cok tesekkur ederim ya tam vaktinde yetiştiniz :') ytube 1 saatlik ders açtım dinlerken içim bunaldı artık. bu böyle gitmez zaten direk dediğiniz gibi yapacağımDers olayına fazla takılma bence ben pandemi döneminde yazılı sınava girmiştim ders almadım. Çıkmış sorularla geçmiştim. Bol bol çıkmış soru çöz aklında kalıyor belli başlı şeyleri ezberle mesela;
Motor parçası isimleri ne işe yaradıkları,
İlk yardım kurtarma çeşitleri isimleri ve nasıl yapıldığı,
Araçların şehir içi/ dışı hız sınırları,
Tabela ezberle birde.
Trafik adabı çok kolay zaten.
Hem verilen kitaptan çöz hem internetten.
yahu bu mistikyol kanalı neymiş böyle, sahaneee! bir girdim çıkamıyorum kanaldan, hafif mayıştırıcı tüy gibi bir konusması var :) tesekkur ederim önerileriniz içinMeditasyon olarak mistikyol kanalını önerebilirim. Özellikle uyku meditasyonu ve olumlamalarini beğenmiştim. Seslendiren hanımefendinin sesi çok önemliydi benim için. Kelimeleri uzatmayan, yutmayan, ritmik ve yumuşak konuşan biriydi.
Cansınız siz, facebook kullanmıyorum normalde ama acıcam artık mecbur :) kaçırmak istemiyorum çok değerli hocalarımız bu insanlar. Ayrıca liste çok sağlam görünüyor ben direk listenin başından başlarım almaya okumaya. çook teşekkür ederim ilginize ve emeğinizeçok sevindim adınıza. Nurdoğan hoca sosyolog ve insan psikolojisiyle çok ilgili , aynı zamanda eğitimci. insana hem gerçekleri söylüyor hem umut veriyor gerçekten. eşi Esra Erdemli Arkış facebook sayfasında başarılı insanlarla sohbetlerini yayınlıyor. İnsanlar neyi nasıl yapmış, neden yapmış gibi birçok sorunun cevabını konuşuyorlar.
kendi okuduğum ve kesinlikle faydalı olacak kitapları yazıyorum ;
- Doğan Cüceloğlu tüm kitapları
-Nurdoğan Arkış tüm kitapları
-Sınırlar - Henry Cloud ve John Townsend
-Olgunlaşmamış ebeveynlerin yetişkin çocukları - Dr. Lindsay C. Gibson
-Tongue fu sözlü dövüş sanatı - Sam Horn
-İyi hissetmek - David Burns (özellikle bunalım ,depresyon hissedildiğinde)
-İçe dönük konuşmanın gücü - Shad Helmstetter
-Tanrı daima tebdili kıyafet gezer -Laurent Gounelle
-Sevme sanatı - Erich Fromm
-Alışkanlıkların gücü -Charles Duhigg
-Dört anlaşma - Don Miguel Ruiz
-Duygusal zeka - Daniel Goleman
-İletişim çatışmaları ve empati- Üstün Dökmen ve diğer kitapları
-Dr. Irvin Yalom kitapları
-Bağlanma - Amir Levine ve Rachel Heller
-İnsanın anlam arayışı- Viktor E. Frankl
koyu renkli olanları mutlaka her yıl okumalıyım diye işaretlemiştim.
kitap, film ,dizi önerileriniz varsa beklerim mutlaka :)
Rica ederim, umarım faydalı olurCansınız siz, facebook kullanmıyorum normalde ama acıcam artık mecbur :) kaçırmak istemiyorum çok değerli hocalarımız bu insanlar. Ayrıca liste çok sağlam görünüyor ben direk listenin başından başlarım almaya okumaya. çook teşekkür ederim ilginize ve emeğinize
pat diye bırakmayın, işe yaramaz.Şu sosyal medyayi elimden bırakabilsem bende kendimi böyle bir degisime sokmak isterim.
Bence siz de değişim istiyosanız kesinlikle bir plan program uygulayın. Bende bişeyler izlemekten kendimi alamayanŞu sosyal medyayi elimden bırakabilsem bende kendimi böyle bir degisime sokmak isterim.
Merhaba ben de sosyal medyadan şikayetçiyim resmen bağımlıyımŞu sosyal medyayi elimden bırakabilsem bende kendimi böyle bir degisime sokmak isterim.
Merhaba nasıl yenmeye başladınız?Durum güncellemesi
Dün yazdığım herseyi cilt bakımı ve 3dmax dersi hariç tamamladım. aslında kaçamak yaptım desem yeridir en az 1 saat bile olsa çalışmam lazım cunku bu programa. bugün telafisini yapacağım.
Bugün yapılacaklar
-cilt bakımı (maske) - dün yapmadım
-Ev temizliği dipköşe süpürme
-Pilates( 10-30 dk arası)
-3dsmax çalışması-telafi
-Ehliyet kursu dersi- bugün katılacağım
-kitap okuma- bugün yeni kitabıma baslıyorum
-Burun ameliyatı fiyat doktor arastırması -(ufak çaplı bir arastırma yapacağım - akşam)
-Akşam bisiklet sürüşü
-Meditasyon
(Ayrıca önceki günlük programlarımdan birinde tırnak uzatma sürecinde olduğumu yazmıştım, çok guzel ilerliyorum tatlı tatlı uzuyorlar :') gercekten gördükce ayrı bir mutluluk duyuyorum, her stres anında kopardığım için artık alıskanlık olarak kalmıstı.. Bunu yeniyorum artık yavas yavas :) )
Benimkisi yalnızlıktan maalesef sosyal medyaya da bakmazsam iyice toplumdan uzak kalacağım korkusu. Dün çok az baktım evde çok işim vardı. Bugün baya depresifim büyük ihtimalle tüm gün telefona bakarım..Merhaba ben de sosyal medyadan şikayetçiyim resmen bağımlıyım
Detoks yapmak istiyorum bir challenge mı yapsak isteyen arkadaşlarla
Uzun suredir kendi içimde hep bir çaba halindeydim fakat bu zamana kadar pek başarılı olamadım, özellikle sosyal medyada takıp ettiğim bir hanımefendinin tırnak uzatma süreci yardımcı oldu bana, elimi ağzıma gunlerdir götürmüyorum o kadar rahatım ki. Bu tür davranışlar alışkanlık yapıyor sizi çok iyi anlıyorum bırakması zor, insanın ilk kendisinin kabullenmesi lazım.Merhaba nasıl yenmeye başladınız?
Ben de saçlarımla çok oynuyorum sürmeli elim saçımda bu konuya bir çözüm bulmak istiyorum
ben katılmak isterim toplu challenge'lar insana ayrı bir motivasyon veriyor, güzel olur, çoğu kişi de şikayetçi bu durumdan başardıkca örnek oluruz birbirimizeMerhaba ben de sosyal medyadan şikayetçiyim resmen bağımlıyım
Detoks yapmak istiyorum bir challenge mı yapsak isteyen arkadaşlarla