• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DAYAK

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doktor raporu varsa bu süreçte raporların geçerlilik süresi uzatıldığı için ilaçlarını eczaneden alabilir.
Doktoruna telefonla ulaşıp,
durumu izah ederek ilaçlarının güncellenmesi için yardım isteyebilirsiniz.
Maddi olarak zorlamazsa on-line muayene-terapi hizmeti veren bir psikiyatristle görüşebilir eşiniz.
Siz neden israrla iyilestirip baristirmaya calisiyorsunuz? O cocuklara gunah degil mi?

Psikolog ucretleri ne kadar psikiatride muayene çok kısa sürüyor öfke için bi şey kullanmadi hic ama diğer ilacını kullaniyor
Ablacım, psikoloğun eğitimine, tecrübesine
ve bulunduğu muhite göre değişir.
İstanbul için alt limit 200 TL.
Seans başına 300-500 TL arasında kaliteli bir hizmet almanız mümkün.
Terapiyi psikolog değil de psikiyatri hekimi yapsın derseniz fiyatlar daha yüksek olur.

Psikolog ucretleri ne kadar psikiatride muayene çok kısa sürüyor öfke için bi şey kullanmadi hic ama diğer ilacını kullaniyor
Üniversite hastanelerinde aynı zamanda terapi de veren psikiyatristler oluyor.Hem ilaçlarını düzenliyor hem de 40 dk kadar terapi veriyor .Yine 150 tl gibi bi para olabilir ama özel muayenelerin 400-500 tl aldıgını düşünürsek oldukça makul.Hangi şehirdesiniz? İzmirse bir isim biliyorum.

Kovduklari anda şimdi çık git diyolar defalarca yaşadım üstelik bi kavga gürültü olmasina da gerek yok babam normal bi insan değil kendi kendine gıcık oluyor dövüyor kovuyor gitmek istemiyorum gitmiycem desemde zorla gönderiyor o anda 2 bebekle çıkamam o yüzden cesaret edemiyorum
Kadin siginma evinde seni kimse kovmaz beni dinle. Anneligini elestirenleri hakli cikarma. Onlar bugün yazar yarin unutur. Senin çocukların buyuduklerinde unutacaklar mi saniyorsun?

Biri benim bebeğimi dövecek bıçaklarım, öldürürüm herhalde. Siz nasıl insanlarsınız ben anlamadım ki? Biriniz bebek dövüyor, biriniz hala çocuğu alıp evden gitmiyor? Bu anlattığınız olay en üst seviyenin bir altı, bir üstü cinayet.

Bende kucuklugumde cok dayak yedim, agzim burnum kirildi kac kez. Duvardan duvara cok kez yapismisimdir.
İnanin henuz bu yasimda kendimi sevebildim, kendime deger vermeyi daha yeni yeni ogrenebildim. Oyle bir travma yaratti ki bende hep mutsuzdum, hep kendimi yetersiz ozguvensiz hissettim. Cok sucladim, hem dayak atani hem buna izin verenleri..susanlari.. hatta buna izin verenlere cok daha ofkeliyim. Lutfen o masum guzel cocugu buna maruz etmeyin kurban olayim cok icten soyluyorum. Buna izin vermeyin. Boyle bir evlilik boyle bir iliski olamaz, sizden daha degerli o evlatlar. İleride neler dusunecek o cocuk bi bilseniz... keske bilseniz.. lutfen bu konunun ustunu ortme, izin verme bunlara, lutfen

Siz neden israrla iyilestirip baristirmaya calisiyorsunuz? O cocuklara gunah degil mi?
Siz iyi misiniz?
Ben barışın mı dedim?
Konuyu anlamak için soru sordum,
bana sorulana cevap verdim.
Kimse adına karar verip yönlendirmek değil benim işim, ben uzman psikolojik danışmanım.
Danışanlarım dahil kimse adına karar vermem kaldı ki hiç tanımadığım, yaşam koşullarına ayrıntılı vakıf olmadığım birine ne yapması gerektiğini söyleyeyim...
Böyle itham eder şekilde yorum yapacaksanız lütfen beni alıntılamayın tekrar, çünkü cevap vermeyeceğim.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim mesajlarınız bana iyi geldi. Hiç öyle sinen salak bi tip değilim. Gayet akilliyim ama hayat ve şartlar en cok da hayatimizdaki mecbur olduğumuz insanlar (anne,baba hatta eş) elimizi kolumuzu bağlıyor. Bende piril piril üniversite öğrencisi bi genç kızdım ailem surekli kovdu ogrenci evine yurda izin vermediler okula giderken para vermediler hem calisip hem okumaya çalışırken dersleri geçemedim şuan ogretmen olabilirdim hic evlilik meraklısı bi kiz olmadım ama hayat...

