• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deli gömleğine giden yoldaki depresyon hırkası

Bubirdert

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2017
105
162
53
Hanımlar bunalımın eşiğinde oldugumu bugün farkettim belki de bunalımdayım geç kaldım bilmiyorum ama birşeyler yapmak istiyorum sizden istediğim bir yol göstermeniz yada tavsiye ne olursa..

Ozel detay vermeden anlatmaya çalışacağım. İki yıl önce üni. mezun oldum sağlık nedenleriyle yarim dönem okulumu uzatmıştım okulum biter bitmez çok iyi bir şirkette ise başladım aile dostumuzun şirketi
beni güzel bir pozisyonda işe aldılar kendileri teklif etmişti orada çalışmamı..

İşe başladım yabancı dilim var bilgisayar programları biliyorum ve kendimi gelistirdim yüzlerce konferansa katıldım onlarca sertifikam var.. işe başladıktan sonra gördüğüm muameleyi anlatamam size patron beyimiz tarafindan babamlarin ve kendi ailesinin yanında göklere çıkarılıp yanlız olduğumuzda ya da çalışanların yanında beni yerin dibine sokmaları alakasız görev vermeleri derken bir gün beni haksız yere başka bir çalışanın hatası üzerine azarlaması sonucu kendimi tutamadim actim agzımı bakti ki hakliyim daha cok üstüme geldi bastırmak için ağlaya ağlaya işi bırakmaya karar verdim soylemedim tabi bana kısa sureli tatil vermişti kafamı dinlemem için bende yurtdisi tatili ayarladim ve geç döneceğimi söyledim
tabi ne zaman istersen bu şirket sana her zaman açık vs şeyler söyledi (palavra bedava amaç anneme babama mahcup olmamak) geri dönmedim zaten verdikleri tatil süresi bitmeden bana mesaj gönderdi işten çıkarıldığınızı bildirmem gerek fln fln.. açıklama yapmış mesajda genel müdür bey..

Ve üzerinden 1 yıl geçti iş bulamıyorum ve kendime guvenim kalmadı bu iş konusunda adam benim özgüvenimi yemiş bitirmiş resmen yabancıdil desen kalmadi ki kullanmaya kullanmaya sadece muhabbet edebilecek düzeydeyim şuan
Yaptığım hiç bir işi beğenmemesi beni herhangi bir işe girmeye korkutuyor beceremem yapamam korkusu oluştu sürekli evdeyim iş arıyorum fakat bulduğum isi zaten yapamam korkusundan eliyorum
ALES denedim kendi şehrim için puan yetmiyor başka şehirde maddi olarak zorlar.
Normalde umursamaz ozguveni yerinde biriyim ama 1 yildir evde kitap okuyup kedi sevip ev temizliği yapmak dışında kendimi gelistiremedim yemek yapmayı gecmeyelim tabi çeşit çeşit sıkıntıdan neler öğrendim neler. herhangi bir kurs vs param yok ailemden destek almak istemiyorum zaten yıllardır onların sayesinde biyerlere geldim. Yani işin özeti kendi kendimi yiyip bitiriyorum bir işe yaramadığımı bomboş nefes alıp verdiğimi düşünmek beni bunalttı tum gün evde yattığım halde tükenmişlik yaşıyorum resmen..

Şimdi size bunu yaşayan varmı gibi sorular sormayacagım bu dert benim hayatımın binde birlik kısmını ancak olusturur daha neler var neler ama birşey yapmak istiyorum sizce nereden başlamalıyım ? İş bulma sitelerine girip ilk işi kabul mu ediyim yoksa kendimi geliştirerek para kazanma yolu var mı piyasa berbat iş yok acaba
Parttime mı arasam ne yapmalıyım ki deli gomlegine giden yoldaki depresyon hırkasını üzerimden atabiliyim ?

Ne yazmışım ya :( iki satır yazıp fikir almaktı amacım okuyan olursa Teşekkür ederim şimdiden..

Umarım karşına değerini bilecek güzel bir şirket çıkar. Genelde böyledir özellikle patron firmaları genelde patronun herşeyi ben bilirim ego tatmini.

Öncelikle ben yapamam edemem korkusunu yenin. Siz de neden korktugunuzun farkindasiniz zaten. İş hayatı çok inişli çıkışlı her zaman yolunda gitmiyor. Yeni mezunlara ne yazık ki hemen iyi şartları saglamiyorlar. Yavaş kıdem arttıkça maaş ve şartlar da yükseliyor. Sizin alaninizdaki bir işten başlamanız gerekir diye düşünüyorum daha fazla paslanmamaniz açısından. Gerisi gelir inşallah. Moralinizi hep yüksek tutmaya çalışın.

