Burası kadınlar kulübü, şiddete eğilimli olanlar erkekler oluyor. Amerika'da cinsiyete göre suç oranlarını böldüğünde ve fuhuşu çıkardığında yüzde 98 99 erkekler suçlu çıkıyor. Toplum ne kadar ataerkilse bu fark o kadar artıyor. Bu kadının oğlu olursa o da büyük ihtimal eşini dövecek, annesine çekse bile gördüğü kadın erkek iliskisi bu olacak.
Yine çok büyük bir genelleme yapıyorsunuz.
Bu forumda kadınlar var doğru. Ancak burada bile annesi tarafından fiziksel veya psikolojik şiddet gördüğünü ya da çocuğuna karşı fiziksel veya psikolojik şiddet gösterdiğini ya da diğerleri tarafından yapılan şiddete annenin/kendisinin göz yumduğunu dile getiren çok konu var.
Yani şiddet sadece erkeklere mahsus bir şey değil.
Doğru erkekler daha fazla gösteriyor ve yine doğru ki kadınlar daha mağdur. Ancak şiddeti sadece tek bir cinse mal edebilecek bir araştırma sonucu bunlam mümkün değil.
Ayrıca şiddet gösteren bir babanın olduğu evde erkek çocuğunun çok yüksek oranda şiddet eğilimli olup kız çocuğunun olmayacağını söylemek de mümkün değil. Bunu kanıtlayacak bir istatistik bulamazsınız.
Aynı ortamda olsalar bile herkesin savunmamekanizması farklıdır. Kimisi yok sayıp kendi dünyasında kaybolabilir, kimisi etrafındaki korumaya çalışabilir, kimisi alkol gibi uyuşturucularla kaçmaya çalışabilir, kimisi kendine odaklanarak çok başarılı ve güçlü olarak aşırı telafi yoluna gidebilir.
Sayısız insan ve sayısız baş etme yöntemi var. Ancak sizin bu mesajınız çok büyük genellemeler içeriyor. Ve daha önce de dediğim gibi bana kalırsa incitici.
Ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama umarım derdimi anlatabilmişimdir.