Bu hayatta en korktugum sey buyuk konusmak ama cocuguma Kalkan el babasinin bile olsa kirarim!

Üniversite hastanelerinde aynı zamanda terapi de veren psikiyatristler oluyor.Hem ilaçlarını düzenliyor hem de 40 dk kadar terapi veriyor .Yine 150 tl gibi bi para olabilir ama özel muayenelerin 400-500 tl aldıgını düşünürsek oldukça makul.Hangi şehirdesiniz? İzmirse bir isim biliyorum.
Ankara, bunu arastiricam hocaya muayene olursak mi bu şekilde

Siz iyi misiniz?
Ben barışın mı dedim?
Konuyu anlamak için soru sordum,
bana sorulana cevap verdim.
Kimse adına karar verip yönlendirmek değil benim işim, ben uzman psikolojik danışmanım.
Danışanlarım dahil kimse adına karar vermem kaldı ki hiç tanımadığım, yaşam koşullarına ayrıntılı vakıf olmadığım birine ne yapması gerektiğini söyleyeyim...
Böyle itham eder şekilde yorum yapacaksanız lütfen beni alıntılamayın tekrar, çünkü cevap vermeyeceğim.
Uzman degilim isinize karisacak hic degilim. Bazi konularda hakkinu savunamayanin tarafında olmak gerekir diye düşünüyorum. Tedaviyle hallolacak gibi bilgi vermek o cocuklara haksizlik gibi geliyor. Belki yemine aykırıdır etik dışıdır bilemem ama bence boyle olmali.

Kadin siginma evinde seni kimse kovmaz beni dinle. Anneligini elestirenleri hakli cikarma. Onlar bugün yazar yarin unutur. Senin çocukların buyuduklerinde unutacaklar mi saniyorsun?
Kadin siginmada bir-çok kadin oluyor bir arada arastirdigim kadariyla o yuzden virüs bitince dedim

Ankara, bunu arastiricam hocaya muayene olursak mi bu şekilde
Evet İzmirde ,daha doğrusu 9 eylülde o şekilde.Her hoca böyle midir bilemem. Siz Üniversite hastanesini arayıp sorun şu korona süreci bitince,onlar yönlendirir.
O zamana dek de bence ailenizin yanına gidin. Problemli bir aile olduğunu anladım ama rn azından bu süreçte kocanız pişman olur ve terapiye de ikna olur diye düşünüyorum.Ama hemen somut bi adım atmazsanız nasılsa onu hep affedeceğinizi düşündüğünden kendini düzeltmeye çalışmayacak,hatasını anlamayacaktır.(ayrıca eşiniz ailenizle de problemlerinizi biliosa buna istinaden bu kadar rahat zor kullanıo olabilir,nasılsa beni terk edemez gidemez diodur.Bunun doğru olmadığını ona kanıtlayın.Ona yardım etmek istiosunuz ki doktor arıosunuz.Ancak önce o bunu istemeli ve kendisinin vazgeçilmez olmadığının farkına varmalı.Sığınma evi sizi korkutuyor anlıyorum ama ailenize cesaret edemiosanız o da mantıklı geldi bana.Sadece adım atın ve çabuk atın,olay soğuduktan snra bi anlamı yok)

