Bence siz karışmayın. Eşler arasında olan eşler arasında çözülmeli. Yengenizlede konuşun kendi aralarında halletmesi gerektiklerini söyleyin. Onların iletişim eksikliği var sanırım. Sorunlarını kendi aralarında konuşarak halletmeliler.
böyle bi durumda konuşmanın yiğene düştüğünü ilk defa görüyorum, her ne kadr arkadaşta olsanız sen konuşma bence
ama madem arkadaş gibisiniz dayınla konuşabilirsin dayıcım rahatsız olduğun konuları yengemle açıkça konuş diye yönlendirebilirsin bence
ama illaki bi akrabanın konuşması gerekiyorsa bu bi büyük olmalı bence
sen o büyükten daha akılsız ya da daha kötü konuşacak değilsin ama toplumsal şartlanmalarımız sebebiyle bi büyüğün lafına daha çok itibar edilir
ama dediğim gibi önce kendileri sorunlarını konuşup masaya yatırmalı
bu arada yengenin annesine kızmışsın ama herşey yenge bitiyor, mesela köye gitmek istemezse gitmez, kızının başına silah dayamıyo ya
ben yengemin annesine sedece köye çağırdığı için kızmıyorum yanii kızı kumandalı ve kumandası annesinin elinde adeta. Elbette büyükler konuşmalı eşi çekip gitse yada büyüklerin bundan haberi olsa elbette bana düşmez konuşmak ama şu an benim konuşmam daha iyi olacak en azından belki büyükler duymadan eşiyle bizim sıkıntımız şu gel bir konuşalım diyecek dayım.
bende onu diyorum işte canım dayını yönlendirebilirsin konuşmaları için, yoksa "çekip giderim ha" bi iletişim şekli değil
anladığım kadarıyla sadece b,rbirlerine küsüp trip yapıyolar, gel şu sorunumuzu konuşalım diyen yok
biz bu zamana kadar karışmadık zaten ama kendi arayıp konuşun deyince konuşma gereği duyduk. Aralarında ne yazıkki bir eş muhabbeti yok ancak yapabildikleri şey etrafı çeker giderimlerle tehdit etmek
Giderim diye tehdit etmesi gereken siz değilsiniz ama sizinle evli değilki.....
Bence yengenizi arayın muhatabı siz olmadığını söyleyin. Ne kadar arkadaş gibide olsanız dayınızla o sizin dayınız taraflı olucaksınızdır.
İyi olur kendilerinden bilirler, kötü olur sizden bilirler. Kesinlikle karışmayın. Yengenize söyleyin içinde ne varsa dayınızı alsın karşına konuşsun. Problemleri çözmesi gereken siz değilsiniz...
Giderim diye tehdit etmesi gereken siz değilsiniz ama sizinle evli değilki.....
Bence yengenizi arayın muhatabı siz olmadığını söyleyin. Ne kadar arkadaş gibide olsanız dayınızla o sizin dayınız taraflı olucaksınızdır.
İyi olur kendilerinden bilirler, kötü olur sizden bilirler. Kesinlikle karışmayın. Yengenize söyleyin içinde ne varsa dayınızı alsın karşına konuşsun. Problemleri çözmesi gereken siz değilsiniz...
Anlamadığım bir sorun var:
Evliliği yaşayan dayın ve yengen.
Annen ve sen ne alaka şimdi?
:44:
bence hiç yengenin aradığını filan söyleme.
ama dayına evlerine gitti onu göremediğini ve üzüldüğünü ayrıca onun son aylarda çok fazla dışarı çıktığını düşündüğünü söyle. bunun seni üzdüğünü belirt. nedenini sor. eminim ki o birşeyler söyleyecektir sana seninde tahmin ettiğin şeyleri büyük ihtimalle. o zaman da "dayıcım bunları yengeme söyle bence. bu bubu davranışlarını sevmiyorum düzeltmeni istiyorum" de. "belki onun da senin düzeltmeni istediği davranışlar vardır oturur konuşursunuz" desen bence daha iyi olabilir. doğrudan konuya dahil olursan inan sen kötü oluyorsun.
ayrılırlarsa onları sen ayırmış olursun. dayına yengeni kötülemiş ya da yengene dayını kötülemiş olursun.
canım son durum ne inşallah çözülmüştür sorunlar.. ortada bi yuva var sonuçta...
benim etrafımdaki evliliklerin ilk yıllarıda böyle geciyo genelde 2.5 yıl sonra hersey yoluna giriyo... bence annen bi büyük olarak ikisinie karşısına alarak konuşmalı....
bu arada ben 1 ay önce Hacı Bektaşa ikinci kez gelmiştim.. çok seviyorum orayı, sen nerdensin ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?