Halama haber vereceğim zaten ama evin anahtarı tüm çocuklarında varmış isteseydiler çoktan alırlardı ki almışlar zaten diye düşündüm. Bir de arka planda anlatmadığım başka mevzular da var aslında. Dedemin evi babama bırakıldı. Ama başkalarında da anahtarının olması beni biraz gerdi bir de babaanneme sormadan almak. Şehre gidince muhakkak haberdar edicem valla içim ezildi…Bence halanı arayıp söyle bana sorarsan yanlış yapmışsın
Tamam evin çocuğusun baban haklı ama eminim bir sürü kuzenin vardır hepsinin rızasını almalısın bence
İşte gerçekte yaşayınca öyle olmuyor bu konuyu başkası açsa ben de aynısını yazardım. Büyüklerden birini kaybedince baston olayına farklı yaklaşıyorsunuz ananemin bastonu da 20 yıl olmasına rağmen evde durur…Siz saydıkça bana fenalık geldi. Dedenizle pek diyaloğunuz da yokmuş. Çok yakın olsanız bir tane küçük bir şeyi hatıra diye almanızı anlarım da baston nedir ya
Anahtar var diye her istediklerini almazki insanlarHalama haber vereceğim zaten ama evin anahtarı tüm çocuklarında varmış isteseydiler çoktan alırlardı ki almışlar zaten diye düşündüm. Bir de arka planda anlatmadığım başka mevzular da var aslında. Dedemin evi babama bırakıldı. Ama başkalarında da anahtarının olması beni biraz gerdi bir de babaanneme sormadan almak. Şehre gidince muhakkak haberdar edicem valla içim ezildi…
Düğmeyi mi süs eşyası olarak kullanıcam. Yoksa kullanılmış seccadeleri mi allah aşkına yorum yazmak için yazmayın. Otantik süs eşyası almak istesem dedemin vitrinini alırdım. Arka planı da var ayrıca aile hikayeleri falan herkesin tek düze olmuyor belki bilirsiniz (ama bu cümlemi de başka yere çekecekler eminim). Neyse buraya bu konuyu açarak da başımı ağrıttım gerçekten.Genel olarak aldığınız şeyler otantik süs eşyası olarak kullanılabilecek eşyalar bu yüzden ben hatıra olarak aldığınıza pek ikna olmadım. Ben bile sadece konuyu okuyan biri olarak ikna olmadıysam akrabalarınız ne düşünmüştür bilemem artık... kaldı ki hatıra bir yada iki tane alınır fazlası hatıraya girmiyor kusura bakmayın... bu yüzden bence hoş olmamış...
Belki sizden önce, çocukları yani babanızın ve kardeşlerinin hakkıdır, bilemedimKızlar merhabalar. Benim dedem 7 yıl önce vefat etti. Kendisiyle çok vakit geçiremedim köyde yaşıyordu diye. Bu yıl da babaannem hasta olduğu için kızının evine taşındı köydeki evleri boş. Biz annem babamla köye gittik birkaç gün önce dede evinde kimse yok diye fareler basınca köyde olmayan halamın evinde kaldık. Neyse konuya gelirsek ben dede evini gezip albümlere bakmak istedim çünkü kendisini fazla tanımıyorum tanımak istedim, anahtarı aldık, gittik baktık, bakarken fotoğraflarını çekiyordum babam da dedi ki “bunu şehre getirelim çoğaltalım uğraşma” ben de “tamam” dedim kızlar. Albümü alırken evi gezerken dedemin ilk işinden kalma mührünü gördüm hikayesini dinledim sonra da almak istedim babam “istediğin her şeyi alabilirsin” dedi. Ben de seccadeleri, babaannemin ördüğü duvar süsü minik şeyleri, dedemin olduğunu düşündüğüm 3 yüzüğü ve bir de 3 düğmeyi aldım (düğmeleri çok seviyorum ilginç bir şekilde). Annem de sanırım birkaç çemberle birkaç tesbih aldı. Dedem hep takke takardı bulamadım babama sorduğuma göre eve gelen giden bir sürü eşyayı alıp çıkmış hatta ben çekinince bu yüzden “burası senin dede evin yani benim evim kimseden izin alamazsın çekinme” dedi. Kızlar şimdi annemle benim içimizi kurt yedi arkamızdan yağmaya geldiler demesin akrabalar? Gizli saklı da almadık amcam gördü yengem gördü bir şey demediler ama aldıklarımız da pahası olan şeyler değil. Öyle düşünseler de umursamam gerçi ama başımın ağrımasını da istemiyorum buraya her şeyden uzaklaşmaya geldim ama kendime dert edindimşimdi gidip geri koysam yine laf olacak sorduğum arkadaşlarım “evin çocuğu olduğumu alabileceğimi kimseden izin almamam gerektiğini” söyledi (babam da dahil) ama bilemedim hiç böyle bir şey yapmamıştım kendimi garip hissettim Hatta bu yüzden çekindiğim için dedemin bastonunu orda bıraktım almadım halbuki ananemin bastonunu da almıştım hatıra olarak duruyor evde. Siz ne düşünüyorsunuz bana bir akıl verin kızlar?
