- 25 Ekim 2015
- 19.369
- 99.150
- 598
- 40
Umıtsızlık asılamak degıl de inancım yok diyim.Bu ilk olur belki. Nolur boyle umitsizlik aşilamayalim. Ben hepsine aciyorum. anneye acimayan varsa o yavrulara acısın. Iyi seyler yazalim yonlendirelim. Sizin de kalbinizden operim mutsuzsaniz
Cumle aralarında hala adamın guzel ozellıklerınden bahsediyor ailesıne gitme seçeneğini kafadan elemıs.
Aileme gidemem diyor param yok calısmıyorum diyor, tum verilecek onerılerın onunu kapatıyor yorumlarda gordunuz belki.Her olayda hemen sığınma evine gitme önerisi bana biraz sacma geliyor.
Sığinma evleri ölüm tehdidi açık olan vakalarsa tabiki gerekli. Öncesinde ciddi seyler yasandiysa, kadın boşanmaya çalışıyor adam veya ailesi boşamiyorsa ve zarar veriyora/verecekse yaratilmis bir çözüm.
Belirsiz adres/ kimlik gibi durumlar çok kolay mı sanıyorsunuz?
Kaçak ve geçmiş ile aile ile kendi sosyal cevre ile bağı koparmak , yıllarca belki ömür boyu öyle yaşamak, o şekilde cocuk buyutmek kolay mi saniyosunuz?
Sıgınma evleri tatil mekanları degıl, hop diye canı isteyenin gidecegi yerler degil.
Kocasından siddet goren bir kadin önce boşanma yolunu denemeli, hukuki haklarini denemeli,gerekirse dişlerini göstermeli korkmadan.Hayır nie hemen kimliğinden hayatından kopsun kadin? Ne munasebet?
Ailesi yanında olmasa bile 3 5 kurus parasi varsa ev de tutar borc da bulur iş de bulur bisyeler yapar.
O çok güçlü kocaların buyuk kismi peluş aslan.
Hiç bi haltı da gözleri kesmez inanın.
Kadın önce kaçmadan her seyi denemeli, güclü durmaya çalismali.
Hiç mi iradesi aklı fikrı azıcık kendi hayatlarını kontrol gücü yok bu insanların?
Sığınma evine sığınmak zorunda kalanlar artık ölüm korkusunu yaşayan, tamamen felç olmuş bir iradeyle kalan kadınlar.
Sokakta yatmaktansa oraya gidiyorlar.
Kocayla kavga etti diye sokakta yatmak zorunda kalan % kac kadın var?
Insanin hic mi eşi dostu arkdasi akrabasi kardesi sosyal cevresi osu busu olmaz?
Burada hop diye sıgınma evine git önerisi kadına çözümsüz hissetirmekten baska işe yaramaz bence.
Yilda 10binlerce boşanma davasi görülüyor. Hepsi sıgınmaya mi gidiyor?