Dayıma ne desem doğru olur acaba?

ew_perisi

Affeyle Ya Rab!!!
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2008
259
1
96
Karabük
konuyu tam olarak doğru yere mi açtım bilmiyorum öncelikle yanlış yere açmışsam affola

konu direkt benimle ilgili değil. Dayım ve eşiyle ilgili. 5yıllık evliler dayım 27yaşında eşide 23. Evlendiklerinden bu yana aralarında aman aman kuvvetli bir bağ yok. 1saat kadar önce dayımın eşi beni aradı ve artık boşanmak istediğini dayıma tahammül edemediğini yaaa benim yada annemin dayımla konuşmasını yada evi terkedeceğini söyledi. Ben hiç bir şey demedim telefonu anneme verdim annemle epey bi konuştu annem tabi hep alttan aldı sabret canım olur böyle şeyler canım...vs vs.

Annem telefonu kapattı ve benden dayımla görüşme mi istedi(dayımla aram çok iyidir aramızda çok fazla yaş farkı olmamasından dolayı hep arkadaşım gibi olmuştur) bende tamam konuşurum ama ben dayıma karşı eşini savunmam anne dedim çünkü bence eşi haksız. Dayımın kayınvalidesinin evi dayımların evine oldukça yakın bi yarım saatlik mesafe var yada yok ama dayımın eşi hep annesinde yada annesi onda. Dayım işten gelir karısı annesinde evde ne yemek var ne ev temiz yada annesi onlarda. Tamam anadır gelir ama bu kadar da olmaz bunlar yeni evliler insan bir düşünür hiç mi özel hayatı yok bunların hadi gündüz geldin kızının evine eee ne demeye kalıyorsun mübarek kadın git evine evin ne kadar ki. Sonra annesi köyüne gider(babası vefat etmiş annesini bağlayan bir şey yok) kızınıda çağırır yaa her sefer her sefer neden çağırıyorsun ki kızını onun eşi var bi evi sorumlulukları var. Dayım işten gelir evde karı yok evde yemek yok o da arkadaşlarına takıldı hep evden eşinden soğudu gitti. Şu an eşiyle iki ev arkadaşı gibiler kim nerde ne yapıyor ikisininde birbiriyle alakası yok. Dayımın eşi bi gün muhabbet arasında bizim mehmetle cinsel hayatımız ölü ayda bir ya bir şeyler olur yada olmaz demişti ben şaşırmıştım ne zamandan beri böyle demiştim hemen hemen evliliğimizin 2.yılından beri böyle demişti.

bence bunun sorumlusu kendisi şimdi ben gidip dayıma ne diyeyim ki? Sizce de öyle değil mi? Bir kadın kocasıyla ilgilenmiyorsa, eviyle alakası yoksa erkekte mutluluğu başka şeylerde aramaz mı? Yanlış mı düşünüyorum ben arkadaşlar? Nasıl konuşayım, dayıma ne diyeyim bu konuda?

şimdi de hanımefendi gelmiş işte mehmet eve gelmiyor, benimle ilgilenmiyor? onu bu hala getiren sensin şimdi neden gelip bizi arayıp tehdit eder gibi ben çeker giderim diyorsun ki?

Son düzenleme:
Bence siz karışmayın. Eşler arasında olan eşler arasında çözülmeli. Yengenizlede konuşun kendi aralarında halletmesi gerektiklerini söyleyin. Onların iletişim eksikliği var sanırım. Sorunlarını kendi aralarında konuşarak halletmeliler.

biz bu zamana kadar karışmadık zaten ama kendi arayıp konuşun deyince konuşma gereği duyduk. Aralarında ne yazıkki bir eş muhabbeti yok ancak yapabildikleri şey etrafı çeker giderimlerle tehdit etmek

böyle bi durumda konuşmanın yiğene düştüğünü ilk defa görüyorum, her ne kadr arkadaşta olsanız sen konuşma bence
ama madem arkadaş gibisiniz dayınla konuşabilirsin dayıcım rahatsız olduğun konuları yengemle açıkça konuş diye yönlendirebilirsin bence
ama illaki bi akrabanın konuşması gerekiyorsa bu bi büyük olmalı bence
sen o büyükten daha akılsız ya da daha kötü konuşacak değilsin ama toplumsal şartlanmalarımız sebebiyle bi büyüğün lafına daha çok itibar edilir
ama dediğim gibi önce kendileri sorunlarını konuşup masaya yatırmalı

bu arada yengenin annesine kızmışsın ama herşey yenge bitiyor, mesela köye gitmek istemezse gitmez, kızının başına silah dayamıyo ya

ben yengemin annesine sedece köye çağırdığı için kızmıyorum yanii kızı kumandalı ve kumandası annesinin elinde adeta. Elbette büyükler konuşmalı eşi çekip gitse yada büyüklerin bundan haberi olsa elbette bana düşmez konuşmak ama şu an benim konuşmam daha iyi olacak en azından belki büyükler duymadan eşiyle bizim sıkıntımız şu gel bir konuşalım diyecek dayım.