Anam baston dami varmış ben okurken yuh diyerek okudum orayı kaçırmışımSiz saydıkça bana fenalık geldi. Dedenizle pek diyaloğunuz da yokmuş. Çok yakın olsanız bir tane küçük bir şeyi hatıra diye almanızı anlarım da baston nedir ya
Benim köyüm karadenizin dağında arkadaşlar köy ahalisi öyle olmuyor arazi için birbirine çirkeflikler yapılan bir yer. Konunun başında da köy yazmıştım köy ortamını bilen yorum yazsın lütfen. Ben de şehirde doğma büyümeyin de o işler öyle olmuyor. Zaten dingonun ahırı gibi halıları saatleri dedemin antika silahlarını toplayıp gitmişler.Anahtar var diye her istediklerini almazki insanlar
Ben mesela kimseye sormadan başkasının iğnesini bile almam
Kızlar merhabalar. Benim dedem 7 yıl önce vefat etti. Kendisiyle çok vakit geçiremedim köyde yaşıyordu diye. Bu yıl da babaannem hasta olduğu için kızının evine taşındı köydeki evleri boş. Biz annem babamla köye gittik birkaç gün önce dede evinde kimse yok diye fareler basınca köyde olmayan halamın evinde kaldık. Neyse konuya gelirsek ben dede evini gezip albümlere bakmak istedim çünkü kendisini fazla tanımıyorum tanımak istedim, anahtarı aldık, gittik baktık, bakarken fotoğraflarını çekiyordum babam da dedi ki “bunu şehre getirelim çoğaltalım uğraşma” ben de “tamam” dedim kızlar. Albümü alırken evi gezerken dedemin ilk işinden kalma mührünü gördüm hikayesini dinledim sonra da almak istedim babam “istediğin her şeyi alabilirsin” dedi. Ben de seccadeleri, babaannemin ördüğü duvar süsü minik şeyleri, dedemin olduğunu düşündüğüm 3 yüzüğü ve bir de 3 düğmeyi aldım (düğmeleri çok seviyorum ilginç bir şekilde). Annem de sanırım birkaç çemberle birkaç tesbih aldı. Dedem hep takke takardı bulamadım babama sorduğuma göre eve gelen giden bir sürü eşyayı alıp çıkmış hatta ben çekinince bu yüzden “burası senin dede evin yani benim evim kimseden izin alamazsın çekinme” dedi. Kızlar şimdi annemle benim içimizi kurt yedi arkamızdan yağmaya geldiler demesin akrabalar? Gizli saklı da almadık amcam gördü yengem gördü bir şey demediler ama aldıklarımız da pahası olan şeyler değil. Öyle düşünseler de umursamam gerçi ama başımın ağrımasını da istemiyorum buraya her şeyden uzaklaşmaya geldim ama kendime dert edindimşimdi gidip geri koysam yine laf olacak sorduğum arkadaşlarım “evin çocuğu olduğumu alabileceğimi kimseden izin almamam gerektiğini” söyledi (babam da dahil) ama bilemedim hiç böyle bir şey yapmamıştım kendimi garip hissettim Hatta bu yüzden çekindiğim için dedemin bastonunu orda bıraktım almadım halbuki ananemin bastonunu da almıştım hatıra olarak duruyor evde. Siz ne düşünüyorsunuz bana bir akıl verin kızlar?
