Dayanamıyorum:(

Hastanede gösterdiler mi nasıl emzireceğinizi?
Lansinoh kreme artı koymakla birlikte, doğru emzirdiğinizden emin olmanız da gerekiyor.
En yakın sağlık ocağından bir ebe hemşire ile görüşüp bizzat ders gibi size göstermesini isteyin.
Oğlumun emerken ağzının kenarından kan indiğini bilirim, öyle yara içindeydi benimkiler, sonradan anladım ki yanlış emziriyormuşum.

Çabucak geçer umarım kendimi sıkarken dikişlerimi açacaktım, öyle ağrırdı... Hatırladım da şimdi ayh içim şişti.

Aynen öyle.. sarı kantaron yağı da önerdi eczacı o da bir işe yaramadı. Daha doğrusu yarayı kuruttu sadece ama acı hala devam.
Aynen kantaron da işe yaramadı. Avent göğüs kapağı işe yarıyor kısmen. Onu denediniz mi? Benim tam geçmese de hafifledi.

Bende neden işe yaramadı peki iki tüp bitirdim bana mısın demedi. Daha da kötü oldu.
kısır döngü gibi oldu yani yara iyilesemiyor ....biraz daha sık dişini ve diğer kızların önerdiğini dene canım o zaman bebeğin tükrügunü karbonat vs bi 10 gün sonra daha rahatalarsın umarım bebek alisir öğrenir emmeyi

Tatlim hepimizin basindan gecen seyler bunlar, gececek. Evet avaz avaz aci cigliklar atiyor insan ilk zamanlarda. Iki bebegimde de öyle oldu geciyor.
Senin memeni neden alamiyor onu bir cöz öncelikle. Ben agzina tam sigsin diye iki parmaginla uzatip veriyordum. Iki bebegim de gayet güzel tuttu memeyi. Ama ilk zamanlarda elimle ben ayarliyordum meme ucunu.
Mamaya hic gerek yok. Dayanman lazim sadece.
Kremler var iyilestiren. Tabiki ilk anda etki etmiyor, zamanla yaralarin düzelecek.
Dis cikardigi zaman dislerini memeyle kasiyorlar bir de. Benim meme ucumu disleriyle kesmisti kizim yaridan. Acidi, kanadi ama düzeldi, sadece düzelene kadar digeriyle idare ettik.
Bir sekilde yolunu bulacaksin. Ama cocuk memeyi iyi alamiyorsa saatlerce tutuyor seni demek bak öncelikle bunu cöz.
Iki cocuk emzirdim, hala da emziriyorum inan meme ucum evrildi yani tirnakliyor, cekiyor, mincikliyor, döndürüyor hicbirsey hissetmiyorum. Aciya bagisiklik kazandim
Zamanla daha iyi olacak. Sabirla emzirmeye devam et. Gögüslerine iyi gelen kremlerden sür.

Oncelikle hayirli olsun sakin mama takviyesine bulasmayin emzirmeye devam edin oncelikle emzirdikten sonra gogusunuzu mutlaka silin kuru tutun islak kalmasin ve goz teramisini varya ondan surun emzirdikten sonra yanliz krem kalintilari mutlaka kalir iyice yikayin gogusunuzu oyle sut verin bebisinize emzirdikten sonra tekrar surun inan cok faydasini goreceksiniz

Garmastan krem ve göğüs kalkanı yaralarınızı iyileştirecektir. Göğüs kalkanı mutlaka alın derim.

Ben baya ağlaya ağlaya emzirdim, hala hatırlarız eşim de üzülür hatta o zamanlarki halime. Lansinoh krem sürdüm ben bol bol. Pozisyon olarak da sol tarafına yastık koyup bebeğini de sol tarafına yatırıp (sanki sağ memeni emecekmiş gibi) öyle emzirebilirsin. O zaman rahat alır. Emin ol hepsi geçiyor, bebek emmeyi öğreniyor. Oğlum 9 aylık, ben çok keyif alıyorum emzirirken artık.

