya. 2 kanamadan konuyu nasıl HPV ye bağladınız? Jinekologa gittikten sonra takıntı için de psikologa gidin bence

Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz resmen ya. 2 kanamadan konuyu nasıl HPV ye bağladınız? Jinekologa gittikten sonra takıntı için de psikologa gidin bence
dışarıdan nasıl gözüktüğümü tahmin edebiliyorum. ara kanama/lekelenme sebeplerini googlelayinca çıkan kanser ifadesi, istemsizce beynimi bu bağı kurmaya zorluyor.
öneriniz için ayrıca teşekkür ederim :)

Merhaba,

1 hafta önce covid pozitif çıktım, halen evdeyim. dünden önceki gece, ilişki sırasında biraz kan farkettim. açık pembe, tahriş kanı gibi değil. adetin ilk günü gibi. peçeteyle sildim, daha fazla kanama olmadı. adetime 1 hafta vardı. belk adet olacağım diye düşündüm ama daha adet de olmadım :KK43: şu zamana kadar hiç bie jinekolojik sorun yaşamadım. 2 buçuk yıl önceki smear testim de normaldi, ikinci doğumdan sonra yaptırmadım.

şu anda ise agdacidan HPV kaptigim, bu kanamanin da kanserden olduğu düşüncesi beni esir aldı. karantinam dolmadigi için hastaneye gidemiyorum. aile hekimim bir iki kanamadan bir şey olmaz dedi ama ben ikna olamiyorim. :KK43: böyle yaşamak ne zor.

Adetten önce yumurtladığınız için açık renk kan gelmesi normaldir, bana da bazen oluyor. Karantina sürecinden sonra jinekoloğa değil takıntılarınızın ilerlememesi için bir psikoloğa görünebilirsiniz. Önlemezseniz obsesyona dönüşebilir.

Doğumunuzu evde yapmadıysanız dr’lar test yaptıysa muhtemelen farketmişlerdir . 2 çocuk , 2 yıl hamilelik 4 yıl emzirme 1 yıl deneme 7 yıl önceki mevzuyu mu dert ettiniz :KK47:
5 yıl :) 2 buçuk yıl önce smear testi verdim

Yumurtlama zamanı da azacık kanama olabilir.

dışarıdan nasıl gözüktüğümü tahmin edebiliyorum. ara kanama/lekelenme sebeplerini googlelayinca çıkan kanser ifadesi, istemsizce beynimi bu bağı kurmaya zorluyor.
Google’da “tırnağım çok sık kırılıyor” yazsanız kanser olabileceğiniz sonucuna ulaşıyorsunuz. Bu yüzden böyle konularda kendi doktorunuz olmaya çalışmayın.
Bekleyin, karantina bitince doktora gidersiniz. 10günde de birşey olmaz hasta olsanız bile :)

Covid insanların hayatla bağlantısını kesiyor ama siz de durum farklı olmuş:KK64:Karantinanız bittikten sonra bence Jinekoloğa gidin rahatlayın ama olsa şimdiye kadar 2 doğum süreci yaşamışsınız çıkardı . Jinekoloğa giderken psikoloğu da ihmal etmeyin bence.

Rahim ağzı kanseri öyle bir şey değil. Uzun yıllar içinde gelişir ve kanama diye bir şey yok. Yılda bir smear yaptırın bir şey olmaz.

cinsel ilişki ile bulaşıyor diye biliyorum ağda dan bulaşma ihtimali var mıdır bilmiyorum. ama eldiven yokmuydu uzandığınız sedyeye birşey serilmemişmiydi ? senede 1 smear yaptırın kafanız rahat olsn

Bu kadar stresliyseniz kendinizi kasmış olabilirsiniz farketmeden. İdrar enfeksiyonu veya basit bir mantar. Kadın cinsel organları buna çok müsait. Ayrıca bazı kaygı bozuklukları yumurtlama döngüsünü etkileyebiliyor basit bir kist bile olabilir ama bana tamamen normal geldi durumunuz. Yalnız her yıl yaptırmanız daha iyi olur iki doğum atlamışsınız. İhmal etmeyin. Hamile olma ihtimaliniz az da olsa var tabi genelde döllenmeden 7 veya 8. Gün yerleşme kanaması yaşanabiliyor

Google başım ağrıyor yazsan yarin öleceğim kesin dersin oradaki yazanlara kulak asma sen

Obsesyon ve yogun stresin vucudunuza verdigi zarar, 5 yil once agdacidan kapmis olabileceginiz hpv virusunun su anda vucudunuza zarar verme ihtimalinden cok daha fazla. Bence acil bir psikiyatr ile gorusup ne gerekiyorsa yapin

Bu kadar stresliyseniz kendinizi kasmış olabilirsiniz farketmeden. İdrar enfeksiyonu veya basit bir mantar. Kadın cinsel organları buna çok müsait. Ayrıca bazı kaygı bozuklukları yumurtlama döngüsünü etkileyebiliyor basit bir kist bile olabilir ama bana tamamen normal geldi durumunuz. Yalnız her yıl yaptırmanız daha iyi olur iki doğum atlamışsınız. İhmal etmeyin. Hamile olma ihtimaliniz az da olsa var tabi genelde döllenmeden 7 veya 8. Gün yerleşme kanaması yaşanabiliyor
mesajları yeni görüyorum. çok isabetli bir tahmin olmuş, vajinitmiş. smear sonucum da enfeksiyon hariç temiz. tabi enfeksiyon varken ne kadar güvenilir bilmiyorum, tekrar vereceğim

Obsesyon ve yogun stresin vucudunuza verdigi zarar, 5 yil once agdacidan kapmis olabileceginiz hpv virusunun su anda vucudunuza zarar verme ihtimalinden cok daha fazla. Bence acil bir psikiyatr ile gorusup ne gerekiyorsa yapin
teşekkür ederim, haklısınız

mesajları yeni görüyorum. çok isabetli bir tahmin olmuş, vajinitmiş. smear sonucum da enfeksiyon hariç temiz. tabi enfeksiyon varken ne kadar güvenilir bilmiyorum, tekrar vereceğim
Geçmiş olsun eğer antibiyotik verdiyse en az 15 gün sonra tekrarlayın smear testini ilaç sonucu yanıltabilir

Back