• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Degerler dusuk, kistler var, sivi birikmesiyle gebelik olurmu

yumurtaların ve rahimin olduğu sürece gebelik şansın var demektir. bir kere bunu kafana yerleştir ve o stresten uzaklaş. bende amh yani yumurta rezerv düşüklüğü vardı bir ay kendime ne dert etmiştim aşılamama mı olucak tüp bebek mi bir sürü hormon yutucam annemde de erken gebelik var kız kardeşimin de benim gibi değeri düşük çıktı demek ki genetik. annemin benim yaşımdayken 3 çocuğu vardı keşke daha erken davransaydım falan derken kendimi yedim sonuç mu, özel de güvendiğim bir doktor vardı ondan bilgi alıp randevuya gittim ve süpriz hamileyim. herşeyden önce güvendiğiniz doktor önemli lütfen doktor konusunda seçici olun ve dediğiniz gibi açıklama yapan bir doktorla konuşun yarın bir gün gebelik geliştiğinde ultrasonda bakıp da sadece iyi deyip yollayadabilirler, ki benim test sonucuma bakıp devlette ki doktor sorun yok demişti hiç yaşıma göre yumurtalık rezervimin düşük olduğundan bahsetmemişti bile.

Merhabalar
1 yillik deneme sonucu olusmayan gebelik sikayetiyle hastaneye gittim liste halinde yapilcaklari test siralarini verdiler. O gune adetimin 3.gunune denk getirdim ve hormon testi yapildi. 22.gun tekrar giderek tekrar hormon testi ve smear testi ve transvajinal ultrasona girdim. Smesr testinden sonra kanamam oldu 3 4 kez peceteyle silerken. Progesteron 3.gun 0.36 22.gun 5.89 cikti rahimde sivi birikmesi ve sag overde 45×24 mm solda 18 mm kist var dendi.
Tedavilerim ve sonuclarin bayramdan sonra yapilacagini soyleyerek hic bisey soylemeden aciklama yapmadan sonra gel diyerek 2 hafta onceden girdikleri bayram tatilinden sonra bakilcak denerek beni gonderdiler 1 milyon soruyla kalakaldim. Anne olamicagim hissi iyice oturdu luften yorumlarmisiniz?
kilonuz nasıl ? yediklerinize dikkat ediyor musunuz mesela ? kilo verince kistler de biraz küçülüyor sanki.
ekmek hamurişi yiyor musunuz ? bunlar önemli

Kistlerin büyük değil onlar gebeliğe engel olmayabilir ama rahimde sıvı birikimi sıkıntı yaratabilir yerinde olsam hiç durmam araştırıp özelde iyi bir doktora giderim. Ben çok denedim devletteki doktorları ultrason ile bakmaya bile useniyor ağzından cımbızla laf alıyorsun kesinlikle zaman kaybı.

Hemorajik Kist yani basit kistler her kadında olabilir ve genelde bi sonraki adet ile atılır veya kendiliğinden kaybolur gebeliği genelde engellemez çoğu kişi gibi hamile kalabilirsin fakat emdometrioma yani çikolata kisti biraz daha sıkıntılı ama bu da hamileliği imkansızlaştırmaz. Doğru tedavi ile atlatılıcak bir durum stres yapma hiç. Sağlıklı beslenmelisiniz. Amh değerinize baktırın yumurtalık rezervinizi öğrenin. Sıvı birikimi var ise ameliyat önerebilir doktorunuz. Geçmiş olsun.

Aslinda islemler guzel geciyor ama bi sonuc yok. Kimseye bisey sorulmuyor. Ayrica kistlerin birinde hemorajik birinde endometrioma yaziyor internetten arastirdikca kafam allak bullak oldu

Aslında burda kistleriniz tedavi edilebilir kücülebilir ama asıl sorun tüplerinizdeki sıvı birikmesidir. Malesef bunun pek bi çozümü yok ve bu sıvı gebe kalmanızi bile engelleyebilir. Kalsaniz bile dıs gebelik sorunlarina nden olabilir. 1 yıldır hamile kalamiyorsaniz. Muhtemel sizi tüp bebege yonlendirirler ve tüp bebek dr tüplerinizi bağlamak isteyebilir. Basimdan gectigi icin acikladim.

