- 20 Mayıs 2023
- 2.518
- 3.703
- 53
- 29
- Konu Sahibi YazYagmuru12
-
Toplumda yeterince psikopat erkek yok gibi bir de bu geni bozuktan çocuk yapıp adamın o iğrenç genlerini devam ettireceksiniz. Karakter genetiktir, bir insan vicdansız ise çocuğunun da vicdansız olması çok normaldir.
sevginin gücü de var, aşkta var. Siz aşktan anlamayan dağ ayısına denk geldiğiniz için aşk yok diye birşey yok.Hepinize merhaba 1 yıllık evliyim esimle severek evlendik 3 yıllık birlikteliğin ardından evliliğimin başından beri siddet vsr hayatım da 1 aylik gelinken yedim ilk tokatı sonrası da geldi zaten ilk dayak yeme sebebim makyaj yapmaktı yeni gelinler yapar ya güya bende yaptım sonrası fondötenle duvarda bense yerde buldum kendimi aşırı kıskanç biri yada kimliğini buna sığdırmış bir insan asla boyle olduğunu bilmiyordm halada en ufak bisiyde siddete bas vuruyor napacagini bilmiyorum bu gün aileme söyledim babama...ağladı babam cok üzüldüm kendime bir söz verdim ölsemde artık kimse bilmicek çocuğumuz yok olmuyor pocslym doktora bile götürmüyor beni artık bende allaha bıraktım ailesiyle birlikte yaşıyorum hepsi ayrı bir dert annesi üzerime saldırmış biri korkuyorum hepsinden sanırım buda benim sınavım tek isteğim bir bebeğimin olması belki herseyi unuturum yada olmsa daha mı iyi bilmiyorum tek bildiğim aşkın zamanla yok oluşu yada olmayışı kendimi kandırışlarım flaan kizlar... Sakın sevginin gücüne inanmayın çünkü ask sadece masallarda var şimdi dönüp bakıyorum ileri görüşlü olmak istiyorum nasıl davranacağımı bile bilmiyorum aksam gelicek işten ve ben yine ona hiçbisey olmamış gibi davranıcam ve tüm hayatım boyle gidicek galiba siz olsaydınız ne yapardınız?
Ayrılacaksın. Baban seni dövsünler diye mi büyüttü?Hepinize merhaba 1 yıllık evliyim esimle severek evlendik 3 yıllık birlikteliğin ardından evliliğimin başından beri siddet vsr hayatım da 1 aylik gelinken yedim ilk tokatı sonrası da geldi zaten ilk dayak yeme sebebim makyaj yapmaktı yeni gelinler yapar ya güya bende yaptım sonrası fondötenle duvarda bense yerde buldum kendimi aşırı kıskanç biri yada kimliğini buna sığdırmış bir insan asla boyle olduğunu bilmiyordm halada en ufak bisiyde siddete bas vuruyor napacagini bilmiyorum bu gün aileme söyledim babama...ağladı babam cok üzüldüm kendime bir söz verdim ölsemde artık kimse bilmicek çocuğumuz yok olmuyor pocslym doktora bile götürmüyor beni artık bende allaha bıraktım ailesiyle birlikte yaşıyorum hepsi ayrı bir dert annesi üzerime saldırmış biri korkuyorum hepsinden sanırım buda benim sınavım tek isteğim bir bebeğimin olması belki herseyi unuturum yada olmsa daha mı iyi bilmiyorum tek bildiğim aşkın zamanla yok oluşu yada olmayışı kendimi kandırışlarım flaan kizlar... Sakın sevginin gücüne inanmayın çünkü ask sadece masallarda var şimdi dönüp bakıyorum ileri görüşlü olmak istiyorum nasıl davranacağımı bile bilmiyorum aksam gelicek işten ve ben yine ona hiçbisey olmamış gibi davranıcam ve tüm hayatım boyle gidicek galiba siz olsaydınız ne yapardınız?
Gerçekten şakamısın? Aklını başına al. Böyle bi ayıdan çocuğun olmadığı için yat kalk şükret. Boş boş esaret yaşamak yerine darp raporu al, boşan. Kendş hayatını kur. Gerçekten bukadarmı kendinize saygınız yok.Hepinize merhaba 1 yıllık evliyim esimle severek evlendik 3 yıllık birlikteliğin ardından evliliğimin başından beri siddet vsr hayatım da 1 aylik gelinken yedim ilk tokatı sonrası da geldi zaten ilk dayak yeme sebebim makyaj yapmaktı yeni gelinler yapar ya güya bende yaptım sonrası fondötenle duvarda bense yerde buldum kendimi aşırı kıskanç biri yada kimliğini buna sığdırmış bir insan asla boyle olduğunu bilmiyordm halada en ufak bisiyde siddete bas vuruyor napacagini bilmiyorum bu gün aileme söyledim babama...ağladı babam cok üzüldüm kendime bir söz verdim ölsemde artık kimse bilmicek çocuğumuz yok olmuyor pocslym doktora bile götürmüyor beni artık bende allaha bıraktım ailesiyle birlikte yaşıyorum hepsi ayrı bir dert annesi üzerime saldırmış biri korkuyorum hepsinden sanırım buda benim sınavım tek isteğim bir bebeğimin olması belki herseyi unuturum yada olmsa daha mı iyi bilmiyorum tek bildiğim aşkın zamanla yok oluşu yada olmayışı kendimi kandırışlarım flaan kizlar... Sakın sevginin gücüne inanmayın çünkü ask sadece masallarda var şimdi dönüp bakıyorum ileri görüşlü olmak istiyorum nasıl davranacağımı bile bilmiyorum aksam gelicek işten ve ben yine ona hiçbisey olmamış gibi davranıcam ve tüm hayatım boyle gidicek galiba siz olsaydınız ne yapardınız?
