- 7 Haziran 2019
- 2.459
- 3.454
- 83
- Konu Sahibi Visnekralicesi
-
Evet bize yardımcı olan hanım çok üzüldü utandı, tabi ki unutulur ama keşke böyle yapmasaydı.Gercekten kola ne alaka birsey bulamamis bunu bahane etmis . Belliki siz naif insanlarsiniz tam sok yasamalik olay. Bundan sonra iletisimi tamamen kesin bu kisiyle . Size yardim etmek isteyen kadina da acidim o da utanmistir. Yakinda unutulur bu olay takmayin kafaniza sizde unutmaya calisin.
Sorunlu bi tip bu olmasa baska bir sekilde gostercekti yuzunu olan olmus artik yapacak birsey yok.Evet bize yardımcı olan hanım çok üzüldü utandı, tabi ki unutulur ama keşke böyle yapmasaydı.
Siyah galiba:))kola ne ya :) sarı kola mıymış istediği siyah mı?
Hiç biseye değil de sizin malzemeler malzeme parası çöpe gitti ya buraya takıldım benOturduğumuz sokakta köylü hanımlar var kış için her sene çok güzel şeyler hazırlıyorlar, ben 27 yaşındayım buraya annem ben doğmadan taşınmış yaklaşık 30 senedir komşular, neyse konuya gelicek olursak o hanımlardan biri bir pişirimlik erişte getirmiş anneme ,ben yemedim ama evdeki herkes çok beğenmiş biz hep hazır alıyorduk daha sonra annem rica etmiş getiren kişiden nasıl yapılıyor bana anlatır mısın bizde yapalım diye, kadın demiş ki güzelim sen malzemeleri al ben sana gelir yaparım hem görüp öğrenirsin, bizde aldık, herhalde bu erişte tek olucak iş değil kadın yanına yardım için 2 komşumuzla daha konuşuyor hamur açmak için, annemede gel karşı komşuya ben söyledim onun teras katında yapicaz demiş çünkü bizim terasımız yok , neyse annem komşularla terasta eristeyi yapmışlar ama kuruması için 3 4 gün daha burada durucak sonra birşeyden geçiricez demiş üzerindeki unların dökülmesi gerektiğini anlatmışlar, annemde tmm kalsın ne zaman yapılacaksa haber edin demiş çünkü hiç bilmiyor nasıl yapılır, eve gelince gerçekten kolay yapılan birşey olmadığını anlattı annem, kadınlar komşumuz olduğu için para teklif etmek ayıp olur diye düşündük babam pazarcı meyve yada baş örtüsü hediye ederiz dedik, ama 2 gün sonra bir ses duyduk karşı komşumuz bağırıyor onların eriştesiyle ben mi uğraşıcam diyor diğer komsumuza çünkü o ondan yardım istemişti , alsınlar eriştelerini ben mi uğraşıcam sormuyorlar bile dedi ne alemde erişteler , annemde ben hergun gelip ne oldu bizim erişteler diye sormak istemedim siz dediniz ya 3 gün böyle kalıcak ben sizi bekliyordum dedi, kadın teras katından erişteleri çarşafa sarıp 4. Kattan aşağı attı tabi biz çok bozulduk , başka komşularda çıkıp bakıyor kavga ediyoruz sandılar, diğer komşu anneme bakma güzelim sen ona o kızmıştır gelinine sizden çıkarıyor dedi, kadında çok kötü oldu keşke ondan yardım istemeseydim dedi o gün tekrar, tekrar gelip onun yaptığına ne kadar üzüldüğünü anlattı , pazara gidip alışveriş yaptıklarında babam onlardan para almamış, bizde hediye aldık onlara ama bugün duydum ki o bağıran komşu diyormuş erişte yaparken bir kola almadılarda içelim, o gün annemin de aklına oraya giderken yicek içecek getirmek gelmemiş , bir iyilik yaptı yani başımıza kaktı , üstelik biz ondan istemedik diğer komşumuz ondan yardım istemiş , keşke deseydi ben yapamam yada izin vermeseydi onun evinde yapılmasına çok moralim bozuldu annemede dedim keşke eline kola alıp gitseydin ama düşünememiş ne yapalım yani başkasının evine giderken birşeyler getirmeye cekinmiş komşular ama öyle yakınlık gelip gitme yok normalde, bu kadar abartıp bağırmanın herkese anlatmanın ne anlamı var canım sıkıldı bu duruma şuan evde herkes o erişteleri görmek istemiyoruzun oldu kusura bakmayın
Biz böyle şeylerde birine kizsakta nimeti çöpe atmaya korkuyoruz, bize taş olursun Allah çarpar nimet o diye öğretildiMakarna hamurunu keserken azcık sacta çevirince güneşte çok bekletmeye gerek kalmıyor
