• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değersizlik

zeynobasad

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2017
64
11
3
33
merhaba

Aşağıdaki ilk konum bir önceki konumdu, birbiriyle bağlantılı olduğu için Onuda yazdım

Kızlar 3 ay önce bebeğim oldu. Annem sağolsun bir gece hastanede kaldı yanımda. Evde de kal dedim kalmadı kayınvalidem kaldı bi hafta yanımda. Zaten aynı binadayz kayınvalidemle sadece onlar arada başka ilçeye gidip kalıyorlar kayınpederin işinden dolayı. Annemle Evimiz yürüyerek 10 dakika zorla eve gelsin oturalım diye çağırıyorum. Ama o gezmeyi tercih ediyor. Bu arada ablmn kzına bakıyo onla zor oluyor gelmek diyor. Neyse bugün halama gittik, bir poşet bebek giysisi çıkardı kiminde hata kiminde leke var halam giydirirsen al, eniştene bi adam vermiş lekeli bunlar dedi . Neyse takımlara baktım annemin kızıma getirdiği takimlar ben şok annmde hiç bahsetmedi. Sonra teyzem gitti annem güldü sanada söylemedm ama teyzenden almıştım filan dedi. Kızıma bide altın taktı sağolsun ama ne yardımını ne kızıma başka bişeyini gördüm ha birde geçen kalın hırka aldı. Neyse ben alınıp alınmamasında değilim.. kendimi üvey gibi hissediyorum ablmn yemeğini yapıyor çocuğuna bakıyor.. ben kendimle zorla ilgilendirtiyorum.
Benim kayınvalidem arada geliyor sağolsun her şeyimizi yapıyor. Kayınvalidem olmadığında bir gün sormaz yemek yapabildin mi diye annem. Sadece yaparsın ya da eşin yapar gelince der. Ablm çalışmıyoken yemek yapamadıklarında annem yemek yapardı ablmn eşi alırdı evden. Kendimi çok değersiz hissediyorum :KK43: ki ben aileme maddi manevi hep değer veren bir insanım ne ihtiyacları olursa arkalarındayım.

Son düzenleme:
Biz de 3 kardesiz, benim annem abimi daha ayri bir yerde tutar, koskoca adami hala bebek gibi sever, babamda ablami daha farkli bir yerde tutar. Ben ortalarda gelip gidiyorum. :) Eskiden üzülürdüm ama yapacak bir sey yok..Tabi kücükken sirf bu yüzden ablamla abime karsi sinsilikler düsünürdüm:KK48:

Anneler babalar bazen farkinda olmadan da ayrim yapabiliyorlar, keske yaptiklarinin cocuklar üzerinde etkisini anlayabilseler.. Ama dedigim gibi yapacak bir sey yok.. Kafana takma, sen kendi basina da her seyin üstesinden gelirsin...

Çok düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Kızımada ablmn kızının ismiyle sesleniyor hep
Bosver takilma yapiyorlar anne babalar boyle. Her ailede belli belirsiz de olsa biraz qyrimcilik oluyor. En guzeli hickimseden bir sey beklememek sanirim. Beklenti az olunca insanin cani da cok yanmiyor.

sevgi pasta değil ki eşit dilimlere bölünsün. Bi çocuklarını daha zayıf görüyorlar onunla daha fazla ilgilenmek gerektiğini düşünüp ayrım değil de pozitif ayrımcılık yapıyorlar diyelim ya da birinin karakteri diğerininkinden daha uyumlu geliyor filan. Bence birden fazla çocuğu olan bütün aileler de az çok oluyo bu durum. Bizde de annemin kıymetlisi küçük kız kardeşim napıcan işte. Bebeğinize ablanızın kızının ismiyle seslenmesi ağız alışkanlığıdır takmamaya çalışın bence

sevgi pasta değil ki eşit dilimlere bölünsün. Bi çocuklarını daha zayıf görüyorlar onunla daha fazla ilgilenmek gerektiğini düşünüp ayrım değil de pozitif ayrımcılık yapıyorlar diyelim ya da birinin karakteri diğerininkinden daha uyumlu geliyor filan. Bence birden fazla çocuğu olan bütün aileler de az çok oluyo bu durum. Bizde de annemin kıymetlisi küçük kız kardeşim napıcan işte. Bebeğinize ablanızın kızının ismiyle seslenmesi ağız alışkanlığıdır takmamaya çalışın bence

Görünürde benim karakterim annemle daha uyumlu, takmıyorum ama üzülüyorum eksik hissediyorum :(( ablmla eşiyle gayet iyiyiz çok severim ikinisini de bu arada

Yalnız değilsin bu ayrımı bende hep yasadım cocuk olunca yıne yasadım
Hatta öyleki artık eşimin ailesi tarafından sorgulanmaya basladı bu ayrımın sebebi

Yapacak hiç bir şey yok
Üzgünüm ..

