• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayanamıyorum:(

Size şimdi çok işe yarayan bir yöntem söylüyorum ben dahil birçok arkadaşım bunu kullandı, ceviz kabuğunun içine balmumu koyun emzirmediğiniz zamanlar sürekli göğüs ucunuzda kalsın emzirmeden önce ıslak bezle silip bitiminde tekrar koyun kesinlikle çok işe yarıyor, petekli balı suda eritip balmumunu çıkarabilirsiniz

Çok büyük bi acı yaşamayan sanirim anlayamaz.ama doğru kavrayamadigi icin oluyor bu.göğsünü önce kendin güzelce kavra ve bebeğin ağzina pembe kismin tamamini ve normal ten rengimizdeki meme dokusunuda bebegin kavradigindan emin olmadikca emzirmeye başlama.yani sadece uç kismini aldiğinda oluyor bu acı.ona dikkat edersen zaten kendiligindrn geçecek acin.ban bir Allahin kulu emzirmeyi göstermedigi icin 17 gün kolumu isirarak topuklarimi yere vura vura aci icinde aglaya aglaya emzirdim.işin sirrini kavradigimda meme uçlarim resmen yarilmişti.çok zor geciyor ilk zamanlar.Ama geçecek bu günler.emzirmek minicik pembe dudaklarin sana yapışıp emmesi harika bir duygu.inşallah yakin zamanda keyfine varacaksin sende.saglikla büyüt bebegini.

Benim o yaralar ilk 2 ay surdu ve kapanmadi..2. Ayin sonunda yara kapandi ama 6 aya kadar agri vardi herseyi kullandim iyi gelmedi..madecassol diye bir krem bir hafta icinde tüm agriyi aldi..

2. kizimda sogan koydum dogumdan once ve doguma 2 hafta kala lansinoh surmere basladim hic yara olmadi cok şükür

Madecassol diye bir krem kullan cok iyi..ama yıkaman lazim.

Bende taze anneyim 2 aylik bebegim var. Doktorum yeni cikan tamamen bitkisel olan lrouge gogus ucu bakim kremi tavsiye etti bende kullandim inanin goguslerim hic yara olmadi birde mutlaka avent in gogus kalkani kullanin ben cok faydasini gordum. Birkac ay daha kullanmayi dusunuyorum. Bebeginiz ile size de saglikli uzun ömürler diliyorum.

Ben baya ağlaya ağlaya emzirdim, hala hatırlarız eşim de üzülür hatta o zamanlarki halime. Lansinoh krem sürdüm ben bol bol. Pozisyon olarak da sol tarafına yastık koyup bebeğini de sol tarafına yatırıp (sanki sağ memeni emecekmiş gibi) öyle emzirebilirsin. O zaman rahat alır. Emin ol hepsi geçiyor, bebek emmeyi öğreniyor. Oğlum 9 aylık, ben çok keyif alıyorum emzirirken artık.

Bende o şekilde emziriyorum. Anca o şekilde kavrıyor sol göğsümü. O krem bana hiç yaramadı daha da kötü oldu. Bol sürmeme rağmen iyice kötüleşti nedense. Öğrenicez birlikte elbette :) miniğim iyi oldun da katlanıcsm yapıcak bişey yok.. bazen pes edecek gibi oluyorum ama dayanmam lazım :)
Eşim destek oluyor Allahtan.

Bende taze anneyim 2 aylik bebegim var. Doktorum yeni cikan tamamen bitkisel olan lrouge gogus ucu bakim kremi tavsiye etti bende kullandim inanin goguslerim hic yara olmadi birde mutlaka avent in gogus kalkani kullanin ben cok faydasini gordum. Birkac ay daha kullanmayi dusunuyorum. Bebeginiz ile size de saglikli uzun ömürler diliyorum.
Göğüs kalkanı denerim mutlaka. Onun da zararı var sanırım almaya da bilir emzik de almadı çünkü kusuyor gibi oluyor. Gçğüs kalkanı da aynı şekilde yapar diye düşünüyorum ama yine de denicem❤️