Bide çay götürürken yanına en azından bi kek iyi olabilir
Boş çayı kimse sevmez
Öyle makarnayla uğraşırken de sağolun emek veriyorsunuz hanımlar bi renk söyleyin size başörtüsü hediye edicem falan deseydi motive etmiş olurdu hani
Zaten düşünmüş ama böyle şeyleri dile getircen ki o gün yine arkandan birşey denmesin
İnsan ilişkileri böyle çoğunlukla
Komşu gözleme yapcam gel dediğinde ben hemen tatlı yapar dahil olurum huyumdur eşitlenmiş gibi hissederim
Eleştirmek için söylemiyorum elbette komşunun çatıdan atması çok çirkince
Nimeti yere atmış resmen
O ayrı zaten en fazla gel demesi lazım çatıdan atmak falan hastalıklı hareketlerBiz böyle şeylerde birine kizsakta nimeti çöpe atmaya korkuyoruz, bize taş olursun Allah çarpar nimet o diye öğretildi
Bu kadında iyilik yap denize at düşüncesi olmadığı gibi Allah korkusu da yok belli ki
Toplumca bı ruh sağlığı testinden gecirilmemiz lazımO ayrı zaten en fazla gel demesi lazım çatıdan atmak falan hastalıklı hareketler
Oturduğumuz sokakta köylü hanımlar var kış için her sene çok güzel şeyler hazırlıyorlar, ben 27 yaşındayım buraya annem ben doğmadan taşınmış yaklaşık 30 senedir komşular, neyse konuya gelicek olursak o hanımlardan biri bir pişirimlik erişte getirmiş anneme ,ben yemedim ama evdeki herkes çok beğenmiş biz hep hazır alıyorduk daha sonra annem rica etmiş getiren kişiden nasıl yapılıyor bana anlatır mısın bizde yapalım diye, kadın demiş ki güzelim sen malzemeleri al ben sana gelir yaparım hem görüp öğrenirsin, bizde aldık, herhalde bu erişte tek olucak iş değil kadın yanına yardım için 2 komşumuzla daha konuşuyor hamur açmak için, annemede gel karşı komşuya ben söyledim onun teras katında yapicaz demiş çünkü bizim terasımız yok , neyse annem komşularla terasta eristeyi yapmışlar ama kuruması için 3 4 gün daha burada durucak sonra birşeyden geçiricez demiş üzerindeki unların dökülmesi gerektiğini anlatmışlar, annemde tmm kalsın ne zaman yapılacaksa haber edin demiş çünkü hiç bilmiyor nasıl yapılır, eve gelince gerçekten kolay yapılan birşey olmadığını anlattı annem, kadınlar komşumuz olduğu için para teklif etmek ayıp olur diye düşündük babam pazarcı meyve yada baş örtüsü hediye ederiz dedik, ama 2 gün sonra bir ses duyduk karşı komşumuz bağırıyor onların eriştesiyle ben mi uğraşıcam diyor diğer komsumuza çünkü o ondan yardım istemişti , alsınlar eriştelerini ben mi uğraşıcam sormuyorlar bile dedi ne alemde erişteler , annemde ben hergun gelip ne oldu bizim erişteler diye sormak istemedim siz dediniz ya 3 gün böyle kalıcak ben sizi bekliyordum dedi, kadın teras katından erişteleri çarşafa sarıp 4. Kattan aşağı attı tabi biz çok bozulduk , başka komşularda çıkıp bakıyor kavga ediyoruz sandılar, diğer komşu anneme bakma güzelim sen ona o kızmıştır gelinine sizden çıkarıyor dedi, kadında çok kötü oldu keşke ondan yardım istemeseydim dedi o gün tekrar, tekrar gelip onun yaptığına ne kadar üzüldüğünü anlattı , pazara gidip alışveriş yaptıklarında babam onlardan para almamış, bizde hediye aldık onlara ama bugün duydum ki o bağıran komşu diyormuş erişte yaparken bir kola almadılarda içelim, o gün annemin de aklına oraya giderken yicek içecek getirmek gelmemiş , bir iyilik yaptı yani başımıza kaktı , üstelik biz ondan istemedik diğer komşumuz ondan yardım istemiş , keşke deseydi ben yapamam yada izin vermeseydi onun evinde yapılmasına çok moralim bozuldu annemede dedim keşke eline kola alıp gitseydin ama düşünememiş ne yapalım yani başkasının evine giderken birşeyler getirmeye cekinmiş komşular ama öyle yakınlık gelip gitme yok normalde, bu kadar abartıp bağırmanın herkese anlatmanın ne anlamı var canım sıkıldı bu duruma şuan evde herkes o erişteleri görmek istemiyoruzun oldu kusura bakmayın