Benzer bir konu açıp kıskanç muamelesi görmüştüm :D nişanımda 2 parça süse olmayan parayı, ablam da kocası da çalıştığı halde onların durumu kötü diyerek boğazlarından geçirdiler, üvey evlat nişanı gibi özensiz, akşam çayına davet ettiler yüzük olmasa düşündükçe çatlıyorum hala bu kadar basit olmak zorunda mıydı onlar lüks yaşasın diye...
Ama ben sonrasında evde sağlam bir travma yaşattım şu an adil davranıyorlar. Bazen gerekiyor böyle...

Ablaniz anlayişliysa onuda kirmayacak şekilde anlatin durumu oda belli etmeden annenizle konuşsun belki etki eder ya da direk pat pat söyleyin.

Bir insanı annesi sevmediyse ve sevilmedigini hissettirdiyse,diğer bütün insanların sevgisinden şüphe eder..
Annem beni hiç sevmedi
Defalarca da söyledi dogmasaydin keşke diye
Oysa en kötü günlerinde yanında sadece ben vardım
Ama benim yanımda hiç anne gibi olmadı
Şimdi bende önemsemiyorum annemi
Yılda bir evime gelir öylesine agirlarim
Aramayin çağırmayın
Kendi ailenize bakın
Eşinizle cocugunuzla mutluluğunuza mutluluk katın inşallah

Evlerimiz çok yakın kızlar akşam babama diyebilir beni bırak zeynobasad a .
Veya benim sevdiğim şeylerden gönderebilir babama. Ya ben mi ince düşünüyorum bilmiyorum ama hiç ilgi göremiyorum suan kayınvalidemler var haftaya gidecekler. Ona mı güveniyor ne yapıyor. Kendimi dışlanmış hissediyorum

Çok üzüldüm sizin için, anneniz belki farkında değildir bu şekildd yaparak sizi kırdığının. Bir kereye mahsus konuşsanız mı acaba belki biraz değişir

Kimse senin yemeğini yapmak zorunda değil. Tek sen olsan eyvallah ama sana yapmayıp ablana yapması biraz abest. Kim olsa aynı şekilde düşünür. Haklısınız ama değiştirebileceğiniz bir durum değil.

Sevgi esit parcalara bolunemiyor bence,birden fazla cocugu olan insanlar hangisinin neye ihtiyaci oldugunu bilerek o sekilde davraniyorlar ki gayet normal. Sizin yaninizda kvniz varmis anneniz ona guvenmistir ve ona gore davraniyordur. Sorun etmeyin.

merhaba

Kızlar 3 ay önce bebeğim oldu. Annem sağolsun bir gece hastanede kaldı yanımda. Evde de kal dedim kalmadı kayınvalidem kaldı bi hafta yanımda. Zaten aynı binadayz kayınvalidemle sadece onlar arada başka ilçeye gidip kalıyorlar kayınpederin işinden dolayı. Annemle Evimiz yürüyerek 10 dakika zorla eve gelsin oturalım diye çağırıyorum. Ama o gezmeyi tercih ediyor. Bu arada ablmn kzına bakıyo onla zor oluyor gelmek diyor. Neyse bugün halama gittik, bir poşet bebek giysisi çıkardı kiminde hata kiminde leke var halam giydirirsen al, eniştene bi adam vermiş lekeli bunlar dedi . Neyse takımlara baktım annemin kızıma getirdiği takimlar ben şok annmde hiç bahsetmedi. Sonra teyzem gitti annem güldü sanada söylemedm ama teyzenden almıştım filan dedi. Kızıma bide altın taktı sağolsun ama ne yardımını ne kızıma başka bişeyini gördüm ha birde geçen kalın hırka aldı. Neyse ben alınıp alınmamasında değilim.. kendimi üvey gibi hissediyorum ablmn yemeğini yapıyor çocuğuna bakıyor.. ben kendimle zorla ilgilendirtiyorum.
Benim kayınvalidem arada geliyor sağolsun her şeyimizi yapıyor. Kayınvalidem olmadığında bir gün sormaz yemek yapabildin mi diye annem. Sadece yaparsın ya da eşin yapar gelince der. Ablm çalışmıyoken yemek yapamadıklarında annem yemek yapardı ablmn eşi alırdı evden. Kendimi çok değersiz hissediyorum :KK43: ki ben aileme maddi manevi hep değer veren bir insanım ne ihtiyacları olursa arkalarındayım.

demek ki sen de tavrını ona göre almalısın. anne baba dahi olsa kimseden beklenti içine girmemelisin. her koyun kendi bacağından asılır. kv de sana destek olmak zorunda değil ama oluyorsa da allah razı olsun kıyas içine girme. haksızsın demiyorum sadece beklentilerini yüksek tutma.

sana tavsiyem annene bir bir bunları söyleyip sonrada mesafe koyman ben üveymiyim demen. sonra kendi gelsin.

benim annemde zaman zaman böyle cok üzlüdüğüm oldu mesela salca yapıyor parasını vereyim 5 kiloda bana yap diyoru m baban cok yapma dedi diyor . birsey veriyor sanki el gibiyim.söyledim bir bir agladm felan. sonra degisti

Back