- 4 Mart 2016
- 3.084
- 2.810
- 83
Güneş ışığı birebirmiş bu durum için. Doktor tavsiyesi ile deneyen arkadaşım demişti.çıldırıcam
Emziriyorum ve 9 gün boyunca göğüs ucu yarası kanaması ile uğraştım. Tam rahatlamıştım bugün öyle bir acıdı ki canım resmen inleye inleye emzirdim
Ne yapıcam böyle nasıl emziricem. Biraz ara verip mama versem bebeğim acaba memeyi bırakır mı diye endişeleniyorum.
Bir türlü pozisyon tutturamadık sol göğsümü bir türlü alamıyor.
Alamayınca sinirlenip çekiştiriyor ağzıyla.
Ben ona yetememekten çok korkuyorum.
Doyuyor farkındayım ama bu şekilde emzirmek bana eziyet emmek de ona eziyet oluyor.
Bugün resmen sinirlendi bebeğim mememi alamayınca
Uzanarak denedim,olmuyor. Birde sürekli emmek istiyor bugün en fazla yarım saat ara verdik 2 den 6 ya kadar sürekli emdi.
Doktorumuz normal dedi,kilo alımı da var yani doymuyor veya sütüm yetmiyor meselesi değil. Bende her istediğinde emzirdim ama artık acıdan çıldırmak üzereyim.
Bana yardım edin ne yapmam lazım? Mama takviyesi mı vereyim bir iki kez en azından göğüslerim iyileşene kadar? Siz neler yaptınız?
Aslında var,ama kızım bensiz pek durmuyor bu günlerde :) yani emiyor kucağımda duruyor bir süre. Yatağına koyduğumda mızmızlanıyor bende yanımdan ayıramıyorum. Karbonatlı su yaptım dünden beri sürüyorum düzeldi gibiGüneş ışığı birebirmiş bu durum için. Doktor tavsiyesi ile deneyen arkadaşım demişti.
Bilmiyorum, evde kimsenin görmeden güneş alabileceğiniz bir alan var mı?
Aa çok ilginç hiç duymamıştım..Yorumlarin hepsini okumadim bilmiyorum yazan oldu mu.tahinin uzerinde olusan yagi surun cok faydasini gorursunuz
Bende çare bulamamistim acilar icinde emzirmistim sizi cok iyi anlıyorum bir sure sonra gececek ins.buradaki arkadaslarin tavsiyelerini degerlendirin gule gule buyutun bebeginizi...
Bende de yara olmuştu amaa sızlaya sızlaya verdimm, ama sütüm az oldugundan ara ara mama da takviyede bulundum... Ama siz vermeyin sütünüz yetiyorsa, lansinoh krem çok iyi gelmişti onu deneyin.
Lansinoh alicaksin surup bir memeyi dinlendirirken digerini vericeksin acisina dayanip..3saat digeriyle emzirme mesela o iyilesme kaydediyor. Sonra digerini ver o iyilesmis gibi olan daha az acir.
Gececek. Ilk gunku acilari hala hatirlyorum ben de aglaya aglaya emziriyordum
Gecmis olsun..
Lansinoh bebek icin zararsiz.yikamaya gerek yok. Basta icime sinmemisti yikiyordum ama artik pes edip ykamayinca iyilestim ben.
Bi de cok cok sur..
çıldırıcam
Emziriyorum ve 9 gün boyunca göğüs ucu yarası kanaması ile uğraştım. Tam rahatlamıştım bugün öyle bir acıdı ki canım resmen inleye inleye emzirdim
Ne yapıcam böyle nasıl emziricem. Biraz ara verip mama versem bebeğim acaba memeyi bırakır mı diye endişeleniyorum.
Bir türlü pozisyon tutturamadık sol göğsümü bir türlü alamıyor.
Alamayınca sinirlenip çekiştiriyor ağzıyla.
Ben ona yetememekten çok korkuyorum.
Doyuyor farkındayım ama bu şekilde emzirmek bana eziyet emmek de ona eziyet oluyor.
Bugün resmen sinirlendi bebeğim mememi alamayınca
Uzanarak denedim,olmuyor. Birde sürekli emmek istiyor bugün en fazla yarım saat ara verdik 2 den 6 ya kadar sürekli emdi.
Doktorumuz normal dedi,kilo alımı da var yani doymuyor veya sütüm yetmiyor meselesi değil. Bende her istediğinde emzirdim ama artık acıdan çıldırmak üzereyim.
Bana yardım edin ne yapmam lazım? Mama takviyesi mı vereyim bir iki kez en azından göğüslerim iyileşene kadar? Siz neler yaptınız?
gayet yeterli , bolca emzirin, saglıkla büyütün..Sütümü sağdım 60 ml çıktı normal değil mı? 10 günlük bebeğim henüz
Canım o kremin bana hiç bir faydası olmadı ya. 2 tüp bitirdim malesef işe yaramadı belki de yanlış duruş yüzünden olabilir. Şimdi çok şükür karbonatlı su iyi geldi son iki emzirmeden ben bile keyif aldımGecmis olsun .sakin emzirmeyi birakmayin sutunuz azalir ayni hatayi yaptim maalesef hicbirse bebegin emdigi gibi olmuyo .niraz ara vereyim iyilessin dedim tumden birakmisti bebegim.biraz acisina dayanacsksin emzirdikten sonra lansinoh sur bana cok faydasi olmustu.
Sudocrem çok iyi geliyor. 15 gün ağlayarak emzirdim resmen. Şişlik de varsa eğer bebek ememediğin dolayı kaynar suyun içine havlu atın ve sıkın göğüsünüze sarın. Oda yumuşatıyor. Emzirmeden ve emdikten sonra sudocrem sürün mutlaka. Bir müddet sonra geçiyor zaten.. Mama vermeyi kesinlikle düşünmeyin. Ben 6 ay sadece emzirdim. ve 2 yaşına kadar emdi kızım. Zor bir süreçti emmek istemediği de oldu. Ama sabredin.. Her şey yoluna girince rahat edeceksiniz..
Ben de emzirirken çok çekmiştim. Lansinoh krem ayva çekirdeği zeytinyağı tahin yağı hepsini denedim faydası da oldu. Ama en önemlisi bebeğini doğru emzirmelisin. Doğru emzirmeyi başardıktan kısa bir süre sonra tüm acılarım geçti. Doğru emzirmek için youtube dan video izleyebilirsin. Kısaca şöyle oluyor; Memenin ucunu değil kahverengi olan tüm daireyi bebeğinin ağzına vermelisin. Bebeğin ağlarken ağzını iyice açtığı bir sırada ucunu değil bayaa bir kısmını tüm kahverengi bölge ağzının içinde olacak şekilde ver. Farkı göreceksin. Allah sabır versin canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?