• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değersizlik

"Halamlara gittik, halam bir poşet elbise getirdi.. Sonra teyzem gitti, annem teyzenden almıştım dedi.." bu kısımları hiç anlayamadım..

Bence annenizi aramayın, gitmeyin belirli bir süre.. Bakalım ne zaman merak edip, arayacak.. Ama bu süreçte takılmayın, ne yapıp yapmadığına.. Bebeğiniz birkaç aylık olmuş, biraz daha alışmışsınızdır.. Ailelerinizden ayrı yaşıyor gibi düşünüp, her işinizi kendiniz yapmaya çalışın, eşinizle beraber..

"Halamlara gittik, halam bir poşet elbise getirdi.. Sonra teyzem gitti, annem teyzenden almıştım dedi.." bu kısımları hiç anlayamadım..

Bence annenizi aramayın, gitmeyin belirli bir süre.. Bakalım ne zaman merak edip, arayacak.. Ama bu süreçte takılmayın, ne yapıp yapmadığına.. Bebeğiniz birkaç aylık olmuş, biraz daha alışmışsınızdır.. Ailelerinizden ayrı yaşıyor gibi düşünüp, her işinizi kendiniz yapmaya çalışın, eşinizle beraber..

Çok pardon bebeğimle uğraşırken kafam karışmış :( hepsi teyze olacak , teyzeme gitmiştik kıyafetleri o vermiş
Aramasam bilmiyorum arayacak mı bakalım.

Bence o şekilde bakmayın haklısınız ama belki kendisi farkında değildir yada siizn kayinvalideniz ilgileniyor belki ablanın kayınvalidsi ilgilenmiyordur o da aklınca orta yolu bu şekilde bulduğunu düşünüyor olabilir. Bazen de sorunlu çocuk aileye fazla yük oluyor onun daha fazla sorun çıkarmaması için destek boyutu abartılıyor diğer çocuk nede olsa bu sorunun üstesinden gelir diye dusunulebiliyor.

Bence o şekilde bakmayın haklısınız ama belki kendisi farkında değildir yada siizn kayinvalideniz ilgileniyor belki ablanın kayınvalidsi ilgilenmiyordur o da aklınca orta yolu bu şekilde bulduğunu düşünüyor olabilir. Bazen de sorunlu çocuk aileye fazla yük oluyor onun daha fazla sorun çıkarmaması için destek boyutu abartılıyor diğer çocuk nede olsa bu sorunun üstesinden gelir diye dusunulebiliyor.
Aynen tam da dediğiniz gibi ablmn kayınvalidesi ilgilenmiyor malesef. Sevdiğine Eminim ama üvey evlat gibiyim ilgisiz davranıyor evime zorla geliyor çağırarak , daha çağırmadan gelmedi . Sözde bebeğimi özlediğini söylüyor ama ne bileyim özleyen insan gelir . Bu konuyu açsam ablma kocamın beni doldurduğunu düşünür kesin ama alakası Yok kocama anlatmıyorum bile
Anneme desem hayır alakası Yok der ya da bana daha soğuk davranır kesin zaten alınmaya yer arayan biri

Kendinizi sakın değersiz hissetmeyin olur mu allah ne güzel size kendi ailenizi vermiş, güzel bir bebiş vermiş, kim bilir ne kadar değerlisiniz onlar için.. hayatta dağıtılan bütün biletlere ikramiye çıkmıyor işte bazı yerden kazanıyoruz bazı yerden kaybediyoruz :/ siz iyi şeylere odaklanın hayatınızdaki bence, annenizi sallamayın