Ağzınızla kuş tutsanız, niye mavi değilde sarı derler bu tipler. O yüzden zerre umursamayın derim. Komşuluk böyle bir şey değil. Dengesiz biri. Durumdan rahatsızsa yine nazik bir şekilde toplayıp size verebilirdi. Uzak durun ve zerre umursamayın. Babanız para almamaış vs daha ne olsun ki zaten. Saçmalamışlar Uzak durulacak tipler.Oturduğumuz sokakta köylü hanımlar var kış için her sene çok güzel şeyler hazırlıyorlar, ben 27 yaşındayım buraya annem ben doğmadan taşınmış yaklaşık 30 senedir komşular, neyse konuya gelicek olursak o hanımlardan biri bir pişirimlik erişte getirmiş anneme ,ben yemedim ama evdeki herkes çok beğenmiş biz hep hazır alıyorduk daha sonra annem rica etmiş getiren kişiden nasıl yapılıyor bana anlatır mısın bizde yapalım diye, kadın demiş ki güzelim sen malzemeleri al ben sana gelir yaparım hem görüp öğrenirsin, bizde aldık, herhalde bu erişte tek olucak iş değil kadın yanına yardım için 2 komşumuzla daha konuşuyor hamur açmak için, annemede gel karşı komşuya ben söyledim onun teras katında yapicaz demiş çünkü bizim terasımız yok , neyse annem komşularla terasta eristeyi yapmışlar ama kuruması için 3 4 gün daha burada durucak sonra birşeyden geçiricez demiş üzerindeki unların dökülmesi gerektiğini anlatmışlar, annemde tmm kalsın ne zaman yapılacaksa haber edin demiş çünkü hiç bilmiyor nasıl yapılır, eve gelince gerçekten kolay yapılan birşey olmadığını anlattı annem, kadınlar komşumuz olduğu için para teklif etmek ayıp olur diye düşündük babam pazarcı meyve yada baş örtüsü hediye ederiz dedik, ama 2 gün sonra bir ses duyduk karşı komşumuz bağırıyor onların eriştesiyle ben mi uğraşıcam diyor diğer komsumuza çünkü o ondan yardım istemişti , alsınlar eriştelerini ben mi uğraşıcam sormuyorlar bile dedi ne alemde erişteler , annemde ben hergun gelip ne oldu bizim erişteler diye sormak istemedim siz dediniz ya 3 gün böyle kalıcak ben sizi bekliyordum dedi, kadın teras katından erişteleri çarşafa sarıp 4. Kattan aşağı attı tabi biz çok bozulduk , başka komşularda çıkıp bakıyor kavga ediyoruz sandılar, diğer komşu anneme bakma güzelim sen ona o kızmıştır gelinine sizden çıkarıyor dedi, kadında çok kötü oldu keşke ondan yardım istemeseydim dedi o gün tekrar, tekrar gelip onun yaptığına ne kadar üzüldüğünü anlattı , pazara gidip alışveriş yaptıklarında babam onlardan para almamış, bizde hediye aldık onlara ama bugün duydum ki o bağıran komşu diyormuş erişte yaparken bir kola almadılarda içelim, o gün annemin de aklına oraya giderken yicek içecek getirmek gelmemiş , bir iyilik yaptı yani başımıza kaktı , üstelik biz ondan istemedik diğer komşumuz ondan yardım istemiş , keşke deseydi ben yapamam yada izin vermeseydi onun evinde yapılmasına çok moralim bozuldu annemede dedim keşke eline kola alıp gitseydin ama düşünememiş ne yapalım yani başkasının evine giderken birşeyler getirmeye cekinmiş komşular ama öyle yakınlık gelip gitme yok normalde, bu kadar abartıp bağırmanın herkese anlatmanın ne anlamı var canım sıkıldı bu duruma şuan evde herkes o erişteleri görmek istemiyoruzun oldu kusura bakmayın
Oğle yemehini anneniz ayarlamaliydi is yaptirıp ac gonderip sonra tekrar toplanmak normal degil. Cayın yanina da birseyler yapabilirdiHanımefendi ztn Sabah 10 da herkes kahvaltısını edip toplandı , Kimse aç karnına evinden çıkıp gelmedi öğlene kadar hazır olur herkes evine gitsin işini yapsın daha sonra tekrar buluşup işleme devam ederiz demişler çünkü evler çok yakın, öğleden sonra sadece çay icmisler annem yapmış, ama kadın o gün erişteleri atmasının sebebinin sadece kola içememesini belirtmiş hediyeyle meyveleri yok saymış.
