Dedikodu yapan komşu

Sizin konunuzu okuyunca aklıma bizim yazlık geldi :) Bizim yazlıkta da bir grup kadın bütün yaz toplaşıp erişte kışlık salça falan yapıyorlar. Birinin işi bitince öbürüne başlanıyor. İmece usulü gibi yani. Bir ara annem de onlara katılmayı düşündü sonradan vazgeçti. Hem bütün gününü alan bir şey hem yorucu hem de insanları beslemesi yedirmesi içirmesi var. Zor iş yani. Vazgeçti kadın. Bence onlar her gün her gün toplaşıp bir şey yapıyorlar. Anneniz erişteler iyicene kurusun 2-3 gün sonra giderim demişse sıkıntı olmuştur. En azından insanların gerçek yüzünü öğrendi geçmiş olsun. Ama komşunun yaptığı çok ayıp. Bilmeyene öğretilir kardeşim. İstekler kimsenin alnında yazmıyor söylenmesi lazım

Hediyeleri verdikten sonra mı attı erişteleri?
Durduk yere bi gürültü duydunuz ve erişteleri mi attı yani? Bana olayda kopukluk var gibi geliyor ya birşey olmuş ki kadın dellenmiş( asla savunmuyorum ) erişteleri çarşafla toplayıp bağlayıp atmış bence kocasına bile kızıp bunu yapmaz insan ya bi tuhaflık olduğu kesin

Aynen hediyeleri verdikten sonra atıldı biz onun bağırış sesine çıktı ne oldu ki diye, komsumuza ben mi uğraşıcam onların eriştesiyle diyordu bizde şaşırdık tmm alalım dedik biz öyle derken o yukarıda çarşafa sarıp 4. Kattan aşağı attı aldık, eşi yok vefat etti bu yaz, gelini gelmişti güya ona kızmış bilmiyorum

Sizin evinizde de oluyormuş demek ki. Milletin evini günlerce işgal etmeye gerek yokmuş.
İyide hanımefendi biz zorla işgal etmedik kimsenin evini, kendisi olmaz sizde bizim terasta yapalım orada kurumaya kalsın dedi, bizde tamam o zaman her sene yapıyorlar vardır bir bildiği dedik gittik , evinde kalmadı terasında boş yerde kaldı 4 katlı evin sahibi o tüm katlar boş, sadece en alt katında bu kişi yalnız yaşıyor onun yerini işgal edicek nimeti aticak kadar darda kalmadı sonuçta ha diyelim çok rahatsız oldu olay çıkarmak yerine tek kelime eder insan eristenizi alın bu kadar.

Kadın herkes gittikten sonra yaptığı temizliğe de bozulmuş olabilir mi?
Sonuçta yoğururken ve açarken un gidiyor bir yerlere.
Kesilirken de ne kadar örtü sersen de parçalar uçuyor arada.

Kadın herkes gittikten sonra yaptığı temizliğe de bozulmuş olabilir mi?
Sonuçta yoğururken ve açarken un gidiyor bir yerlere.
Kesilirken de ne kadar örtü sersen de parçalar uçuyor arada.
Hamur bir gece önce bizim evde yogruldu rica ettiğimiz hanım gelmişti sadece, ne atılacak içine anlattı onun gözünün önünde annem yoğurdu hamuru ve terasına çıktığımız hanım yoktu yoğrulurken , yarını giderken annem evden temiz çarşaflar getirdi öncesinde ve sonrasında temizledi terası

Belli ki sadece birisi arizali, digerleri oyle insanlar degil baksaniza defalarca ozur dilemis kadincagiz kendini suclu hissedip. Takilmayin siz bosverin. Bu kadar bagirip cagirip olay cikaran kisiyle kola almis olsaydiniz da ayni seyi yapacakti. Mesele kola degil kendi cirkefligi.

Hiç bu toplanıp iş yapma meselelerinden anlamam ve muhtemelen yanılıp birinin önerisini kabul etsem başıma sizin başınıza gelen gelir. O yüzden hiç bu işlere bulaşmıyorum, yapacaksam kendim yapıyor değilse az da olsa satın alıyorum. Size de bir tecrübe olmuş, bundan sonra toplu işlere bulaşmazsınız artık. Karıştırma işi falan da varmış anladığım kadarıyla kadın "onlar keyfine bakıyor, ben bununla uğraşıyorum" diye düşünmüş muhtemelen.

. Az az evde annende yapabilirdi aslında beraber yapardiniz internette bir sürü tarif var. Bu işlerin rajonu kimin işi yapılıyorsa o yemek hazırlar, çayı demler. Yardıma.gelen kişilerin karnı doyurulur yani .

Birde sanki terası olan kadına da emrivaki yapılmış gibi geldi bana . Belki gönlü yoktu terasında onların durmasından ,acik hava da mı kuruttunuz anlamadım ama onun unu ,uçağı çok dökülür. Temizlemek ,yer kaplaması hoşuna gitmemiş olabilir. Evinizde bir odanızda kurutsaydiniz keşke. Unu elekten geçecek sadece çok da bir işi yok kuruduktan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…