Bence bi işe girin hemen sartları cook kötü olmasin yeter o arada daha iyi bi teklif gelirse veya siz bulursaniz cıkqrsiniz..simdilik azla yetinin..

Teşekkür ederim :) inanin maaş konum umrumda değil zaten tecrubesiz sayılırım beklentim yok aramadayım :(

Umarım karşına değerini bilecek güzel bir şirket çıkar. Genelde böyledir özellikle patron firmaları genelde patronun herşeyi ben bilirim ego tatmini.
Aynen öyle o koltuğun,egonun bir insanı ne kadar ahlaksızlaştırabildigini gördüm. teşekkür ederim güzel dileğiniz için :)

Öncelikle ben yapamam edemem korkusunu yenin. Siz de neden korktugunuzun farkindasiniz zaten. İş hayatı çok inişli çıkışlı her zaman yolunda gitmiyor. Yeni mezunlara ne yazık ki hemen iyi şartları saglamiyorlar. Yavaş kıdem arttıkça maaş ve şartlar da yükseliyor. Sizin alaninizdaki bir işten başlamanız gerekir diye düşünüyorum daha fazla paslanmamaniz açısından. Gerisi gelir inşallah. Moralinizi hep yüksek tutmaya çalışın.
Haklısınız iş hayatı çok değişken malesef ..
İş yönünden bir beklentim kalmadi gibi daha doğrusu sanki kendi alanımda çalışmak yerine daha basit vasıf gerektirmeyen işler mi baksam acaba diye düşünüyorum hani zaten bulamıyorum
Mesela dis ticaret alanında aramak yerine bir firmada sekreterlik daha mı rahat olur dusuncelerine kapıldım korkularım yüzünden çok çok teşekkür ederim yorumunuz için

Ben şeye takıldım bu işten çıkarıldığınız şirket büyük bir şirketmiydi. İş bulamama sebebiniz onlar olabilir. Piyasa mafyacılığı diye bişey var. Böyle büyük şirketlerin nerdeyse tüm şirketlerle tanışıklığı oluyor ve malesef işe almayın diye baskıları oluyor. Amaç kendilerini tatmin etmek

Bizimde şirketimiz var çalışan elemanlarımız var haliyle.
Mesela biri işe yeni başlıyor yetkiside az bir pozisyon fakat o kişinin potansiyelinin daha yüksek olduğunu farkedince karakterini anlayınca konumu yükseliyor.
Bu şekilde işe başlayıp hem yetkisini hem maaşını arttıran çok kişi var.
Siz söylediğiniz donanımlara sahipseniz muhakkak farkedilirsiniz.
O yüzden evde oturmaktansa deneyin vazgeçmeyin.

Ben şeye takıldım bu işten çıkarıldığınız şirket büyük bir şirketmiydi. İş bulamama sebebiniz onlar olabilir. Piyasa mafyacılığı diye bişey var. Böyle büyük şirketlerin nerdeyse tüm şirketlerle tanışıklığı oluyor ve malesef işe almayın diye baskıları oluyor. Amaç kendilerini tatmin etmek

Evet öylede oldu ilk aylar büyük bir şirket oradan çıktıktan sonra sozlesme imzalatmak istediler birebir ayni sektor de 5 yil calisamazsın diye ama bunun yasal olmadığını şikayet edeceğimi söyledim vazgectiler sonuçta ben tasarimci yada mühendis değilim projeleri taklit gibi birsey söz konusu olamaz diye reddettim gorevim yonetimdi.. bir kaç şirket sırf bunun için kabul etmedi zaten iş yaptığımız firmada çalışmışsınız etik olmaz dediler .. bazıları o şirketten ayrılmanız bizim için büyük bir eksi dediler elim kolum bağlandı bir sure ama artık bir etkileri olur mu ki benden sonra kaç çalışan değiştirdiler kim bilir :(

İş işin varken aranır derler. Bence doğru. Siz iyi kötü bi işe girin bence kısmetiniz de artacak, harekette bereket vardır. Bir de ülkenin ekonomisi de iyi değil, tek sorumlu siz değilsiniz, kendinizi de çok yıpratmayın yani :)

Hissettiğiniz yetersizlik duygusunu da böyle atacaksınız bence. :) yetenekleriniz, becerileriniz kaybolmadı, gösterecek yeriniz olmuyor sadece. Bisiklete binmek gibi. Bi işe gireceksiniz ve gününüz çok daha hareketli geçmeye başlayacak, kendinize güveniniz gelecek, başka işi de daha hevesle arayacaksınız. Burayı da güncelleyin hatta, en geç 1-2 haftaya o depresyon hırkasını çıkarıp atacağınıza eminim :super:

Evet öylede oldu ilk aylar büyük bir şirket oradan çıktıktan sonra sozlesme imzalatmak istediler birebir ayni sektor de 5 yil calisamazsın diye ama bunun yasal olmadığını şikayet edeceğimi söyledim vazgectiler sonuçta ben tasarimci yada mühendis değilim projeleri taklit gibi birsey söz konusu olamaz diye reddettim gorevim yonetimdi.. bir kaç şirket sırf bunun için kabul etmedi zaten iş yaptığımız firmada çalışmışsınız etik olmaz dediler .. bazıları o şirketten ayrılmanız bizim için büyük bir eksi dediler elim kolum bağlandı bir sure ama artık bir etkileri olur mu ki benden sonra kaç çalışan değiştirdiler kim bilir :KK43:
Ya bi tanıdığıma açık açık bu şehirde iş bulamazsın ya ev hanımı ol ya da bu şehri terket dediklerini bile biliyorum . Bu sektörler gerçekten böyle . Umarım bulursınuz ama ales gibi bir şansınız olursa o yolu deneyin derim. Ama anladığım kadarıyla aileye yük olmak istemiyorsunuz haklısınızda umarım çözülür ama bu kadar bunaltmayın kendinizi. En olmadı çok önermediğim bir yol ama kpss deneyün:)

Bizimde şirketimiz var çalışan elemanlarımız var haliyle.
Mesela biri işe yeni başlıyor yetkiside az bir pozisyon fakat o kişinin potansiyelinin daha yüksek olduğunu farkedince karakterini anlayınca konumu yükseliyor.
Bu şekilde işe başlayıp hem yetkisini hem maaşını arttıran çok kişi var.
Siz söylediğiniz donanımlara sahipseniz muhakkak farkedilirsiniz.
O yüzden evde oturmaktansa deneyin vazgeçmeyin.

Teşekkür ederim bulunduğum şehir büyük fakat is yapan insanlar nasıl anlatsam daha esnaf zihniyetli bir çalışan bulalım her işi yaptıralım maaş az olsun mümkünse paraya cok ihtiyacı olsun hic hayır demesin yükselmek yılbaşında 50-100 TL zam ... Hal böyle olunca çok çekiniyorum ezilmekten cunku iş hayatında hakkımı savunamadıgımı gördüm

İş işin varken aranır derler. Bence doğru. Siz iyi kötü bi işe girin bence kısmetiniz de artacak, harekette bereket vardır. Bir de ülkenin ekonomisi de iyi değil, tek sorumlu siz değilsiniz, kendinizi de çok yıpratmayın yani :)

Hissettiğiniz yetersizlik duygusunu da böyle atacaksınız bence. :) yetenekleriniz, becerileriniz kaybolmadı, gösterecek yeriniz olmuyor sadece. Bisiklete binmek gibi. Bi işe gireceksiniz ve gününüz çok daha hareketli geçmeye başlayacak, kendinize güveniniz gelecek, başka işi de daha hevesle arayacaksınız. Burayı da güncelleyin hatta, en geç 1-2 haftaya o depresyon hırkasını çıkarıp atacağınıza eminim :super:

++++++++++++

Beni gördüm sizde...
Bir dönem bu zorlukları yaşamak farz galiba bize. Ama inanın ben de alanında yetkin biriydim ama şu an güven sorunu yaşıyorum.
Geçen sene belki de aklıma gelecek en son pozisyon için şu an haber bekliyorum ama hala bir ses yok.
Bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum ben de kafayı yemek üzereyim :(

Büyük bir firmada çalışmamış olmama karşın aynısını yaşadım ve yaşadığım şeye kimseyi ikna edemedim.

Konu sahibi, konunun başlığına koptum :D, uzun bir işsizlik süreci atlattığım için neler yaşadığını az çok tahmin ediyorum. Bütün bu yaşadıklarını birkaç kez yaşadım çünkü birkaç kes işsiz kaldım hayatımda, öncelikle yapamam edemem fikrini çıkar aklından. Türkiye'de yaşıyoruz ve emin ol özel sektörde dahi birçok pozsyon bizden daha niteliksiz kişilerce kapılmış durumda zaten. O yüzden hiç yapamam diye düşünme, onlar yapıyorsa sen de yaparsın.

İkincisi ailemden yardım alamam fikrini at kafandan, ailen şuanki durumuna eminim zaten en az senin kadar üzülüyorlardır. O yüzden sana yardım etmek isteyeceklerine eminim, sen yeterki ne yapmak istediğine ve nasıl bir yardıma ihtiyaç duyduğuna karar ver. Yaşını bilmiyorum ama zaman aleyhimize işliyor. Biran önce karar verip harekete geç bence

Büyük bir firmada çalışmamış olmama karşın aynısını yaşadım ve yaşadığım şeye kimseyi ikna edemedim.