Evet,ağzına yalnızca uç kısım girdiği zaman ağzında tutabilmek için sıkıyor,kendi de sinirleniyor bebek sanırım,ağzını meme doldurmalı ki nasıl desem,vakumlayabilsin.Fakat benim 3üncüde oldu bu sorun,ne acemiydim,ne de göğüs hazırlıksızdı,niye oldu hala bilmiyorum...

Sütünüz var ise asla mama vermeyin ilk bebekte oluyor benim göğüslerim kanamıştı resmen ağlayarak emziriyorsum.ne krem ne kendi sütüm ne zeytinyağı fayda etmedi en son göğüs Kalkan’ı aldım üç beş onu kullandım o arada göğsüm iyileşti ve geçti kızım ilk sefer almak istemedi Kalkan’la emmek istemedi midesi bulandı ama ben elimle göğsümü sıktım Kalkan’da birikti aldı anca öyle geçti tavsiye ederim

ben anestol pomad ile o acidan ve yaralardan kurtuldum. silmeden emzirdim. doktorum bu sekilde tavsiyede bulunmuştu. hic tereddutsuz deneyin. anne sutuyle buyusun bebeginiz

oyy doğdu demek minnoş. Allah anneli babalı büyütsün, acılarını göstermesin, size de kolaylık versin.

Cnm azıcık sabret sanırum butun dogum yapanlarda oyle oluyo aynısı olmustu bnde inatla vermeye devam ettım. Sonra geçti bıdahada oyle olmadı bna kalırsa mama verme

Hemen kendine bir cift avent gogus kalkani edin. Boylece meme uclarin hava alacak ve hemen iyilesecek ben o kadar krem denedim bana misin demedi. Gogus kalkanindan sonra 2 gune iyilesti.

Madecassol diye bir krem var. Onu her emzirmeden sonra sür. Kızım dişi çıktığında ısırıp delmişti göğsümü. Ne yaptıysam işe yaramadı. Emmeyi bıraktıracaktım ki bunu verdi bir arkadaşım. Sabahtan akşama iyileşti göğsüm.

2 emzirmede 1 sütünü sağıp verebilirsin. Mama neden veresin ki? Doğru pozisyonu yakında çözeceksin. Sadece göğüs ucunu alıyordur. Sağınu solunu emiyordur. Daha çok küçük. Her yeni doğum yapmış kadının derdi bu. Dayan biraz daha.

Canım benim geçmiş olsun benimde öyle olmuştu fakat zamanla geçiyor acıda da sabret emzir ve sürekli ılık su ve pamukla sil inan çok iyi geliyor geçmiş olsun acıdığı zaman bebeğinin o tatlı emisini izle hemen geçer:)

Lansinoh kullanin
Gogsunuzu bebegin agzina sokabileceginiz kadar sokun elinizle ucunu degil aerola bolgesini emmesi lazim

Göğüs kalkanı çok iyi geldi bana.. lansinoh eh işte.. bide kuyruk yağı pişirdim koydum.. yağını da sürdüm.. ne zor günlerdi ya Allah yardımcınız olsun.. geçicek.. annelik çok zor..

Ağlaya ağlaya yerleri yumruklayıp emzirirdim o günlerim geldi aklıma. Bebeğinin emmeyle bir problemi yok kilosu da yerindeyse mamaya hiç başlama. Mutlaka emzirmen gerek ki göğüslerin emzirme temposuna mümkün olduğunca çabuk ayak uydursun. Sütünü sağmak sadece bu alışma sürecini yavaşlatır. Şimdi çok uzun süre memede kalması da çok normal zamanla azalıyor o süre. Yaralarının çabuk iyileşmesi için mutlaka göğüs kalkanı al ve kullan. Avent ve chicco nun var ben avent kullandım iyileşmeyi gerçekten hızlandırıyor. Sağlıkla büyüsün inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…