Babasına söyleyince ağlamazdı ama. Çekeceksin derdiBu yorumunuz çok incitici bir yorum değil mi sizce?
Konu sahibesine çocuk yapmak için çabalaması konusunda kızmanızı anlıyorum. Sonuna kadar haklısınız.
Ancak burada belki de bu tarz istismarcı ailelerden gelen, hayatı boyunca özellikle de çocuklukta şiddete maruz kalmış kişiler olma ihtimali yüksek. Ve bu kişiler arasında şiddetten nefret eden, karıncayı incitmeyecek, ailesine rağmen gayet doğru ve düzgün insanlar olmayı başarmış kişiler de olabilir. Böyle bir genelleme bu kişileri incitecektir.
Karakter bir yere kadar genetik olabilir. İnsanın kararlı olmak, hırslı olmak, fevri olmak, duygusal veya rasyonel olmak gibi doğuştan gelen bir mizaca sahip olması doğaldır. Ancak bu mizacı herkes aynı şekilde yaşamak zorunda değil. Kaldı ki toplumda bu tarz şiddet mağdru olup da hayatını insanlara ve topluma yararlı olmaya adamış sayısız örnek de mevcut.
Lütfen, bu tarz genellemeler yapmadan iki kere düşünelim.
Burası kadınlar kulübü, şiddete eğilimli olanlar erkekler oluyor. Amerika'da cinsiyete göre suç oranlarını böldüğünde ve fuhuşu çıkardığında yüzde 98 99 erkekler suçlu çıkıyor. Toplum ne kadar ataerkilse bu fark o kadar artıyor. Bu kadının oğlu olursa o da büyük ihtimal eşini dövecek, annesine çekse bile gördüğü kadın erkek iliskisi bu olacak.Bu yorumunuz çok incitici bir yorum değil mi sizce?
Konu sahibesine çocuk yapmak için çabalaması konusunda kızmanızı anlıyorum. Sonuna kadar haklısınız.
Ancak burada belki de bu tarz istismarcı ailelerden gelen, hayatı boyunca özellikle de çocuklukta şiddete maruz kalmış kişiler olma ihtimali yüksek. Ve bu kişiler arasında şiddetten nefret eden, karıncayı incitmeyecek, ailesine rağmen gayet doğru ve düzgün insanlar olmayı başarmış kişiler de olabilir. Böyle bir genelleme bu kişileri incitecektir.
Karakter bir yere kadar genetik olabilir. İnsanın kararlı olmak, hırslı olmak, fevri olmak, duygusal veya rasyonel olmak gibi doğuştan gelen bir mizaca sahip olması doğaldır. Ancak bu mizacı herkes aynı şekilde yaşamak zorunda değil. Kaldı ki toplumda bu tarz şiddet mağdru olup da hayatını insanlara ve topluma yararlı olmaya adamış sayısız örnek de mevcut.
Lütfen, bu tarz genellemeler yapmadan iki kere düşünelim.
Güzelim benim çocuk dediğin şey stres topu değil. Böyle bir kocadan nasıl bir baba çıkar bir düşün. Neden mutsuz bir ailede, sağlıksız bir baba ile bir çocuk büyüsün? Sırf sen belki biraz teselli bulursun diye çocuk yapılır mı? Kaç kurtar kendini. Arada aşk da kalmamış zaten. Kendini neden bu hayata mecbur hissediyorsun. Aşk sadece masallarda yok. Çok da güzel inan ama bu adamla değil. Lütfen aklını başına topla ayrıl bu adamdan. Tek başına bile daha mutlu olursun inan.Hepinize merhaba 1 yıllık evliyim esimle severek evlendik 3 yıllık birlikteliğin ardından evliliğimin başından beri siddet vsr hayatım da 1 aylik gelinken yedim ilk tokatı sonrası da geldi zaten ilk dayak yeme sebebim makyaj yapmaktı yeni gelinler yapar ya güya bende yaptım sonrası fondötenle duvarda bense yerde buldum kendimi aşırı kıskanç biri yada kimliğini buna sığdırmış bir insan asla boyle olduğunu bilmiyordm halada en ufak bisiyde siddete bas vuruyor napacagini bilmiyorum bu gün aileme söyledim babama...ağladı babam cok üzüldüm kendime bir söz verdim ölsemde artık kimse bilmicek çocuğumuz yok olmuyor pocslym doktora bile götürmüyor beni artık bende allaha bıraktım ailesiyle birlikte yaşıyorum hepsi ayrı bir dert annesi üzerime saldırmış biri korkuyorum hepsinden sanırım buda benim sınavım tek isteğim bir bebeğimin olması belki herseyi unuturum yada olmsa daha mı iyi bilmiyorum tek bildiğim aşkın zamanla yok oluşu yada olmayışı kendimi kandırışlarım flaan kizlar... Sakın sevginin gücüne inanmayın çünkü ask sadece masallarda var şimdi dönüp bakıyorum ileri görüşlü olmak istiyorum nasıl davranacağımı bile bilmiyorum aksam gelicek işten ve ben yine ona hiçbisey olmamış gibi davranıcam ve tüm hayatım boyle gidicek galiba siz olsaydınız ne yapardınız?
