Dayanamıyorum:(

Hayırlı olsun bebeğiniz.Saglıcakla büyütün inşallah.Siz böyle anlatınca sanırım herkes kendi emzirme sürecini acı ve sızıyla hatırlamış oldu.İlk bebeğin acemiliği diyoruz biz buna.Yani bir çoğumuz geçtik bu yollardan,yalnız değilsiniz. Ne kadar acı çekersem çekeyim hiç bebeğime mama verip göğsümü dinlendirmek aklıma gelmemişti. Ben ilaç kullanmadım, sadece kendi sütümü meme çevresine bolca sürüp üzerine streç film kapattım. Onun üzerine de göğüs pedi.Bu yöntemle meme ucu daha yumuşak kalıyordu.Arkadaşlar da bir sürü deneyim paylaşmış.Ne olursa olsun bebeğinize sütünüz varken mama vermeyin.Evet zor zamanlar ama göreceksiniz çabucak geçecek.Anneliğin altın kuralı , sadece biraz sabır:))

Bir de sol memeyi almıyorsa şunu deneyin. Sağ tarafı emzirdikten sonra bebeği çevirmeden sol memeye kaydırın. Anlatabildim mi bilmiyorum ama. Siya h halkayı ağzının içine alması lazim. Alamazsa o da yara yapıyor.

En güzel krem anne sutu bide emzirirken sitrws yapma bebeginw yansiyo. Sakin biberon falanda vermw alisacak gitgide gogusuclarin. Bebegini hayirli olsun bu arada. Gogsunu 4 parmagin altta bas parmagin ustte kavra siyah bolumun hepsini agzina sok bebegin o zaman acimayacak bak gor

Krem kullandım hiç bir işime yaramadı
Sanırım memeyi tutamıyor belki de o yüzden bu derecede ağrım oluyor
Bende emzirmekten yanayım zaten artık napayım
Sadece onun strese girmesi sinirlenmesi beni çok üzüyor. Aslında geçse ağrım rahat rahat pozisyon da denerim ama bu şekilde deneyemiyorum.

Göğüs pedi kullanmasam akıyor sütüm bu sefer. Açık bırakayım dedim ama şakır şakır süt geliyor. Lanolin bana da işe yaramadı. Şimdi karbonatlı su dediler onu deniyorum umarım az da olsa hafifletir yoksa gerçekten delirmek üzereyim

Burada birkaç kişi yazmış ben de yazayım:
Lansinoh lansinoh lansinoh

Mucize gibi bir krem. Başka yolu yok bu işin. Her emzirmeden sonra bu kremi süreceksin. Mümkünse bi dahaki emzirmeye kadar da memeler açık gezeceksin, sütyen tshirt vs iyice tahriş etmesin. Yıkama, durulama falan yok. Bebek kremle temas edebilir.

Tebrik ederim bu arada, sağlıkla büyüsün.

Bana doktor gogus pedini gorur gormez bunu kesinlikle kullanma demisti.Onlarla daha kotuye gidermis.

Bak sorunu bulmuşsun bile. 10 günden sonra emzirirken canının yanıyor olması (ilk birkaç gün memelere alışma süresi, acıtması doğal) yanlış emzirdiğini gösteriyor olabilir. Meme ucunun bi kısmı değil, tümü ağızda olacak. Bebeğin dudakları içe kıvrık olmayacak tutunduğunda. Araştırmışsındır elbet ama doğru emzirme pozisyonlarını izleyebilirsin, bilgiler tazelensin.

Emzirmek öyle hemen öğrenilen bir şey değil. Bebek emmeyi, anne emzirmeyi öğrenecek. Bu süreçte biraz stres, yetersizlik duygusu, kan (bazı durumlarda) ve gözyaşı olacak elbet :) Pes etmek yok, azıcık sabır. Kolay gelsin.

Memenin ucunu doğru veremediğimiz için de yara oluyor..benim de çok yara olmuştu
Memenin kahverengi kısmını alabildiği kadar ağzını girdirin:/ ifade olmadı belki ama,sadece ucunu vermeyin yani
Emzirmekten de asla vazgeçmeyin lütfen
Benim kızım geçen hafta diş çıkarırken,şişirmiş ısırmaktan mememin başını annelikte çile her daim:/

1 ay oldu hala çekiyorum. Lanolin de denedim. Emzirmek şart ve hala kendimi sıkarak emzirmeye çalışıyorum. Çok zor bir süreç.

Benim de öyleydi. O kadar acirdi ki memeyi kendim veremezdim eşime falan verdirirdim. Krem sürerdim emmedigindr emecegi zaman yani yarım saat sonra yikardim off zordu ya...

Allah kolaylık versin,bebeğinizi güle güle büyütün.Bazı arkadaşlar acemilikten demişte, ben 2 çocuğumda yaşamadığım şeyi 3üncüde yaşadım.
Normal doğum yapmıştım,bu emzirme acısı doğumumu unutturmuştu bana.Silikon uç kullanmıştım biraz düzelinceye kadar,inşallah çabucak atlatırsınız sizde

Evet lanolin. Ama işe yaramadı ne yazık ki
İnşallah biran önce o güzel günlere geçerim..

Kızlar söylemiş ben de söyleyim cidden lansinoh mükemmel bir krem öneririm. Biraz sabır lazım annesi alisacak emmeye hayırlı olsun bebeğin.

Acemilik de var tabi. İlk bebeğim ve emme gücü çok kuvvetli.
Ama göğsümü iyi tutamıyor besbelli baya çabalıyor bende şekilden şekle giriyorum bir şekilde tutsun diye. Hiç de rahat bir duruşum olmadı henüz. İnşallah atlatırım ama sanki atlatmayacakmışım gibi zor geliyor şuan

Benim de öyleydi. O kadar acirdi ki memeyi kendim veremezdim eşime falan verdirirdim. Krem sürerdim emmedigindr emecegi zaman yani yarım saat sonra yikardim off zordu ya...

Çok zor çok. Eşim karbonatlı su sürdü bakalım işe yarayacak mı.. umarım yarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…