Evet İzmirde ,daha doğrusu 9 eylülde o şekilde.Her hoca böyle midir bilemem. Siz Üniversite hastanesini arayıp sorun şu korona süreci bitince,onlar yönlendirir.
O zamana dek de bence ailenizin yanına gidin. Problemli bir aile olduğunu anladım ama rn azından bu süreçte kocanız pişman olur ve terapiye de ikna olur diye düşünüyorum.Ama hemen somut bi adım atmazsanız nasılsa onu hep affedeceğinizi düşündüğünden kendini düzeltmeye çalışmayacak,hatasını anlamayacaktır.(ayrıca eşiniz ailenizle de problemlerinizi biliosa buna istinaden bu kadar rahat zor kullanıo olabilir,nasılsa beni terk edemez gidemez diodur.Bunun doğru olmadığını ona kanıtlayın.Ona yardım etmek istiosunuz ki doktor arıosunuz.Ancak önce o bunu istemeli ve kendisinin vazgeçilmez olmadığının farkına varmalı.Sığınma evi sizi korkutuyor anlıyorum ama ailenize cesaret edemiosanız o da mantıklı geldi bana.Sadece adım atın ve çabuk atın,olay soğuduktan snra bi anlamı yok)
Kim oldugum anlasilmasin diye yazmak istemedim ama annemde sağlık çalışanı ve bire bir temasta olmadığı için kendi evinde kalıyor yoksa ailemle görüşüyorum bu durum olmasa gidebilirdim en azindan 2 günlüğüne. Ailemle olan sorunlarimdan dolayi bırakamayacağımı düşünüyor hemde ben telefonu alınca birini mi aradim haber mi verdim gibi korkulari da var

Kadin siginmada bir-çok kadin oluyor bir arada arastirdigim kadariyla o yuzden virüs bitince dedim
Sizin iyi oldugunuza emin olana kadar büyük ihtimalle yalniz bir yerde kalirsiniz. Sonra birlesik evlere alirlar onlar da cok fazla kisili degil. Onlarin da kontrolleri yapiliyor başı bos degiller. Virus aylarca bitmezse aylarca dayak mi yiyeceksiniz? Bu kadar insan sizi elestirdi anlamadi empati kurmadi. Benim samimiyetime inandiysaniz polisi arayin. Bir kere daha dayak yemeyi beklemeden. O cocuklar buyuduklerinde ya babalari gibi olurlarsa? Ya siddetten mazlumlaşmis silik insanlar olurlarsa? Ya bir maraz kaldıysa psikolojilerinde? Anne olarak bu sorumluluğunuz var lutfen artik ayaga kalkin. Çocuklarınızı döven adamla ayni yatakta yatmayin.

Her olayda hemen sığınma evine gitme önerisi bana biraz sacma geliyor.

Sığinma evleri ölüm tehdidi açık olan vakalarsa tabiki gerekli. Öncesinde ciddi seyler yasandiysa, kadın boşanmaya çalışıyor adam veya ailesi boşamiyorsa ve zarar veriyora/verecekse yaratilmis bir çözüm.

Belirsiz adres/ kimlik gibi durumlar çok kolay mı sanıyorsunuz?

Kaçak ve geçmiş ile aile ile kendi sosyal cevre ile bağı koparmak , yıllarca belki ömür boyu öyle yaşamak, o şekilde cocuk buyutmek kolay mi saniyosunuz?

Sıgınma evleri tatil mekanları degıl, hop diye canı isteyenin gidecegi yerler degil.

Kocasından siddet goren bir kadin önce boşanma yolunu denemeli, hukuki haklarini denemeli,gerekirse dişlerini göstermeli korkmadan.Hayır nie hemen kimliğinden hayatından kopsun kadin? Ne munasebet?

Ailesi yanında olmasa bile 3 5 kurus parasi varsa ev de tutar borc da bulur iş de bulur bisyeler yapar.

O çok güçlü kocaların buyuk kismi peluş aslan.

Hiç bi haltı da gözleri kesmez inanın.

Kadın önce kaçmadan her seyi denemeli, güclü durmaya çalismali.

Hiç mi iradesi aklı fikrı azıcık kendi hayatlarını kontrol gücü yok bu insanların?

Sığınma evine sığınmak zorunda kalanlar artık ölüm korkusunu yaşayan, tamamen felç olmuş bir iradeyle kalan kadınlar.

Sokakta yatmaktansa oraya gidiyorlar.

Kocayla kavga etti diye sokakta yatmak zorunda kalan % kac kadın var?

Insanin hic mi eşi dostu arkdasi akrabasi kardesi sosyal cevresi osu busu olmaz?

Burada hop diye sıgınma evine git önerisi kadına çözümsüz hissetirmekten baska işe yaramaz bence.

Yilda 10binlerce boşanma davasi görülüyor. Hepsi sıgınmaya mi gidiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back