• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DAYAK

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkür ederim bugunlerde bu konu kafamı cok karıstırıyor da o yuzden sordum. Ben de esimi, öfke anında siddete basvurması sebebiyle terk ettim. Hayatında kötü giden bir sey yok mesela, ama ortaokul ve lise hayatında okuldaki birçok erkeği dövdüğünü, defalarca disiplin cezası aldığını böbürlenerek anlatır. Mesela annesiyle otururken de bu konular açıldığında anne; ona katılır ve aynı frekansta esprili bir şekilde bu sohbete devam eder. Bense dinlerken irrite olurum.
bana el kaldırması konusunda anne; öfke kontrol problemi var ve onu üzerine çekme, sakince gönder derdi.
bazı zamanlarda da eşim, “bana karsı geldiğin zaman yaptığımdan pişman olmuyorum” diyordu. sanki hem bilinçli yapıyor hem de öfke kontrol problemi var gibi değil mi? Olaylar yeni olduğu için bu konu da tam üzerine geldi. Kusura bakmayın biraz içimi dökmüşüm bakınca🌷
Esimde şiddet görerek büyümüş

Aileye gidememek ne demek biliyor musun? Babam da kocam gibi gözümün önünde çocuğumu dovmesin demek.
Iyice Yeşilcam'a bağlamışsınız ya.

O kadar sey yazdm hala dram peşindesiniz

Cocugun poposuna vurdu diyor annesi, aşirı dereceye gitse ölsem yine engel olurdum diyor.

Babası dexter değilse aile yanında 3 5 ay gecirmek imkansız değil.

Baba olmasa kardeş olur, teyze hala kuzen ... birileri olur yani.

Allah yardımcın olsun kardeşim
Çocuklara çok üzüldüm onlar öyle bi babayla büyücekler psikolojik olarak çok etkilençekler
Eşinin ailesi duruma müdahale etmiyormu müsademi ediyorlar bu duruma
Boşanmak senin için daha iyi olcak gibi sen ve çocukların için bi süreliğine ailenin yanında kalırsın iyi kötü ailen varmış
Sonra iş bakarsın olmazmı
Ablasi haberi yokmus gibi davranıyor laf arasinda baska şeyden bahseder gibi çok kaşınırsan sabrinda sonu var gibi laf dokundurdu. Kv geldi siz cok yüz-göz olmussunuz filan dedi sonra çok üzüldüm filan dedi ama sonucta bi sey yapmadı bunlar bana karşı olanla ilgili cocukla ilgili olani hic konusmadik sadece kv gordugunde cocuga bagirma cok bagiriyosun kizma vb demisti

Ama param yok çalışmıyorum ailemle de durumlar bu napıyım yalan mi söyleyim. Ailem iyi olsa cebimde param elimde meslegim olsa zaten oturup kara kara düşünmem ki çıkar giderim
Eşiniz ne iş yapıyor, kamuda çalışıyorsa bir daha böyle birşey yaptığı takdirde şikayetçi olacağınızı söyleyin, kamu değilse yine aynı şeyi söyleyin, yaptığı şey aynı zamanda istismardır, cezası çoktur deyin gözü korksun biraz. Ve bir daha böyle birşey olursa gerçekten yapın, o çocuğu koruyacak olan sizsiniz elinden alıp bir odaya kapatmanız lazımdı. Yazık günah, çektiği acı bir yana ilerde babası gibi piskopat yetişmesine sebep oluyorsunuz.

Boşanmaya karar vermeden once de çalışmayı düşünüyordum zaten. Is basvurulari vs yaptim ama bulamadım. sinavlara girecegim ders çalışıyorum evde. Aileyle ilgili şöyle bi sorun var hem kendileri kovar hemde kendim eve çıkmama vs izin vermezler ancak onlara gerçekten ihtiyacim olmazsa yani maaşım iyi olursa o zaman resti cekerim gerekirse ilişkiyi keserim yoksa rahat bırakmazlar. Kimseden villa filan istediğim yok aslında sadece neler yapabilirim konuşmak istedim
Bir mesajinizsa eşinizin siz iş bulunca boşanmaya razi olacagini yazmişsiniz.

Bu her kocadan duyulacak bisey degil.

