• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Degerler dusuk, kistler var, sivi birikmesiyle gebelik olurmu

Bende ki sorun amh düşüklüğü senin probleminle ilgili o yüzden çok bilgim yok ama fsh in normalse muhtemelen amh inda iyidir, ayrica korkma suan hiç bisey belli değil doktorun en doğru bilgiyi verir ve yumurtanın olduğu sürece gebelik olur Allahin izniyle , bayramını kendine zehir etme sabret bekle bakalım ne diyecek🌸
Ne guzel dediniz ama bu girdigim kafadan bende memnun degilim esime evime yansiyor en kotusu bide bu sureci ailem dahil kimseyle paylasmadim paylasmak istemedim test asamasini en azindan kimseylede konusamadim belki ondandir diye dusunuyorum

Bak canım rahmin var yumurtalıkların var .günümüz teknolojisi ve tıp ilerledi . Rahimdeki sıvı büyük ihtimalle tuplerden gelebilir. Hangi tupse o alınır. Çikolata kisti olanın bile yumurtaları buyutulup toplanıp tüp bebekle çoğu kadın anne oldu. Sende Allah'ın izniyle olursun. Umudumuz Rabbim. Sana da sağlıklı hayırlı bir evlat versin Rabbim.
Yalnız sen devlet hastanelerinde çok zaman kaybedebilirsin sıra olabilir. Bulunduğun şehrin en iyi tüp bebek doktoruna git. Tüm tetkikleri devlet Hastanesi'nde yaptır. Belgelerini al ve git . İnşallah bunun için maddi gücün yerindedir canım.
Test asamasindan veya tedaviden sonra ozel dusunuruz belki suanlik devlette devam etmek istiyorum bu surec uzuyor ama en azindan masrafli degil butcemi tup bebek denirse ozelde kullanmak isterim insallah kendiliginden aciliyetiyle nasip olur

Tesekkur ederim insan yinede bi bakayim diyor bilmedigimiz anlamadigimiz icin tip dilinden o da insani farkli sonuclarla karsilastiriyor. Doktor yorumu alamadigim icin. Amentubillah hersey allahtan ona inancim sonsuz
İçini ferah tut davulun sesi uzaktan hoş gelir yani tabi ama inan hormonlar çok farklı her insanda değişiyor görüntümüz gibi her hormonumuz da birbirinden farklı yani bence kayinvalideme asla çocuğun olmaz demişler eşim 85 li 86 da kardeşi oluyor 87 de bir tane daha oluyor arka arkaya yani tıp imkazsiz dedigi halde olmuş sen inşallah tedavilerini ol umarım istediğin taktirde de Allah nasip eder bebekte hem önce ben de önce sen saglikli ol sonrası kendiliğinden gelir elhamdülillah

Merhabalar
1 yillik deneme sonucu olusmayan gebelik sikayetiyle hastaneye gittim liste halinde yapilcaklari test siralarini verdiler. O gune adetimin 3.gunune denk getirdim ve hormon testi yapildi. 22.gun tekrar giderek tekrar hormon testi ve smear testi ve transvajinal ultrasona girdim. Smesr testinden sonra kanamam oldu 3 4 kez peceteyle silerken. Progesteron 3.gun 0.36 22.gun 5.89 cikti rahimde sivi birikmesi ve sag overde 45×24 mm solda 18 mm kist var dendi.
Tedavilerim ve sonuclarin bayramdan sonra yapilacagini soyleyerek hic bisey soylemeden aciklama yapmadan sonra gel diyerek 2 hafta onceden girdikleri bayram tatilinden sonra bakilcak denerek beni gonderdiler 1 milyon soruyla kalakaldim. Anne olamicagim hissi iyice oturdu luften yorumlarmisiniz?
Nasipte varsa Allah ın izniyle olur 🥰 ben o kadar sıkıntı çektim şuan minişim yanımda 🥰 korkmayın Allah tan isteyin 😘 Allah ol derse olur 🥰