Ayyy lütfen oku !!!!
İlk Doğumumda göğüs ucum yaradan kopacak gibi oldu.
Hemen gidip avent in göğüs kalkanını al.
Çamaşıra değmesin göğüs ucun
Ve de ayva çekirdeğini suda beklet, jel gibi oluyor, onu sür.
Emzirmeden önceleri steril gazlı bezi kaynamış soğumuş suyla biraz ıslatıp göğsünü temizleyip ver bebeğe.
15 gün göğüs ucum kanadı ben bu şekilde geçti
O kremler vs çöpe attım hepsini.
Sezaryen oldum, ona bile böyle canım yanmadı.
Allah şifa versin.
Mamaya da hiç bulaşmamaya çalış.
Jameya Jameya

Göğüs kalkanı denerim mutlaka. Onun da zararı var sanırım almaya da bilir emzik de almadı çünkü kusuyor gibi oluyor. Gçğüs kalkanı da aynı şekilde yapar diye düşünüyorum ama yine de denicem❤️
O bahsettiğin slikon uç.
Göğüs kalkanı memenin çamaşıra değmesini engelleyip hava aldırıyor iyileşmesi hızlanıyor
Mutlaka edin

Sütünüz var ise asla mama vermeyin ilk bebekte oluyor benim göğüslerim kanamıştı resmen ağlayarak emziriyorsum.ne krem ne kendi sütüm ne zeytinyağı fayda etmedi en son göğüs Kalkan’ı aldım üç beş onu kullandım o arada göğsüm iyileşti ve geçti kızım ilk sefer almak istemedi Kalkan’la emmek istemedi midesi bulandı ama ben elimle göğsümü sıktım Kalkan’da birikti aldı anca öyle geçti tavsiye ederim

Bende denicem muhahhak göğüs kalkanını. Kızım da öyle yapar sanırım ç. Emzik bile midesini bulandırdı çünkü. İnşallah toparlarız :)

İlk bebeğimde benimde zgöğüslerimde yara oldu hatta emziremediğimden ve süt birikmesinden mastit oldu ve sol göğsümde cerrahi müdahale yapıldı.
Eğer yaralar kozıarıklık şeklindeyse ve sadece emme esnasında ağrı yapıyorsa kremler işe yarar ama yaralar kanamaya başlayıp açık yara haline gelirse o zaman daha etkili kremler gerekiyor
Bir de şöyle deneseniz ben diğer iki çocuğumu dr tavsiyesi ile şu şekilde yaptım emzirmeden hemen önce bir miktar süt sıkıp göğüs ucuma sürdüm ve öyle verdim emzirme biter bitmez de yine süt sürüp kurumasını bekledim. Yaralar hemen iyileşti gerçekten
Birde meme ucunuz yoksa o da sıkıntı yaratıyor
Hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı sağlıklı huzurlu bir ömür versin bebeğinize

Ayyy lütfen oku !!!!
İlk Doğumumda göğüs ucum yaradan kopacak gibi oldu.
Hemen gidip avent in göğüs kalkanını al.
Çamaşıra değmesin göğüs ucun
Ve de ayva çekirdeğini suda beklet, jel gibi oluyor, onu sür.
Emzirmeden önceleri steril gazlı bezi kaynamış soğumuş suyla biraz ıslatıp göğsünü temizleyip ver bebeğe.
15 gün göğüs ucum kanadı ben bu şekilde geçti
O kremler vs çöpe attım hepsini.
Sezaryen oldum, ona bile böyle canım yanmadı.
Allah şifa versin.
Mamaya da hiç bulaşmamaya çalış.
Jameya Jameya

Bende aynı şekilde hiç sexeryan ağrısı çekmedim. Bu acı başka yani. Düne kadar dişimi sıka sıka emzirdim ama bugün ağlamaktan şiştim resmen. Göğüs kalkanı denixem muhakkak. Ayva çekirdeğini duydum onu da denerim.. çok teşekkür ederim