Demekki hala sizi ve cocugunuzu düsunebilecek vicdanı var.

Yani sizi sokağa atma derdinde veya bosanırsan seni öldürürüm derdinde değil.

Bu fırsatı kullanın.

Evliyken hayat memat meselesi olmadan iş bulmaya çalısmakla, zor durumda iş pesinde koşmak cok farklıdır.

Memur olabilecek potansiyeliniz varmıs, demekki az çok okumuşsunuz. Iş bulma şansınız hiç yok değil gibi anlıyorum.

Lütfen kendinizi bu kadar çaresiz hissetmeyin, sadece zamana ve özgüvene ihtiyacıniz var.

İşte bu yüzden kız çocuklarını OKUTUN,
Ogrenciyseniz OKUYUN,
Bekarsaniz ve elinizde mesleğiniz varsa geç evlenin !
Yiyin, için, gezin, hayatınızı yaşayın,
Evlendiyseniz hemen çocuk yapmayın,
İnsanlar kötü hele ki önündeki organını aklı zannedip gezen erkekler varken herşey daha da kötü !
Öyle pembe dizilerdeki, filmlerdeki aşklar, sevgililer artık on yüz milyon baloncuk arasında sadece bir, iki tane var.
Kadının ezildiği bir toplumda kendinizi ezdirmeyin, dik durun, biri size el kaldırdığında hakkı, hukuku bilin. Kimse size el kaldıramaz hele ki bu kocanizsa !

Yine feminist damarım tutacak ama durum malesef bu.

Ablasi haberi yokmus gibi davranıyor laf arasinda baska şeyden bahseder gibi çok kaşınırsan sabrinda sonu var gibi laf dokundurdu. Kv geldi siz cok yüz-göz olmussunuz filan dedi sonra çok üzüldüm filan dedi ama sonucta bi sey yapmadı bunlar bana karşı olanla ilgili cocukla ilgili olani hic konusmadik sadece kv gordugunde cocuga bagirma cok bagiriyosun kizma vb demisti
Aileside öyle büyük bi olay değilmiş gibi davranmış
Sürekli mi şiddet görüyorsun neden dolayı kavgalar çıkıp şiddete dörüşüyor
Çoçukların adına çok üzüydüm en çok etkilenen onlar oluyor böyle olaylarda

Eşiniz ne iş yapıyor, kamuda çalışıyorsa bir daha böyle birşey yaptığı takdirde şikayetçi olacağınızı söyleyin, kamu değilse yine aynı şeyi söyleyin, yaptığı şey aynı zamanda istismardır, cezası çoktur deyin gözü korksun biraz. Ve bir daha böyle birşey olursa gerçekten yapın, o çocuğu koruyacak olan sizsiniz elinden alıp bir odaya kapatmanız lazımdı. Yazık günah, çektiği acı bir yana ilerde babası gibi piskopat yetişmesine sebep oluyorsunuz.
Kamuda değil ama böyle bi seyden dolayı polislik bi mevzu olursa iş yerinde duyulur akrabalardan dolayi ve aile icinde de is yerinde de itibar kaybeder isten atılmasa da rezil olur

Biri yok ondan eminim hamilelik sürecinde depresyon geçirdi benim sağlık sorunlarimdan dolayı. 120 kiloya cıktı
O halde psikolojik destek alması lazım. Şu virüs geçince bunu ihmal etmeyin bence. Ama olursa olsun eşiniz düzelse bile kendinizi geliştirip bi iş alanına yönelin siz de

Aileye gidememek ne demek ?

Uzuun vadede ailemle yaşayıp sonsuza kadar bana ve cocuguma bakmalarıni bekleyemem demek .

Ben öyle anlıyorum.

Kisa vadede 3 5 ay hangi aile çocuguna 1 yatak 1 tabak veremez?

Cok cok dusuk ihtimal.

Bu kisi ailesine " ben kendi ayaklarimin ustune duracagim, sizinle sonsuza kadar yasamayacagim" diye bir durus sergilese ve aile de kizlari cocuklariyla başlarına kalacak die korkmazlar.

Kimse sonsuza kadar sırtında kambur istemez.

Çalismiyorum ne demek?

Halihazırda çalişmiyorum demek

. Kisa vadede hemen kendimi cevirecek gelirim yok demek.