Merhabalar
1 yillik deneme sonucu olusmayan gebelik sikayetiyle hastaneye gittim liste halinde yapilcaklari test siralarini verdiler. O gune adetimin 3.gunune denk getirdim ve hormon testi yapildi. 22.gun tekrar giderek tekrar hormon testi ve smear testi ve transvajinal ultrasona girdim. Smesr testinden sonra kanamam oldu 3 4 kez peceteyle silerken. Progesteron 3.gun 0.36 22.gun 5.89 cikti rahimde sivi birikmesi ve sag overde 45×24 mm solda 18 mm kist var dendi.
Tedavilerim ve sonuclarin bayramdan sonra yapilacagini soyleyerek hic bisey soylemeden aciklama yapmadan sonra gel diyerek 2 hafta onceden girdikleri bayram tatilinden sonra bakilcak denerek beni gonderdiler 1 milyon soruyla kalakaldim. Anne olamicagim hissi iyice oturdu luften yorumlarmisiniz?
Tabikide bu dusunce yanlis canim. Kistlerin buyuk degilse adetle atilir.ama diger biseylerde bilgim yok

İçini ferah tut davulun sesi uzaktan hoş gelir yani tabi ama inan hormonlar çok farklı her insanda değişiyor görüntümüz gibi her hormonumuz da birbirinden farklı yani bence kayinvalideme asla çocuğun olmaz demişler eşim 85 li 86 da kardeşi oluyor 87 de bir tane daha oluyor arka arkaya yani tıp imkazsiz dedigi halde olmuş sen inşallah tedavilerini ol umarım istediğin taktirde de Allah nasip eder bebekte hem önce ben de önce sen saglikli ol sonrası kendiliğinden gelir elhamdülillah
Tesekkur ederim yorumunuz icin hersey allahtan tabiki tez zamanda olur isteyen herkese

Aynen canım nasip tabi. Peki diğer değerlere bakıldı mi FSH estradiol tsh lh gibi
Ekledim bakildi boyle cikti bu 3.gundu 21.gunde sadece progesterona bakilmis 5.89 cikmis oda

Eklentiler

• Screenshot_20220629-234138_Chrome.jpg
    Screenshot_20220629-234138_Chrome.jpg
    63,4 KB · Görüntüleme: 32
Gitmesen bir dert gitsen iki dert haklisiniz bana aciklama falan yapıldı ama insanın kafasinda soru isareti kaliyor alabilirsen baska bi doktora randevu al tek doktorla kalma
Daha bastaykende doktor degisikli iyi olur mu ki bilmiyorum doktorlar simdiden bayram tatiline girmisler ilgilenmiyorlar

Merhabalar
Canım şöyle ki en küçük enfeksiyon bile gebeliği zorlaştırıyor gebeliği engellemek demeyelimde zorlaştırır Bu yüzden gebe kalmadan önce zorlaştırcak sağlık sorunlarını düzeltmekle başlamak en doğrusu oluyor kist diyince biz kadınlar bi korkuyoruz benim zararsız kistim vardı 2 yıl önce tabi ozamanlar gebelik düşünmüyordum ama tedavisini oldum şimdi önüme çıkmıyor çok küçüktü sonra sebepsiz büyüme oldu 55 mm laporoskopi yöntemi ile kistim alınmıştı sonra parçada alındı herşey temiz çıktı şimdi kistim falan yok 7 aydır deniyorum olmuyor yani sana demek istediğim bişeyler çıktı diye hemen ben hiç gebe kalamayacak mıyım korkusuna kapılma herkes ilk aydan gebe kalamıyor zaten sen tedavilerini olursun sonra Allah’ın izniyle kalırsın sağlıklı vücut sağlıklı gebelik, sağlıklı anne sağlıklı bebiş demektir o yüzden şuan odaklanman gereken gebelik değil kendi bedenin olsun canım en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıklısıyla gönlünden geçen olsun🌸

