davanın açıldığı gün hamile olduğumu öğrendim

Olan olmuş, geömiş olsun..İnşaallah bundan sonra sıkıntılarınız biter mutlu olursunuz .

Leonela'ya katılıyorum ; keşkeler işe yaramıyor ama ah keşke istemiyorum dediğinde eşiniz ben istiyorum, buna tek başına karar veremezsin deseydiniz.

Ya off diyecek söz bulamıyor insan..

Evet :( Keşkeler işe yaramıyor maalesef.. Hatta bu kelimeyi Türkçeden çıkartmalı :(
Aslında, dediğimiz gibi diyip düşünme süresi yaratabilirdi ama o an öyle olduysa bir anda, demek ki öyle olması daha hayırlıymış.
Bir yandan düşününce, çocuk için. Doğursaydı , büyütürken çok zor olacaktı.
Böyle sorumsuz bir babanın çocuğu olmak hem çocuk için hem de anne için sorumsuz bir eşin çocuğunu büyütmek zor olacaktı.
Yaparken 2 kişi, büyütürken tek kişi gerçekten ağır bir yük.
Kendi halamdan biliyorum. Ve benim kuzenim şuan 18 yaşında ve özel ilgi istiyor hep. İster istemez içinde bulunduğu durumu kullanıyor mesela.
Babasız ve ya annesiz çocuk büyütmek çok zor.
O bebişin doğmaması daha iyiydi sanırım.
Ama insan hep içnden geçiriyor; keşke kocam biraz adam olsaydı da bebeğimi kucağıma alabilseydim diye...
Biz de diyoruz; keşke adam olsaydı !
Ama deeğil... Napılacak o zaman ?
Kabullenecek ... Çünkü başka hiçbir seçenek yok ....
Ne acı ...

o oturduğumuz yerde mutlu değilmiş bebeği napsınmış annesinin oraya taşınırsak istermiş bebeği
adam bencil ya

Bebeği aldırnakla çok doğru bir karar vermişsin(iz), bu kadar vicdansız bir baba yarın o çocuğu da döver, bir damla sevgi vermezdi. Böylesi kötü şartlarda hırpalanacağına cennette otursun bebecik..

Evet :( Keşkeler işe yaramıyor maalesef.. Hatta bu kelimeyi Türkçeden çıkartmalı :(
Aslında, dediğimiz gibi diyip düşünme süresi yaratabilirdi ama o an öyle olduysa bir anda, demek ki öyle olması daha hayırlıymış.
Bir yandan düşününce, çocuk için. Doğursaydı , büyütürken çok zor olacaktı.
Böyle sorumsuz bir babanın çocuğu olmak hem çocuk için hem de anne için sorumsuz bir eşin çocuğunu büyütmek zor olacaktı.
Yaparken 2 kişi, büyütürken tek kişi gerçekten ağır bir yük.
Kendi halamdan biliyorum. Ve benim kuzenim şuan 18 yaşında ve özel ilgi istiyor hep. İster istemez içinde bulunduğu durumu kullanıyor mesela.
Babasız ve ya annesiz çocuk büyütmek çok zor.
O bebişin doğmaması daha iyiydi sanırım.
Ama insan hep içnden geçiriyor; keşke kocam biraz adam olsaydı da bebeğimi kucağıma alabilseydim diye...
Biz de diyoruz; keşke adam olsaydı !
Ama deeğil... Napılacak o zaman ?
Kabullenecek ... Çünkü başka hiçbir seçenek yok ....
Ne acı ...

Haklısın leonela.. Aslında keşkeleri hayatımıza koymamamız için çok inceden eleyip dokumak gerekiyor ama bazen hayat öyle şeyler sunuyor ki kaçamıyor insan bu keşkelerden.

Bu sunulanlarda bizim göz ardı ettiklerimizden, ertelediklerimizden, seçtiğimiz yoldan doğuyor.

O bebeği aldırmak doğru bir karar değildi, kim ne derse desin.