Aslinda doktorla gorusebilsem veya yeterli cevabi alabilsem sorun olmicak doktor daha hic biseyi gormedi sadece ertelendi bide daha onceki kontrollerde kistim yoktu o yuzden bu korku
Basit kisttir o bence rahat olun herkeste oluyor adetinizde atarsınız zaten doktor bunu düşünmese mutlaka ilaç bişey verirdi

Normal bu değerler anladığım kadarıyla.
TSH FSH lh e2 prolaktin amh bakilmamis. Ama progesteron 5 i gördüğünde yumurtlama olduğunu düşünülür. Rahim filminde tüplerin açıksa döllenme olabilir. Ama rahimden gelen sıvının mutlaka araştırılması lazım bebeğin tutunmasını engelleyebilir. Yaşınız da tabi önemli . 35 yaştan sonra yumurtalık rezervi ve kalitesi düşer. Bu yüzden fazla gecikme istenmez. Benim kuzenim çikolata kistiyle hamile kaldı. Yaradan Rabbim herseye kadir ol der ve olur. İnşallah doğal yollarla en kısa zamanda bebeğiniz olur. Doktorun ehline denk gelirsiniz inşallah tüm sıkıntılarınıza şifa bulsun .çok geçmiş olsun

Merhabalar
1 yillik deneme sonucu olusmayan gebelik sikayetiyle hastaneye gittim liste halinde yapilcaklari test siralarini verdiler. O gune adetimin 3.gunune denk getirdim ve hormon testi yapildi. 22.gun tekrar giderek tekrar hormon testi ve smear testi ve transvajinal ultrasona girdim. Smesr testinden sonra kanamam oldu 3 4 kez peceteyle silerken. Progesteron 3.gun 0.36 22.gun 5.89 cikti rahimde sivi birikmesi ve sag overde 45×24 mm solda 18 mm kist var dendi.
Tedavilerim ve sonuclarin bayramdan sonra yapilacagini soyleyerek hic bisey soylemeden aciklama yapmadan sonra gel diyerek 2 hafta onceden girdikleri bayram tatilinden sonra bakilcak denerek beni gonderdiler 1 milyon soruyla kalakaldim. Anne olamicagim hissi iyice oturdu luften yorumlarmisiniz?
Benim bı tanidigiminda yumurtalığın da kist var. Tam cm mi hatirlamiyorum oldukça büyük olduğunu biliyorum ama..hatta cm civarında. Ve gitmiyor. Ama hamile kaldı. Kistlerini dert etme. Tedavi içinde acele etme. Sürekli bunu düşünüp stres olursan tedavinin bı anlamı kalmayabilir. Kafanı dagitacak şeyler yap. Yürüyüş yap gez dolaş.

TSH FSH lh e2 prolaktin amh bakilmamis. Ama progesteron 5 i gördüğünde yumurtlama olduğunu düşünülür. Rahim filminde tüplerin açıksa döllenme olabilir. Ama rahimden gelen sıvının mutlaka araştırılması lazım bebeğin tutunmasını engelleyebilir. Yaşınız da tabi önemli . 35 yaştan sonra yumurtalık rezervi ve kalitesi düşer. Bu yüzden fazla gecikme istenmez. Benim kuzenim çikolata kistiyle hamile kaldı. Yaradan Rabbim herseye kadir ol der ve olur. İnşallah doğal yollarla en kısa zamanda bebeğiniz olur. Doktorun ehline denk gelirsiniz inşallah tüm sıkıntılarınıza şifa bulsun .çok geçmiş olsun
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Allah herkese nasip etsin ama başkasına yazacaktiniz galiba ben altı aydır düşünüyorum tiroid ilacı kullanıyorum prolaktin bir ara yüksekti onun dışında değerlerim de bir sorun görmedi doktor hsg de bu ay çekildim onda da bı sorun yok. Doktorum altı ay doğal yollarla olmazsa gel ondan sonra tedaviye başlayalım dedi

Merhabalar
Kistler için doktor mfk yı öneririm efendim Mehmet Fatih Karslı istegramdan takip edebilirsiniz ben ürünleriyle hamile kaldım kistlerm miyom larm bitti yok oldu akvictor ve eş paketi kullandm

Benim bı tanidigiminda yumurtalığın da kist var. Tam cm mi hatirlamiyorum oldukça büyük olduğunu biliyorum ama..hatta cm civarında. Ve gitmiyor. Ama hamile kaldı. Kistlerini dert etme. Tedavi içinde acele etme. Sürekli bunu düşünüp stres olursan tedavinin bı anlamı kalmayabilir. Kafanı dagitacak şeyler yap. Yürüyüş yap gez dolaş.
Tesekkur ederim. Suan onu yapmaya calisiyorum umarim daha rahat olurum.

Merhabalar
Birakin kisti, her ne olursa olsun, Allah istedikten nasip ettikten sonra hepsi hikaye. Buyuk kistleri olan ya da bambaska sorunlari olan ama gebe kalan cok insan oldu cevremde. Bu baglamda icinizi ferah tutun. Nasibinizde varsa, bebek istemeseniz bile olacaktir.
Ancak doktorun tutumu berbat. İnsan bu kadar bilinmezle birakilmaz ortada.
Hangi ildesiniz, saglik guvenceniz, olanaklariniz nedir bilemiyorum fakat tum her seyinizi netlestirmek adina iyi bir doktor bulup kendisine butun sorularinizi da yonwltip size bir yol haritasi cikarmasini isteyebilirsiniz.