Bekarken bende de dönem dönem kist olurdu. Doktor yazz diye bir doğum kontrol hapı veriyordu kendiliğinden gidiyordu. Her kadında dönem dönem olan bir şey ama bu bahsettiğim masum over kisti. Bir ilaçla gidiyor hemen

Aciklama yapmak bi yana bakmadilar sonuclarima gercekten hic hastaneye gitmezsen daha rahattim simdi asiri stresli ve gerginim
Bu kadar stres yapmanı gerektirecek hiçbir durum yok bence canım, sorun kistler ve bunlar arkadaşın dediği gibi ya ilaçla gidecek gitmeyen alınacak senin ve illerdeki bebeğinin sağlıklı gelişimi için. Tedavi ve iyileşme süreci geçince de inşallah başka bir sorun yoksa eşinde de olur 🤲❤️ canını sıkıp stres etme kendini, adaçayı civanperçemi gibi ot çayları, kekik kiste iyi gelir deneyebilirsin günde 1 fincan içip. İnan sana herkes kendi derdini bilir ama bunlar gebe kalmak için asla sorun değil 🌸sevgiler

Geçmiş olsun Allah gönlünüzün muradını versin. Bu süreci en çok ve kötü etkileyen stres. Bayrama kadar internetten araştırma yapmayın.
Kistleriniz ilaç ile tedavi edilebilir o sırada yakın aralıklarla takip edilmeniz gerekebileceği için doktorunuz bayramdan sonraya bırakmış olabilir.
Rahimdeki sıvı tüplerden birinden geliyordur. Rahim hsg çekilerek hangi tüpten geldiği anlaşılır ve ona göre müdahale edilir. Rahimdeki sıvı bebeğin tutunmasını engelleyebiliyor.
Ama en büyük engel stres çünkü bir süre sonra hormonları da olumsuz etkiliyor. Tsh a da bakılmalı. Bebeğin beyin gelişimi için tsh değeri de önemlidir.
Eğer doktorunuz doğru bir yönlendirme yapmazsa fazla zaman kaybetmeden başka bir doktorun da görüşünü alsanız iyi olur.

Merhabalar
Canını sıkma canım stres başlı başına engeller zaten olacağı varsa olur benimde tanıdığımın kisti vardi hamileyken bile vardı yanı 3 çocuk annesi şuan inşallah Rabim tüm isteyenlere nasip eder

Merhabalar
Merhaba. Bende polikistik over var 1 tüpüm kapalı 5cm kist vardı süt hormonum yüksekti. Siz hangi bölüme gittiniz? Ben infertilite bölümüne gittim devlette. Kist olduğu için beklemem söylendi 2 ay sonra geçmişti. Süt hormonu için hap vermişti hapla düzeldi. Polikistik over için 2 ay sonra en düşük doz iğneyle aşılama yapıldı 4yıl sonra pozitifi gördüm şükürler olsun. Umudunuzu kaybetmeyin kistten kurtulmak için ben soğan kürü içmiştim onu önerebilirim. Ama kesinlikle bir görüntüleme merkezinde hsg çektirin tüpleriniz açık mı sıvı birikmesi vs detayına bakılır. Umarım en kısa zamanda sağlıklı bir gebelik elde edersiniz. 🙏🌼

Merhabalar
Ayrıca sıvı dolu basit kistse zaten bişey vermiyorlar bildiğim kadarıyla benim 5cm di 2.ay adetle atıldı. Kalbinizi ferah tutun ben 4 yıl uğraştım git gel özellerde eşimde varikosel vardı değerleri iyi değildi ama bak ilk aşılama tuttu ummazdım. Bende sizin gibi kist düyunca korktum nete baktım çocuğum olmıycak dedim vs. Netteki bilgiler insanı mezara sokar aldırış etme doktor geçeceğini düşünmese bir önlem alırdı

Back