olmuyorsa bırakacaktınız. Hiç bilmediğiniz birinin evine bu kadar meşakkatli iş için niye ağırlık veriyorsunuz? Kolay mı erişte hamuru yoğurup kesmek? Valla ben biliyorum nasıl yapıldığını, herhangi bir komşu için elimi bile sürmem. 1 kilo undan yapalım dese bile, yapip satan kadınlardan al der geçerim.Kendisi dedi zaten evde olmaz o, yoksa bizim mutfak çok büyük oda biliyor büyük olduğunu ama orada olmaz dedi , mutfağın kocaman camları var güneşte görüyor
Hyr boşa gitmedi o atinca aldık evde kuruttukHiç biseye değil de sizin malzemeler malzeme parası çöpe gitti ya buraya takıldım ben
Noldu kaldı mı bu böyle ?
Para boşa gitti malzeme boşa gitti sustunuz mu
Hyr bizde o atinca evde kuruttukErişteler çöpe mi gitti şimdi?
Ben yerlere saçıldı diye düşündümHyr boşa gitmedi o atinca aldık evde kuruttuk
Bu işler imece usulü yapılır. Ve iş kimininse çayını çorbasını verir. Neticede uzun süren bir iş.Oturduğumuz sokakta köylü hanımlar var kış için her sene çok güzel şeyler hazırlıyorlar, ben 27 yaşındayım buraya annem ben doğmadan taşınmış yaklaşık 30 senedir komşular, neyse konuya gelicek olursak o hanımlardan biri bir pişirimlik erişte getirmiş anneme ,ben yemedim ama evdeki herkes çok beğenmiş biz hep hazır alıyorduk daha sonra annem rica etmiş getiren kişiden nasıl yapılıyor bana anlatır mısın bizde yapalım diye, kadın demiş ki güzelim sen malzemeleri al ben sana gelir yaparım hem görüp öğrenirsin, bizde aldık, herhalde bu erişte tek olucak iş değil kadın yanına yardım için 2 komşumuzla daha konuşuyor hamur açmak için, annemede gel karşı komşuya ben söyledim onun teras katında yapicaz demiş çünkü bizim terasımız yok , neyse annem komşularla terasta eristeyi yapmışlar ama kuruması için 3 4 gün daha burada durucak sonra birşeyden geçiricez demiş üzerindeki unların dökülmesi gerektiğini anlatmışlar, annemde tmm kalsın ne zaman yapılacaksa haber edin demiş çünkü hiç bilmiyor nasıl yapılır, eve gelince gerçekten kolay yapılan birşey olmadığını anlattı annem, kadınlar komşumuz olduğu için para teklif etmek ayıp olur diye düşündük babam pazarcı meyve yada baş örtüsü hediye ederiz dedik, ama 2 gün sonra bir ses duyduk karşı komşumuz bağırıyor onların eriştesiyle ben mi uğraşıcam diyor diğer komsumuza çünkü o ondan yardım istemişti , alsınlar eriştelerini ben mi uğraşıcam sormuyorlar bile dedi ne alemde erişteler , annemde ben hergun gelip ne oldu bizim erişteler diye sormak istemedim siz dediniz ya 3 gün böyle kalıcak ben sizi bekliyordum dedi, kadın teras katından erişteleri çarşafa sarıp 4. Kattan aşağı attı tabi biz çok bozulduk , başka komşularda çıkıp bakıyor kavga ediyoruz sandılar, diğer komşu anneme bakma güzelim sen ona o kızmıştır gelinine sizden çıkarıyor dedi, kadında çok kötü oldu keşke ondan yardım istemeseydim dedi o gün tekrar, tekrar gelip onun yaptığına ne kadar üzüldüğünü anlattı , pazara gidip alışveriş yaptıklarında babam onlardan para almamış, bizde hediye aldık onlara ama bugün duydum ki o bağıran komşu diyormuş erişte yaparken bir kola almadılarda içelim, o gün annemin de aklına oraya giderken yicek içecek getirmek gelmemiş , bir iyilik yaptı yani başımıza kaktı , üstelik biz ondan istemedik diğer komşumuz ondan yardım istemiş , keşke deseydi ben yapamam yada izin vermeseydi onun evinde yapılmasına çok moralim bozuldu annemede dedim keşke eline kola alıp gitseydin ama düşünememiş ne yapalım yani başkasının evine giderken birşeyler getirmeye cekinmiş komşular ama öyle yakınlık gelip gitme yok normalde, bu kadar abartıp bağırmanın herkese anlatmanın ne anlamı var canım sıkıldı bu duruma şuan evde herkes o erişteleri görmek istemiyoruzun oldu kusura bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?