bende onu diyorum işte canım dayını yönlendirebilirsin konuşmaları için, yoksa "çekip giderim ha" bi iletişim şekli değil
anladığım kadarıyla sadece b,rbirlerine küsüp trip yapıyolar, gel şu sorunumuzu konuşalım diyen yok

dediğim gibi aralarında iletişim bozukluğu var sanki dayım arkadaşlarıyla eşide annesiyle evli birbirlerinden bihaberler

biz bu zamana kadar karışmadık zaten ama kendi arayıp konuşun deyince konuşma gereği duyduk. Aralarında ne yazıkki bir eş muhabbeti yok ancak yapabildikleri şey etrafı çeker giderimlerle tehdit etmek

Giderim diye tehdit etmesi gereken siz değilsiniz ama sizinle evli değilki.....
Bence yengenizi arayın muhatabı siz olmadığını söyleyin. Ne kadar arkadaş gibide olsanız dayınızla o sizin dayınız taraflı olucaksınızdır.
İyi olur kendilerinden bilirler, kötü olur sizden bilirler. Kesinlikle karışmayın. Yengenize söyleyin içinde ne varsa dayınızı alsın karşına konuşsun. Problemleri çözmesi gereken siz değilsiniz...

dediğiniz gibi onlar iyi olurda arada kötü olan biz mi oluruz acaba:26:

siz karışmayın hiç birşeye...
hatta sizi aradıklarında dinlerken yorum dahi yapmayın...
kocaman insanlar oturup kendileri çözsünler sorunlarını..

kesinlikle katılıyorum, szi ister istemez dayınızla konuşurken taraflı olacaksınızdır, araya yorumunuz karışır falan sonra herşey sizin üzerinize kalır. bence karı koca arasındaki meseleye kesinlikle dahil olmayın, bunu onlar isteselere bile.şimdi gel konuş aramızı bul derler, yarın o dedikleri unutulur oklar sizin üzerinize çevrilir.

Yengenize azcık hatalarını çıtlatın, dayınıza da eşini karşısına alıp güzelce konuşmalarını, yapıcı olmalarını, aradaki saygıyı kaybetmeden konuşmalarını önerin bence. Ama yengenizi kırmadan hatalarını belirtin, dayınıza da ''yengem aradı böyle dedi'' demeyin, madem arkadaş gibisiniz, laf arasında konuyu çekin oraya
Daha fazlasına siz karışmayın, umarım her şey yoluna girer. Yengeniz çok küçük yaşta evlenmiş, İlşkileri de baştan beri pek normal olmamış ki kızcağız alışsın evlilik hayatına. Bu yüzden bocalaması da, bazen sorumluluk alamaması da kabul edilecek şeyler. Yapıcı olmak lazım :26:

canım son durum ne inşallah çözülmüştür sorunlar.. ortada bi yuva var sonuçta...

benim etrafımdaki evliliklerin ilk yıllarıda böyle geciyo genelde 2.5 yıl sonra hersey yoluna giriyo... bence annen bi büyük olarak ikisinie karşısına alarak konuşmalı....

bu arada ben 1 ay önce Hacı Bektaşa ikinci kez gelmiştim.. çok seviyorum orayı, sen nerdensin ??

bence hiç yengenin aradığını filan söyleme.
ama dayına evlerine gitti onu göremediğini ve üzüldüğünü ayrıca onun son aylarda çok fazla dışarı çıktığını düşündüğünü söyle. bunun seni üzdüğünü belirt. nedenini sor. eminim ki o birşeyler söyleyecektir sana seninde tahmin ettiğin şeyleri büyük ihtimalle. o zaman da "dayıcım bunları yengeme söyle bence. bu bubu davranışlarını sevmiyorum düzeltmeni istiyorum" de. "belki onun da senin düzeltmeni istediği davranışlar vardır oturur konuşursunuz" desen bence daha iyi olabilir. doğrudan konuya dahil olursan inan sen kötü oluyorsun.

ayrılırlarsa onları sen ayırmış olursun. dayına yengeni kötülemiş ya da yengene dayını kötülemiş olursun.

evet bu iyi fikir gerçekten
en iyisi hiç bir şey bilmiyormuş gibi yaklaşmak olur herhalde
teşekkür ederim

yok canım ne yazıkki çözülmedi daha bekliyoruz
bunlar evleneli5yıl oldu ve hala oturmadı evlilikleri en önemlisi de ortada bir çocuk var
yengem bizi arayana kadar annem yada ben hiç bi zaman müdahele etmedik
konuşmak iyi mi olur yada kötü mü bilemiyorum canım
bir yandan da sonradan kötü olmak var işin içinde

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…