Eli ayaği tutan, azicik da kendine guvenen herkes 3 5 vakte bi gelir kaynagi bulur.

Sonsuza kadar calisamayacak durumdayim, ölene kadar birini benim geçimimi sağlamalı demek istemiyor herhalde.

Sanki kocasi sabancının oglu.

Asgari ücret getirip kadına çocuga kral Faht havası basan adamlara muhtaç olmamalı bu kadınlar.

O kadar buyuk sorunlar 2 3 cümle ay yapamam edemem cevaplari ile gecistiriliyorsa çozum niyeti yok demektir.

Bana çozum üretin diye sorarken ne bekliyor acaba konu sahibi cevap olarak?

Al bacım sana 2 trilyon 2 de villa, yaşa keyfince mi diyecegiz?

Elbet kendi hayatini kur diyecegiz?
Ben dedım babası da bekarken dovuyormus bir de orda mi dayak yesin dediler bana.
Oyuzden bu konudan gıdıyorum.
Kendisi ne yasarsa yasasın, cocuklarına uzulurum o kadar.

Kamuda değil ama böyle bi seyden dolayı polislik bi mevzu olursa iş yerinde duyulur akrabalardan dolayi ve aile icinde de is yerinde de itibar kaybeder isten atılmasa da rezil olur
Tamam işte niye yapmadınız, sakin zamanın a karşısına geçin bunu söyleyin. Acımam yakarım bir daha elini kaldırırsan deyin. Madem başka çareniz yok bunu yapın

Bir mesajinizsa eşinizin siz iş bulunca boşanmaya razi olacagini yazmişsiniz.

Bu her kocadan duyulacak bisey degil.

Demekki hala sizi ve cocugunuzu düsunebilecek vicdanı var.

Yani sizi sokağa atma derdinde veya bosanırsan seni öldürürüm derdinde değil.

Bu fırsatı kullanın.

Evliyken hayat memat meselesi olmadan iş bulmaya çalısmakla, zor durumda iş pesinde koşmak cok farklıdır.

Memur olabilecek potansiyeliniz varmıs, demekki az çok okumuşsunuz. Iş bulma şansınız hiç yok değil gibi anlıyorum.

Lütfen kendinizi bu kadar çaresiz hissetmeyin, sadece zamana ve özgüvene ihtiyacıniz var.
Evet cok yuksek puan almam lazim atanmak için istersen örgün öğretime git diyor çalış diyor

Cok afedersiniz ben boyle adamlarin psikolojisine sıçarım
Haklısın ama psikolojisi çok Farklı bir şey insan bambaşka birine dönüşebiliyor ki konu sahibi de mesajıma verdiği cevapta bunu doğrulamış. Adam cidden eşinin hamileliğinde eşinin sağlık sorunlarından dolayı depresyona girmiş ve obez olmuş resmen. Hepimiz zor dönemler geçirip istemeden de olsa sevdiklerimize psikolojik yahut fiziksel zarar verebiliriz. O dönemleri atlatmak için de birbirimize destek olmalıyız. Çocuğun şiddet görmesi benim de yüreğimi yaktı ancak babanın geçmişi temiz belki bu durum düzeltilebilir psikolojik destekle falan. Zira konu sahibi burdan bakınca gerçekten çaresiz

Tamam işte niye yapmadınız, sakin zamanın a karşısına geçin bunu söyleyin. Acımam yakarım bir daha elini kaldırırsan deyin. Madem başka çareniz yok bunu yapın
Bugün vurunca bidaha vurursan polisi ararim dedim ama is yeriyle korkutmak aklima gelmemişti orda calisan akrabalara soylerim seni rezil ederim vs demek faydali olabilir en azından ulkenin durumu normale donene kadar

Aileside öyle büyük bi olay değilmiş gibi davranmış
Sürekli mi şiddet görüyorsun neden dolayı kavgalar çıkıp şiddete dörüşüyor
Çoçukların adına çok üzüydüm en çok etkilenen onlar oluyor böyle olaylarda
Sürekli değil 1 senedir 3 kere oldu cok önemli bi nedenden degil basit şeyler ama kendisi bana çok ağır konuştu bende ona konuştum o şekilde tırmandı. Bugün 3.sü tokat atti bana çocuğa vurdu itekledim çok yuksek sesle car car bağırdım vicdansiz bidaha vurursan polisi ararim dedim daha bi şeyler söyledim itekledim tokat atti oda gitti sonra yanımızdan

