değişmek için çabalıyorum ama elde var sıfır!

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.088
kızlar daha önce buna benzer bi konu açmıştım ve hem gelen yorumlarla olsun hem de kendi kafamda sorunumu bitirdiğimi düşünmüştüm ama aylar geçti ve yine gün yüzüne çıktı. Ne mi işte anlatıyorum..
Aciz mi dersiniz, sosyal medya kurbanı mı, kıskanç mı yoksa bu kız aklını kaçırmış da diyebilirsiniz hiç gocunmuyorum çünkü kendi benliğimin dışına çıktım artık.
1.59 boyunda 45 kiloyum minyonum, zayıfım her neyse artık. Ama kendimi oldugum gibi görmüyorum, ne kadar denediysem de beceremiyorum bunu, kendimi çok kilolu görüyorum.
Hele ki en yakın arkadaşım kilo verdi güzel bi bedene kavuştu basen göbek vs.gitti ona bakıp diyorum ki benim de zayıflamam lazım göbeğimin hiç kalmaması basenimin dümdüz olması lazım diyorum ve resmen uykudan uyanıp spor yapıyorum evde. Fotograflarını atıyor bana ben diyorum ki böyle değilim benimde zayıf olmam lazım
Sosyal medyadaki kızlara bakıyorum benim de böyle olmam lazım diyorum ama mümkünatı yok çünkü kızın bedeni uzun benim gibi değil.
İnanır mısınız tarayıcımda favorilerimin hepsi egzersiz yaklaşık 500e yakın sayfa.
Eski sevgilimin bi ara konustugu kıza girdim twitterda o da çok incelmiş, diyorum ki bi ben incelemedim ben niye böyleyim hala herkes zayıf ama ben değilim diyorum aynalara küsüm resmen.
Belim biraz kalın nedeni de beldeki bulunan kemiğin çok yukarıdan başlaması, ona bile taktım nasıl inceltebilirim bu kemiği diye düşünüp duruyorum.
Bu yaşta(21) bu düşünceler benim gibi birine hiç yakışmıyor ama elimde değil kaç aydır bu psikolojideyim.
Düşünce tarzımı nasıl değiştirebilirim, neler yapabilirim bunun için ?

Biraz daha incelirsen yokolacaksin kardes.

Yemek yiyor musun? Yemek istememe gibi bir durumun varsa psikolojik yeme bozukluklarindan birine yakalanmissindir buyuk olasilikla, ya da yaklanacaksin cunku kilo/figur meselesine cok takintili gordum seni kzuum, bu hic iyi degil.

Oncelikle sacma sapan dusuncelrini kafandan at, yoksa sonun hic iyi gorunmuyor, kendini ote beriyle kiyaslamayi birak derim. Baska seyler dusun, derslerini, sosyal cevren, arkadaslarinla gez toz........ne bileyim kafani takintindan uzaklastir.

Buhar olup uçmak mı istiyorsunuz.
Kilonuz boyunuza göre az bile.
Sizin özendikleriniz de size özeniyordur.

45 kilosun daha ne olucaktı yani. Sen sağlık için spor yap zayıflamak için değil. Eminim hoş görünüyorsundur. Bu kafayı kilo vermeyle bozan ve sonra hastanelik olan kızlar var onlar gibi olursun Allah korusun..

Yemek yemeyi çok seviyorum yiyorum azcık ama onu bile yediğime pişman oluyorum hep. Şu 1 aydır da diyetteyim, yemekle ilgili bi sıkıntım yok şükür.
1 aydır kimseyle kıyaslamıyordum ama arkadaşım o fotografları atınca yine başladım, kısır döngü sanki kurtulamıyorum

kendini olduğun gibi benimsemelisin. bak ne güzel 21 yaşında gencecik bir kızsın. ideallerin olmalı bu yaşta hedefler koymalısın kendine. her insan güzeldir mutlaka.bi de şöyle düşün bakalım ya elin kolun bacağın olmasaydı yada konuşamasaydın yürüyemeseydin mesela.. neler var şu dünyada ablacım haline şükret bence .ufak tefek olmak yada kilolu olmak bir mutsuzluk sebebi değildir bu hayatta . kendini sev ve bu güzel yaşının kıymetini bil.çünkü sen kendine değer vermezsen kimse sana değer vermez

Lisedeyken biraz tombiştim o zaman bile kafama takmıyordum şimdi dediğiniz gibi kilom boyuma göre az ama kafayı yedim düzgün fiziğim olsun diye.
Korkuyorum sonum onlar gibi olacak diye, psikolojik yardım alayım diyorum ama gülüp geçicek doktor eminim..

Sanırım boş bir hayatın var para kazanmak zorunda olsan, hayatında başka şeyleri sıkıntı edersen daha rahat edersin en basidinden kendini geliştirmek gibi.

Kaç kilo olsan mutlu olursun peki?

Kilo değil derdim, incelmek. daha ince bi bel mesela.
Bu durumu geçtim arkadaşım zayıflamış incelmiş diye benim incelmem gerekiyor, bunu empoze etmişim kendime kurtulamıyorum bu düşünceden. o inceldi benimde incelmem gerek diyorum kendime.

Sanırım boş bir hayatın var para kazanmak zorunda olsan, hayatında başka şeyleri sıkıntı edersen daha rahat edersin en basidinden kendini geliştirmek gibi.

Son sınıf öğrencisiyim ama boş bi 3 ay geçirdim haklısınız, akşamları kafamı dağıtmak için film izliyorum filmdeki kadına takıyorum. Kitaplar aldım zaman geçsin diye kafamı veremiyorum..

İncelince kilo da veriliyor ama doğal olarak peki arkadaşının kilosu kaç? Eminim senden çoktur. Bu kiloda baseninın olması mümkün değil, olan kalça kemiğindir. Senin 50 kilo olman lazım fiziğinin düzgün görünmesi için.

Kilon fazla degil boyle takarsan zayiflik hastaligi vardi ona yakalanirsin sonu ölüm bile oluyor hastalar surekli kendini kilolu goruyor sende aday olma pisman olursun

Ah ablacım.. okulunda en başarılı olan öğrencilerden, hayali değil gerçekleştireceği idealleri, kuralları, sınırları olan biriyim.
Kendimle barışık oldugum zamanlar sizin dediklerinizi her sabah kendime söyleyerek uyanıyordum ve yaklaşık 1.5 ayım çok mutlu geçmişti, kendimi çok seviyordum sevilmeye layık buluyordum, ki hala seviyorum :)
Ama şu kıyaslama huyum yok mu lanet olsun, yine sil baştan eski halime getirdi beni...
Kimse bilmez bu durumu. Beni tanıyan birine bunu söylesen ''hadi be eflatuns mu asla inanmam o kız böyle şeye mi takıcak'' der. Ama ben kendimi biliyorum ya yazıklar olsun böyle bi durumda kaldığıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…