• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Darp raporum var. Yardımcı olur musunuz?

Abse10

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2018
454
410
18
Sayfa 5'te güncelleme var.

Olay uzun okuyan kişilere şimdiden teşekkürler.

Dün akşam şirkette erkek arkadaşımla bir muhabbet ediyorduk . Personellerden birisi gelip işle ilgili bir şey sordu . Daha sonra masasına geçerken döndü ,parmağını gözüme sokar gibi sallıyarak geldi "sen ne gerizekalı bir insansın bir gıdım beynin yok" dedi. Doğal olarak "seninle ilgili konuşmuyoruz, yerine geçer misin rica etsem" dedim . Kendisinden mevki olarak yüksek bir birimde çalışıyorum ve o kadınla aynı saatler de birbirimizi görmüyoruz. Hâla devam ediyor tabi istemsizce sesim yükseldi ve bir anda olay kavgaya dönüştü. Tabi bizi ayıranlar oldu ama ben nasıl o pozisyona girdik hatırlamıyorum gerçekten. Sadece bizi odaya üst birimdekiler tek tek çekip ifademizi aldılar. O kavga ettiğim kişi " beni daha önceden sıkıştırdı dövmekle tehdit etti can güvenliğim yok "demiş. Bana aynı cümleyi yönelttiklerinde " ben ne zaman ,nerede yapmışım daha önceden neden gelip beni şikayet etmemiş " diye sordum. Tabi bana olay uzamasın kapatalım dedi yetkili kişicikler( diyen kişi diğer kadının sevgili adayı) . Sonra şirketten çıkmamız istendi mesaiden çıktım. Kadın şirket önünde tekrardan bana saydırdı ve arkadaşlarım şahit. Hastaneye gidip darp raporu aldım şikayet başvurusunda bulundum.

Şimdi nasıl bir yol izlemem lazım?
Gerçekten kendimi psikolojik olarak iyi hissetmiyorum .

Son düzenleme:
Valla panpa isini seviyorsan, burda kalmak istiyorsan geri donmek icin dava acabilirsin. Haksiz yere cikarildigin icin daha cok tazminat isteyebilirsin.
Lakin burasi da cok profesyonel bir yer gibime gelmedi yani kadinin biri yoneticinin sevgilisi olmasina dayanip sana saldiriyor?! Yeni bir is bakmaya basla derim.

Valla panpa isini seviyorsan, burda kalmak istiyorsan geri donmek icin dava acabilirsin. Haksiz yere cikarildigin icin daha cok tazminat isteyebilirsin.
Lakin burasi da cok profesyonel bir yer gibime gelmedi yani kadinin biri yoneticinin sevgilisi olmasina dayanip sana saldiriyor?! Yeni bir is bakmaya basla derim.

Uluslararası merkezi Dubaide olan bir şirket. Hakkımı daha fazla savunmak istiyorum. Sadece darp raporuyla kalmasın veya adli işlemle. Kendimi kötü hissediyorum ciddi anlamda şok geçirdim .

Uluslararası merkezi Dubaide olan bir şirket. Hakkımı daha fazla savunmak istiyorum. Sadece darp raporuyla kalmasın veya adli işlemle. Kendimi kötü hissediyorum ciddi anlamda şok geçirdim .

Yani su yazdiginiz buyuk bir kepazelik. Duabi'deki genel merkezde bir insan kaynaklari birimi vardir eminim. Pazartesi sabah ilk is olarak telefon edin, mail falan atmayin. Durumu kadinin , yoneticiyle kisisel iliskisi oldugu icin kayirildigi ayrintisini da dahil ederek oldugu gibi anlatin. Kadinin ceza almasini talep edin.

Isten cikarmak isterlerse de hicbir sey imzalamayin. kesinlikle. O kadini IKya sikayet ettiginzii, mesele sonuclanana kadar bir yere gitmeyeceginizi gerekirse en ust yonetime sikayette bulunacaginizi acikca belirtin.

Son düzenleme:
Yani su yazdiginiz buyuk bir kepazelik. Duabi'deki genel merkezde bir insan kaynaklari birimi vardir eminim. Pazartesi sabh ilk is olarak telefon edin, mail falan atmayin. Durumu kadinin , yoneticiyle kisisel iliskisi oldugu icin kayirildigi ayrintisini da dahil ederek oldugu gibi anlatin. Kadinin ceza almasini talep edin.

Isten cikarmak isterlerse de hicbir sey imzalamayin. kesinlikle. O kadini IKya sikayet ettiginzii, mesele sonuclanana kadar bir yere gitmeyeceginizi gerekirse en ust yonetime sikayette bulunacaginizi acikca belirtin.

Herkes üzerime geldi dün uzatmamam gerekiyormuş. Genel merkezle görüşcem tabi . Böyle bir şoku nasıl atlabilirim bilmiyorum suçum veya lafımız olsa anlarım ama ortada hiçbir şey yokken bu duruma düşmem zoruma gitti. Ağlama krizleri ve dün akşamdan beri 0 uyku.

Olayda eksik birşeyler var bize anlatmadığınız galiba
çünkü böyle büyük bir kavga durduk yere niye çıksın ve bu noktaya gelsin :işsiz:

İnanın olay benim açımdan böyle. Sadece ben kendi arkadaşımla muhabbet ediyordum hani bizi dinleyip yorum yapsa anlarım ama biz kendi işimizle ilgili konuşurken onun adını bile ağzıma almamışken bu olayları yaşamam çok etkiledi beni. Ne olursa olsun sizce darp raporu alcak kadar ne olmuş olabilir ki eksik diyorsunuz ?

Sizin darp raporunuz var ise istifa etmesi gereken karşıdaki kadın.