Bir babacığın!! kararıyla olmamalı böyle durumlar.

Onu doğuracak annedir, o emrivaki yaparak buna son veremez, buna hakkı yok.

Babasız çocuk büyütmek çok zor evet ama babasız büyüyebilir çocuk.

Böyle vicdansız adamları Allah ıslah etsin.

bende boşanıyorum ve bir bebeğim var bazen diyorum ki madem aldatacaktı neden yaptı bu çocuğu bazen de diyorum ki iyi ki var ... anne olmak öyle güzel şey ki ona sarılıp uyumak.... sizin eşinizde çok karaktersizmiş cidden pes
ama artık olan olmuş ve boşanmakla doğru bir karar vermişsiniz hayırlısı olsun...

ya arkadaşım boşanacağın adamla neden yatarsın pardon ama yattın madem neden korunmazsın 15 gün önce olan bi ilişki oluyo aşağı yukarı ..pes

yaa o kim oluo ki senın çocuğun hakkında karar verebilio..babasızda büyür çocuk keşkee o kadar beklemişken o lanet herifin lafına bakmasaydınn..ki artık olan olmuşşş beddua etmek ne kadar doğru bilmiorum ama o adam en büyük bedduaları hak edio benceee..çok üzüldüm yaa hem senin için hem bebeğin için :(

ya arkadaşım boşanacağın adamla neden yatarsın pardon ama yattın madem neden korunmazsın 15 gün önce olan bi ilişki oluyo aşağı yukarı ..pes

Sana katılıyorum cnm madem ayrılcaksın neden birlikte oldun o zamanlar iyiydik diyosan bu kadar çabuk ayrılma kararı nasıl alıyosun hele 2,5 sene beklediğin bi cana nasıl hemen tek bi sözle kıyabiliyosun?
Bende 2,5 yıl bekledim bebeğimi belki duygusal düşünüyorum ama özelliklede bekleyince öyle bi kıymetli oluyolarki şuan benim yavrumun 1 tekmesi kocama bedel... Allah uygun görüp onu bana verdiyse benim ondan vazgeçmem söz konusu dahi değil hele kocamın lafıyla asla! Eşinizle çok iyi olup doğuma yakın veya bebeğiniz küçükken eşinizi kaybedebilirdiniz o zaman ne yapacaktınız mecburen doğurup bakacaktınız çok şımartmadan herkes gibi yetiştirildiğinde bi sorun olmayacağını düşünüyorum ailesi süper olup depresyonda olan da var, anne veya babası olmayıp gayet mutlu olan da var. Ayrıca hayat bu belkide ilerde barışcaksınız yada bebek doğduğunda belki eşiniz pişman olup döncekti bunarıda bilemezsiniz çok büyük bi günaha girmişsiniz bunu söylemeden edemedim ama iş işten geçmiş artık inşallah ilerde daha mutlu bi yuvanız boy boy çocuklarınız olur...
Ayrıca çocuğu aldırmaya eşinizle gitmek ne oluyo kesin aldırdığınızı görmek içinmi geldi parayı ödemek içinmi nedir yani almış elinede simiti saçma sapan hareketler ben olsam onu yanımda taşımazdım.

"ayrilmak üzere olugumesimden hamileyim acaba aldirsammi?" konularina aman kiyma o cana ne yapar eder babasiz büyütürsün diyen kk bayanlariin bu gün bu sakin sakin konusmalari gözlerimi yasartti acikcasi
konuya gelncede ne olursa olsun o bebegi aldirmamaliydin yada bosanmak üzere oldugun esinle birlikte olmayacaktin eski konularina bakilirsin bu 2-3 aydir olan bisey degil herzaman sorunlar varmis zaten aranizda nasil kiydiniz felanda demiyecem esiniz nekadar vicdansizsa sizde bir okadar visdansizsiniz bana göre sakin ikili yazismalara girmesin konu
konu cocuk aldirmak olunca asla sakiin olamiyorum
daha gecen ayin basinda 3. hamileligimi kalbi durdugu icin kürtaj olmak zorunda kaldim 9 hafalikti ve ben aglaya aglaya bir hal oldum ilk cocugumu 6 sene bekledim beklemek ve her ay hüsrana ugramak nedir bilirim ve bu yüzdende kusura bakmayin sizi asla anlamiyorum 2.5 sene beklediniz o yavruyu nasil kiyadiniz ya nasil

