yarın ben, aşagıda anlattıgım kadını görünce ne yapayım??? suratına bakmak degil aynı kaldırımda gitmek bile istemiyorum... kaldı ki kadına hala öfkeliyim...
azdan huysuz biriyimdir. ama ölümcül derecede degil. sabırlıyımdır ama tahammül sınırım var. bunu aşan cıkarsa corlarım.
özet geceyim. sonra konuya geleyim...
37 yaşındayım. cocugumuz olmuyor. eşimin globospermia. birlikteligimiz tam 10 yıl oldu. tüp de denedik. başka testler vs.. de yapıldı. embiro gelişimi de eksik oldugundan. biz cocuk defterini kapattık. bundan ötürü de sıkıntım yok. olayı tamamen sindirmiş biriyim. başkası dogursa veya gebe kalsa asla kıskançlık da yapmam. cok da sevinirim.
2 aydan beri de annemlerde istanbul'dayım. 10 yıldır soranlara da sabırla 8000000 kere cocuk neden olmadıgını ve istemedigimizi anlatmışımdır. yılmadan arada üflerdim ama gene de sabırla dediklerine kulak verir dinler peki peki derdim.
takii bugüne kadar....
eski bir tanıdıgımız ile karşılaştık. ilk önce gayet güzel nasılsın, ne yaptın ne ettin bla bla.. iyi bllaa blaa.. cocuk yok mu dedi ? sakince.. yok dedim.. olur dedi. teyze istemiyoruz dedi. aaa olur dedi. benim kız kaç kere tüp denedi olmadı sonra kendiliginden oldu sende dene... teyze denedik. artık istemiyoruz başka sorunlar var. yookk olur lurr bak benim kız bıraktı oldu, yeni dogdu, şöyle böle... ne kadar güzel Allah analı babalı saglıklı büyütmeyi nasip etsin... saol.
ama seninde olur... biz dua edelim sana olsun, diger kızımla dua ediyoruz biz sana da edelim. sadece gülümsedim.
anneme sardı bu sefer, annemde aa evet bende duydum tüpten sonra kendiliginden olanı ( sanki ben bilmiyorum, ben hiç duymadım bu tür hikayeleri- ve annem de bizim sorunumuzu en ince ayrıntısına kadar bilir) annemin de boşluguna geldi.. konuya bodozlama girdi.
sonra baktım konu benim neden cocugum olmadıgına ve nasıl olacagına dönecek... ramak kaldı..
anne sen az sus dedim. aa ben ne dedim ki diye savunmaya gecer gibi oldu.
diger teyze, annelere öyle yapılmaz blaa blaa dedi. deeeeerrriin bir nefes aldım ve teyzeye baktım.
ve teyze sonra '' zaten annen, anane de- babanne de oldu sen dogurmasan da olur dedi ''
bende ipler koptu... annemi susturdum. kadına da senin zırvalıklarını dinleyemem, seninle bunu konuşacak, anlatacak da degilim' diyip yanlarından ayrıldım.
kadın hala arkamdan bagırarak konuşuyordu... ama sen dogur , annen de annane olur, anne olunca anlarsın kıl tüy demeye devam ettii.. annemde kadına ayıp yaptıgım için agladı... asıl ayıbı bize kadın yaptı. kadın aglasın dedim ama dinlemiyor....
not : biliyorum ki; yeni anane oldugu için cok heyecanlı bir kadındı. mutlu oldugu için , mutlulugun da herkesin bilmesini ve tadmasını istiyor gibiydi ama söylemleri, tavrı, ısrarcı ve arsız halleri acayip sinir bozucuydu. en son sözü ile kaş yapayım derken göz cıkarttı...beni de benden cıkarttı...