Kızlar merhabalar. Benim dedem 7 yıl önce vefat etti. Kendisiyle çok vakit geçiremedim köyde yaşıyordu diye. Bu yıl da babaannem hasta olduğu için kızının evine taşındı köydeki evleri boş. Biz annem babamla köye gittik birkaç gün önce dede evinde kimse yok diye fareler basınca köyde olmayan halamın evinde kaldık. Neyse konuya gelirsek ben dede evini gezip albümlere bakmak istedim çünkü kendisini fazla tanımıyorum tanımak istedim, anahtarı aldık, gittik baktık, bakarken fotoğraflarını çekiyordum babam da dedi ki “bunu şehre getirelim çoğaltalım uğraşma” ben de “tamam” dedim kızlar. Albümü alırken evi gezerken dedemin ilk işinden kalma mührünü gördüm hikayesini dinledim sonra da almak istedim babam “istediğin her şeyi alabilirsin” dedi. Ben de seccadeleri, babaannemin ördüğü duvar süsü minik şeyleri, dedemin olduğunu düşündüğüm 3 yüzüğü ve bir de 3 düğmeyi aldım (düğmeleri çok seviyorum ilginç bir şekilde). Annem de sanırım birkaç çemberle birkaç tesbih aldı. Dedem hep takke takardı bulamadım babama sorduğuma göre eve gelen giden bir sürü eşyayı alıp çıkmış hatta ben çekinince bu yüzden “burası senin dede evin yani benim evim kimseden izin alamazsın çekinme” dedi. Kızlar şimdi annemle benim içimizi kurt yedi arkamızdan yağmaya geldiler demesin akrabalar? Gizli saklı da almadık amcam gördü yengem gördü bir şey demediler ama aldıklarımız da pahası olan şeyler değil. Öyle düşünseler de umursamam gerçi ama başımın ağrımasını da istemiyorum buraya her şeyden uzaklaşmaya geldim ama kendime dert edindimşimdi gidip geri koysam yine laf olacak sorduğum arkadaşlarım “evin çocuğu olduğumu alabileceğimi kimseden izin almamam gerektiğini” söyledi (babam da dahil) ama bilemedim hiç böyle bir şey yapmamıştım kendimi garip hissettim Hatta bu yüzden çekindiğim için dedemin bastonunu orda bıraktım almadım halbuki ananemin bastonunu da almıştım hatıra olarak duruyor evde. Siz ne düşünüyorsunuz bana bir akıl verin kızlar?
Bence almaniz hoş değil. Babanız izin vermis diger kardeslerden de izin istemeliydiniz. amacam yengem gordu demissiniz ama sordunuz mu alabilirmiyim diye. Bana biraz yağma geldiKızlar merhabalar. Benim dedem 7 yıl önce vefat etti. Kendisiyle çok vakit geçiremedim köyde yaşıyordu diye. Bu yıl da babaannem hasta olduğu için kızının evine taşındı köydeki evleri boş. Biz annem babamla köye gittik birkaç gün önce dede evinde kimse yok diye fareler basınca köyde olmayan halamın evinde kaldık. Neyse konuya gelirsek ben dede evini gezip albümlere bakmak istedim çünkü kendisini fazla tanımıyorum tanımak istedim, anahtarı aldık, gittik baktık, bakarken fotoğraflarını çekiyordum babam da dedi ki “bunu şehre getirelim çoğaltalım uğraşma” ben de “tamam” dedim kızlar. Albümü alırken evi gezerken dedemin ilk işinden kalma mührünü gördüm hikayesini dinledim sonra da almak istedim babam “istediğin her şeyi alabilirsin” dedi. Ben de seccadeleri, babaannemin ördüğü duvar süsü minik şeyleri, dedemin olduğunu düşündüğüm 3 yüzüğü ve bir de 3 düğmeyi aldım (düğmeleri çok seviyorum ilginç bir şekilde). Annem de sanırım birkaç çemberle birkaç tesbih aldı. Dedem hep takke takardı bulamadım babama sorduğuma göre eve gelen giden bir sürü eşyayı alıp çıkmış hatta ben çekinince bu yüzden “burası senin dede evin yani benim evim kimseden izin alamazsın çekinme” dedi. Kızlar şimdi annemle benim içimizi kurt yedi arkamızdan yağmaya geldiler demesin akrabalar? Gizli saklı da almadık amcam gördü yengem gördü bir şey demediler ama aldıklarımız da pahası olan şeyler değil. Öyle düşünseler de umursamam gerçi ama başımın ağrımasını da istemiyorum buraya her şeyden uzaklaşmaya geldim ama kendime dert edindimşimdi gidip geri koysam yine laf olacak sorduğum arkadaşlarım “evin çocuğu olduğumu alabileceğimi kimseden izin almamam gerektiğini” söyledi (babam da dahil) ama bilemedim hiç böyle bir şey yapmamıştım kendimi garip hissettim Hatta bu yüzden çekindiğim için dedemin bastonunu orda bıraktım almadım halbuki ananemin bastonunu da almıştım hatıra olarak duruyor evde. Siz ne düşünüyorsunuz bana bir akıl verin kızlar?
Genel olarak aldığınız şeyler otantik süs eşyası olarak kullanılabilecek eşyalar bu yüzden ben hatıra olarak aldığınıza pek ikna olmadım. Ben bile sadece konuyu okuyan biri olarak ikna olmadıysam akrabalarınız ne düşünmüştür bilemem artık... kaldı ki hatıra bir yada iki tane alınır fazlası hatıraya girmiyor kusura bakmayın...özellikle babanne yaşarken bence hiç hoş olmamış...
Annem de sanırım birkaç çemberle birkaç tesbih aldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?