merhaba

Kızlar 3 ay önce bebeğim oldu. Annem sağolsun bir gece hastanede kaldı yanımda. Evde de kal dedim kalmadı kayınvalidem kaldı bi hafta yanımda. Zaten aynı binadayz kayınvalidemle sadece onlar arada başka ilçeye gidip kalıyorlar kayınpederin işinden dolayı. Annemle Evimiz yürüyerek 10 dakika zorla eve gelsin oturalım diye çağırıyorum. Ama o gezmeyi tercih ediyor. Bu arada ablmn kzına bakıyo onla zor oluyor gelmek diyor. Neyse bugün halama gittik, bir poşet bebek giysisi çıkardı kiminde hata kiminde leke var halam giydirirsen al, eniştene bi adam vermiş lekeli bunlar dedi . Neyse takımlara baktım annemin kızıma getirdiği takimlar ben şok annmde hiç bahsetmedi. Sonra teyzem gitti annem güldü sanada söylemedm ama teyzenden almıştım filan dedi. Kızıma bide altın taktı sağolsun ama ne yardımını ne kızıma başka bişeyini gördüm ha birde geçen kalın hırka aldı. Neyse ben alınıp alınmamasında değilim.. kendimi üvey gibi hissediyorum ablmn yemeğini yapıyor çocuğuna bakıyor.. ben kendimle zorla ilgilendirtiyorum.
Benim kayınvalidem arada geliyor sağolsun her şeyimizi yapıyor. Kayınvalidem olmadığında bir gün sormaz yemek yapabildin mi diye annem. Sadece yaparsın ya da eşin yapar gelince der. Ablm çalışmıyoken yemek yapamadıklarında annem yemek yapardı ablmn eşi alırdı evden. Kendimi çok değersiz hissediyorum :KK43: ki ben aileme maddi manevi hep değer veren bir insanım ne ihtiyacları olursa arkalarındayım.
Tövbe tövbe yaaa neyse kafana takıp üzülmemeye çalış ama çok yanlış yaa bence her anne baba çocuklara eşit davranmalı

Kabullenmekten başka yapacak birşey yok. Üzülmekte haklısın ama bu şekilde davranıyorsa sen ne derse de pek değişir gibi gelmiyor bana.

Cok cocuklu ailelerde illaki dislanmis hissi olan cocuklar oluyo...bazen aileler hic birsey yapmasada...

Ben ozel kolejde okudum abimide gondermek istedi zmninda ailem ama o kendisi istemedi.. sirf bu yuzden bana karsi kin gutmustur mesela :) sirf bu sebepten bi eziklik surekli dile getirme vs. Halbuki gitseydi ayni sartlarda olacakti o da..ben gitmeyi tercih ettim o etmedi.. bu yuzden benide suclar ailesinide...

Konu sahibinin durumu farkli bence..anlattigin gibiyse durum haklisin..

Annenizin ayirim yapmasi cok yalnis yani hic bir seyin yerini tutmaz anne ilgisi sevgisi şevkati. Ama cocugunuz olmus illa biri yanınızda kalması mı gerekiyor illa biri yemek yapması mı gerekiyor? Yalnş anlamayın ama bende bunu anlamıyorum

Aynen tam da dediğiniz gibi ablmn kayınvalidesi ilgilenmiyor malesef. Sevdiğine Eminim ama üvey evlat gibiyim ilgisiz davranıyor evime zorla geliyor çağırarak , daha çağırmadan gelmedi . Sözde bebeğimi özlediğini söylüyor ama ne bileyim özleyen insan gelir . Bu konuyu açsam ablma kocamın beni doldurduğunu düşünür kesin ama alakası Yok kocama anlatmıyorum bile
Anneme desem hayır alakası Yok der ya da bana daha soğuk davranır kesin zaten alınmaya yer arayan biri
Allah yardımcınız olsun canım ya annende bı tarafla uğraşmaya bunalmistir. Çevremde böyle birşey gördüm bir akrabamiz büyük kızı ile çok ilgili yemeği çocukları evinin temizliği ama diğer küçük kızına karşı öyle değil. Kadına bazen takıldığımizda uff bıktım uğraşmaktan diyor. Hani alistirmis bekliyorlar. Bence ablana açma konuyu kendisini kiskandigini düşünür zaten kendisi farkına varmiyorsa hiç bsy demeyin

Back