- 19 Temmuz 2016
- 284
- 87
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kazara cocukta olsa hep birlikte ortada kalsakKızlar saçma gelebilir ama evlensem evlendiğimde boşansam sonra özgür olsam ? Nasıl fikir. En azından bu evede gelmem. Onuda paylamış olurum. Beni üzdü çünkü.
( neyse saçmaladım galiba )
Çok güldüm yaKazara cocukta olsa hep birlikte ortada kalsak
Öncelikle annenle babanin sana o gün akşamki konuşmalarını nisanlina da anlatmalisin o gün anneme msj atmiycaktin annem de babama anlatti sonra babam da ciddi değilseniz bu iş bitsin diye konuştu de birdaha ailene herşeyi söyleyemez.. Nisanlin boyle yok cocuk da olsa aileme saygisizlik yaparsan ayrilirim diyorsa daha şimdiden bu konuşmaları yapıyorsa bu alelen bir tehdit işte resmen sen bir kuklasin o zaman sen de fikirlerini belirt ..benim fikirlerime saygı duymuyorsan hic durma daha yolun başındayız kaybedecek birşey yok öyle çoluk çocuk düşünme canim şimdiden bitsin deyiver.İşim gücüm yerimde şükürler olsun 25 yaşındayım. İçimi dökmeye geldim. Hiç hiç iyi değilim.
Nişanıma çok az kaldı. Bugün sevdiğim adamın ailesi yemeğe çağırdı, ailecek gittik falan neyse aileler çok iyi anlaşıyor. Bizde çok sevdik birbirimizi.
Ben kendi annemi söyliyim despot birisi bana karşı. ( Dayak yerim, hakaret gırla.. Evlenmeden bu evden gideceğimi sanmıyorum.) Tek kızım 2 erkek kardeşim var.
Kayınvalide hanımın tek oğlu var 3 kızı
( kızları evli oğlan en küçük 31 yaşında ).
Bugün kayınvalide hanım dediki köydeki evi satarım şehirdeki evide gelinimle altlı üstlü otururum. ( ben şok neyse elbette filan dedim sustum, şakasına demiş öyle dedi sonra )
Eve geldim mesaj attım nişanlı adayıma. O başka şehirde çalışıyor bende orda işimi tayin yapıp yaşıycaz bunda hem fikiriz zaten onunda fikri bu.
Dedim annenin böyle bi fikri var galiba ben anlamadım öyle bir durum mu var ben yeni duyuyorum. Oda köydeki yerleri satınca olabilir filan dedi ben küplere bindim.. Ben kendi aileme bile uzak olmak isterken nasıl oluyor anlamadım dedim. Yani gelsinler gitsinler ama birlikte yaşamak ne dedim. Oda parladı eğer böyle yaparsan bu iş biter dedi.
( beni deli gibi seviyor biliyorum eminim kızlar peşimden koşan oydu bende sevdim hatta aşık oldum sonradan )
Bende usulca resimleri kaldırdım, whatsabı kaldırdım resimleri. Annem sordu ne oldu niye kaldırdın. Bende yok bişe dedim sonra nişanlı adayım mesaj atmış anneme. - Sedef ne yapmaya çalışıyor anne, ailem ona kötülük mü etti istemiyor. Ben onu çok seviyorum ne olur böyle bişe olmasın. Moralimi bozdu falan filan.. Annem aradı bunu sen Seedefin kusuruna bakma cahilliğine ver saygıda kusur ederse taviz verme sakın. Mesajda atma ona şımarmasın filan dedi duydum.
Annem geldi bağırdı bana babam senden bi bok olmaz dedi bu iş olmaz dedi ellerini hava açtı öz kızına beddua etmeye başladı. ( Şuan ağlamaktan elim ayağım titriyor..)
Sonra o çocukla barış yoksa bitir yarın dedi annem. Gece oldu biz yazıştık bunla ama ben soğudum. Kızlar deli gibi sevdiğim adamdan soğuyorum.. Miğdem bulandı resmen. Sonra bu işte annem öyle dese bile şaka demiştir bizle yaşamaz gelir gider bişe olmaz. Sen merak etme ama aileme saygısızlık hissedersem çocuklu çocuklu dahi olsam çeker giderim Sefef filan dedi. Ben yatıyorum dedim git kendi annenin gönlünü de al dedi. Onlar bizi 9 ay karnında taşıdı bla bla..
Şimdi kızlar, ablalar ve anneler belki cahil olabilirim ama bu işin sonu nereye gidiyor.. Ben ne yapmalıyım. Her şeyi bırakıp gitsem mi, yıprandım. Cidden saygısız bir insan değilim güleryüzlüyüm tek istediğim mutluluk. Evlilik zor bir şeymiş, bu aşamalar çok zor. Ana kuzusu gibi birisi ile evlenicem korkusu var kendi ailem ayrı bir muamma. Tek mutluluğum evlendiğimizde iki aileye uzak olucaz. Oda ben uzak olmak için değil mutluluk için başka şehirde yaşamak istiyorum diyor. Ben ne yapmalıyım ? Bu yaştaki bir adam.. Neyse sonum ne olacak. Stratejim ne olmalı ? Yardım istiyorum. Çok üzülüyorum sanki beni sevmiyor yaşı gelmiş ailesine gelin arıyor gibi hissediyorum.