Konu sahibi, konunun başlığına koptum :KK70:, uzun bir işsizlik süreci atlattığım için neler yaşadığını az çok tahmin ediyorum. Bütün bu yaşadıklarını birkaç kez yaşadım çünkü birkaç kes işsiz kaldım hayatımda, öncelikle yapamam edemem fikrini çıkar aklından. Türkiye'de yaşıyoruz ve emin ol özel sektörde dahi birçok pozsyon bizden daha niteliksiz kişilerce kapılmış durumda zaten. O yüzden hiç yapamam diye düşünme, onlar yapıyorsa sen de yaparsın.

İkincisi ailemden yardım alamam fikrini at kafandan, ailen şuanki durumuna eminim zaten en az senin kadar üzülüyorlardır. O yüzden sana yardım etmek isteyeceklerine eminim, sen yeterki ne yapmak istediğine ve nasıl bir yardıma ihtiyaç duyduğuna karar ver. Yaşını bilmiyorum ama zaman aleyhimize işliyor. Biran önce karar verip harekete geç bence
Aile candır. Ben de yaklaşık 7 aydır çalışmıyorum. Birikimim var ama sağolsın ailem kuruş harcatmıyolar. Ama şu da var, nereye kadar böyle? Ben de istiyorum çalışmak ama insanın kısmetsiz olduğı dönem oluyor galiba. Çünkü hiçbir sorun yokken gelecek haber gelmiyor bazen

Yaaa nasıl moral oldu burası bana niye daha önce gelmedim ki :) hadi inşallah harekete geçip güncelleme yapacağım bakalım inşallah uzun surmez bu süreç dediginiz gibi ekonomi de ortada :) çok teşekkür ederim desteğiniz için

Konu sahibi, konunun başlığına koptum :KK70:, uzun bir işsizlik süreci atlattığım için neler yaşadığını az çok tahmin ediyorum. Bütün bu yaşadıklarını birkaç kez yaşadım çünkü birkaç kes işsiz kaldım hayatımda, öncelikle yapamam edemem fikrini çıkar aklından. Türkiye'de yaşıyoruz ve emin ol özel sektörde dahi birçok pozsyon bizden daha niteliksiz kişilerce kapılmış durumda zaten. O yüzden hiç yapamam diye düşünme, onlar yapıyorsa sen de yaparsın.

Baslik cigerden olsun dedim :D Bir kaç aya 25 olacağım :)
Daha onceki Düşüncelerimi yazmışsınız sisteme kizacagima bir mum yakayım dedim işte yıllar geçiyor karanlık beni de içine çekti :D sisteme de kizamiyor artık insan sağdan soldan bir parçası olmamak için direniyorum yer edinmeye calisiyorum :) veristıadalett :( çok teşekkür ederim cok iyi geldi bana yorumlarınız bir an önce başlıyorum yani başlamıştım hizlanıyorum :)

Beni gördüm sizde...
Bir dönem bu zorlukları yaşamak farz galiba bize. Ama inanın ben de alanında yetkin biriydim ama şu an güven sorunu yaşıyorum.
Geçen sene belki de aklıma gelecek en son pozisyon için şu an haber bekliyorum ama hala bir ses yok.
Bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum ben de kafayı yemek üzereyim :KK43:

Allah yardımcınız olsun ya Allah büyük diyip burada size moral verecek son kisiyim ama :) herkes yaşıyormus bu durumu o kadar çok insanla konuştum o kadar çok insani bunalttım ki dertlerimle :) çok şükür geçindirmek zorunda oldugum ailem yada kredilerim yok bir de öyle bir durum olsaydı bendeki yıkımı düşünemiyorum

Aile candır. Ben de yaklaşık 7 aydır çalışmıyorum. Birikimim var ama sağolsın ailem kuruş harcatmıyolar. Ama şu da var, nereye kadar böyle? Ben de istiyorum çalışmak ama insanın kısmetsiz olduğı dönem oluyor galiba. Çünkü hiçbir sorun yokken gelecek haber gelmiyor bazen

Kesinlikle orası öyle, kısmetsiz olma durumu bende de var ama belki başka bir şeyler yaşamam gerekiyormuş o yüzden zamanında çok istemediğim şeyler olmamış diyorum şimdi. Yardım konusunda sadece maddi olarak da düşünmeyelim ben işsiz ve depresyonda olduğum dönemler manevi yardımı da kabbullenemiyordum o yüzden pek çok şeye gözümü kapatmıştım, yeni yen toparlanıyorum hatta belki tam toparlanamadım bile. O yüzden söyledim.

Kalabalik isler secebilirsiniz sadece patron çalışan ilişkisi olmayan hareketli olabilir. Gecmisini kabullenip hatta tum kötülükleri affedip yoluna devam et bence tekrar kalkabilirsin.Biraz heyecan gerekli

Back