Dayanamıyorum:(

Lansinoh alicaksin surup bir memeyi dinlendirirken digerini vericeksin acisina dayanip..3saat digeriyle emzirme mesela o iyilesme kaydediyor. Sonra digerini ver o iyilesmis gibi olan daha az acir.
Gececek. Ilk gunku acilari hala hatirlyorum ben de aglaya aglaya emziriyordum
Gecmis olsun..
Lansinoh bebek icin zararsiz.yikamaya gerek yok. Basta icime sinmemisti yikiyordum ama artik pes edip ykamayinca iyilestim ben.
Bi de cok cok sur..

Bende de yara olmuştu amaa sızlaya sızlaya verdimm, ama sütüm az oldugundan ara ara mama da takviyede bulundum... Ama siz vermeyin sütünüz yetiyorsa, lansinoh krem çok iyi gelmişti onu deneyin.

Bende çare bulamamistim acilar icinde emzirmistim sizi cok iyi anlıyorum bir sure sonra gececek ins.buradaki arkadaslarin tavsiyelerini degerlendirin gule gule buyutun bebeginizi...

Yorumlarin hepsini okumadim bilmiyorum yazan oldu mu.tahinin uzerinde olusan yagi surun cok faydasini gorursunuz

Güneş ışığı birebirmiş bu durum için. Doktor tavsiyesi ile deneyen arkadaşım demişti.

Bilmiyorum, evde kimsenin görmeden güneş alabileceğiniz bir alan var mı?

Güneş ışığı birebirmiş bu durum için. Doktor tavsiyesi ile deneyen arkadaşım demişti.

Bilmiyorum, evde kimsenin görmeden güneş alabileceğiniz bir alan var mı?
Aslında var,ama kızım bensiz pek durmuyor bu günlerde :) yani emiyor kucağımda duruyor bir süre. Yatağına koyduğumda mızmızlanıyor bende yanımdan ayıramıyorum. Karbonatlı su yaptım dünden beri sürüyorum düzeldi gibi

Yorumlarin hepsini okumadim bilmiyorum yazan oldu mu.tahinin uzerinde olusan yagi surun cok faydasini gorursunuz
Aa çok ilginç hiç duymamıştım..
denim bakalım gerçi karbonatlı su iyi geldi gibi biraz daha rahat emzirdim çok şükür

Bende çare bulamamistim acilar icinde emzirmistim sizi cok iyi anlıyorum bir sure sonra gececek ins.buradaki arkadaslarin tavsiyelerini degerlendirin gule gule buyutun bebeginizi...

Çok teşekkür ederim. Dünden beri karbonatlı su sürüyorum sık sık,sanki rahatladım gibi. Öyle aman aman bir ağrım olmadı son emzirmede

Bende de yara olmuştu amaa sızlaya sızlaya verdimm, ama sütüm az oldugundan ara ara mama da takviyede bulundum... Ama siz vermeyin sütünüz yetiyorsa, lansinoh krem çok iyi gelmişti onu deneyin.

Sütümü sağdım 60 ml çıktı normal değil mı? 10 günlük bebeğim henüz

3 saat dursa belki o işe yarayacaktı ama durmuyor ne yazık ki :) sık sık saatte bir bazen üst üste emmek istediği de oldu. Bir gece sabah 6 bucuğa kadar emzirdim. Demek ki iyi tutamadığından doyamıyordu. Onda yara yapıyor haliyle. Düzene girecek bugünden sonra daha iyi emzirmeye başladım :)
Göğüslerim de az da olsa hafifledi acısı en azından çığlık çığlığa kalmıyorum :))