Haklısın ama psikolojisi çok Farklı bir şey insan bambaşka birine dönüşebiliyor ki konu sahibi de mesajıma verdiği cevapta bunu doğrulamış. Adam cidden eşinin hamileliğinde eşinin sağlık sorunlarından dolayı depresyona girmiş ve obez olmuş resmen. Hepimiz zor dönemler geçirip istemeden de olsa sevdiklerimize psikolojik yahut fiziksel zarar verebiliriz. O dönemleri atlatmak için de birbirimize destek olmalıyız. Çocuğun şiddet görmesi benim de yüreğimi yaktı ancak babanın geçmişi temiz belki bu durum düzeltilebilir psikolojik destekle falan. Zira konu sahibi burdan bakınca gerçekten çaresiz
Gercekten şimdilik çok caresizim anneme yüzüm gözüm mor fotolarimi attim esim o kadar korkmustu fotolari gondermeyim diye ikna etmeye calismisti ailem görünce beni alip goturur bidaha beni göremez sanmıştı ama hicbi şey yapmadılar babam zaten hic sormadı bile muhattap bile olmadı

Iyi akşamlar. Eşimden şiddet görüyorum daha kötüsü 3.5 yaşındaki oğlum da siddet görüyor. Küçük oğlum 1 yaşında o doğmadan önce böyle bi sorun yoktu. Küçük oğlum 3 aylıkken başladı arada oluyor bidaha yapmayacağım diyor ama yine yapıyor. Oğlum bugün cok huysuzdu evde sıkıldı galiba bütün gün ağladı bende bunaldim bağırdim bi kac kez sonra eşim dövdü ben bağırdım vicdansız diye bana da sert bi tokat atti. Çok üzgünüm oğlum böyle bi sey yaşadığı için. Aileme de kayinvalideme de söyledim daha önce bizi dövdüğünü hicbi sey yapmadilar. Annem boşan diyor ama zaten onlar beni surekli evden kovduğu için evlenmek zorunda kalmıştım 2 çocukla kac gun kalmama izin verirler kovarlarsa gidecek yerim yok. Sürekli iş bakiyorum ama iş yok, çocuklarıma bakacak kimse yok. Aöf mezunuyum 2 yıllık yani bi meslegim de yok. Ne yapabilirim fikirlerinizi bekliyorum. 2.çocuğu neden yaptin diyeceklere, çocuktan önce şiddet yoktu evliligimiz iyi gidiyordu
Of cok uzuldum ya ailen yuzunden bu hallere gelmıssın hıc mı destek olmazlar sıze

Anneme bu olaylardan önce örgünde okurum filan dedim hic destek vermedi çalıştıkları yerlerde torpille giriyo insanlar işe ama çalıştıkları yerlere aldirmaya çalışmadılar mesela

Iyice Yeşilcam'a bağlamışsınız ya.

O kadar sey yazdm hala dram peşindesiniz

Cocugun poposuna vurdu diyor annesi, aşirı dereceye gitse ölsem yine engel olurdum diyor.

Babası dexter değilse aile yanında 3 5 ay gecirmek imkansız değil.

Baba olmasa kardeş olur, teyze hala kuzen ... birileri olur yani.
Bilmediginiz hayatlari yargiliyorsunuz. Okumamissiniz bastan sona. Dram peşinde degilim benim yazdigimi mesaj sahibi kadin begenmis demek ki dogru. Standart aileler gibi kendi aileniz gibi sanmayin herkesi. Kapi kapandiginda ne oldugunu bilmiyorsunuz. Bosluklu boşluklu yazinca da cok anlamli seyler yazmis olmuyorsunuz. Aile aile olsa okuturdu meslek sahibi yapardı. Bu adamun elinden çekeralirdi. Siddet gördüğünü biliyorlarmis. Buna ragmen bir sey yapmıyorlar. 2 cocuklar aile evinesiginmak kolay saniyorsunuz. Biz kac kere annemin pesinde dedemin evine gittik. Ne yazik ki olmuyor. Kimse sahip cikmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back