Kızlar merhabalar. Benim dedem 7 yıl önce vefat etti. Kendisiyle çok vakit geçiremedim köyde yaşıyordu diye. Bu yıl da babaannem hasta olduğu için kızının evine taşındı köydeki evleri boş. Biz annem babamla köye gittik birkaç gün önce dede evinde kimse yok diye fareler basınca köyde olmayan halamın evinde kaldık. Neyse konuya gelirsek ben dede evini gezip albümlere bakmak istedim çünkü kendisini fazla tanımıyorum tanımak istedim, anahtarı aldık, gittik baktık, bakarken fotoğraflarını çekiyordum babam da dedi ki “bunu şehre getirelim çoğaltalım uğraşma” ben de “tamam” dedim kızlar. Albümü alırken evi gezerken dedemin ilk işinden kalma mührünü gördüm hikayesini dinledim sonra da almak istedim babam “istediğin her şeyi alabilirsin” dedi. Ben de seccadeleri, babaannemin ördüğü duvar süsü minik şeyleri, dedemin olduğunu düşündüğüm 3 yüzüğü ve bir de 3 düğmeyi aldım (düğmeleri çok seviyorum ilginç bir şekilde). Annem de sanırım birkaç çemberle birkaç tesbih aldı. Dedem hep takke takardı bulamadım babama sorduğuma göre eve gelen giden bir sürü eşyayı alıp çıkmış hatta ben çekinince bu yüzden “burası senin dede evin yani benim evim kimseden izin alamazsın çekinme” dedi. Kızlar şimdi annemle benim içimizi kurt yedi arkamızdan yağmaya geldiler demesin akrabalar? Gizli saklı da almadık amcam gördü yengem gördü bir şey demediler ama aldıklarımız da pahası olan şeyler değil. Öyle düşünseler de umursamam gerçi ama başımın ağrımasını da istemiyorum buraya her şeyden uzaklaşmaya geldim ama kendime dert edindim
şimdi gidip geri koysam yine laf olacak sorduğum arkadaşlarım “evin çocuğu olduğumu alabileceğimi kimseden izin almamam gerektiğini” söyledi (babam da dahil) ama bilemedim hiç böyle bir şey yapmamıştım kendimi garip hissettim
Hatta bu yüzden çekindiğim için dedemin bastonunu orda bıraktım almadım halbuki ananemin bastonunu da almıştım hatıra olarak duruyor evde. Siz ne düşünüyorsunuz bana bir akıl verin kızlar?