üzgünüm ama ben de bebeğine kıyabilenleri anlayamıyorum...

kızkardeşime bebeğinin özürlü olacağını söyledikleri halde aldırmadı...

en yakın arkadaşımın bebeğinin de doğuştan parmakları yok, bir kolu da daha kısa... ultrasonda hepsini de gördü.. ama o da aldırmadı

Allah affetsin sizi

konularımı okuyanlar hatırlarlar eşimle aramdaki problemleri
pazartesi boşanma davası açıldı ama içime bir kurt düştü o gün gidip gebelik testi yaptırdım
vee hamileyim2.5 sene bekledim olmadı tam boşancaz ALLAH ın bildiği vardır dedim
eşimi aradım hamileyim dedim geldi yanıma hastaneye ordan eve gittik çocuğu aldıracaksın dedi ben istemiorum dedi yada annemlerin oraya tasınacaz kendine cekidüzen vericeksin dedi
bende o zaman aldıralım dedim ve
bugün bebeğimden ayrıdım daha 6 haftalıkmış ama çok koydu bana
15 şubatta da mahkememiz var
hayırlısı ile şu iş bi bitse ya

Bence Allahın sewdiği kuluymussun kı senı ve bebegını boyle bır ınsandan kurtarmnıs gercı boylelerıne ınsan bıle dememek lazım ama ...İnşallah bundan sonra ki hayatında herseyın cok ıyı gıder...Üzüldüm hiç bir kadın böyle bir vicdansızlıgı HAKETMİYOR...

Bebginizden ayrilmaniz cok feci ama hayirlisi olmus. Cunku babasi onu bastan istememis. Kimse zaten sizinle niye aldirdin aldirmadin tartismasina giremez bir siz bilirsiniz yasadiklarinizi.

Etrafimizda ne kadar cok sorunlu yetiskin cocuk var. Cunku baba sevgisi gormemis cunku babalari onlari istememis, gorusmemis. Onlarda intikamlarini ya kendine yada baskalarina eziyet ederek aliyorlar.

Zor bir sinav atlatmissiniz. Rabbim size mutlu bir yasam, esin ve evlatlarin hayirlisini versin.

bebek aldıranlara çok kızıyorum.. fazla değil 5 saniyelik bi zevk uğruna KATİL oluyosunuz....
resmen bi sınava tabii tutmuş rabbimm sizi sizde bebeği aldırmakla vermişsiniz bu sınavı....
ne kadar acııı ne kadar korkunççç... eşinize kızıyorsunuz bana başka şans bırakmadı diye ama
siz kendi mutluluğum kendi kararım diye boşanmıyormusunuz... kendi istedikleriniz olmadı diye....
bunada karşı çıkabilirdiniz... ben istiyorum diyebilirdiniz...
rabbim ozaman herşeyi düzeltirdi belki.. eşinizi ıslah ederdi... kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş... ama siz kolayı seçmişsiniz....
eşinize hemen tamam demişsiniz...başka konularda tamam dememişsiniz ama bebek öldürmeyi gelince kabul etmişsiniz...
katil olmuşsunuz resmen yaniii... kusura bakmayın konu bebek olunca kırıcı oldum belki banada düşmez ama.....
bu kadar arayan insan varken o küçücük varlığı günahsız bebeği öldürmeye insan "olan" insan dayanamıyo gerçekten....
bende bulamıyorum buda bzm sınavımız... rabbimin ol dediği günü bekliyoruzzz ama size demiş siz allaha karşı gelmişsiniz....
çokk ama çokkk acıııı .... KINIYORUMMM SİZİİ............