Bu sure zaefinda ovuluasyon gunlerinizi takip edin mutlaka ve duzenli cinse yasiminiza devam edin.

Allah dualarinizi kabul etsin🙏🏻🙏🏻

Birakin kisti, her ne olursa olsun, Allah istedikten nasip ettikten sonra hepsi hikaye. Buyuk kistleri olan ya da bambaska sorunlari olan ama gebe kalan cok insan oldu cevremde. Bu baglamda icinizi ferah tutun. Nasibinizde varsa, bebek istemeseniz bile olacaktir.
Ancak doktorun tutumu berbat. İnsan bu kadar bilinmezle birakilmaz ortada.
Hangi ildesiniz, saglik guvenceniz, olanaklariniz nedir bilemiyorum fakat tum her seyinizi netlestirmek adina iyi bir doktor bulup kendisine butun sorularinizi da yonwltip size bir yol haritasi cikarmasini isteyebilirsiniz.

Bu sure zaefinda ovuluasyon gunlerinizi takip edin mutlaka ve duzenli cinse yasiminiza devam edin.

Allah dualarinizi kabul etsin🙏🏻🙏🏻
Amin allah razi olsun derdim sıkıntım gercekten doktor ilgisizligi ve aciklamasiz kalmak kafam cok karisti arastirdim iyice karisti. Ankarada sehir hastanesine gittim. Butcemi ozelde tedavi olmak icin kullanmak isterim. Test asamasini bi sekilde gecmem lazim ki zora girmeyelim. Ovulasyona pek dikkat etmeden duzenli sık iliskiye giriyoruz. Denk gelir zaten kendimizi kasmiyoruz.

Aslindasana herseyin o gun aciklanmasi lazımdı bende gittim 44 gundur adet olmadim 6 haziranda hafif kanama ve kasik ağrısı oldu bir dahs bisey gelmedi gittim sut hormonun yuksek dedi onun icin endokrine git dedi sag tarafta yani yumurtalikta polikistik over olduğunu söyledi uterus 60 , 30 yaziyordu rahim kalinligimi onu bilmiyorum cok zor bişey ben kendimi hep hamile olarak goruyordum ruyamda bana malum oldu iste ☹️
Bende 54 gündür adet olmuyorum gebe kalmak istiyorum 5 Haziran'da lekelenmem oldu... Geçen hafta beta verdim negatif sabah kaset test yaptım negatif... Sayfayı talan ettim sanırım bu ay çoğu kadın için zor geçmiş nasıl bir tesadüftür bilmiyorum ama aşağı yukarı yorum yazan kadınlarla hep benzer tarihlerde lekelenmeler yaşamışız sizinle de olduğu gibi, sat tarihlerimizde çok benzer anlayamadım acaba mevsimsel olarak mı etkiliyor kadınları diye düşünmeye başladım... Benim sol tarafımda 23 mm yumurtam vardı geçen hafta ne oldu bilmiyorum son durumu Allah korusun kiste mi dönüştu yoksa çatladı mi, bayram da giriyor şimdi araya valla şuan saldım gibi bayram dönüşüne kadar adet olmazsam bende prolaktin,TSH ve insülin direncine baktiracagim birde smear vermek istiyorum... pkos canımıza okuyor 😑

Merhabalar
Cok gecmıs olsun. Aynı sıkıntı bndede var rahmımde sıvı birikmesi cok sey denedım ilaç flan biturlu gıtmedı o sıvı en son artk dupbaston adında bı ılac verdı doktorum adet söktürücü onu kullanıp tekrar gıdıcem rahim flim cekılıcem sıkıntı neyden kaynaklı dıye sızın gbı bnmde aklımda bır cok cevaplanmamıs soru var rabbım yardımcınız olsun. 🤲🤲

Ne guzel dediniz ama bu girdigim kafadan bende memnun degilim esime evime yansiyor en kotusu bide bu sureci ailem dahil kimseyle paylasmadim paylasmak istemedim test asamasini en azindan kimseylede konusamadim belki ondandir diye dusunuyorum
Seni çok iyi anlıyorum buradaki çoğu kişi aynı duyguyu yaşıyor ve zor olduğunu o hissi çaresizliğini kafa karışıklığıni biliyor ama inan yapacak birsey yok kendini telkin et çünkü yıpratmaktan başka bir işe de yaramıyor üzülmek, ben herkesle paylaştım bu konularda saklama gereği duymuyorum bu bi kusur değil Rabbimden gelen bir şey herkesin başına gelebilir ama karakterler farklı farklı kimisi öz annesiyle bile paylaşmak istemiyor, nasıl rahat edeceksen öyle davran , bol bol inşirah oku, Rabbim kalbine sükunet versin, emin ol bu ilk sokun da geçecek ve çok üzülmüşüm ya o kadar uzulmeseymisim diyeceksin ilerde🌸

Back