Kurumsal firmalarda bilmemnenin bilmemnesi pek işlemez. Hele ki uluslararası firmada hiç işlemez. Bırakın IK ne yaparsa yapsın. Siz istifa etmeyin yeter.

En fazla sizi işten çıkartırlar, siz dava açarsınız (çıkış imzalarken dikkatli okuyun, yanlış bir şeye imza atmayın). Cezası ile birlikte yüklü miktar tazminat alırsınız. Türkiye ofisi de Dubai ofisinden güzel bir uyarı yer ;)

İnanın olay benim açımdan böyle. Sadece ben kendi arkadaşımla muhabbet ediyordum hani bizi dinleyip yorum yapsa anlarım ama biz kendi işimizle ilgili konuşurken onun adını bile ağzıma almamışken bu olayları yaşamam çok etkiledi beni. Ne olursa olsun sizce darp raporu alcak kadar ne olmuş olabilir ki eksik diyorsunuz ?
Öncedende birşeyler olmuştur belki aranızda ne bileyim ,durduk yere saldırması için size karşı aşırı dolmuş yada kinlenmiş olması lazım yada kıskanıyordur bilemiyorumki

Sizin darp raporunuz var ise istifa etmesi gereken karşıdaki kadın.

Kurumsal firmalarda bilmemnenin bilmemnesi pek işlemez. Hele ki uluslararası firmada hiç işlemez. Bırakın IK ne yaparsa yapsın. Siz istifa etmeyin yeter.

En fazla sizi işten çıkartırlar, siz dava açarsınız (çıkış imzalarken dikkatli okuyun, yanlış bir şeye imza atmayın). Cezası ile birlikte yüklü miktar tazminat alırsınız. Türkiye ofisi de Dubai ofisinden güzel bir uyarı yer :KK66:
Aklıma gelmişken ilave edeyim. Uluslararası kurumsal firmalar adlarının mahkemelerde geçmesini istemez. Bu sebeple de bazen çalışan ile iş yerinden ayrılırken anlaşma yoluna (ikale sözleşmesi) gidebilir.

Örnek; "kıdem+ihbar tazminatınıza ek olarak 6 maaş ilave veriyoruz, yeter ki mahkeme açmayın" gibi. Sizi istifaya zorlarlar ise siz bunu söyleyebilirsiniz. "İstifa etmiyorum. Ya siz beni işten çıkarın ya da ikale sözleşmesi yapalım" diyebilirsiniz. Ancak unutmayın ki ikale durumunda işsizlik maaşı alamazsınız.

Herkes üzerime geldi dün uzatmamam gerekiyormuş. Genel merkezle görüşcem tabi . Böyle bir şoku nasıl atlabilirim bilmiyorum suçum veya lafımız olsa anlarım ama ortada hiçbir şey yokken bu duruma düşmem zoruma gitti. Ağlama krizleri ve dün akşamdan beri 0 uyku.

Önce bir sakinleşin. Hiç kötü durumda değilsiniz, sakin olursanız kadını kovdurabilirsiniz veya büyük tazminata konabilirsiniz.
Pazartesi hiçbir şey imzalamayın. Dik durun, yasal haklarınızı bildiğinizi ve taviz vermeyeceğinizi belli edin.
Karakola gittiniz mi, kadın hakkında şikayette bulundunuz mu? Gitmediyseniz hemen gidin. Pazartesi merkez İKyla görüşürken şikayette bulunduğunuzu da söyleyin.

Son düzenleme:
Aklıma gelmişken ilave edeyim. Uluslararası kurumsal firmalar adlarının mahkemelerde geçmesini istemez. Bu sebeple de bazen çalışan ile iş yerinden ayrılırken anlaşma yoluna (ikale sözleşmesi) gidebilir.

Örnek; "kıdem+ihbar tazminatınıza ek olarak 6 maaş ilave veriyoruz, yeter ki mahkeme açmayın" gibi. Sizi istifaya zorlarlar ise siz bunu söyleyebilirsiniz. "İstifa etmiyorum. Ya siz beni işten çıkarın ya da ikale sözleşmesi yapalım" diyebilirsiniz. Ancak unutmayın ki ikale durumunda işsizlik maaşı alamazsınız.

Aynen katılıyorum
Kovmaya falan kalkarlarsa darp raporunu ve durumu gazeteye veya show haber ihbar hattına atarım. Rezil olsunlar.

Darp raporunda ne yazıyor, BTM ile giderilemez mi deniyor, ayrıca karşıdaki de darp raporu alabilir mi ? ( yani ondada tahribat var mı ?)

Benim arkadaşımda iş yerindeki biriyle sorun yaşadı. kadın üst bir birimdeydi onu alt pozisyonda bir işe ,arkadaşımıda 3 gün izin verip ,izin formunu imzalatıp eve yolladılar sonra çağırıp savunmasını istediler gitti ona sizinle çalışmak istemiyoruz deyip işten çıkardılar ,tazminat falanda alamadı .arkadaşımı suçlu bulmuşlar bir sürü yalan yanlış şeyler ,sırf tazminat vermemek için her yolu deniyorlar .Hakkınızda hayırlısı olsun hiçbirşey imzalamayın ve direk avukata gidin

Öncedende birşeyler olmuştur belki aranızda ne bileyim ,durduk yere saldırması için size karşı aşırı dolmuş yada kinlenmiş olması lazım yada kıskanıyordur bilemiyorumki

Keşke aramızda bir muhabbet olsa da tartışma olsa. Bilmiyorum pazartesi günü en yetkili kişi çağırıp konuşmak sağlayacak açıklamasını merak ediyorum.

Back
X