Ben yatılı eğitim aldığım için okulum aksadı. Ve yatılı okurken bile çalıştım öğrenci okuttum. Ailemden hep saygı gördüğüm için herkesi kendim gibi bildim. Evlilik konusuna gelince eşim beni istemeye gelince bende istedim severek evlendik gibi bir şey oldu.Ileride aklın başına gelir. Ama o zamn da iş işten geçmiş olur. Keşke okulun bitseydi çalışsaydın öyle evlenseydin evlilik kaçmıyordu. Insan kendi parasını kazanınca eyvallahi olmuyor. Ben mesela tek başıma farklı şehirlerde okudum çalıştım. Eşim de Bunu bilir. Eğer kaldıramayacagim bsy olursa ayrılacağımı da bılir. Siz burdan çok aciz ozguvensiz duruyorsunuz. Kvdenin her dediğini yapan ses çıkaramayan biri.
Yaşıtlarınız üni okuyor geziyor. Siz de bir kv de yüzünden hayatınız mahvediyorsunuz
Eşim çalışıyor sözleşmeli öğretici olarak.. kadrosu yok henüzSizin eşinizde iş yok. Karısını ailesine ezdirmeyeceği yerde birde sabret diyor. Arkanızda dursa bunları yaşamazdınız. Ben olsam kv nin kılları ile uğraşacağıma gider anama babama sığınırım.
Gitmeden helallik aldı. Yaptıklarını biliyormuş gibii.. şimdilik o durdu.. bu konuyu bugun kp huzursuz ettiği için açtım aslindaKaynanan ölüm döşeğinde kolay can veremiyecek, sana çok çektirdiklerin acısı
Gram, gram çıkacak
Sende ben bu yaşıma kadar böyle görmedim bende bunu degiştiremem o zaman de sen kölemisin ya bunları yapıyorsun az kendine saygı duy dik dur ne oluyorsa da olsun bu hayatı yaşamak zorunda degilsinYaşım 23... Eşim ile konuştuğum da onlar böyle görmüş büyümüş 70nden sonra değiştiremeyiz sabret diyor
Ayyy insaAllah teşekkür ederim sağolun..Bebeğiniz için üzüldüm ama vardır bir hayır.
Evliliğinizden emin olmadan bebek dilemeyin bence.
Eşinizle sorununuz yoksa elbette boşanmayın ama o da süs kabağı gibi size yapılan eziyetleri seyretmesin bir zahmet.
Şehir değiştirince huzurlu bir ortamınız olur belki gözündeki perde de kalkar eşinizin.
Eğer yine de olmuyorsa aileniz varmış arkanızda, o zaman bakarsınız icabına.
Ayrıca çok çok şaşırdım kayınvalidenizin özbakımını yapmanıza. Şöyle 80lik nine olur da sevabına yaparsınız. Ama böylesi ayaklı şeytana hem de sağlıklısına su bile vermeseniz haktır. Zalimlik yaptıkları! Hesabını veremeyeceği şeyler bunlar. Allah sorsun.
Kendinizi ezdirmeyin.
İnşallah iyi olsun sizin için herşey.
Bu sefer oraya gelip sürekli kalırlar. Oğlu öyleler diyorsa bir zahmet hizmetini de kendi yapsın. Bakalım bunları yapmayınca o iyi dediğiniz eş nasıl değişiyor, sizi hizmetçi diye almışlar ve eşiniz dahil böyle kullanmaya devam edecekler.Biz şehir mekezindeyiz onlar ise köyde.. başka bir şehire taşınmayı düşünüyoruz ve hatta çabalıyor eşim olursa kurtulacağım
Eşim 16 yaşından sonra ailesinden ayrılmış yatılı eğitim için. Ama onlardan kaptığı huyları da var tabi.. iyi ki diyorum iyi ki ayrılmış ailesinden uzağa gitmiş yoksa daha beter olurdu.. bir daha almayacağım koltuk altlarınıhelallik istemiş ya, hakkınızı helal etmeyin
azıcık inançları varsa kendilerine çeki düzen verirler
eşinizi seviyorsunuz, belli, ona da zaman verin biraz, aynı ailesi gibi o da o kültüre ait, biraz değişmesi en az 10 yıl (yani kesin değil, annesi babası öldüğünde size döner tamamen)
bunları göze alarak kendinize bir hayat planı çizin, anneniz bir şey daha yaparlarsa gel demiş, kendi ailenizin isteklerine yönelme zamanınız gelmiş, yardım isteyin, söyleyin, hiçbiri ayıp değil,
son olarak, kayınvalidenizin koltukaltını artık siz almayın lütfen, size çok acımaktan öte içim kalktı
Sevindim insaAllah dediğiniz gibi olur..evet hep özür diliyor bazen annesi ve babasina karşı savunuyor ama yeterli olmuyor.. eşimin oturup benimle ağladığını hatırlıyorum. Bu yuzden vazgecemiyorumEşinizin, anne babası adına sürekli özür dilemesi bir umut kıvılcımı çaktı bende
Tamamen ailesi ile göbek bağını kesememiş sünepe erkeklerden değil yani.
Aslında görüyor bazı şeyleri ama belki gelenek görenek aileye aşırı saygı onu engelliyor. Çünkü öyle görmüş olmalı. Doğulularsa babasına anasına karşı boynu kıldan incedir. Genelde öyle olur yani.
Ama bence düzelir bu adam.
Ben umut gördüm sanki
Kayinpederin derdi neymiş ?Bu yazdıklarınızdan sonra biraz cesaret geldi bana cidden teşekkür ederim.. Eşim eve gelince güzel bir dille konuşacağım.. zaten gelince özür dileyecek biliyorum çünkü bugün babası bayağı bi saçmaladı yedi içti gitti
Gelip kalamazlar çünkü köyde hayvan besliyorlar en fazla şu an yaşadığımız sehir merkezine gelebiliyorlarBu sefer oraya gelip sürekli kalırlar. Oğlu öyleler diyorsa bir zahmet hizmetini de kendi yapsın. Bakalım bunları yapmayınca o iyi dediğiniz eş nasıl değişiyor, sizi hizmetçi diye almışlar ve eşiniz dahil böyle kullanmaya devam edecekler.
Tatil zamanlari köye gidiyoruz.. şehir merkezindeyiz zaten her hafta gelir yer içer ihtiyaçlarını alır giderler bu bile yetiyor huzursuzluğaŞehir merkezinde eviniz var madem köylerine gitmeyin sizde. Şu anda o şehirde yaşamak zorundasysanız, en azından evinizde yaşayın. Eşinize anlatın yapılanları, aynı şeyi sizin ailenizden görse ne kadar katlanabilirdi.
Siz kendinizi koruyamazsanız bunu sizin için kimse yapmaz. Çünkü sizin dışınızda herkesin tuzu kuru. Biraz sesinizi çıkarın, ilk zamanlar sesler yükselir, tartışmalar çıkar. Ama herkes haddini öğrenir. Başka şekilde çözemezsiniz, biraz onlarında huzur kaçsın ki çeki düzen versinler kendilerine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?