- 6 Kasım 2013
- 192
- 160
- 103
Ben baya ağlaya ağlaya emzirdim, hala hatırlarız eşim de üzülür hatta o zamanlarki halime. Lansinoh krem sürdüm ben bol bol. Pozisyon olarak da sol tarafına yastık koyup bebeğini de sol tarafına yatırıp (sanki sağ memeni emecekmiş gibi) öyle emzirebilirsin. O zaman rahat alır. Emin ol hepsi geçiyor, bebek emmeyi öğreniyor. Oğlum 9 aylık, ben çok keyif alıyorum emzirirken artık.
Göğüs kalkanı denerim mutlaka. Onun da zararı var sanırım almaya da bilir emzik de almadı çünkü kusuyor gibi oluyor. Gçğüs kalkanı da aynı şekilde yapar diye düşünüyorum ama yine de denicemBende taze anneyim 2 aylik bebegim var. Doktorum yeni cikan tamamen bitkisel olan lrouge gogus ucu bakim kremi tavsiye etti bende kullandim inanin goguslerim hic yara olmadi birde mutlaka avent in gogus kalkani kullanin ben cok faydasini gordum. Birkac ay daha kullanmayi dusunuyorum. Bebeginiz ile size de saglikli uzun ömürler diliyorum.
O bahsettiğin slikon uç.Göğüs kalkanı denerim mutlaka. Onun da zararı var sanırım almaya da bilir emzik de almadı çünkü kusuyor gibi oluyor. Gçğüs kalkanı da aynı şekilde yapar diye düşünüyorum ama yine de denicem
Sütünüz var ise asla mama vermeyin ilk bebekte oluyor benim göğüslerim kanamıştı resmen ağlayarak emziriyorsum.ne krem ne kendi sütüm ne zeytinyağı fayda etmedi en son göğüs Kalkan’ı aldım üç beş onu kullandım o arada göğsüm iyileşti ve geçti kızım ilk sefer almak istemedi Kalkan’la emmek istemedi midesi bulandı ama ben elimle göğsümü sıktım Kalkan’da birikti aldı anca öyle geçti tavsiye ederim
Ayyy lütfen oku !!!!
İlk Doğumumda göğüs ucum yaradan kopacak gibi oldu.
Hemen gidip avent in göğüs kalkanını al.
Çamaşıra değmesin göğüs ucun
Ve de ayva çekirdeğini suda beklet, jel gibi oluyor, onu sür.
Emzirmeden önceleri steril gazlı bezi kaynamış soğumuş suyla biraz ıslatıp göğsünü temizleyip ver bebeğe.
15 gün göğüs ucum kanadı ben bu şekilde geçti
O kremler vs çöpe attım hepsini.
Sezaryen oldum, ona bile böyle canım yanmadı.
Allah şifa versin.
Mamaya da hiç bulaşmamaya çalış.
Jameya
İlk bebeğimde benimde zgöğüslerimde yara oldu hatta emziremediğimden ve süt birikmesinden mastit oldu ve sol göğsümde cerrahi müdahale yapıldı.
Eğer yaralar kozıarıklık şeklindeyse ve sadece emme esnasında ağrı yapıyorsa kremler işe yarar ama yaralar kanamaya başlayıp açık yara haline gelirse o zaman daha etkili kremler gerekiyor
Bir de şöyle deneseniz ben diğer iki çocuğumu dr tavsiyesi ile şu şekilde yaptım emzirmeden hemen önce bir miktar süt sıkıp göğüs ucuma sürdüm ve öyle verdim emzirme biter bitmez de yine süt sürüp kurumasını bekledim. Yaralar hemen iyileşti gerçekten
Birde meme ucunuz yoksa o da sıkıntı yaratıyor
Hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı sağlıklı huzurlu bir ömür versin bebeğinize
Araliksiz 2 den 6 ya kadar emmek nedir ya tabiki yara olur lansinoh krem ve zeytinyagi surun gogus uclariniza geçmiş olsunçıldırıcam
Emziriyorum ve 9 gün boyunca göğüs ucu yarası kanaması ile uğraştım. Tam rahatlamıştım bugün öyle bir acıdı ki canım resmen inleye inleye emzirdim
Ne yapıcam böyle nasıl emziricem. Biraz ara verip mama versem bebeğim acaba memeyi bırakır mı diye endişeleniyorum.
Bir türlü pozisyon tutturamadık sol göğsümü bir türlü alamıyor.
Alamayınca sinirlenip çekiştiriyor ağzıyla.
Ben ona yetememekten çok korkuyorum.
Doyuyor farkındayım ama bu şekilde emzirmek bana eziyet emmek de ona eziyet oluyor.
Bugün resmen sinirlendi bebeğim mememi alamayınca
Uzanarak denedim,olmuyor. Birde sürekli emmek istiyor bugün en fazla yarım saat ara verdik 2 den 6 ya kadar sürekli emdi.
Doktorumuz normal dedi,kilo alımı da var yani doymuyor veya sütüm yetmiyor meselesi değil. Bende her istediğinde emzirdim ama artık acıdan çıldırmak üzereyim.
Bana yardım edin ne yapmam lazım? Mama takviyesi mı vereyim bir iki kez en azından göğüslerim iyileşene kadar? Siz neler yaptınız?
Bende denicem muhahhak göğüs kalkanını. Kızım da öyle yapar sanırım ç. Emzik bile midesini bulandırdı çünkü. İnşallah toparlarız :)
Bir marka var göğüs ucu kalkanı diye gümüşten yapılmış meşhur oldu bu aralar Youtubeda videolarda gördüm bayağı faydalıymış ama biraz tuzlu ücreti ona bir bakın isterseniz çok geçmiş olsun...çıldırıcam
Emziriyorum ve 9 gün boyunca göğüs ucu yarası kanaması ile uğraştım. Tam rahatlamıştım bugün öyle bir acıdı ki canım resmen inleye inleye emzirdim
Ne yapıcam böyle nasıl emziricem. Biraz ara verip mama versem bebeğim acaba memeyi bırakır mı diye endişeleniyorum.
Doyuyor farkındayım ama bu şekilde emzirmek bana eziyet emmek de ona eziyet oluyor.
Uzanarak denedim,olmuyor. Birde sürekli emmek istiyor bugün en fazla yarım saat ara verdik 2 den 6 ya kadar sürekli emdi.
Doktorumuz normal dedi,kilo alımı da var yani doymuyor veya sütüm yetmiyor meselesi değil. Bende her istediğinde emzirdim ama artık acıdan çıldırmak üzereyim.
Bana yardım edin ne yapmam lazım? Mama takviyesi mı vereyim bir iki kez en azından göğüslerim iyileşene kadar? Siz neler yaptınız?
Hastanede gösterdiler mi nasıl emzireceğinizi?
Lansinoh kreme artı koymakla birlikte, doğru emzirdiğinizden emin olmanız da gerekiyor.
En yakın sağlık ocağından bir ebe hemşire ile görüşüp bizzat ders gibi size göstermesini isteyin.
Oğlumun emerken ağzının kenarından kan indiğini bilirim, öyle yara içindeydi benimkiler, sonradan anladım ki yanlış emziriyormuşum.
Çabucak geçer umarım kendimi sıkarken dikişlerimi açacaktım, öyle ağrırdı... Hatırladım da şimdi ayh içim şişti.
Yaralardan kurtulmak için be.... Kremler de kullanmıştım ben ama emzirme oncesi onu temizlemen lazımçıldırıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?