vallahi bacım çocuk özlemi çeken biri olarak yazıyorum.. ne olursa olsun o bebeği aldırmazdim daha doğrusu bi canan kıymazdım... eşinin baskısı üzerinde ne kadar olursa olsun bunun normal bi yetişkini öldürmekten farkı yok senin olayanı YARADAN ' dan olana sen nasıl kıyarsın vallahi yazık eşine Allah akıl fikir versin. Allah ıslah etsin şimdi soruyorum kendimeben olsaydım ne yapardım? ... diye ben olsam asla o cana kıymazdım.. yapmasını bildiğim gibi doğurmasını büyütmesinide bilirdim öyle analar varki..öyle babalar varki....

çok yazık...

pazartesi boşanma davası açıldı ama içime bir kurt düştü o gün gidip gebelik testi yaptırdım
vee hamileyim2.5 sene bekledim olmadı tam boşancaz ALLAH ın bildiği vardır dedim
eşimi aradım hamileyim dedim geldi yanıma hastaneye ordan eve gittik çocuğu aldıracaksın dedi ben istemiorum dedi yada annemlerin oraya tasınacaz kendine cekidüzen vericeksin dedi

Ya cok asiri uzucuya anlamadigim boyle anneler neden ogullarini evlendirir anlamiyorum insallah rabbim hakkinda hayirlisini verir canim benim

Bebeği aldırnakla çok doğru bir karar vermişsin(iz), bu kadar vicdansız bir baba yarın o çocuğu da döver, bir damla sevgi vermezdi. Böylesi kötü şartlarda hırpalanacağına cennette otursun bebecik..

ya degermiydi cocugunu ona kurban vermeye gebermesi gereken varsa o baba olsun o cocuklar icin ne durumlardayiz:(((

Bebginizden ayrilmaniz cok feci ama hayirlisi olmus. Cunku babasi onu bastan istememis. Kimse zaten sizinle niye aldirdin aldirmadin tartismasina giremez bir siz bilirsiniz yasadiklarinizi.

Etrafimizda ne kadar cok sorunlu yetiskin cocuk var. Cunku baba sevgisi gormemis cunku babalari onlari istememis, gorusmemis. Onlarda intikamlarini ya kendine yada baskalarina eziyet ederek aliyorlar.

Zor bir sinav atlatmissiniz. Rabbim size mutlu bir yasam, esin ve evlatlarin hayirlisini versin.
Y a allah askina masum bir cana kiymak masum bir canin hayatina son vermek hayirmi olur ya hepimizin bir sinavi var aci dolu icindemasum bebek olan bir evlilik ne kadar yurecekki??????? kusura bakma yanlista anlama ama boyle adami cocugumun sacinin teline kurban ederdim

size diyecek söz yapacak yorum bulamıyorum...iş işten geçtikten sonrada ne amaçla konu açıp paylaştığınızıda anlamış değilim.. dinen bir bebeği aldırmak cinayet işlemkele aynı kefeye konuluyor... onun canını allah verdi ve siz bu cana son verdiniz yaşam hakkını elinden aldınız ve allaha nasıl bi cevap vereceğnizi hiç düşündünüzmü... anneye ölüm riski vermediği sürece asla aldırmanın hükmü yoktur islamda...allah akıl fikir versin size... diyecek söz bulamıyorum...tutuldum kaldım ve yazacak bi kelime bulamıyorum şuan... yıllrca bebek hasretiyle yanan varını yoğunu döküp ülke ülke dolaşan ama çera bulamayan insanların yanında siz ne kadar kısmetli bir kulmuşsunuz ki rabbim size bu mucizeyi bahşetmiş...ama siz bu mucizeyi yaşama hakkına sahip değilsiniz...allah, kendinden korkanlarla yoldaş etsin ne diyim...

Back