( Bu arada ailesi çok iyi tabi iyiler ben bişe demiyorum ama evlenince sen ben olmalı biz olmalıyız. ) düşüncem bu ama yanlış anlaşılıyorum. Açık sözlüyüm ben ne yapmalıyım kızlar ? Bana sevgisinden şüphem yok, aşık deli gibi biliyorum ama bu hareketleri kesin biter konuşmaları sonra geri bana yazması filan bilmiyorum.. Ben özgür olmak istiyorum. Sevdiğim adamla beraber özgür.. ( Görücü usulü değil severek tanıştık.)
Amin.. Çok haklısın.Senin güçlü olman lazım şu evrede sakın ezik kararsız olma onların karşısında ailene karşı bile helede annene asi de olma ama açıkla açık konuş Allah yardımccın olsun
Herşey şakayla başlayıp kakayla sonuçlanır zatenBaştan şartini koy.aileni seviyorum saygi duyuyorum asla da saygida kusur etmem ama ben aileler yakin olunca zamanla karismaya baslayacaklarni dusunuyorum bu genelde hep boyle olmustur de.ben huzurmuz bozulsun istmeyorum iki tarafa da esit mesafede olalim altli ustlu oturma muhabbetlerini asla kabul edemem diye sart kos..yoksa ilerde burda aglarsin anneci eşim,kaynana dertleriyle.bastan bu sarti koy kvde de yol yapiyo bence şakayla baslar bu isler..istedgn kadar sev zamanla kv, ev blmem ne yuznden huzur muzur kalmaz neticesnde de ne sevgi kalir ne ask..sikintili bi evlilige adim atma hayat senin ailen yada baskasnin ne dusundugu onemli degl.baskiyla dev etme yani burada bir suru konu var bu altli ustlu oturma mevzusuyla ilgli az cok neler olcagi belli
Yarın konuşalım dedim bu dediklerinizi söyliycem aynen.Öncelikle annenle babanin sana o gün akşamki konuşmalarını nisanlina da anlatmalisin o gün anneme msj atmiycaktin annem de babama anlatti sonra babam da ciddi değilseniz bu iş bitsin diye konuştu de birdaha ailene herşeyi söyleyemez.. Nisanlin boyle yok cocuk da olsa aileme saygisizlik yaparsan ayrilirim diyorsa daha şimdiden bu konuşmaları yapıyorsa bu alelen bir tehdit işte resmen sen bir kuklasin o zaman sen de fikirlerini belirt ..benim fikirlerime saygı duymuyorsan hic durma daha yolun başındayız kaybedecek birşey yok öyle çoluk çocuk düşünme canim şimdiden bitsin deyiver.
Çok zor bir karar ama vicdanınla mantığın savaş vermek zorunda emeklerini sevgini cefayı zamanı bi kenara koymalı gelecegini hayatını namusunu emanet ediceğin cocuklarının babası olucak kişiliği yani ömrünü diğer kenara koymalısın faydası olur mu sacma mı gelir bilmiyorum ama basit bi formul var artı eksiÇok mantıklı. Dediğiniz gibi düşünmem gerekiyor.
Hiç bu yönden düşünmemiştim.. Ne kadar doğru ya !Bence öncelikle annenizle olan saygı sorununu çözmelisiniz, sizi korumaya dahi çalışsa 25 yaşında kendi geliri olan bir bireye asla bu şekilde davranmaya hakkı yok. Anneniz olarak ortak düşüncede olmayabilir ama sizin adınıza bu kadar net konuşmamalı. Nişanlınıza gelince anneniz in aranızı bulması ümidiyle annenizi aradıysa (ki bence öyle değil) ne âla ama tam tersi annenin üzerindeki baskısından haberdar olduğu için, annesi nasılsa ona ayar çeker kafasındaysa bu adamdan koşarak uzaklaş çünkü bunu bilerek anneni arayan adam sana annenden çok farklı davranmayacaktır.
Çok zor bir karar ama vicdanınla mantığın savaş vermek zorunda emeklerini sevgini cefayı zamanı bi kenara koymalı gelecegini hayatını namusunu emanet ediceğin cocuklarının babası olucak kişiliği yani ömrünü diğer kenara koymalısın faydası olur mu sacma mı gelir bilmiyorum ama basit bi formul var artı eksiÇok mantıklı. Dediğiniz gibi düşünmem gerekiyor.
Yani sonuçta 25 gibi güzel bir yaş.. işin yerine etmiş.. O sen ayrılmak istemezsin diye düşünüyordur bence.. Kendine güvenin olduğunu belirtirsen bu konuda o yine senin peşinden koşar gibi geliyor ..Yarın konuşalım dedim bu dediklerinizi söyliycem aynen.
Sacmalama canim hic evlenme o eziyeti cekme ne gerek var oyle biseyeKızlar saçma gelebilir ama evlensem evlendiğimde boşansam sonra özgür olsam ? Nasıl fikir. En azından bu evede gelmem. Onuda paylamış olurum. Beni üzdü çünkü.
( neyse saçmaladım galiba )
Öyle zaten..Yani sonuçta 25 gibi güzel bir yaş.. işin yerine etmiş.. O sen ayrılmak istemezsin diye düşünüyordur bence.. Kendine güvenin olduğunu belirtirsen bu konuda o yine senin peşinden koşar gibi geliyor ..