canım çok geçmiş olsun konunu görünce birden o çektiğim gögüs acılarını yaşadım sanki saniyelik.. artık yarılmıştı ve her emzirmede kanıyordu oglum emiyordu ben ağlıyordum
sezeryan ağrısında felan ne varmış '' dedim kendi kendime kabus gibi senı çok iyi anlıyorum :/
ben herşeyi denedim çözüm olmadı çünkü sürekli emdiği için iyileşmeye fırsat olmuyor
sakın sütünü sağma makine daha kötü yapıyor aman deyim
ben acılar içinde emzirdim..
o emerken bağırmayım diye dişlerimin arasına bez koyar beze bastırırdım dişlerimi .. beynim uyuşurdu o acıdan başım döner tansiyonum düşer ter dökerdim.
gececek lütfen sabret. her anne yaşıyor bu acı olayı.
sana bir kaç tavsiye vereyim. bende işe yarayan acımı dindiren
gögüslerini emzirmeden evvel sütünle sil. kuru kuru sakın verme
eczanelerde lansinoh krem satılıyor bunu al ve sürekli sür yıkamana gerek yok çok rahatlatıyor. hemen aldır vakit kaybetme
eczanelerde satılan e vitamini kapsülleri var ben onları kırıp sürüyordum. emzirirken yıkıyordum buda çok iyi geldi.
birde soganı közleyip koymuştm
ayrıca emzirme sütyeni felan giyme daha cok sürtüyor gögüslerine. daha çok acıtıyor
sadece atlet giy.
bu uyguladıklarım tam olarak geçirmese de rahatlattı zamanla geçiyor . sen güçlü bir annesin sabret lütfen
birde ben gece mama veriyordum ama sadece gece gögüslerim sabaha kadar rahatlasın diye yoksa dayanacak gücüm kalmamıştı.. en azından 3 4 saat felan emmiyor biraz kendime geliyordum.

Kızım dogduktan sonra bende memecundan baya çektim. Çok kuvvetli cekiyordu. Resmen icimden parça kopuyordu sanki. 1.5 ayda falan iyileşti. Bir emzirip bir mama vermekten zarar gelmez. Hemen bırakmaz. Zaten bazı dönemlerde bırakmaya çalısıyorlar o zaman aç bırakırsanız biraz geri memeyi alir. Tecrübeyle sabittir.

Gecmis olsun .sakin emzirmeyi birakmayin sutunuz azalir ayni hatayi yaptim maalesef hicbirse bebegin emdigi gibi olmuyo .niraz ara vereyim iyilessin dedim tumden birakmisti bebegim.biraz acisina dayanacsksin emzirdikten sonra lansinoh sur bana cok faydasi olmustu.

Ben de emzirirken çok çekmiştim. Lansinoh krem ayva çekirdeği zeytinyağı tahin yağı hepsini denedim faydası da oldu. Ama en önemlisi bebeğini doğru emzirmelisin. Doğru emzirmeyi başardıktan kısa bir süre sonra tüm acılarım geçti. Doğru emzirmek için youtube dan video izleyebilirsin. Kısaca şöyle oluyor; Memenin ucunu değil kahverengi olan tüm daireyi bebeğinin ağzına vermelisin. Bebeğin ağlarken ağzını iyice açtığı bir sırada ucunu değil bayaa bir kısmını tüm kahverengi bölge ağzının içinde olacak şekilde ver. Farkı göreceksin. Allah sabır versin canım...

garmastan diye bi krem kullandım ben, iyi gelmişti
soğan sür doğumdan önce der eskiler, doğuma yakın yani, okuyanlara faydası olur belki

Sudocrem çok iyi geliyor. 15 gün ağlayarak emzirdim resmen. Şişlik de varsa eğer bebek ememediğin dolayı kaynar suyun içine havlu atın ve sıkın göğüsünüze sarın. Oda yumuşatıyor. Emzirmeden ve emdikten sonra sudocrem sürün mutlaka. Bir müddet sonra geçiyor zaten.. Mama vermeyi kesinlikle düşünmeyin. Ben 6 ay sadece emzirdim. ve 2 yaşına kadar emdi kızım. Zor bir süreçti emmek istemediği de oldu. Ama sabredin.. Her şey yoluna girince rahat edeceksiniz..

Canım o kremin bana hiç bir faydası olmadı ya. 2 tüp bitirdim malesef işe yaramadı belki de yanlış duruş yüzünden olabilir. Şimdi çok şükür karbonatlı su iyi geldi son iki emzirmeden ben bile keyif aldım
Göğüsü alttan destekliyorum çok daha iyi emdi ve bende rahat ettim

İnatla emzirdim zaten :)) çok çok daha iyiyim aklınızda bulunsun karbonatlı su kesinlikle mucize

Evet doğru tutuş doğru duruş da çok önemliymiş. Şimdi fark ettim gerçekten yanlış emziriyormuşum o yüzden de mızmızlanıyor ve sürekli meme istiyormuş :)
Şimdi ağrılarım geçti. Karbonatlı su da çok iyi geldi yara tamamen geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…