Boşan, çocuk bu adamdan olmuyor diye dua et , aynı ev kaynana bir sürü sorun var.
Boşanırdım. Lamı cimi yok bunun. Hem aileniz de size destek çıkacaktır. Çıkmazsa da başka yere sığının geçici olarak. Şiddeti geçtim, başka bir sağlık probleminiz bile olsa sizinle ilgilenmeyecek. İnsan yerine konmuyorsunuz. Böyle evlilik olmaz olsun.Hepinize merhaba 1 yıllık evliyim esimle severek evlendik 3 yıllık birlikteliğin ardından evliliğimin başından beri siddet vsr hayatım da 1 aylik gelinken yedim ilk tokatı sonrası da geldi zaten ilk dayak yeme sebebim makyaj yapmaktı yeni gelinler yapar ya güya bende yaptım sonrası fondötenle duvarda bense yerde buldum kendimi aşırı kıskanç biri yada kimliğini buna sığdırmış bir insan asla boyle olduğunu bilmiyordm halada en ufak bisiyde siddete bas vuruyor napacagini bilmiyorum bu gün aileme söyledim babama...ağladı babam cok üzüldüm kendime bir söz verdim ölsemde artık kimse bilmicek çocuğumuz yok olmuyor pocslym doktora bile götürmüyor beni artık bende allaha bıraktım ailesiyle birlikte yaşıyorum hepsi ayrı bir dert annesi üzerime saldırmış biri korkuyorum hepsinden sanırım buda benim sınavım tek isteğim bir bebeğimin olması belki herseyi unuturum yada olmsa daha mı iyi bilmiyorum tek bildiğim aşkın zamanla yok oluşu yada olmayışı kendimi kandırışlarım flaan kizlar... Sakın sevginin gücüne inanmayın çünkü ask sadece masallarda var şimdi dönüp bakıyorum ileri görüşlü olmak istiyorum nasıl davranacağımı bile bilmiyorum aksam gelicek işten ve ben yine ona hiçbisey olmamış gibi davranıcam ve tüm hayatım boyle gidicek galiba siz olsaydınız ne yapardınız?
Sonra birine beyinsiz demek, niye çocuk yaptın demek, hiç mi aklın yok demek suç oluyor işte. Babanızda ağlamak yerine sizi kurtarmadı yani öyle mi? Otursun dizi izlesin bari. Ağlamayı hobi mi edindi kendisi? Çocuğu da dayağı beraber yeriz diye düşündünüz sanırım.Hepinize merhaba 1 yıllık evliyim esimle severek evlendik 3 yıllık birlikteliğin ardından evliliğimin başından beri siddet vsr hayatım da 1 aylik gelinken yedim ilk tokatı sonrası da geldi zaten ilk dayak yeme sebebim makyaj yapmaktı yeni gelinler yapar ya güya bende yaptım sonrası fondötenle duvarda bense yerde buldum kendimi aşırı kıskanç biri yada kimliğini buna sığdırmış bir insan asla boyle olduğunu bilmiyordm halada en ufak bisiyde siddete bas vuruyor napacagini bilmiyorum bu gün aileme söyledim babama...ağladı babam cok üzüldüm kendime bir söz verdim ölsemde artık kimse bilmicek çocuğumuz yok olmuyor pocslym doktora bile götürmüyor beni artık bende allaha bıraktım ailesiyle birlikte yaşıyorum hepsi ayrı bir dert annesi üzerime saldırmış biri korkuyorum hepsinden sanırım buda benim sınavım tek isteğim bir bebeğimin olması belki herseyi unuturum yada olmsa daha mı iyi bilmiyorum tek bildiğim aşkın zamanla yok oluşu yada olmayışı kendimi kandırışlarım flaan kizlar... Sakın sevginin gücüne inanmayın çünkü ask sadece masallarda var şimdi dönüp bakıyorum ileri görüşlü olmak istiyorum nasıl davranacağımı bile bilmiyorum aksam gelicek işten ve ben yine ona hiçbisey olmamış gibi davranıcam ve tüm hayatım boyle gidicek galiba siz olsaydınız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?