- 22 Şubat 2024
- 347
- 182
-
- Konu Sahibi sananeeem12212
Aile dinamiğine gelenek görenek algısına göre değişir. Bence saygısızlık değil ama böyle algılayan aileler de varmerhabalar,
sevgilinizine ailesiyle yan yanayken ayak ayak üstüne atmak ve sevgilinize hayatım canım aşkım kelimeleri kullanmak saygısızlık mıdır?
Bunlar aileden aileye değişen şeyler, bana göre bacak bacak üzerine atmak, içiyorsa sigara alkol alması saygısızlık değil, sevgi sözcükleri de keza öyle.merhabalar,
sevgilinizine ailesiyle yan yanayken ayak ayak üstüne atmak ve sevgilinize hayatım canım aşkım kelimeleri kullanmak saygısızlık mıdır?
Bunun belli bir kuralı yok ki. Aileden aileye değişir. Bizim ailelerde böyle saçma sapan kurallar yok. Eşim kendi ailesinin de benim ailemin de yanında canım aşkım der, ben de derim. Bacak bacak üstüne atarım ben de. Bazı ailelerde sorun oluyor bu saçma bir şekilde.sürekli masa başında çalıştıgım için alışkanlık olmuş kafede otururken yada parkta bankta iken ayak ayak üstünde kalmış ve bunu sorun ettiler onların yanında sevgiliye mesafe ne olmalıdır.
Ayak ayak üstüne atmadım. Kendi ailemin yanında da atmam. Ama hayatım, canım, aşkım demiştim. Çünkü eşim de diyordu. Ve ailesi buna takılacak bir aile değildi. Ki bazı aileler enteresan şekilde takıyor böyle şeylere.merhabalar,
Ahahhaha size canım kaynanacım diyebilir miyim ?Bunlar aileden aileye değişen şeyler, bana göre bacak bacak üzerine atmak, içiyorsa sigara alkol alması saygısızlık değil, sevgi sözcükleri de keza öyle.
Bende o şekildeyim. Tamamen alışkanlık. Kayınvalidemlern yanında da atıyorum ama onlar buna bakmıyor. Kayınpederimin yanında atmam sadece zorlaniyorum ama dikkat ediyorum. Aşkım sevgilim vs. Bırakın eş ailesini kendi arkadaşlarımın yanında bile söylemem. Bana çok itici geliyor. Sevgiliniz size söylemiyorsa ailesinin yanında sizde söylemeyin.sürekli masa başında çalıştıgım için alışkanlık olmuş kafede otururken yada parkta bankta iken ayak ayak üstünde kalmış ve bunu sorun ettiler onların yanında sevgiliye mesafe ne olmalıdır.
Eltiler yine şaşırtmıyor.Biz de isimle hitap etmeyiz. İlk evlendiğimde eltim bunu garipsemişbabanın yanında ayıp demişti. hatta eşine gördün mü onlar birbirine nasıl hitap ediyor demiş. Snr aradan biraz zaman geçti baktım o da eşine benim hitap ettiğim kelimelerle hitap ediyor
DiyebilirsinizAhahhaha size canım kaynanacım diyebilir miyim ?
Ben alıştım gülüp geçiyorum artık. Hatta ben bişey yaptırmıştım aaa günah nasıl yaptırırsınız demişti. Snr aradan zaman geçti baktım o da yaptırıyor. Kendi yaptırınca günah olmuyorsa demekEltiler yine şaşırtmıyor.
Siz sadece benim değil tüm gelinlerin kaynanasısınız heykelinizi diksek, çimento yetmezDiyebilirsiniz
Kendi icâzet aldıysa zaarBen alıştım gülüp geçiyorum artık. Hatta ben bişey yaptırmıştım aaa günah nasıl yaptırırsınız demişti. Snr aradan zaman geçti baktım o da yaptırıyor. Kendi yaptırınca günah olmuyorsa demek