leslie ne be??
Hatunlar hiç yaşınızı yarıştırmayın 35 e 1 kala ile en büyüğünüz benim bence
Her neyse görünüm olarak çıtır kalmayı başaran kişi olarak kendi bakım yöntemlerimi paylaşayım ben de
hmm önce saçlar....
Saç için yıkama ürünü olarak kendi yaptığım sarımsaklı şampuanı kullanıyorum dökülmeyi önlüyor canlandırıyor ve uzamasını biraz destekliyor. Önce 2-4 diş sarımsağı soyup boyuna kesiyorum şerit şeklinde -ya da sadece çizip bırakabilirsiniz zeytin gibi- yarım çay bardağı zeytin yağına atıp karanlık bir yerde ağzı kapalı olarak bekletiyorum 3-4 gün kadar sonra bunu şampuanıma ekliyorum. İçine o anki ruh halim ve mevsime göre bal, greyfurt suyu (saçı derinlemesine temizler ve parlatır), elma sirkesi, çam terebentini gibi şeyler de ekliyorum ama çok fazla şeyi karıştırmamak iyi olur. Bir de her yaptığımda içindeki yan ürünleri değiştiriyorum ki saçım alışıp etkisi azalmasın. 2 hafta yetecek kadar yapıyorum sonra tekrar, bekledikçe sarımsağın kokusu ağırlaşıyor.
Haftada 1 ya da 2 defa maske yapıyorum.
Bunda ay takvimine göre gidiyorum hangi burçtaysa ona göre vitamin, yağ ve protein günlerine göre malzeme seçiyorum etkisi açısından.
Yumurta yağ maskesi; 2 bıldırcın yumurtasına 1 çorba kaşığı zeytin, hint, badem yağlarını 5 er damla da biberiye, karanfil, limon, lavanta gibi yağlar katıyorum
.Saçımın diplerine ve boyuna uyguluyorum.
Yumurta vitamin maskesi: 2 bıldırcın yumurtası, 1 er ampul Bemiks , Bepanthen ve Evin, az baz badem ve hint yağı, az kokulu yağ 1 çorba kaşığı su ekliyorum. Bunu da hem dibe hem boya uyguluyorum.
Duşdan sonra saç uçlarıma kırıkları önlemesi ve onarması için azıcık susam yağı sürüyorum, burdan çok sevdiğim bir arkadaşın önerisiydi çok çok memnunum. Bir de karanfil suyu fısfısım var ıslak saç diplerime onu sıkıyorum. Mis gibi kokuyor.
Şimdilik bu kadar.