Dedikodu yapan komşu

Evet bize yardımcı olan hanım çok üzüldü utandı, tabi ki unutulur ama keşke böyle yapmasaydı.

Bence konu kola değil. Kola bile almadı demek istemiş olabilir. Yani bence hediyeden ziyade nakit teklif etmeliydiniz, kabul etmezse hediye olabilirdi.
Ben çok haksız görmedim kadını ama öyle yok bağırmak yok aşağı atmak falan çirkefliğini gösteriyor.

Makarna hamurunu keserken azcık sacta çevirince güneşte çok bekletmeye gerek kalmıyor
Bide çay götürürken yanına en azından bi kek iyi olabilir
Boş çayı kimse sevmez
Öyle makarnayla uğraşırken de sağolun emek veriyorsunuz hanımlar bi renk söyleyin size başörtüsü hediye edicem falan deseydi motive etmiş olurdu hani
Zaten düşünmüş ama böyle şeyleri dile getircen ki o gün yine arkandan birşey denmesin
İnsan ilişkileri böyle çoğunlukla
Komşu gözleme yapcam gel dediğinde ben hemen tatlı yapar dahil olurum huyumdur eşitlenmiş gibi hissederim
Eleştirmek için söylemiyorum elbette komşunun çatıdan atması çok çirkince
Nimeti yere atmış resmen

Erişteci komşu yaptığı iyiliği tavırlarıyla kötülük haline getirmiş, çok çirkin. Yani erişte de hamur işlerinde yapılması en kolay yiyecektir. Bişeyi lezzetli yapanların o yemeği oo çok zor çok yorucu diye şişirmelerine bakmayın.Keşke kendiniz yapmayı deneseydiniz, becerirdiniz.

Karşınızdaki kişi yaptığı erişteyle size dünyaları bağışladığını sanan bir çiğ. Emin olun en baştan eliniz kolunuz dolu da gitseniz böyle insanların kapı köşelerinde söylenmelerine maruz kalırsınız. Hiç gerek yok. Anneciğiniz de hiç kafaya takmasın böyle kaba insanların komşuluğundan ne olur, iletişimi kesmek en iyisi.

Hiç biseye değil de sizin malzemeler malzeme parası çöpe gitti ya buraya takıldım ben
Noldu kaldı mı bu böyle ?
Para boşa gitti malzeme boşa gitti sustunuz mu

Biz böyle şeylerde birine kizsakta nimeti çöpe atmaya korkuyoruz, bize taş olursun Allah çarpar nimet o diye öğretildi
Bu kadında iyilik yap denize at düşüncesi olmadığı gibi Allah korkusu da yok belli ki

Biz böyle şeylerde birine kizsakta nimeti çöpe atmaya korkuyoruz, bize taş olursun Allah çarpar nimet o diye öğretildi
Bu kadında iyilik yap denize at düşüncesi olmadığı gibi Allah korkusu da yok belli ki
O ayrı zaten en fazla gel demesi lazım çatıdan atmak falan hastalıklı hareketler

Ein evinde ne işi var eristenin. Anneniz illaki 3 gun kalacagini mesakkatli is oldugunu bilir. Terasiniz yoksa yapmayın terasta yapiliyirsa kalsin desin anneniz. Ayrica ben de hic yapmadim yapani gormedim ama muhtemelen 3 gun karistirma ilgilenme vs. Vardır balkona atip 3 gun sonra toplanan bir urün yoktur herhalde. Anneniz de yani erişteyi sormaya utaniyor elin evinde yapmaya utanmiyor. Kadin balkondan attigina gore az cok deli diye duşunüp uzak durmaniz lazimdı baska vukuatı da olmuştur . Para teklif etmek neden ayip olsunki teklif etmemek sizin ayibinız

Ağzınızla kuş tutsanız, niye mavi değilde sarı derler bu tipler. O yüzden zerre umursamayın derim. Komşuluk böyle bir şey değil. Dengesiz biri. Durumdan rahatsızsa yine nazik bir şekilde toplayıp size verebilirdi. Uzak durun ve zerre umursamayın. Babanız para almamaış vs daha ne olsun ki zaten. Saçmalamışlar Uzak durulacak tipler.

Oğle yemehini anneniz ayarlamaliydi is yaptirıp ac gonderip sonra tekrar toplanmak normal degil. Cayın yanina da birseyler yapabilirdi

Kendisi dedi zaten evde olmaz o, yoksa bizim mutfak çok büyük oda biliyor büyük olduğunu ama orada olmaz dedi , mutfağın kocaman camları var güneşte görüyor
olmuyorsa bırakacaktınız. Hiç bilmediğiniz birinin evine bu kadar meşakkatli iş için niye ağırlık veriyorsunuz? Kolay mı erişte hamuru yoğurup kesmek? Valla ben biliyorum nasıl yapıldığını, herhangi bir komşu için elimi bile sürmem. 1 kilo undan yapalım dese bile, yapip satan kadınlardan al der geçerim.

Hyr boşa gitmedi o atinca aldık evde kuruttuk
Ben yerlere saçıldı diye düşündüm
Anne babanızın bu olay karşısında hissettiği herşey için çok üzüldüm onları kucaklamak istedim
Benim için ailenize sımsıkı sarılınkırılmış kalplerini tamir edin

Ortaklaşa yapılıyorsa ev sahibi yemek çay yapar budur yani ilk kez yapılan birinede bu kadar laf sayılmaz anneniz nirsey olmamış gibi gitsin yovmiyesini versin o kadının

Bu işler imece usulü yapılır. Ve iş kimininse çayını çorbasını verir. Neticede uzun süren bir iş.

Erişteler sadece serili kalmıyor. Annenizin kuruması için gidip karıştırması lazımdı. Sanırım ocakta daha sonra hafif pişirme işlemi de vardı.
Anneniz buna gitmediği için ona kaldı da mı sinirlendi orasını hiç anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…