İlk bebeğimde benimde zgöğüslerimde yara oldu hatta emziremediğimden ve süt birikmesinden mastit oldu ve sol göğsümde cerrahi müdahale yapıldı.
Eğer yaralar kozıarıklık şeklindeyse ve sadece emme esnasında ağrı yapıyorsa kremler işe yarar ama yaralar kanamaya başlayıp açık yara haline gelirse o zaman daha etkili kremler gerekiyor
Bir de şöyle deneseniz ben diğer iki çocuğumu dr tavsiyesi ile şu şekilde yaptım emzirmeden hemen önce bir miktar süt sıkıp göğüs ucuma sürdüm ve öyle verdim emzirme biter bitmez de yine süt sürüp kurumasını bekledim. Yaralar hemen iyileşti gerçekten
Birde meme ucunuz yoksa o da sıkıntı yaratıyor
Hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı sağlıklı huzurlu bir ömür versin bebeğinize

Meme ucum Allahtan var :) o da olmasaydı başedrmezdim sanırım. Baya var meme ucum.
O sütü de yaptık rahatladığı kesin ama kızım sürekli emmek istediğinden iyileşmeye kurumaya fırsat bırakmıyor.

çıldırıcam :KK43:
Emziriyorum ve 9 gün boyunca göğüs ucu yarası kanaması ile uğraştım. Tam rahatlamıştım bugün öyle bir acıdı ki canım resmen inleye inleye emzirdim :KK43:
Ne yapıcam böyle nasıl emziricem. Biraz ara verip mama versem bebeğim acaba memeyi bırakır mı diye endişeleniyorum.
Bir türlü pozisyon tutturamadık sol göğsümü bir türlü alamıyor.
Alamayınca sinirlenip çekiştiriyor ağzıyla.
Ben ona yetememekten çok korkuyorum.
Doyuyor farkındayım ama bu şekilde emzirmek bana eziyet emmek de ona eziyet oluyor.
Bugün resmen sinirlendi bebeğim mememi alamayınca :KK43:
Uzanarak denedim,olmuyor. Birde sürekli emmek istiyor bugün en fazla yarım saat ara verdik 2 den 6 ya kadar sürekli emdi.
Doktorumuz normal dedi,kilo alımı da var yani doymuyor veya sütüm yetmiyor meselesi değil. Bende her istediğinde emzirdim ama artık acıdan çıldırmak üzereyim. :KK43:
Bana yardım edin ne yapmam lazım? Mama takviyesi mı vereyim bir iki kez en azından göğüslerim iyileşene kadar? Siz neler yaptınız?
:KK43:
Araliksiz 2 den 6 ya kadar emmek nedir ya tabiki yara olur lansinoh krem ve zeytinyagi surun gogus uclariniza geçmiş olsun

Bir sağlıkçı olarak sütünde yeterliyse şakın mama verme canım. Saf zeytinyağı sür göğsüne

Bende denicem muhahhak göğüs kalkanını. Kızım da öyle yapar sanırım ç. Emzik bile midesini bulandırdı çünkü. İnşallah toparlarız :)

Asla pes etmeyin plastik olduğu için midesi bulanıyor ama bir iki denemeden sonra alır o arada iyileşir ben bin pişman oldum önce almadığıma.boşa çekmişim o acıları

Emziriyorum ve 9 gün boyunca göğüs ucu yarası kanaması ile uğraştım. Tam rahatlamıştım bugün öyle bir acıdı ki canım resmen inleye inleye emzirdim :KK43:
Ne yapıcam böyle nasıl emziricem. Biraz ara verip mama versem bebeğim acaba memeyi bırakır mı diye endişeleniyorum.
Doyuyor farkındayım ama bu şekilde emzirmek bana eziyet emmek de ona eziyet oluyor.
Uzanarak denedim,olmuyor. Birde sürekli emmek istiyor bugün en fazla yarım saat ara verdik 2 den 6 ya kadar sürekli emdi.
Doktorumuz normal dedi,kilo alımı da var yani doymuyor veya sütüm yetmiyor meselesi değil. Bende her istediğinde emzirdim ama artık acıdan çıldırmak üzereyim. :KK43:
Bana yardım edin ne yapmam lazım? Mama takviyesi mı vereyim bir iki kez en azından göğüslerim iyileşene kadar? Siz neler yaptınız?
Bir marka var göğüs ucu kalkanı diye gümüşten yapılmış meşhur oldu bu aralar Youtubeda videolarda gördüm bayağı faydalıymış ama biraz tuzlu ücreti ona bir bakın isterseniz çok geçmiş olsun...

