dedikodum yapılırken duydum :(

Ben olsaydım. Kapıyı çalıp, İyi insan lafının üzerine gelirmiş. deyip te o kayınvalidenin yüzünü görmek isterdim :)
Ama en iyisi büyüklük sizde kalsın, hiç umursamayın.

merhaba kızlar.
dün işten biraz erken çıktım ve eve geldim. apartmandan içeri girdiğimde yüksek sesle konuşmalar duydum. gelen ses bizim kayınvalidenin ve alt komşunun. bizim komşuları kayınvalide çok eskiden tanıyor eski komşuları yani. oturmaya gelmiş demek ki bende bir uğrayayım dedim tam zili çalacaktım baktım benden bahsediyor bizim gelin cins işte diye. başımdan aşağı kaynar sular döküldü , direk kendi evime çıktım. daha öncesinde de alttaki komşuyla karşılaştığımızda bizede bekleriz dediğimde kadın bana sizi rahatsız etmeyi düşünmüyoruz tarzında bişey söylemişti bende anlam verememiştim. hatta kayınvalidenin bulunduğu bir ortamda muhabbeti geçmişti; bana böyle dedi niye ki anlam veremedim dediğimde kayınvalide, amaan boşver onu dengesiz filan demişti. şimdi düşünüyorumda kadın bildiğin laf çakmış bana ne anlatıldıysa hakkımda.

çok üzüldüm ve şimdi nasıl davranmam gerekiyor bilmiyorum. çok şaşkınım bi insan niye kötüler gelinini ele karşı? ne önerirsiniz?
Kayınvalidenizin aranız iyiyse öyle devam edin bence..dedikodu yapan yaptığıyla Kalsın...

Uzak olsun zaten böyle komşular daha iyi senin için. Ama ben olsam çaktırmadan bir laf atardım, birgün bir araya gelince dolaylı olarak. :)

Uzak dur
aman bırak rahatsız etmesinler desin dursunlar aralarında
bence laf arasında anne konuşmalarınıza dikkat edin dışarıdan evdeki bütün sesler duyuluyor de
anlarsa anlar artık

Nişanlıyken bende şahit oldum. Belli etmedim nişanlım da askerdeydi anlattım ona. Halakulaklarımdadır duyduklarım. Allaha havale bosver. Eşine anlat sadece

Kendini hic üzüp harap etme sorsan.ne degisecek ki evet bn senin dedikodunu yapiyordum kusura bkma kizim mi diyecek inkar edecegi aşikar.. Anlamiyorum kvler neden boyledir gelinlerini neden sahiplenmiyorlar elalemin agzina kendilerini sakiz yaptiriyorlar ve anlatnca ne degisecek ki geliniyle sorunumu cozulecek ne yazikki bu bizim topumsal bir gercegimiz (cahillikten nasibini almis kayinvalide) sende kvnin gercek yuzunu gormus oldun bundan boyle ona gore davran mesafeni koru komsulara karsida ayni sekilde kimseye kendini sevdirmek zorunda degilsin birak arkandan konussun dursunlar kayinvaliden senin icin cins dedi. diye sen cins mi oldun ?? Allah yardmcin olsun canm..

Çoook Ayıp, birde büyük olcak, demekki dengesiz kadın, insan hiç kendi gelinini yabancıya şikayet edermi yaaaa. Bence onu hiç ciddiye alma,

Çoook Ayıp, birde büyük olcak, demekki dengesiz kadın, insan hiç kendi gelinini yabancıya şikayet edermi yaaaa. Bence onu hiç ciddiye alma,
tamamen kıskançlığından yapıyor artık bunu anladım. zaten takmıyorum artık. takılmadığının farkında ve bu onu daha çok sinirlendiriyor. o yüzden napacağını şaşırıyor. biliyor ki oğlu arkamda ordan yürüyemiyor bu şekilde küçülüyor. ama bilmiyor ki bana değil oğluna zarar veriyor onu üzüyor.

Bence ılk once esınle paylasmalısın.
Daha sonrasında o komsunuz ıle ılıskını kesmelısın koskaca ınsanlar ve nasıl boyle davranır sana...
Kayınvalıdene gelınce esının annesı boyle bır sey nasıl yapar anlamıyorum ya kızısın sen artık onun.Arkadasım cok kafana takmamaya calıs fakat Rabbım yanında olsun ınsallah hayırlısı ıle kayınvalıden boyle seylerden vazgecer ve sende huzura kavusursun cok kasvetlı bır durum..

Bence soyleyin cok kirildim sizden beklemiyordum deyin ama bunu bir komsudan duydugunuzu ismini ise vermek istemedigini soyleyin o da hangisi diye aranir durur azcik da o konsularindan suphelensin hangisi hangisi diye

merhaba kızlar.
dün işten biraz erken çıktım ve eve geldim. apartmandan içeri girdiğimde yüksek sesle konuşmalar duydum. gelen ses bizim kayınvalidenin ve alt komşunun. bizim komşuları kayınvalide çok eskiden tanıyor eski komşuları yani. oturmaya gelmiş demek ki bende bir uğrayayım dedim tam zili çalacaktım baktım benden bahsediyor bizim gelin cins işte diye. başımdan aşağı kaynar sular döküldü , direk kendi evime çıktım. daha öncesinde de alttaki komşuyla karşılaştığımızda bizede bekleriz dediğimde kadın bana sizi rahatsız etmeyi düşünmüyoruz tarzında bişey söylemişti bende anlam verememiştim. hatta kayınvalidenin bulunduğu bir ortamda muhabbeti geçmişti; bana böyle dedi niye ki anlam veremedim dediğimde kayınvalide, amaan boşver onu dengesiz filan demişti. şimdi düşünüyorumda kadın bildiğin laf çakmış bana ne anlatıldıysa hakkımda.

çok üzüldüm ve şimdi nasıl davranmam gerekiyor bilmiyorum. çok şaşkınım bi insan niye kötüler gelinini ele karşı? ne önerirsiniz?
cins cins davran canım

X