Ben de yeni doğum yaptım, kızım 5 aylık oldu ve bilirim o acıyı :KK61: Gerçekten tarifi zordur ancak yaşayan bilir. Benim bebeğim emerken sadece ucunu tutardı uzun saatler emmek ya da kendini güvende hissetmek için meme ağzında kalsın isterdi o da inanılmaz acırdı. Bebeğinize memenin areola olarak adlandırılan kahverengi kısmın tamamını vermeye çalışın. Doğru kavrarsa yara da zamanla iyileşir ve geçer. Ben ilk başlarda yanlış tutuyormuşum bebeğim de sadece ucunu aldığı için yara oldu. Lansinoh’u herkes övüyor ama bende hiçmi hiç işe yaramadı. Bir merhem daha kullandım Madecassol diye doktorumun tavsiyesi üzerine o da çok işe yaramadı. En son başka bir doktorun tavsiyesiyle bir merhem sürdüm sürdüğüm anda inanılmaz iyi geldi ve çok hızlı geçirdi onu tavsiye ederim kesinlikle! Adı “Garmastan Pomat”. Mutlaka deneyin inşallah size de iyi gelir. Bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah ve mama vermeyin sakın. Emzirmek anne ile bebek arasındaki en özel an. Bu arada benim göğüs kalkanı kullanmama gerek kalmadı ama sizin yaranız geçmezse onu da kullanın. Sağlıklı günler size ve bebişinize:)

Hastanede gösterdiler mi nasıl emzireceğinizi?
Lansinoh kreme artı koymakla birlikte, doğru emzirdiğinizden emin olmanız da gerekiyor.
En yakın sağlık ocağından bir ebe hemşire ile görüşüp bizzat ders gibi size göstermesini isteyin.
Oğlumun emerken ağzının kenarından kan indiğini bilirim, öyle yara içindeydi benimkiler, sonradan anladım ki yanlış emziriyormuşum.

Çabucak geçer umarım kendimi sıkarken dikişlerimi açacaktım, öyle ağrırdı... Hatırladım da şimdi ayh içim şişti.

Gösterdiler aslında hatta sağlık ocağına topuk kanı için gittiğimde doğru tutuyor demişti gördü hemşire.
Ben kanlı süt kustuğuna şahit oldum :( çok korktum ama yaradan kaynaklıymış Allahtan.
Kremi kullandım işe yaramadı bebde.
Sanırım pozisyon doğru olmadığı için bu kadar acı çekiyorum.

Yaralardan kurtulmak için be.... Kremler de kullanmıştım ben ama emzirme oncesi onu temizlemen lazım

Zeytinyağı da olabilir vücudun emer bebeğe de zararı olacak bişey değil emzirdikce geçiyor o acı benimde olmuştu

Mesela sol göğsünü almiyor mu sağ göğsünü nasıl emiyor yatiyorsa soluna da öyle al

Sağına yatırdığın şekilde yatır ve sol koltuk altına yastık koy bebeğin kafası sol gogsununzu emecek kendisi soldaki yastikta yatıyor olacak yani sağ gogsunuzu emdigini sanacak bebek :)) komik ama anlatabildim mi

İki ayrı çocuğumda da kısa zamanki yaşadım tek göğüs almama olayını annem bu şekilde yapmamı söyledi ve sorun ortadan kalktı

Almama sebeplerinin de gaz sancısı olduğunu düşünüyorum

Her iki göğsü de eşit şekilde emsin

Huzurlu sağlıklı güzel ömür versin rabbim..

Back